![.chory. <chory>](./images/smilies/chory.gif)
![.hmm. <hmm>](./images/smilies/mysli.gif)
zazywam rowniez taletki antykoncepcyjne ktore rzekomo rowniez maja wplywac na cere tabletki to MICROGYNON 30 ...
![co? :|](./images/smilies/co3.gif)
![co? :|](./images/smilies/co3.gif)
prosze o pomoc Krzemiona
Moderator: modTeam
Dzindzer pisze:Ja myślę, ze o tym powinien zdecydować dermatolog do którego powinno sie iść z własnymi pryszczami.
pani_minister pisze:Często to, co dzieje się na zewnątrz jest tylko odbiciem organizmu znacznie głębiej przebiegających. Dlatego nader często konieczna jest zmiana , trybu aktywności (tak, ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą), sposobu żywienia - także tabletki niekiedy.
Tyle, że nie ma uniwersalnej metody, bo przyczyny wyprysków mogą być najróżniejsze - i czasem maść wystarczy.
Nemezis pisze:Nie wiem, może inni mają więcej szczęścia, ale ja zawsze trafiam na dermatologa-dupę. Zawsze wizyty są ekspresowe, nigdy mi jeszcze nic w widoczny sposób nie pomogło, jak juz to zaszkodziło.
W ogóle większość lekarzy to dupy. Mało który potrafi spojrzeć na problemy pacjenta tak całościowo, zero kontaktu z pacjentem. Mam dość publicznej służby zdrowia. Dla nich chyba zrobienie badań to ostateczność - bo najpierw trują jakimiś prochami w ciemno, albo wmawiają człowiekowi coś, czego nie ma. I wszystko z wielką łachą. Nawet włączanie swojego mózgu z łachą![]()
Sory za to wyżej, ale właśnie jestem po odstawieniu kolejnego leku.
księżycówka pisze:Sama więc się leczę. I wiecie co? Lepiej niż drogie maści na receptę od nich mi pomaga zwykła maść ichtiolowa za max. 2 zł w aptece.
Ale ja nie na buzi. Ja z dekoltem walczę. Teraz jest w miarę ok, ale to co może wygląda z pozoru na małe potówki obsypuje mnie cyklicznie. Podobne to do trądziku, ale to nie to. I raczej nie uczulenie. Sama nie wiem co to jest tak do końca. Ale ta maść chociaż pomaga.Mijka pisze:Ale z czego? Przecież Ty ladną cerę zdrową cerę masz, a nie jakieś tam poważne dermatologiczne problemy
księżycówka pisze:Teraz jest w miarę ok
księżycówka pisze:Ale ta maść chociaż pomaga.
Wszyscy tak myślą. Ale to nie to.Mijka pisze:Jest, lekko zaczerwienione - myślałam, że od słońca.
Ale dermatolodzy też świetnie mogą sobie zarabiać. To nie jest zła specjalizacja.Fez pisze:w wiekszosci dermatologami zostaja Ci, ktorzy byli za slabi, aby dostac sie na inne specjalizacje.
Mijka pisze:Moim zdaniem problem tkwi raczej w tym, o czym pisała PM, że w przypadku takich problemów sama maść nie wystarczy, często trzeba zmienić nawyki żywieniowe czy właśnie ogólny tryb życia, dopiero wtedy są efekty.
To też, ok. Tylko ja bym choć raz chciała diagnozę konkretną co mi jest. Kiedyś Koko już o tym pisała. Zamiast iśc ot tak do dermatologa wpierw jakieś tak nakłucia zrobić czy inne coś, do laboratorium i nie dać się zbyć, że to potówki czy np jak mi mówili - uczulenie na słońce (ewidentna bzdura, miałam to od lutego już, ale i tak wg dermatologa to słońce!).Mijka pisze:Moim zdaniem problem tkwi raczej w tym, o czym pisała PM, że w przypadku takich problemów sama maść nie wystarczy, często trzeba zmienić nawyki żywieniowe czy właśnie ogólny tryb życia, dopiero wtedy są efekty.
księżycówka pisze: Ale każdy dermatolog oczywiście "Eeee, to typowo trądzik i tyle"
Fez pisze:Nie znalazlem na to zlotego srodka, wiec zwyczajnie poczekam az samo przejdzie.
Tu się nie znam.Fez pisze:Nie mialem na mysli zarobkow dermatologow, ale prestiz w srodowisku lekarskim.
To nie jest dobra metoda. Problemy skórne mogą narastać zwyczajnie i się kumulować z czasem.Fez pisze:Po tylu latach przestalem sie przejmowac problemammi dermatologicznymi typu pryszcze. Mam okresy kiedy mnie "wysypie", na przyklad teraz przy duzej wilgotnosci i temperaturze
. Nie znalazlem na to zlotego srodka, wiec zwyczajnie poczekam az samo przejdzie.
No i Ty to widzisz nawet. A czemu 4 dermatologów u których byłam nie?Mijka pisze:To nie przypomina nawet trądzika, wygląda bardziej jak reakcja alegriczna właśnie, skoro to nie słońce.
W końcu będę musiała na to iść...Mijka pisze:regularna mikrodermabrazja
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 38 gości