Wyraź to. Czymkolwiek to jest.

Trafiaja tu topiki ktore zostały załozone w działach tematycznych forum, a do nich nie pasowały. Posty w tym dziale automatycznie są kasowane co 180 dni.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 13 maja 2008, 21:00

Gosia... pisze:Kurcze chętnie bym skończyła studiowanie.

A ja mam nadzieję, że uda mi się w tym roku drugi kierunek zacząć <banan>

Wena mnie roznosi, nie mam kiedy tego wszystkiego robić. Chyba lecę, bo mnie ręce świerzbią ;)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 21:41

AMX pisze:księżycówka ,wykorzystałaś Marka ?
Codziennie to robię <hahaha>
Mati_00 pisze:całkiem możliwe.
Miałeś go już wczoraj :|
Blazej30 pisze:rany !! co tu tak pusto ?? <boje_sie>
Ludzie mają swoje życie ;P
Marissa pisze:na minus jest to że straszny rozbieg jest między tymi dwoma kierunkami
Wg mnie to duży plus :) Do mojego kierunku świetny byłby np jakiś z polibudy :D

[ Dodano: 2008-05-13, 21:44 ]
Co mam do wyrażenia:
Zmieniam pracę. Chyba. I chyba W przyszłym tygodniu będę składać wypowiedzenie już. Wszystko zależy od jutrzejszego spotkania ws. mojego zatrudnienia. Wracam z niego i od razu daję odpowiedź czy siadamy i przedstawiają mi ofertę czy nie.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 13 maja 2008, 21:52

Gosia... pisze:Kurcze chętnie bym skończyła studiowanie. Mam tyle pomysłów gotowych tylko do realizacji, a szkoła tylko hamuje moją kreatywność <foch>

a ja bym z chęcią zaczęła drugi kierunek biotechnologię i te studium farmaceutyczne zaczęła.
I ogólnie chciałabym być nauczycielką, pracować w laboratorium mikrobiologicznym i w aptece. Mam milion pomysłów. W ogóle to mam energię i chce mi się uczyć <boje_sie>
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 maja 2008, 21:54

księżycówka pisze:Zmieniam pracę.

Znowu? :?
Ja też dostałam ostatnio bardzo kuszącą propozycję, ale musiałam odmówić. :/ Jednak może moja kumpela skorzysta...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 13 maja 2008, 21:55

Też mnie moja praca denerwuje. :|
Nic ciekawego się ostatnio nie dzieje... <pijak>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 13 maja 2008, 21:55

Yasmine pisze:W ogóle to mam energię

Oddaj mi połowe :/
Ja nie mam energii na nic - jestem senna, apatyczna, nie mam ochoty na nic, nic mi się nie chce, jestem niedospana chociaż śpie od 6 do 8h dziennie i jestem zmęczona po niewiadomoczym :|
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 22:00

Imperator pisze:Też mnie moja praca denerwuje. :|
Jakie "też"? Mnie moja nie denerwuje :>
Olivia pisze:Znowu? :?
Nom :)
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 13 maja 2008, 22:11

Blazej30 pisze:
Marissa pisze:A co tam u Ciebie Błażej? :)
a po staremu 8)
Cytujac Alcmana (z takiego komiksu...) "Nie walczy juz ze zlem, ale za to duzo dupcy".

Moo...ksiezycowka - a od kiedy to Cie job nie denerwuje? Co rusz jojczylas jaka nedza, jaka lipa.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 22:12 przez Wujo Macias, łącznie zmieniany 1 raz.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 13 maja 2008, 22:21

księżycówka pisze:Zmieniam pracę.

dlaczego?(pytam za Augusto :D)
Yasmine pisze:i te studium farmaceutyczne zaczęła

Ty rób tego technika farmacji, naprawdę warto. wiele moich koleżanek po farmacji mai sporo zamierza zrobić - te co już mają są zadowolone.

