Jestem dziwny

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 25 cze 2007, 22:00

tank girl pisze:texty Teda

No faktycznie. Ted zagrożenie nr 1 dla porządku publicznego. <hahaha> Nie wiem, czy widziałaś tutaj gdzieś jego fotkę - widać po niej, że facet spokojny i raczej kłopotów nie szuka. A że pedałów nie lubi i mówi o tym głośno, to cóż z tego?... Ja np. nie lubię facetów z nażelowanymi włosami. <lol> Tak po prostu, bez przyczyny. <diabel>

tank girl pisze:Polacy mają ogólnie problem z gejami i lesbijkami.

Ten problem polega chyba głównie na tym, że nie zgadza się na wszystko, co tylko homoseksualiści sobie zażyczą. :) A apetyt im rośnie coraz bardziej.

tank girl pisze:nie jest tak słodko, jak Ci się wydaje.

Nigdy nie jest słodko. :) Ale moim zdaniem jest całkiem znośnie.
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 cze 2007, 22:25

tank girl pisze:Dowodem chociażby chryja z teletubisiami, zapędy naszego rządu, texty Teda,

niezmiernie miło mi być w zestawieniu z poczynaniami rządu, którego działaniom przyglądam się życzliwie, ale i krytycznie :) No,ale o tym będzie najnowszy tekst, coming soon. Wracam do działu politycznego, bo haniebnie go zaniedbałem.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 cze 2007, 03:16

Nie rozumiem Waszego myslenia opartego o grupy. Prawa nie tworzy sie z mysla o grupach przeciez tylko o pojedynczym czlowieku. Zreszta jedna osoba moze nalezec do wielu grup spolecznych.
Po czesci homosie sa same sobie winne. Wyizolowalli sie jako grupa bo jako grupa chcieli uzyskac przywileje. Zapomnieli ze kij ma dwa konce i ze jako grupa moga tez byc tepieni.
Z mojej strony bym apelowal, by na ludzi patrzec w oderwaniu do grup do jakich naleza oraz by nie przejmowac sie tym ze jakas grupa chce jakichs praw. Bo prawa ma czlowiek, a nie grupa. Jezeli ktos uwaza ze homoseksualisci sa dyskryminowani to jest w wielkim bledzie. Maja takie same prawa jak heteroseksualisci co jest napisane w Konstytucji. I niczego wiecej nie trzeba, bo rownosc jest zachowana. A to ze nie moga brac slubow... no trudno, to nie swiadczy o tym ze maja mniejsze prawa. Facet hetero tak samo jak facet homo nie moze wziasc slubu z innym facetem. Nie ma tutaj dyskryminacji ze wzgledu na orientacje seksualna. No a ze homosie akurat chca brac sluby z osobami tej samej plci to juz ich sprawa. Z osobami przeciwnej plci nikt im nie zabrania.

Natomiast co do tepienia homosi, to nie wiem dlaczego ktos chce innych w ogole tepic za orientacje seksualna. Tepic w sensie bic czy wyzywac. Bo juz np postanowienia niezatrudniania homosi nie uwazam za tepienie. Oczywiscie w naszym chorym panstwie bedzie to przejawem dyskryminacji zupelnie nieslusznie zreszta. Wszak jako pracodawca mam prawo wybierac sobie pracownikow jakich chce.
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 26 cze 2007, 11:08

tank girl pisze:Jak Tobie wpadnie w oko Kryśka, nikt się tym nie zainteresuje.

PFC pisze:No, akurat w moim przypadku z pewnością byłaby to pewnego rodzaju sensacja dla ludzi, którzy mnie znają. <lol>

Wśród tych, którzy Cię znają. Ale nie na osiedlu, nie w mieście. Nikt by też nie wytykał Cię palcami, nie wyzywał od zboczeńców, pedofilów i nie porównywał Twoich relacji z Kryśką do relacji z psem ;d

PFC pisze:Ponadto powiem Ci, że wielokrotnie byłem świadkiem, kiedy to osoby heteroseksualne oceniały inne związki heteroseksualne używając właśnie słów, które przytoczyłaś. :)

Ale to są wyjątki, podczas gdy relacje homosexualistów, z powodu swej inności, już na starcie są odbierane przez większość jako coś w najlepszym razie egzotycznego.

PFC pisze:Badania naukowe wykazują, że homoseksualiście doskonale się rozpoznają. :) Z nimi jest jak z Chińczykami - dla człowieka Zachodu wszyscy wyglądają jednakowo, a jednak oni sami bez trudu wyłapują różnice. :)

Mylisz się. To wcale nie takie proste. O ile bowiem faceci rozpoznają się jakoś, o tyle w przypadku kobiet jest już inaczej. Jeśli zajrzysz na fora les przekonasz się, że jest to odwieczny problem. Spora część pierwszego odcinka L-world, serialu o les i dla les, została poświęcona tej tematyce.

PFC pisze:Oprócz tego są jeszcze kluby dla homoseksualistów. Tam mogą się zabawiać do woli. <diabel>

Nie wszyscy homosexualiści chadzają do klubów. Nie wszyscy żyją w mainstreamie.

PFC pisze:wytłumacz mi, proszę, jak to jest z tymi wszystkimi ludźmi, którzy mają rodzinę, dzieci, itp. i nagle - niczym Budda - doznają olśnienia i stwierdzają, że jednak są homoseksualistami :? I nie wykręcaj się tylko tym, że maskowali się ze względu na społeczeństwo, bo można się maskować poprzez bycie samotnym, a nie wchodzenie w długoletnie związki i płodzenie dzieci. <aniolek>

I taka jest większość homosexualistów, Twoim zdaniem?

