Buuuuuuaaaahhhhaaaaa!!! bez komentarzy , nie bede sie kłucił , wole Ci przyznać racje !
no to powiedz Krzysiu jaka jest Twoja definicja bo ja to znalazlem na madrej stronie
Moderator: modTeam
charlie81 pisze:Buuuuuuaaaahhhhaaaaa!!! bez komentarzy , nie bede sie kłucił , wole Ci przyznać racje !
no to powiedz Krzysiu jaka jest Twoja definicja bo ja to znalazlem na madrej stronie
Jak tu dyskutować z kimś co opiera sie na tym co znajdzie na jakiejś stronie
Nie na wszystko znajdziesz w zyciu definicję !
charlie81 pisze:Jak tu dyskutować z kimś co opiera sie na tym co znajdzie na jakiejś stronie
nie opiera tylko popiera. a jak dyskutowac z kims kto uwaza ze zawsze wszystko wie lepiej???Nie na wszystko znajdziesz w zyciu definicję !
czyli tak naprawde nie wiesz ale wiesz ze ja jestem dziecinny a Ty dorosly i madry... LUDZIE! zycze Ci Krzysiu dalszego zadowolenia z siebie i przekonania o glupocie i nieuswiadomieniu innych. przeciez to naprawde nie zalezy od wieku!!! Popatrz sie chociazby na Triniti! czy ktorykolwiek z jej postow przejawia jakakolwiek nie dojrzalosc?? a przeciez ma 19lat......
bo masz inne poglady niz ja
ja wiem iż one sie zmienią ,
Jesteś nie mniej dzieciny jak ja gdy miałem te 19 lat
ja o tym wiem bo teraz juz mam lat 39 !
TAK SAMO JAK DLA SWYCH RODZICÓW JESTES DZIECINY
czy jestes to w stanie zrozumieć co chce ci przekazać , czy bedziesz sie dąsał ???
Widzisz , jezeli Ty na podstawie postów Trinity uwazasz ją za dojrzała emocjonalnie , to jak mi z tobą dyskutować jest moze bardziej dojrzała od innych , ale nie "dojrzała!"
charlie81 pisze:kloce sie bo wiem ze mozna miec te 18 czy 19 lat i moc nazwac kogos przyjacielem. a jezeli ktos inny nie moze czy nie mogl to nie oznacza ze ja nie moge
charlie81 pisze:Popatrz sie chociazby na Triniti! czy ktorykolwiek z jej postow przejawia jakakolwiek nie dojrzalosc??
krzys pisze:Widzisz , jezeli Ty na podstawie postów Trinity uwazasz ją za dojrzała emocjonalnie , to jak mi z tobą dyskutować jest moze bardziej dojrzała od innych , ale nie "dojrzała!"
Charlie bardzo miło mi, że uważasz mnie za dojrzałą ale chyba Krzysiu ma racje. Ja osobiście nie uwżam się za osobe dojrzałą. Jestem raczej nastolatką (tak tak, jeszcze) może co prawda nie taką typową ale nie osobą dojrzałą.
Przeciez przyjaciuł poznaje sie w biedzie , mieliscie juz taka biede , ze przyjaciel sie sprawdził ? bo jesli tak to rozumiem nazywanie kogos przyjacielem ! jesli nie , to zrozumcie i mnie iz pisze ze bylbym ostrozny ! CZARLI jak to jest ?
jesli jest inaczej i masz przyjaciuł i jestes z a nich tak pewnien ,
Chociaż zarazem uważam, że właśnie w liceum i na studiach zdobywa się takie przyjaźnie na całe życie. To wtedy naprawde poznaje się swoje oblicze i przyjaźni na dobre i złe.
A co do tematu to myślę, że są tacy ludzie którym można całkowicie zaufać. Nie wierze, że ludzie (chodzi mi o bliskiego znajomego) nawet pod wpływem alkoholu byłby w stanie kochać się z dziewczyną swojego przyjaciela. Nawet po alkoholu ludzie mają pewne hamulce, co prawda małe ale mają
Zebys sie nie przejechal. Alkohol powoduje to, ze czego czlowiek po trzezwemu nie zrobi to zrobi po pijaku.
własnie dlatego iż wiem bo też miałem kiedyś lat 19
jesli myslisz iż jestes dojrzały emocjonalnie , to tylko tak myslisz !