co do studiów- ja chcę dociągnąć ze swoimi do końca licencjatu i zacząć coś nowego, bo nie czuję powołania do swojego kierunku. obym tylko nie uwaliła praktycznego, a na tym roku jest najtrudniejszy <boje_sie> mam pewne marzenie co do drugiego kierunku, ale chyba za stara jestem na 5-letnie studia :/.
Imperator pisze:Też mnie moja praca denerwuje. :|

mnie moja denerwuje, bo jest monotonna i kiepsko płatna. znalazłam coś nowego za trochę lepsze pieniądze, więc może w czerwcu zmienię miejsce.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 22:24

Wujo Macias pisze:a od kiedy to Cie job nie denerwuje?
Pytanie kiedy denerwował? :)
Wujo Macias pisze:Co rusz jojczylas jaka nedza, jaka lipa.
Zaskakujesz mnie, naprawdę. Albo za mało mnie znasz. Ja ponarzekać kocham, po marudzić też i w ogóle typowa "jęczy buła" jestem. Ale to nie znaczy nic :> Tu se po przelewam często trochę żali i może to wyglądać poważniej niż jest naprawdę, ale to TYLKO forum :) Od tego jest ;P
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:25

AMX pisze:Gosia... napisał/a:
pójdę bo tak jak dzisiaj ma być po angielsku więc trochę sobie pogadam :D

To wyjedź Gosia trochę na wyspy, tam będziesz miała same interview po angielsku

Nie muszę. W Polsce też dobre firmy po angielsku mają assessment centre, case study i interview. Na Wyspach nikt mi takiej pracy nie da jak tu, niestety jeszcze za mało umiem no i jestem na 2 roku studiów dopiero :) Jednak masz rację, warto na trochę pojechać, ale tylko rekreacyjnie, w moim przypadku.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 22:26

Nola pisze:chyba za stara jestem na 5-letnie studia :/ .
:|
Nola pisze:dlaczego?
Lepsze warunki będą prawdopodobnie. Się okaże. Sama szczegółów nie znam ani oficjalna oferta jeszcze nie padła.

[ Dodano: 2008-05-13, 22:27 ]
Gosia... pisze:jestem na 2 roku studiów dopiero
A nie 3 jak ja? :|
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:28

lollirot pisze:osia... napisał/a:
Kurcze chętnie bym skończyła studiowanie.

A ja mam nadzieję, że uda mi się w tym roku drugi kierunek zacząć

Ja też zaczynam 2 kierunek i jeszcze podyplomówka mnie czeka :)
<nie wiem jak mi się uda urodzić przed 25tką, bo taki deadline mi mój postawił :?>
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 13 maja 2008, 22:28

Na wakacje, na jakąś wymianę do Londynu, fajna sprawa. I będąc na wyspach siłą rzeczy musisz używać języka. Zupełnie inaczej to wygląda niż w Polsce.
Wy jeździcie, My latamy.
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:31

księżycówka pisze:Gosia... napisał/a:
jestem na 2 roku studiów dopiero
A nie 3 jak ja? :|

Zawsze się dziwisz, ale ja naprawdę jestem rok od Ciebie młodsza :) Serio, serio :)

Nola pisze:chyba za stara jestem na 5-letnie studia

no ja się czuję za stara, ale jeśli nikt Ci nie będzie brzęczał nad uchem, że dzieci trzeba rodzić i nie czujesz deficytu pracy to zaczynaj nawet medycynę, bo w sumie dlaczego nie :)?
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 13 maja 2008, 22:33

księżycówka pisze:Ja ponarzekać kocham, po marudzić też i w ogóle typowa "jęczy buła" jestem.

to zupełnie jak ja [:D]
księżycówka pisze::|

o co chodzi?

dlaczego najwięcej fajnych imprez studenckich musi odbywać się właśnie teraz, kiedy ciągle mam kolokwia i muszę siedzieć w domu nad książkami? ale nie ma,kicz party na pewno sobie nie odpuszczę, choćby nie wiem co. no i na wykład o łamaniu praw kobiet z chęcią pójdę.

a w ogóle to ja żądam wydłużenia doby o jakieś dodatkowe 12h - żebym miała czas na spanie. jestem taka, że nie mogę sobie odpuścić niczego- ani studiów, ani pracy, ani imprez i życia towarzyskiego i hobby. i przez to właśnie zrezygnowałam ze snu. tak to jest jak się chce wszystkiego <szczerbaty>

a podobno, im człowiek jest starszy tym mniej snu potrzebuje,czytałam dzisiaj w jakimś artykule :P kurde, życie jest niesprawiedliwe :/
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 22:34 przez Nola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 22:33