Ludzie są bardzo różni i różni są także homosexualiści. Jedni od początku zdają sobie sprawę z tego, co i jak i nie mają z tym problemu, inni szamocą się i gryzą z powodu swojej orientacji strasznie. Ale twierdząc, że ktoś sobie wybiera, że będzie homo, albo nie, mylisz się całkowicie.

Już prędzej przypomina to wpakowanie się w jakąś relację z powodu presji rodziny i społeczeństwa. Tak, jak u ludzi hetero. I niestety, czy Ci się to podoba, czy nie, czynnik presji społecznej jest tu bardzo ważny, potrzeba akceptacji jest bowiem u ludzi bardzo silna.

Podobnie jest zresztą u heterosexualistów. Dziewczyna hajta się z facetem, który ją nie kręci. Bo wypada, bo czas już ten, bo rodzice naciskają, bo wszystkie koleżanki już mężate, itd. Hajta się więc i tkwi w tej relacji, a po latach spotyka faceta, który kręci ją fizycznie i intelektualnie. Zakochuje się po raz pierwszy w życiu, odchodzi od męża....

Z wieloma homosexualistami jest tak samo, tyle że olśnienie ma inny wymiar. Wiele kobiet uświadamia sobie, że kocha kobiety dopiero w wieku lat 25-ciu, 30-stu, a nawet po 40-stce.

Sugeruję poczytać coś na ten temat, bo zjawisko jest naprawdę nie należy do prostych.

Mati_00 pisze:to zadowolić tylu ilu się da

A kto będzie decydował o tym, których? :>

Mati_00 pisze:ja tylko napisałem co myślę...a Wy się uczepiliście gejów i lesbijek...temat był zupełnie o czymś innym

Wątek gejów i lesbijek jest elementem wyrażonego przez Ciebie światopoglądu. Mnie, z tego, co napisałeś, najbardziej ten fragment zainteresował, więc rozmawiam z Tobą o tym. Po prostu.

Pegaz pisze:Gdzie ich się tępi.. teletubisie to nie wymysł społeczny.
Również za Teda nie obwiniaj całego społeczeństwa.
Polacy nie mają problemu z gejami i lesbijkami z banalnej przyczyny ich jest bardzo mało a zadyma już zupełnie nie proporcjonalna do tej liczby

Tępienie to niekoniecznie od razu agresja fizyczna. Przemoc może przyjmować postać słowną, np., i przejawiać się w wypowiadanych treściach.

A Polacy akurat problem z homosexualizmem mają, budzi on bowiem u nich niezdrową fascynację i powoduje reakcje typu: pedał! Lesba! Zboczeńcy! To nie jest naturalne! To chore! Obrzydliwe! To tak samo, jakby sex ze zwierzętami uprawiać! Itd.

PFC pisze:No faktycznie. Ted zagrożenie nr 1 dla porządku publicznego. <hahaha> Nie wiem, czy widziałaś tutaj gdzieś jego fotkę - widać po niej, że facet spokojny i raczej kłopotów nie szuka. A że pedałów nie lubi i mówi o tym głośno, to cóż z tego?..

To z tego, że jest to pewna forma agresji.

PFC pisze:Ten problem polega chyba głównie na tym, że nie zgadza się na wszystko, co tylko homoseksualiści sobie zażyczą. :) A apetyt im rośnie coraz bardziej.

Nie, problem polega na tym, że dla wielu ludzi fakt, że osoby tej samej płci są razem, jest nie do przyjęcia.

Maverick pisze:Po czesci homosie sa same sobie winne. Wyizolowalli sie jako grupa bo jako grupa chcieli uzyskac przywileje. Zapomnieli ze kij ma dwa konce i ze jako grupa moga tez byc tepieni.

Oni się nie wyizolowali sami. Izolują się teraz i podkreślają swoją inność, nierzadko podchodząc do heterosexualistów z takimi samymi debilnymi uprzedzeniami, jak heterosexualiści podchodzą do nich. Ale to nie jest tak, że u zarania dziejów homosexualiści byli doskonale zintegrowani z resztą społeczeństwa i gdzieś po drodze się wyizolowali.

Maverick pisze:Jezeli ktos uwaza ze homoseksualisci sa dyskryminowani to jest w wielkim bledzie. Maja takie same prawa jak heteroseksualisci co jest napisane w Konstytucji.

Nie mają. Nie mogą legalizować swoich związków. Nie mogą swobodnie dziedziczyć. W razie wypadku nie mogą odwiedzić w szpitalu swojej dziewczyny/ faceta.
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 26 cze 2007, 11:19

tank girl pisze:Nie mają. Nie mogą legalizować swoich związków. Nie mogą swobodnie dziedziczyć. W razie wypadku nie mogą odwiedzić w szpitalu swojej dziewczyny/ faceta.

ta chyba w amerykańskim filmie.. nigdy nie miałem problemu z odwiedzinami znajomych nikt nie pytał czy jestem bratem wujkiem czy kimkolwiek dla chorego.
tank girl pisze:A Polacy akurat problem z homosexualizmem mają, budzi on bowiem u nich niezdrową fascynację i powoduje reakcje typu: pedał! Lesba! Zboczeńcy! To nie jest naturalne! To chore! Obrzydliwe! To tak samo, jakby sex ze zwierzętami uprawiać! Itd.

Przesadzasz i wiesz o tym :)
tank girl pisze:Spora część pierwszego odcinka L-world, serialu o les i dla les, została poświęcona tej tematyce.