Aga pisze:Zebys sie nie przejechal. Alkohol powoduje to, ze czego czlowiek po trzezwemu nie zrobi to zrobi po pijaku.
Jeśli ma ochote zdradzić to zrobi to prędzej czy później, alkohol w tym pomoże. Ale jeśli nie ma tendencji do zdrady i kocha swojego partnera to i po butelce wódki nie zdradzi.własnie dlatego iż wiem bo też miałem kiedyś lat 19
jesli myslisz iż jestes dojrzały emocjonalnie , to tylko tak myslisz !
Wiesz, to ze ty byłeś w tym wieku niedojrzały, nie oznacza że każdy jest. Oczywiście każdy dojrzewa w swoim tempie, natomiast jeśli prawo zakłada że 18-latek może pić, palic, jeżdzić samochodem, głosować, brać ślub to chyba zakłada też że większosć w tym wieku jest dojrzała emocjonalnie. I ustalają to ludzie którzy się na tym znają:biolodzy, psycholodzy, socjolodzy, ludzie o wiele mądrzejsi od Ciebie w tej kwesti. Nie wspomninając o tym że nie tylko w Polsce tak jest ale prawie na całym świecie. To że ty nie jesteś dojrzaly, nie oznacza że wszyscy w twoim wieku też są.
Wiecie, mozemy żyć w świecie na zasadzie" nie ufajmy nikomu, bo nigdy nie wiadomo". Jasne że do końca nie można być czegoś pewnym, ale są ludzie którzy naprawdę nie myślą penisem i wolą odmówić sobie chwilkę przyjemności aby potem nie miec wyrzutów sumienia (tak, tak, nie wszyscy są bezwzględnymi świniami), albo nie zniszczyć związku swojego przyjaciela. Znam kilka takich osób i wiem że mogę im zaufać. Jasne ze kiedyś sie można przejechać,ale co to za związek bez zaufania? Jak chce zdradzić to prędzej czy później to zrobi, alkohol może to najwyżej przyśpieszyć.
charlie81 pisze: ale jezeli np mowie do kogos kogo uwazam za przyjaciela pozycz mi 100zl (dla ucznia to bardzo duzo) a on nie pyta na co i po co tylko wyciaga i mi daje to tez o czyms swiadczy...jesli jest inaczej i masz przyjaciuł i jestes z a nich tak pewnien ,
ale to brzmi tak jakbym mial ich nie wiadomo ile, a ja moglbym powiedziec o dwoch...
NO WIEC WLASNIE. Ale Krzysia nie przekonamy :564:
Jak jednak widać iz ci co to ustalili sie też mylą , a przykładem na to sa samobujstwa młodych ludzi po 18 roku zycia ,
krzys pisze:Nie wirze w dojrzałosć emocjonalną 18 latków , ale gdybym tu był na forum majac lat 18 też bym sie buzył tak jak Wy !
W USA alkohol mozesz pic od 21 lat,
jesli nazywasz przyjacielem kogos kto pozycza Ci 100zł to naprawde nie pogadamy bo ja mam całkiem inne pojecie o przyjazni a to Co Ty nazywasz przyjaznia , ja dobrym kolegą
Nie wirze w dojrzałosć emocjonalną 18 latków
Tak jak i dla nas 30-latków mądrzejsi życiem (ŻYCIEM) są Ci co mają 50 lat.
82-letnia ciocia mojej mamy ktora zawsze mowi mamie "ty jestes mloda, ty nic nie rozumiesz, ja ci powiem jak jest naprawde, ty nie masz zielonego pojecia..." a mama ma 53 lata!!!!!! czaisz o co chodzi?
Nie. Nie życzę sobie abyś ocenial moją dojrzałośc podczas kiedy mnie w ogóle nie znasz.
Aga pisze:Nie. Nie życzę sobie abyś ocenial moją dojrzałośc podczas kiedy mnie w ogóle nie znasz.
charlie81 pisze:slusznie sie burze czy slusznie mnie nazwal?? bo to zmienia sens postaCharlie sie burzy, bo go Krzysiu niedojrzałym nazwał. No i k*rwa słusznie.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 190 gości