jak to jest z ta wizyta u ginekologa?
Moderator: modTeam
jak to jest z ta wizyta u ginekologa?
cze .chcialabym sie dowiedziec jak wyglada badanie u ginekologa jak dlugo trwa?,czy wprowadzenie tego calego wziernika jest bolesne itp
Wpierw mówisz lekarzowi po co do niego przyszłaś, potem on zadaje ci kilka pytań (ważne sa daty ostatnich miesiączek i długość cyklów). Potem następuje badanie - musisz sie rozebrać od pasa w dół (jeśli się wstydzisz to najlepszym rozwiązaniem jest spódniczka - ja np. czuję się wtedy bardziej komfortowo bo tylko ja podciągam do góry
. ) Następnie wkładają ci wziernik - to, czy będzie boleć czy nie zalezy od lekarza ( tak tak), choć zawsze jest to trochę dziwne i nieprzyjemne uczucie "rozwierania". To trwa kilka sekund. Później najczęściej jeszcze lekarz palcami uciska twój brzuch, jajniki itp. Potem może zrobić ci jakieś dodatkowe badania jeśli będziesz chciała. Tyle 
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
- ksiezycowka
- Weteran

- Entuzjasta

mnie tylko bolało, gdy lekarz naciskał na mój brzuch. w sumie w gabinecie bylam jakies 15-20 minut. chciałam sie wszystkiego dowiedziec o tabletkach hormonalnych, skierował mnie na badania i juz!
Pytaj sie lekarza o wszystko co chcesz. W koncu nie masz limitu czasu! Lepiej wiedziec wszystko od razu niz potem główkowac i domyslac sie
Pytaj sie lekarza o wszystko co chcesz. W koncu nie masz limitu czasu! Lepiej wiedziec wszystko od razu niz potem główkowac i domyslac sie
"Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości"
"Nie ma drogi do pokoju, to pokój jest drogą"
"Nie ma drogi do pokoju, to pokój jest drogą"