My żyjemy w rzeczywistym świecie ;) Nie czyń z Polaków linczowników homoseksualistów bo tak nie jest.. Moim skromnym zdaniem bardziej pokrzywdzeni są niepełnosprawni których wszyscy olewają. Domami dziecka też się nikt nie interesuje. To są prawdziwe problemy a nie urojenia Biedronia który całkiem "przypadkiem" robi karierę na tej fali.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 cze 2007, 11:27

tank girl pisze:Nie mają. Nie mogą legalizować swoich związków. Nie mogą swobodnie dziedziczyć. W razie wypadku nie mogą odwiedzić w szpitalu swojej dziewczyny/ faceta.
Moga legalizowac o ile to zwiazki z osoba przeciwnej plci. Przeciez to juz napisalem. Prawo nie mowi "homoseksualisci nie moga legalizowac swoich zwiazkow". Prawo mowi ze legalizowac zwiazki mozna tylko z osoba przeciwnej plci. Orientacja nie ma tu nic do rzeczy. Dyskryminacja byalby gdyby heteroseksualisci mogli legalizowac zwiazki z osobami przeciwnej i tej samej plci a homo tylko z przeciwnej. Ale tka nie jest. Zatem prawa sa rowne.
O odwiedzaniu w szpitalu juz Pegaz napisal, a co do dziedziczenia to jako ze oni nie maja dzieci to nie ma kto dziedziczyc to raz. Bo dziedziczy dziecko, partner moze conajwyzej spadek dostac. A zeby dostal wystarczy sprytna umowa, testament itd. A to ze w sadach rodzina potem testamenty podwaza nie wynika z dyskryminacji homoseksualistow tylko z socjalistycznego prawa ktore nie szanuje woli obywatela.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 26 cze 2007, 12:51

tank girl pisze:Nie, problem polega na tym, że dla wielu ludzi fakt, że osoby tej samej płci są razem, jest nie do przyjęcia.

Oddzielmy następujące rzeczy: prywatną opinię danego człowieka od tego co naprawdę w danym społeczeństwie zachodzi. :) Ja tam np. mogę nie akceptować tego o czym pisałaś, lecz moje pole działania - podobnie jak większości ludzi - jest w owej materii niezwykle wąskie i ogranicza się de facto do stwierdzeń werbalnych, które nie mają żadnej siły sprawczej... Zresztą nie ma dzisiaj grupy społecznej, która byłaby przez wszystkich akceptowana... Jedni nie lubią księży, inni Żydów, jeszcze inni Niemców lub bogatych. <diabel> Homoseksualiści wcale na pierwszym miejscu nie stoją. :) Zresztą oczekiwanie, by wszyscy takie związki akceptowali również jest pewnym nadużyciem, bo każdy ma prawo do własnych przekonań. :)

tank girl pisze:Ale to są wyjątki

Nie powiedziałbym. :) Z mej perspektywy wygląda to inaczej.

tank girl pisze:gdy relacje homosexualistów, z powodu swej inności, już na starcie są odbierane przez większość jako coś w najlepszym razie egzotycznego.

No bo to siłą rzeczy jest egzotyczne, gdyż dotyczy najwyżej 5% populacji... Tak samo z murzynami: w kraju gdzie jest ich 10 lub 20 wzbudzają zawsze sensację poprzez swoją rzadkość, a w takiej Belgii to już człowiek tylko na ich widok ramionami wzrusza. <aniolek>

tank girl pisze:I taka jest większość homosexualistów, Twoim zdaniem?

Sama widzisz, że jest to grupa bardzo niezborna, de facto dzieląca się na mniejsze podrupy o różnorakich interesach i postulatach. <diabel> Tak więc nie widzę potrzeby, by się nimi przejmować, gdy mamy w kraju znacznie większe problemy.

tank girl pisze:To z tego, że jest to pewna forma agresji.

To np. gdybym ja głośno powiedział, że nie lubię komuchów to też byłaby to oznaka agresi :? A przecież tego typu sformułowania rodzą się z analizy własnych poglądów. Idąc tym tokiem rozumowania należałoby cenzurować wypowiedzi na wszystkie kontrowersyjne kwestie społeczno-polityczne.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 26 cze 2007, 12:54

tank girl pisze:A kto będzie decydował o tym, których?

ten kto ma władzę? hmm? :>

tank girl pisze:Wątek gejów i lesbijek jest elementem wyrażonego przez Ciebie światopoglądu. Mnie, z tego, co napisałeś, najbardziej ten fragment zainteresował, więc rozmawiam z Tobą o tym. Po prostu.

<browar>

tank girl pisze:osoby tej samej płci są razem, jest nie do przyjęcia.

dokładnie
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 cze 2007, 17:30

Mati_00 pisze:dokładnie

Mati czy Ty szukasz poklasku, czy rzeczywiście masz "problem".

To pewnie tak samo z Żydami, gdzie ich "profesja" tak naprawdę została ukształtowana przez NAS, nas Polaków i to jeszcze w XII/XIII wieku.
Poczytaj o tym.

A jak już będziesz miał szersze horyzonty myślowe zacznij SIĘ wyrażać. Może będzie o czym pogadać.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 26 cze 2007, 17:50

Koko pisze:Mati
Koko pisze:masz "problem".

owszem mam...i o nim była mowa w temacie...
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 cze 2007, 18:06

Mati_00 pisze:owszem mam...i o nim była mowa w temacie...

Z igły widły.
Poczytaj najpierw, doucz się, później siej demagogię. Zacznij rozkminiać.
Żeby mieć WŁASNE poglądy trzeba mieć na czym bazować.
Jaka jest Twoja baza, no jaka :|
Wiem słowo jak krem

krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 27 cze 2007, 14:29

Pegaz pisze:ta chyba w amerykańskim filmie..

No, niestety nie.