Gosia... pisze:Zawsze się dziwisz, ale ja naprawdę jestem rok od Ciebie młodsza :) Serio, serio :)
Ale głowę bym dała, żeśmy w tym samym czasie maturę pisały :|
Yas, który to jesteś rok? <boje_sie>
Jakieś zaćmienie mam? :?
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:34

AMX pisze:Na wakacje, na jakąś wymianę do Londynu, fajna sprawa. I będąc na wyspach siłą rzeczy musisz używać języka. Zupełnie inaczej to wygląda niż w Polsce.

Nie kwestionuję, bo na pewno masz rację. Tylko, że tu mam pracę i narzeczonego. A tam siłą rzeczy musiałabym pracować, żeby się utrzymać, a zmywać naczyń czy za kelnerkę robić nie będę, przepraszam, wiem, że żadna praca nie hańbi, ale taka jestem i już. Nad wymianą się zastanawiam, ale raczej do Niemiec.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 13 maja 2008, 22:35

Nola pisze:to zupełnie jak ja [:D]
a mnie i tak nie przebijecie <diabel>
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 22:35 przez kot_schrodingera, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:35

Nola pisze:księżycówka napisał/a:
Ja ponarzekać kocham, po marudzić też i w ogóle typowa "jęczy buła" jestem.

i ja [:D]

księżycówka pisze:Ale głowę bym dała, żeśmy w tym samym czasie maturę pisały :|
Yas, który to jesteś rok? <boje_sie>
Jakieś zaćmienie mam? :?

Nie, jakoś Ci tak zapadło w pamięć, bo nie pierwszy raz się dziwisz. Ja i Yas to 87, Ty jesteś 86. <starucha, starucha :P>

[ Dodano: 2008-05-13, 22:36 ]
Blazej30 pisze:Nola napisał/a:
a mnie i tak nie przebijecie <diabel>

fakt :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 22:40

Nola pisze:o co chodzi?
Nie rozumiem. Masz 21 lat. Rozumiałabym jakby to 30latka napisała, ale młoda dziewczyna? Bo czymże jest licencjat? To prawie nic jest.
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:40

Uwaga, uwaga !
Lubię Was, to Wam powiem. Będzie zmiana pogody. To pewne. Tak mnie rypią kolana i w ogóle całe nogi, że po prostu szok. Ciekawe dlaczego, bo ja niechorowite dziecko od zawsze i zero złamanych kończyn, ba nawet złamanego serca nigdy nie miałam. <boże, jakie ja mam nudne życie [:D] >

[ Dodano: 2008-05-13, 22:42 ]
księżycówka pisze:Nola napisał/a:
o co chodzi?
Nie rozumiem. Masz 21 lat. Rozumiałabym jakby to 30latka napisała, ale młoda dziewczyna? Bo czymże jest licencjat? To prawie nic jest.

Aaa, jak licencjat z 1 kierunku to tym bardziej idź na mgr.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 22:42 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 13 maja 2008, 22:45

Gosia... pisze:za kelnerkę robić nie będę, przepraszam, wiem, że żadna praca nie hańbi, ale taka jestem i już.

Wiesz w kraju pokutuje mit,że na wyspach to można albo być jednym z nielicznych i zarządzać finansami w jakiejś międzynarodowej korporacji albo całą resztą i zmywać gary na zmywaku i oczywiście o pośrednich stopniach się zapomina. Uwierz mi naprawdę nie trzeba być wybitną jednostką aby dostać posadę menadżerską ( wiem,wiem dumnie to brzmi, no ale skoro wszyscy się tu na forum lansują to i ja mogę trochę 8) ) niższego stopnia. No,ale trochę rączki trzeba było pobrudzić na początku i dwa dyplomy do kieszeni schować i zabrać się za robotę.
Ja cię nie namawiam, wszak sama wiesz lepiej co dla ciebie dobre,tylko ,że poziom angielskiego dobrze wychodzi dopiero tam w praniu.
Wy jeździcie, My latamy.
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:48

