A nie ze jakies glupie czekolady daja. Po to mam zdrowie tracic oddajac krew zeby potem jeszcze tyc?
Kase chce

Moderator: modTeam
ptaszek pisze:Nie oddaję krwi bo prawdopodobnie mam hematofobięChyba został mi mały uraz z dzieciństwa, też szybko mdleję jeśli chodzi o te sprawy (w tym oddawanie krwi)...
Stąd nie należę do grona krwiodawców.
Soul pisze:Ci ktorzy czesto oddaja krew nie wiedza na co sie pisza. Jesli chcesz oddawac krew kilka razy do roku to licz sie z tym, ze po jakims czasie bedziesz zmuszony to robic. Krew z nosa i zle samopoczucie od nadmiaru krwi to nic ciekawego. Do tego moga wystapic zaburzenia zwiazane z poziomem cukru w organizmie (kumpel tak ma). Nie jest to nic strasznego ale konieczna jest specjalna dieta.
Maverick pisze:W sumie za kase to bym mogl sie zastanowic nad oddawaniem krwi.
moon pisze:Dziekuje ale wole z 50 kart i informacji od lekarzy na pismie ktore mam w domu niz wikipedieAndrew pisze:Moon to dla Ciebie

Pegaz pisze:Bzdura..nie dzieje się nic podobnego..a jeśli sie dzieje to znaczy że się nie powinno oddawać krwi bo zwyczajnie się nadaje taka osoba i tyle..
iąż na nowo się odnajdywać.
To akurat byla prawda co napisalem.Pegaz pisze:Bujdą na resorach są opowiesci o marnotrawieniu krwi i tym podobne..
No mam nadzieje ze nie przyjdzie. Nie zebym skapil kase na zdrowie, ale dlatego ze nie chce miec wypadkuPegaz pisze:Oby nie przyszedł dzień w którym będziesz musiał zapłaćić za jej przetoczenie tobie.
Rish pisze:Ale niepotrzenbnie zakreśliłeś. Bo to chodzi o pobyt w więzieniu a nie areszcie tymczasowym.
Chodzi takze o areszt.Wiem bo pytalem.Jak siedziales wiecej niz 24 to sie nie kwalifikujesz.Dzieki za wyjasnienie
Rish pisze:"czy w ciagu ostatnich 6 miesiecy przebywal pan pani w areszcie lub wiezieniu".No to zaznaczylem ze tak bo jakies 2 miechy wczesniej siedzialem 48.Mozna wiedziec co to ma do rzeczy?
Soul pisze:Ta? To powiedz jak mozna sie dowiedziec czy dana osoba sie nadaje? Najpierw trzeba zaczac oddawac czesto zeby sie dowiedziec czy wszystko bedzie ok
Maverick pisze:Wiec oni jak zuzyli mniej to to co brakowalo wylewali do zlewu, zeby dostac refundacje.
ja cie prosze.. Pegaz pisze:Lekarz powinien wykonać badanie przed.

iąż na nowo się odnajdywać.
Bzdura.Soul pisze:Jesli chcesz oddawac krew kilka razy do roku to licz sie z tym, ze po jakims czasie bedziesz zmuszony to robic
Gdzieś ty to wyczytaŁ?Soul pisze:Krew z nosa i zle samopoczucie od nadmiaru krwi to nic ciekawego
może żeby komuś uratować życie ?Maverick pisze:Po to mam zdrowie tracic oddajac krew zeby potem jeszcze tyc?
ja takiego pytania nie mialam-tzn w tej ankiecie korą wypelnialam takiego nie bylowajdelota pisze:Głupie i hamskie jest pytanie o stosunki homosexualne

ja wiem ze bym bez pileczki zemdlala, albo siedziala tam pol godziny, a tak to bardzo szybko idzie.Pegaz pisze:a zawsze najszybciej schodze z fotela..doszło do tego że kilka osób stoi i patrzy kiedy oddaje krew aż się człowiekowi głupio robi

ja tam dzwonka nigdy nie slyszalam, ale wiem, ze jak zzerknęlam na iglę to zaczelam tak szybko pąpować jak to tylko bylo możliwe, żeby mi ją w koncu wyjęli !Pegaz pisze:i sobie patrze na wage jak przybywa hyhy i na takiej fajnej skali idzie do końca a wtedy rozlega się dzwięk dzwonka jak na ringu po wygranej walce

mrt pisze:Muszę to powiedzieć bratu. Będzie rekordzistą i dostanie medal jako największy honorowy dawca krwi.

nie bedzie musial stac w kolejce w aptece, a z tymi znizkami to noie jest tak do konca, boto sie ktos tam musi zgodzic na topani_minister pisze:...i będzie jeszcze miał darmowe przejazdy środkami komunikacji miejskiej i szereg zniżek gdzieś tam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 337 gości