Nigdy nie miałem problemu z odwiedzinami znajomych nikt nie pytał czy jestem bratem wujkiem czy kimkolwiek dla chorego.

A jak poważny był stan chorych? Bo jak im np. wyjmowali drzazgę z ręki, to się nie dziwię.

Jeśli tylko skorzystasz z wyszukiwarki, na pewno znajdziesz wiele artykułów na ten temat. Związek partnerki ma m.in. dawać pozostającym w nim osobom prawo do zasięgania informacji na temat stanu zdrowia partnera, odwiedzania go w szpitalu oraz podejmowania decyzji w sprawie jego leczenia.

Pegaz pisze:
Polacy akurat problem z homosexualizmem mają, budzi on bowiem u nich niezdrową fascynację i powoduje reakcje typu: pedał! Lesba! Zboczeńcy! To nie jest naturalne! To chore! Obrzydliwe! To tak samo, jakby sex ze zwierzętami uprawiać! Itd.

Przesadzasz i wiesz o tym :)

Nie przesadzam. Przykłady na to, o czym wspomniałam są nawet na tym forum.

Pegaz pisze:
Spora część pierwszego odcinka L-world, serialu o les i dla les, została poświęcona tematyce [rozpoznawania się les przez les].

My żyjemy w rzeczywistym świecie ;)

Doprawdy? A wiele znasz lesbijek? I dużo rozmawiałeś o tym z nimi? Bo ja akurat trochę rozmawiałam i trochę czytałam na ten temat. A fakt, że problematykę tę poruszono nawet w serialu obyczajowym świadczy o tym, że nie jest to marginalne zjawisko.

Pegaz pisze:Nie czyń z Polaków linczowników homoseksualistów bo tak nie jest.. Moim skromnym zdaniem bardziej pokrzywdzeni są niepełnosprawni których wszyscy olewają. Domami dziecka też się nikt nie interesuje. To są prawdziwe problemy a nie urojenia Biedronia który całkiem "przypadkiem" robi karierę na tej fali.

A co Ty z tym Biedroniem tak ciągle? Polakom daleko do ludzi tolerancyjnych. Inność budzi w nich agresję. I nie trzeba być homosexualistą, żeby tego doświadczyć. Wystarczy odrobina inności. Inny ubiór, inne gusta muzyczne, inne zainteresowania. A to, że oprócz homosexualistów tępota naszego polskiego grajdoła dotyka i inne grupy społeczne nie zmienia faktu, że homosexualistów też to dotyczy.

Maverick pisze:Moga legalizowac o ile to zwiazki z osoba przeciwnej plci. Przeciez to juz napisalem. Prawo nie mowi "homoseksualisci nie moga legalizowac swoich zwiazkow". Prawo mowi ze legalizowac zwiazki mozna tylko z osoba przeciwnej plci. Orientacja nie ma tu nic do rzeczy. Dyskryminacja byalby gdyby heteroseksualisci mogli legalizowac zwiazki z osobami przeciwnej i tej samej plci a homo tylko z przeciwnej. Ale tka nie jest. Zatem prawa sa rowne.

Ale teraz to sobie żartujesz? :|

Nie wiem, może doznasz szoku czytając to, co zaraz napiszę, ale homosexualiści zazwyczaj nie są zainteresowani zawieraniem związków z osobami płci przeciwnej ;d

Zresztą, związki partnerskie nie ograniczają się do homosexualistów. W ogólnej definicji związek partnerski to związek dwóch osób dowolnej płci. I tak to funkcjonuje w wielu krajach, m.in. w Wielkiej Brytanii, Nowej Zelandii, w Czechach, Słowenii, Niemczech, Belgii, Francji i innych państwach.

Maverick pisze:O odwiedzaniu w szpitalu juz Pegaz napisal,

Tak, myląc się zresztą ;d

Maverick pisze:co do dziedziczenia to jako ze oni nie maja dzieci to nie ma kto dziedziczyc to raz. Bo dziedziczy dziecko, partner moze conajwyzej spadek dostac. A zeby dostal wystarczy sprytna umowa, testament itd. A to ze w sadach rodzina potem testamenty podwaza nie wynika z dyskryminacji homoseksualistow tylko z socjalistycznego prawa ktore nie szanuje woli obywatela.

A co ze wspólnotą majątkową, rozliczeniami podatków itd.?

PFC pisze:
Ale to są wyjątki

Nie powiedziałbym. :) Z mej perspektywy wygląda to inaczej.

Okay, mam rozumieć, że usiłujesz mnie przekonać, że do związków heterosexualnych podchodzi się w naszym kraju tak samo, jak do homosexualnych? :>

PFC pisze:[Związki homosexulane]siłą rzeczy jest egzotyczne, gdyż dotyczy najwyżej 5% populacji...

Dokładnie. I to nie pozostaje bez wpływu na psychikę homosexualistów. Dodatkowo fakt, że tyle osób tego nie akcepetuje, że uważa, że homosexualiści powinni swoje związki ukrywać, wstydzić się ich, żyć w ukryciu, prowadząc niejako podwójne życie, też ma ogromne znaczenie. Dziwi mnie, że jako osoba inteligentna i obdarzona dużą wyobraźnią to negujesz :|

PFC pisze:gdybym ja głośno powiedział, że nie lubię komuchów to też byłaby to oznaka agresi :?

Tak. Byłby to klasyczny przejaw agresji werbalnej.

PFC pisze:Przecież tego typu sformułowania rodzą się z analizy własnych poglądów.

Ale co to zmienia? :|

Idąc tym tokiem rozumowania należałoby cenzurować wypowiedzi na wszystkie kontrowersyjne kwestie społeczno-polityczne.