AMX pisze:dwa dyplomy do kieszeni schować i zabrać się za robotę.

mój drogi Ty do mnie o dyplomach :)? Ja nie mam z czym do ludzi jechać, taka prawda [:D]

[ Dodano: 2008-05-13, 22:50 ]
AMX, tak całkiem serio, to dziękuję Ci za to co napisałeś wyżej.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2008, 22:50

Gosia... pisze:Nie, jakoś Ci tak zapadło w pamięć, bo nie pierwszy raz się dziwisz. Ja i Yas to 87, Ty jesteś 86. <starucha, starucha :P >
Aż poszukałam topów maturalnych. Zwłaszcza starego "matura na gorąco", co mrt założyła żeby syfu w "Wyraziu" nie robić. Patrzę i się udzielam, ale piszę "ja rok temu miałam" :|
No i faktycznie. Ja o swoich maturach marudziłam tu z Krzychem, Sarah, ptaszkiem i Lolli, a nie z Wami :|
Dwie refleksje:
Rany, ile to czasu minęło, że ja już nawet nie pamiętam <boje_sie>
Rany, ile ja już tu kurna czasu jestem <boje_sie>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 13 maja 2008, 22:54

Ide zrobic sobie pachnaca kapiel <banan> <banan> <banan>
czasem czlowiekowi niewiele potrzeba do szczescia :]
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2008, 22:55

księżycówka pisze:Rany, ile to czasu minęło, że ja już nawet nie pamiętam <boje_sie>
Rany, ile ja już tu kurna czasu jestem <boje_sie>

Wiem, co czujesz.
Ostatnio siostra cioteczna zapraszała nas na 18stkę. Pyta się mnie jej chłopak czy mam prawko. Ja, że tak. To on się pyta kiedy zdawałam. A ja yyyy no 3 lata temu...!Ej kurcze, 3 lata to szmat czasu,a mnie wydaje jakby to było wczoraj !
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 13 maja 2008, 23:09

Marissa pisze:Ja nie mam energii na nic - jestem senna, apatyczna, nie mam ochoty na nic, nic mi się nie chce, jestem niedospana chociaż śpie od 6 do 8h dziennie i jestem zmęczona po niewiadomoczym :|

ja mam zajęcia od rana do wieczora, po 2 kolosy dziennie, nauka, gotowanie, brak czasu na wszystko i wspaniale się czuję :). Bo jak widzę słońce za oknem i się przespaceruje trochę jak świeci to mogę wszystko :D.
księżycówka pisze:Yas, który to jesteś rok? <boje_sie>

no przecie, że drugi Ty stara dupo :*
Nola pisze:Ty rób tego technika farmacji, naprawdę warto. wiele moich koleżanek po farmacji mai sporo zamierza zrobić - te co już mają są zadowolone.

no ja chce, ale w Opolu nie ma, u mnie nie ma i narazie szukam, a jak już znajdę to i tak dopiero od września mogę :)

jutro jest impreza integracyjna całego piętra w kuchni <hahaha>
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 13 maja 2008, 23:47

księżycówka pisze:Bo czymże jest licencjat? To prawie nic jest.

wiem,ale nie chcę się męczyć na kierunku, którego nie kocham tylko po to żeby mieć tego magistra.ale przypuszczam, że i tak go zrobię,bo pewnie żal będzie to zostawiać,mimo wszystko.wtedy biorę pod uwagę magisterkę zaoczną albo dzienną, ale na słabym poziomie, żeby mi było łatwo to skończyć.
księżycówka pisze:Rany, ile to czasu minęło, że ja już nawet nie pamiętam <boje_sie>

nom sporo. jak bym miała się cofnąć wstecz,to chciałabym wrócić do tej całej maturalnej nerwówki.to był jeden z najlepszych okresów w moich życiu :)
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 13 maja 2008, 23:50

księżycówka pisze:Miałeś go już wczoraj :|

ale dzisiaj dopiero wszedłem na forum :) Księżycówko no jak to, Ty nie wiesz kiedy ja byłem ostatnio na forum?? :P myślałem, że interesujesz się i dbasz o mnie :P
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...

Wróć do „Śmietnik”