O to ja, jaMaverick pisze:2. Oszczdzedzaja by cos kupic, kupuja i zaczynaja oszczedzac na cos nowego.
![:( :(](./images/smilies/smutny.gif)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Da sie. Jest np w ekonomii cos takiego jak maksymalna uzytecznosc krancowa. Z niej wynika ze to wcale nie bedzie 5 lat cieszenia sie autem i odczuwania super frajdy, bo i tak najdalej po kilku tygodniach lub miesiacach sie przyzwyczai i zacznie traktowac jak norme. Zupelnie tak samo jak za norme wczesniej traktowal cos gorszego. Ja jak kupilem kolumny i wzmacniacz o sporej wartosci to z poczatku bylem zafascynowany, wsluchiwalem sie itd. Nadal sie wsluchuje, ale przyjemnosc jakby mniejsza. Przyzwyczailem sie. Brakowaloby mi tego bardzo - fakt, ale dopoki nie mialem to az tak mi tego nie brakowalo. Fakt, napalilem sie itd - dlatego kupilem. Ale nie na kredyt. W sumie bym poczekal z zakupem gdyby nie to, ze sie konczyla stara seria i zostawala juz tylko nowsza i sporo drozsza. W tym przypadku czekanie oznaczaloby strate, bo zaplacilbym wowczas za same kolumny tyle co placilem za kolumny + wzmacniacz.pani_minister pisze:Serio?
Przyjemność / zaspokajanie popędów w liczbach bezwzględnych?
Aaaa. Już widzę. Wg Ciebie gratyfikacja to tylko finansowa, tak?
Przeciez miales micre. Poza tym gdyby tylko o dojazd chodzilo to auto za 5tys tez by Cie dowiozlo. Wiec nie gadaj ze chodzi o czas. dobrze wiemy Ty i ja o co chodzi. Ja doskonale rozumiem frajde z jezdzenia lepszym wozem. Frajde z siedzenia na swiatlach w lepszym wozie. Itd. Ale ja jestem swiadom tego, ze to droga do nikad jak za szybko sie na nia wejdzie.Mati pisze:i tutaj właśnie jest mowa o czasie...czasie o którym pisałem Ci wcześniej. przez ten 5 lat powiedzmy mam się dalej tułać autobusami? treningu mam godzinę, a w domu mnie nie ma prawie 3, bo tyle czasu czekam na oczekiwanie na busa, jazdę autobusem, drogę na i z przystanku...doliczając do tego koszta jedzenia na mieście bo już w domu nie zdążę, taksówek w nocy...
pani_minister pisze:Nie stać Cię na auto.
Stać Cię na kredyt
Maverick pisze:Przeciez miales micre. Poza tym gdyby tylko o dojazd chodzilo to auto za 5tys tez by Cie dowiozlo. Wiec nie gadaj ze chodzi o czas. dobrze wiemy Ty i ja o co chodzi. Ja doskonale rozumiem frajde z jezdzenia lepszym wozem. Frajde z siedzenia na swiatlach w lepszym wozie.
Nie rozumiesz. Jakby nie mial to by moze i przez 5 lat marudzil. Ale jak bedzie mial to po roku najdalej przestanie sie z tego cieszyc. To jak z kobieta. Jak jest to sie przyzwyczaja facet, jak nie ma to brakuje. Ale mowienie ze to same lata radosci to przegiecie.pani_minister pisze:Nie.
Pięć lat.
Bo gdyby nie miał autka - pięć lat jeździłby autobusami frustrując się "gdybym miał autko to...". Albo pięć lat w mikrze, narzekając "a, bo gdybym miał coś tam, to jak byłoby faajnie".
A kto pisal o TV za 16k? Ja pisalem o TV + kino domowe za 16k, a to juz calkiem realna kwota. Same glosniki plus nie najwyzszych lotow amplitner to 10tys.Tej sorry ale nie chce mi się przekopywać wątku, do którego zaglądam raz na kwartał - kto i po kiego grzyba kupuje TV za 16k? Naprawdę, doświadczana przeze mnie droga TV za 2k z mega-turbo polepszaczami obrazu robiącymi mi z pliku 700mb obraz porównywalny do HD a pozostałe 14k na kino, płyty i książki daje nieporównywalnie większą frajdę niż zabawka za 16k.
A jeśli ktoś naprawdę czegoś takiego potrzebuje, to chcę poznać, bo duży projekt przede mną a speców od 3D w tym kraju jak na lekarstwo.
To nie pitol ze jakbys nie kupil to bys jezdzil busami. Miales samochod, a jezdziles busami? Lol.no miałem. ale po co mam jeździć micrą, skoro mogę sobie pozwolić na citroena? dojeżdżać mogę wszystkim...ale wymagam komfortu juzteraz
Wchodzę w to. Co prawda pod sam koniec Ted coraz bardziej zżerał swój ogon, a tematyka i wypowiedzi niebezpiecznie zbliżały się do tzw. trucia dupy w kółko o tym samym, ale dawniej potrafił wprowadzić kreatywny ferment.Maverick pisze:Haha, chyba ma bana dozywotniego. Moze jakas petycja w jego imieniu?
pani_minister pisze:gratulacje.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 45 gości