Mylisz się. Ze stwierdzenia, że coś jest przejawem agresji nie wynika w żaden sposób, że należy cokolwiek cenzurować.

Mati_00 pisze:
[...] to, że osoby tej samej płci są razem, jest nie do przyjęcia.

dokładnie

Dlaczego? Tylko mi nie pisz, że dlatego, bo to nienaturalne, bo ten aspekt zagadnienia już omówiliśmy. Napisz czemu dla Ciebie jest to nie do przyjęcia, że np. ja będę sobie żyła z jakąś dziewczyną, że będziemy razem mieszkać, kochać się itd. Bo ja nie widzę, czemu miałoby Cię to w ogóle obchodzić.
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 27 cze 2007, 15:18

tank girl pisze:Wystarczy odrobina inności. Inny ubiór, inne gusta muzyczne, inne zainteresowania. A to, że oprócz homosexualistów tępota naszego polskiego grajdoła dotyka i inne grupy społeczne nie zmienia faktu, że homosexualistów też to dotyczy.

Jak widzisz wszystkich dotyczy to w tym samym stopniu i homoseksualiści nie są tu wcale bardziej pokrzywdzeni.
Nie znam homoseksualistów i nie brak mi takiej znajomości. Jeśli żyją w społeczeństwie które tych wzorców nie uznaje Holandia czeka. Szwecja również.. Może to nieco brutalne ale innego wyjścia nie ma.
A co Ty z tym Biedroniem tak ciągle?
Bo mnie denerwuje.. i idealnie służy za przykład.
tank girl pisze:Inność budzi w nich agresję.
To nie inność ją budzi ale wszelkie parady "równości". Uważasz że mała grupa powinna szantażować resztę społeczeństwa? Uważasz że w porządku było obrażenie mieszkańców Krakowa czy Wawy podczas owych manifestacji? Co tutaj budzi agresję? Inność czy obraźliwe zachowanie?

http://wiadomosci.onet.pl/51958,21,6,pokaz.html
http://wiadomosci.onet.pl/51958,21,13,pokaz.html
http://wiadomosci.onet.pl/51958,21,14,pokaz.html
http://wiadomosci.onet.pl/51958,21,22,pokaz.html
Źródło onet.pl
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 27 cze 2007, 15:32

Dlaczego?

ponieważ odrzuca mnie widok dwóch całujących się/trzymających się za rękę facetów ...

nie mówiąc już o tym jak ci faceci wyglądają (gdy się nie kryją ze swoją orientacją)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 cze 2007, 16:43

tank girl pisze:Tak, myląc się zresztą
Czyli twierdzisz, ze Pegazowi sie wydaje ze odwiedzil znajomwgo w szpitalu? <hahaha>
tank girl pisze:Ale teraz to sobie żartujesz?

Nie wiem, może doznasz szoku czytając to, co zaraz napiszę, ale homosexualiści zazwyczaj nie są zainteresowani zawieraniem związków z osobami płci przeciwnej

Zresztą, związki partnerskie nie ograniczają się do homosexualistów. W ogólnej definicji związek partnerski to związek dwóch osób dowolnej płci. I tak to funkcjonuje w wielu krajach, m.in. w Wielkiej Brytanii, Nowej Zelandii, w Czechach, Słowenii, Niemczech, Belgii, Francji i innych państwach.
Nie zartuje. Ja mowilem o prawie i o tym ze nie ma w nim dyskryminacji. Znasz sie na prawie?
tank girl pisze:A co ze wspólnotą majątkową, rozliczeniami podatków itd.?
Wspolnote majatkowo mozna zrobic notarialnie. A przywilejow podatkowych miec nie powinni. Z prostej przyczyny: nie tworza nowych obywateli panstwa.
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 27 cze 2007, 17:04

Pegaz pisze:Jak widzisz wszystkich dotyczy to w tym samym stopniu i homoseksualiści nie są tu wcale bardziej pokrzywdzeni.

To, że nie są bardziej pokrzywdzeni (chociaż ja twierdzę, że są, bo odmienność erotyczna budzi automatycznie większą agresję niż to, że ktoś słucha innej muzyki), nie oznacza jeszcze, że nastawienie sfołeczeństwa polskiego można nazwać neutralnym. I neutralne ono bynajmniej nie jest.

Poza tym, zdajesz się zapominać, że Polska nie składa się w całości z wielkich miast typu Kraków, Wrocław, czy Warszawa, i ich oświeconej młodzieży studenckiej. Polska to ostatni grajdoł, a jej obywatele to w większości ludzie popierający Lepera, bardzo uduchowieni i katoliccy, histeryzujący na punkcie papieża, ale jednocześnie mało przekonani do idei życzliwości wobec bliźniego, propagowanej przez tę religię.

Słowem, zadupie i prowincja z pojedynczymi wysepkami cywilizacji i kultury ;d

Pegaz pisze:Nie znam homoseksualistów i nie brak mi takiej znajomości.

No, znasz np. mnie ;d Ja wprawdzie les nie jestem, ale..... <diabel>

Pegaz pisze:Jeśli [homosexualiści] żyją w społeczeństwie które tych wzorców nie uznaje Holandia czeka. Szwecja również.. Może to nieco brutalne ale innego wyjścia nie ma.

Wiesz, kiedyś za ludzi gorszych uważano automatycznie każdego, kto miał ciemną skórę. Emigracja homosexualistów to zły pomysł moim zdaniem. Polacy wszystkich orientacji powinni mieć możliwość godnego życia w Polsce. Zakomplexione, zacofane sfołeczeństwo polskie, które kisi się od lat w swoim grajdole, jakby upływ czasu się zatrzymał, powinno się zmienić. Łatwo nie będzie, ale może za kilka pokoleń....

Pegaz pisze:
A co Ty z tym Biedroniem tak ciągle?

Bo mnie denerwuje.. i idealnie służy za przykład.

Wielu homosexualistów nie ma z Biedroniem nic wspólnego. Wielu żyje całkowicie poza głównym nurtem. Nie udziela się publicznie, nie pisze na branżowych forach, nie należy do żadnych organizacji, tylko stara się ułożyć sobie życie z kimś, kto jest dla nich ważny, a sfołeczeństwo im w tym przeszkadza, swoją ignorancją m.in., bo większość osób przeciwna związkom partnerskim, zapytana o co w tym wszystkim chodzi, zaperza się i zaczyna krzyczeć, że pedały nie mają prawa adoptować dzieci ;d

Pegaz pisze:To nie inność agresję budzi ale wszelkie parady "równości".

No proszę, właśnie zrewolucjonizowałeś współczesną socjologię ;d

Parady owszem, dolewają w pewnym sensie oliwy o ognia, ale osobiście doskonale rozumiem osoby, które nalegają na ich organizowanie. Zresztą, sama na te parady chodzę. To swoistego rodzaju sprzeciw przeciwko próbom zepchnięcia homosexualizmu do gett i nadania mu statusu dziwactwa, czegoś wstydliwego, co powinno trzymać się z dala od oczu "normalnych" obywateli. Jak się kogoś zmusza, żeby siedział cicho i nie był sobą, to w takim kimś budzi się sprzeciw.

Pegaz pisze:Uważasz że mała grupa powinna szantażować resztę społeczeństwa?

A o czym mówisz teraz? :|

Pegaz pisze:Uważasz że w porządku było obrażenie mieszkańców Krakowa czy Wawy podczas owych manifestacji?Co tutaj budzi agresję? Inność czy obraźliwe zachowanie?

Jakie obraźliwe zachowanie? Podpis do zalinkowanych przez Ciebie zdjęć, na których nic obraźliwego nie widzę, brzmi: Demonstracja przebiegła pokojowo, choć jej przeciwnicy próbowali ją zakłócić. Interweniowała policja, zatrzymano kilkanaście osób. ;d

Mati_00 pisze:odrzuca mnie widok dwóch całujących się/trzymających się za rękę facetów ...

I dlatego ich związki są dla Ciebie nie do przyjęcia? Bo nie miło Ci na nich patrzeć? Ja rozumiem, że możesz nie znajdować przyjemności w widoku całujących się facetów. Ale żeby przeszkadzało Ci, że się trzymają za ręce? :|

Przy okazji, wiesz, co twierdzą psychologowie na temat reakcji takich, jak Twoja? Że osoby je przejawiające są niepewne swej roli sexualnej ;d

Czujesz się zagrożony przez homosexualistów? Boisz się ich? Że przyjdą i zaczną się dobierać do Ciebie wbrew Twojej woli? Moim zdaniem powinieneś dogłębnie przeanalizować swoje odczucia i dociec przyczyn swojej fobii.

nie mówiąc już o tym jak ci faceci wyglądają (gdy się nie kryją ze swoją orientacją)

Rozczaruję Cię. Typ delikatny nie stanowi stu procent homosexualistów. Po wielu facetach homo w ogóle orientacji nie widać. Niektórzy są bardziej męscy od niejednego heteryka :D
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 27 cze 2007, 17:45

tank girl pisze:No, znasz np. mnie ;d Ja wprawdzie les nie jestem, ale..... <diabel>

No więc przykładowo nikt ci tutaj z tego powodu krzywdy nie robi, twoje życie twoja sprawa.
tank girl pisze:Słowem, zadupie i prowincja z pojedynczymi wysepkami cywilizacji i kultury ;d

Śmiejesz się ale to jest rasizm co teraz zrobiłas.. podzieliłaś właśnie kraj na lepszych i gorszych, dokładnie to o co oskarżasz społeczeństwo, tylko robisz to w innym wymiarze.
Od kilku lat obserwuję różne media i jakoś nie było w nich mowy o żadnym przypadku ataku z powodu odmienności seksualnej. Co więcej zadupia jak je nazywasz są o wiele bardziej tolerancyjne niż światły Kraków czy Warszawa. Znam przypadek muzułmanina mieszkającego na wsi i jest darzony szacunkiem i sympatią, w przeciwieństwie do tychże osób mieszkających np na nowej Hucie w jakże światłej okolicy czy Wawie.
tank girl pisze:że pedały nie mają prawa adoptować dzieci ;d

Jeśli sobie w tym związku spłodzą to niech mają i wychowują.
tank girl pisze:A o czym mówisz teraz? :|
O tym że są bardziej palące problemy społeczne niż potrzeba ekspresji homoseksualizmu.
tank girl pisze:Jakie obraźliwe zachowanie? Podpis do zalinkowanych przez Ciebie zdjęć, na których nic obraźliwego nie widzę
Karykatura solidarności do której należało 10mln polaków głównie katolików na pewno wzbudzi sympatie w społeczeństwie. Naśmiewanie się z katolicyzmu co i ty tu zrobiłaś również. Zapewne społeczeństwo pała po prostu sympatią dzięki temu do tej grupy. Parada w Kraku gdzie miały miejsce różne obsceniczne sceny tak samo negatywnie oceniane dla par hetero i homo na oczach dzieciaków pewnie miały być szkołą tolerancji. Jak dla mnie były co najwyżej objawem braku kultury i zwykłego chamstwa. I zapewne te właśnie sceny miały wzbudzić zachwyt w starszych osobach.. no gratuluje po prostu wyczucia.. Homoseksualiści sami sobie wyrządzają największą krzywdę.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 27 cze 2007, 18:09

tank girl pisze:Typ delikatny nie stanowi stu procent homosexualistów.

o nich mówiłem...

tank girl pisze:Czujesz się zagrożony przez homosexualistów? Boisz się ich? Że przyjdą i zaczną się dobierać do Ciebie wbrew Twojej woli?

nie...tego się nie obawiam...

chyba, że jakiś gej lubi dobierać się do kogoś kto by go napieprzał czym popadnie jakby tylko spróbował xD <walka>
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 27 cze 2007, 18:11

Pegaz pisze:Śmiejesz się ale to jest rasizm co teraz zrobiłas.. podzieliłaś właśnie kraj na lepszych i gorszych, dokładnie to o co oskarżasz społeczeństwo, tylko robisz to w innym wymiarze.

No to robię dokładnie to samo, czy robię to w innym wymiarze, zdecyduj się ;d

Poza tym, mylisz pojęcia. Moja krytyka nie ma z rasizmem nic wspólnego. Jest krytyką. Nie jest nawet dyskryminacją. Polska to ostatnie zadupie, takie nie wiadomo co, ani Zachód, ani azjatycka dzicz. Prowincja Europy, choć geograficznie leży w jej ścisłym centrum.

Pegaz pisze:Od kilku lat obserwuję różne media i jakoś nie było w nich mowy o żadnym przypadku ataku z powodu odmienności seksualnej.

Tak, bo tego, o czym nie przeczytałeś w mediach - nie ma <lol>

Pegaz pisze:Co więcej zadupia jak je nazywasz są o wiele bardziej tolerancyjne niż światły Kraków czy Warszawa.

Mylisz się. Na wsi życie biegnie innym rytmem i w ogóle jest inne niż w dużych miastach. Tyle, że żyjąc na co dzień w wielkim mieście łatwo się o tym zapomina.

Pegaz pisze:Znam przypadek muzułmanina mieszkającego na wsi i jest darzony szacunkiem i sympatią, w przeciwieństwie do tychże osób mieszkających np na nowej Hucie w jakże światłej okolicy czy Wawie.

Jeden wyjątek reguły nie czyni. Na wsi, tolerancja dla homosexualistów jest jeszcze mniejsza niż w miastach.

Pegaz pisze:Jeśli sobie w tym związku spłodzą to niech mają i wychowują.

Człowieku, o czym Ty gadasz? :| Takie stwierdzenie? W kontexcie dyskusji o związkach partnerskich? Ty też uważasz, że temu ma służyć legalizacja takich związków? :|

Pegaz pisze:Są bardziej palące problemy społeczne niż potrzeba ekspresji homoseksualizmu.

Potrzeba expresji homosexualizmu to nie problem. Odbywa się ona samoistnie <diabel> Natomiast bagatelizowanie i ignorowanie tej potrzeby 5-ciu procent obywateli prowadzić może tylko do rzeczonej expresji nasilenia.

Pegaz pisze:Karykatura solidarności do której należało 10mln polaków głównie katolików na pewno wzbudzi sympatie w społeczeństwie.

Nie widzę, jak transparent nawiązujący do Solidarności miałby obrażać kogokolwiek.

Pegaz pisze:Naśmiewanie się z katolicyzmu co i ty tu zrobiłaś również.

Nie naśmiewałam się z Katolicyzmu, tylko z bezmyślności i dewoctwa pseudo-Katolików. A transparent "Katolicy - kochamy was!" także obraźliwy nie jest. A jeśli jest, to napisz proszę w jaki sposób 8)

Pegaz pisze:Parada w Kraku gdzie miały miejsce różne obsceniczne sceny tak samo negatywnie oceniane dla par hetero i homo na oczach dzieciaków pewnie miały być szkołą tolerancji. Jak dla mnie były co najwyżej objawem braku kultury i zwykłego chamstwa. I zapewne te właśnie sceny miały wzbudzić zachwyt w starszych osobach.. no gratuluje po prostu wyczucia..

Same ogólniki. A konkretniej? Może jakieś szczegóły?

Pegaz pisze:Homoseksualiści sami sobie wyrządzają największą krzywdę.

Szkodzą sobie w pewien sposób, a i owszem. Ale nie dziwię się temu, że nie chcą pokornie zaszyć się w swych domostwach i tam "praktykować swe zboczenie" ;d Pisałam już o tym jednak. Ograniczenia wywołują reakcję przeciwstawną. Szumne parady równości tego przykładem.

Mati_00 pisze:o nich mówiłem...

To tylko część homosexualnych facetów. Czy to oznacza, że do tych, po których orientacji nie widać, nic nie masz? :> I czy to znaczy, że Twoja niechęć wynika ze względów czysto estetycznych? Bo jeśli tak, to świadczy to o Tobie jak najgorzej :/

Mati_00 pisze:nie...tego się nie obawiam...

chyba, że jakiś gej lubi dobierać się do kogoś kto by go napieprzał czym popadnie jakby tylko spróbował xD <walka>

A moim zdaniem coś jest na rzeczy. Bo reagujesz w bardzo ostry, przesadzony sposób, nie będąc jednocześnie w stanie przytoczyć żadnych sensownych argumentów, na poparcie swych tez.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 27 cze 2007, 18:59

tank girl pisze:No to robię dokładnie to samo, czy robię to w innym wymiarze, zdecyduj się ;d

Tak robisz to samo.. Dzielisz na lepszych i gorszych.. kiedy Homoseksualiści są uznawani za gorszych krzyczysz kiedy obrażasz mieszkańców spoza wielkich zasyfionych miast śmiejesz się. Uważasz że to jest ok ?
tank girl pisze:Moja krytyka nie ma z rasizmem nic wspólnego
Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych to rasizm.
tank girl pisze:Mylisz się. Na wsi życie biegnie innym rytmem i w ogóle jest inne niż w dużych miastach.

Mieszkałem i tu i tu i naprawdę nie potrzebuje uświadamiania w tej kwestii.
tank girl pisze:Nie widzę, jak transparent nawiązujący do Solidarności miałby obrażać kogokolwiek.

Więc jak masz zrozumieć czemu to kogoś obraża? a obraża.
tank girl pisze:Ty też uważasz, że temu ma służyć legalizacja takich związków? :|

Jestem o tym przekonany i nie godzę się na to ;) Ale szanuje każdego człowieka.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 27 cze 2007, 19:23

tank girl pisze:Okay, mam rozumieć, że usiłujesz mnie przekonać, że do związków heterosexualnych podchodzi się w naszym kraju tak samo, jak do homosexualnych? :>

Nie. :) Ale przepaść między nimi nie jest znowu aż tak wielka, jak mogłoby Ci się wydawać. Świat nie jest "biało-czarny". <aniolek> Np. dyrektor jednego z instytutów na którym studiuję, jest homoseksualistą i sypia z doktorem. Cała uczelnia o tym wie, a jednak jest to jeden z bardziej lubianych profesorów, którego kompetencji nikt nie podważa... Często widzę jak ten pan rozmawia sobie przyjacielsko z naszym dziekanem (ten ostatni nota bene należy do "Opus dei"), więc stąd me wnioski... Dlatego właśnie nie mogę się zgodzić, że Polska to kraj zawistnych homofobów, itp. :) ...A skoro nas zkraj jest takim "zadupiem", to nikt tutaj nikogo nie trzyma. <diabel>

tank girl pisze:że uważa, że homosexualiści powinni swoje związki ukrywać, wstydzić się ich, żyć w ukryciu, prowadząc niejako podwójne życie, też ma ogromne znaczenie

Nie tyle nie akceptuje, co nie popiera, a to już zupełnie inna bajka. :)

tank girl pisze:Dziwi mnie, że jako osoba inteligentna i obdarzona dużą wyobraźnią to negujesz

Każdy ma jakieś wady, pamiętaj. :D
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 27 cze 2007, 21:24

Pegaz pisze:
tank girl pisze:No to robię dokładnie to samo, czy robię to w innym wymiarze, zdecyduj się ;d

Tak robisz to samo.. Dzielisz na lepszych i gorszych..

Nikogo nie dzielę. Twierdzę jedynie, zgodnie z prawdą, że ludnośc tzw. Wielkich Miast różni się od ludności małych wsi i miasteczek, tudzież że wielu ludzi mieszkających we wspomnianych małych wsiach i miasteczkach popiera Leppera. Zaprzeczysz?

Kiedy Homoseksualiści są uznawani za gorszych krzyczysz kiedy obrażasz mieszkańców spoza wielkich zasyfionych miast śmiejesz się. Uważasz że to jest ok ?

Nie krzyczę, tylko zwracam uwagę na przejawy jawnej dyskryminacji. A wielkie miasta owszem są pełne syfu. I to nie tylko dlatego, że znaczną część ich populacji stanowi ludność napływowa z małych miejscowości.

Pegaz pisze:
tank girl pisze:Moja krytyka nie ma z rasizmem nic wspólnego
Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych to rasizm.

Sugeruję, żebyś sprawdził sobie definicję rasizmu w jakimś słowniku.

Pegaz pisze:
tank girl pisze:Mylisz się. Na wsi życie biegnie innym rytmem i w ogóle jest inne niż w dużych miastach.

Mieszkałem i tu i tu i naprawdę nie potrzebuje uświadamiania w tej kwestii.

Skoro mieszkasz, to powinieneś wiedzieć, o czym mówię. No chyba, że będziesz próbował mi wmówić, że geja traktuje się na wsi tak samo jak w wielkim mieście :>

Pegaz pisze:
tank girl pisze:Nie widzę, jak transparent nawiązujący do Solidarności miałby obrażać kogokolwiek.

Więc jak masz zrozumieć czemu to kogoś obraża? a obraża.

Jak?

Pegaz pisze:
tank girl pisze:Ty też uważasz, że temu ma służyć legalizacja takich związków? :|

Jestem o tym przekonany i nie godzę się na to ;)

No to się mylisz. Zamiast być przekonanym doinformuj się, a potem zabieraj głos.

PFC pisze:
tank girl pisze:Okay, mam rozumieć, że usiłujesz mnie przekonać, że do związków heterosexualnych podchodzi się w naszym kraju tak samo, jak do homosexualnych? :>

Nie. :) Ale przepaść między nimi nie jest znowu aż tak wielka, jak mogłoby Ci się wydawać. Świat nie jest "biało-czarny". <aniolek> Np. dyrektor jednego z instytutów na którym studiuję, jest homoseksualistą i sypia z doktorem. Cała uczelnia o tym wie, a jednak jest to jeden z bardziej lubianych profesorów, którego kompetencji nikt nie podważa... Często widzę jak ten pan rozmawia sobie przyjacielsko z naszym dziekanem (ten ostatni nota bene należy do "Opus dei"), więc stąd me wnioski... Dlatego właśnie nie mogę się zgodzić, że Polska to kraj zawistnych homofobów, itp. :) ...A skoro nas zkraj jest takim "zadupiem", to nikt tutaj nikogo nie trzyma. <diabel>