Nieregularne cykle
Moderator: modTeam
Nieregularne cykle
Pisałam o tym już w tym temacie: http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=9190
między innymi to: W tym roku moje cykle wyglądały następująco:
28
26
33
27
34
24
27
22
29
26
27
czy to aż tak bardzo źle??
Jak ja mam liczyć dni płodne??
między innymi to: W tym roku moje cykle wyglądały następująco:
28
26
33
27
34
24
27
22
29
26
27
czy to aż tak bardzo źle??
Jak ja mam liczyć dni płodne??
- ksiezycowka
- Weteran
widać, że ostanio cykl zaczyna się regulować, ale mając tak krótkie cykle jak 22 dniowe, kiedy wcześniej zdarzaly się nawet 34 ja bym na wszelki wypadek udała się do ginekologa. Po pierwsze może być to spowodowane jakimś zaburzeniami w Twoim organizmie, a po drugie to na pewno dla Ciebie niewygodne i wyklucza korzystanie z kalendarzyka. Przy takich rożnicach łatwo się pomylić...
widać, że ostanio cykl zaczyna się regulować, ale mając tak krótkie cykle jak 22 dniowe, kiedy wcześniej zdarzaly się nawet 34 ja bym na wszelki wypadek udała się do ginekologa. Po pierwsze może być to spowodowane jakimś zaburzeniami w Twoim organizmie, a po drugie to na pewno dla Ciebie niewygodne i wyklucza korzystanie z kalendarzyka. Przy takich rożnicach łatwo się pomylić...
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
-
- Weteran
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Przy pigulkach nie bedziesz mogla bo ich nie ma. A dwa to ze one nie sluza do regulacji cyklu w ogole. Twoj lekarz powien Ci zamiast dawac te hormony zrobic badania na poz iom hormonow i zastosowac odpowiednie leki ale ne anty. Co za konowalMój lekarz zaproponował mi oczywiście pigułki, ale nie chciałam się zgodzić, więc wynegocjował plastry Evra, ale jeszcze czekam na okres, 14 listopada brałam Postinor, mam nadzieję, że moje cykle będą w miarę regularne i będę mogła liczyć dni płodne.
-
- Weteran
moon pisze:Przy pigulkach nie bedziesz mogla bo ich nie ma. A dwa to ze one nie sluza do regulacji cyklu w ogole. Twoj lekarz powien Ci zamiast dawac te hormony zrobic badania na poz iom hormonow i zastosowac odpowiednie leki ale ne anty. Co za konowalMój lekarz zaproponował mi oczywiście pigułki, ale nie chciałam się zgodzić, więc wynegocjował plastry Evra, ale jeszcze czekam na okres, 14 listopada brałam Postinor, mam nadzieję, że moje cykle będą w miarę regularne i będę mogła liczyć dni płodne.
fakt, konowal, ale moj zrobil to samo. stwierdzil ze anty reguluja cykl. i przepisal mi je bez zadnych badan. a konsekwencja jest tego, ze jestem ostatnio w bardzo zlym stanie, a cykl dalej jest nieregularny. droga moon - takich mamy lekazy
- ksiezycowka
- Weteran
- Uzależniony
- Uzależniony
- Uzależniony
- Weteran
- Zaglądający
powinien Ci zdecydowanie zrobic badanie na poziom hormonow; zaden lekarz nie powinnien przepisywac tabletek antykoncepcyjnych bez sprawdzenia tego! jesli tak robi to konowal! a potem oczywiscie raz do roku badania watroby, cholesterolu itp zmien lekarza; a jesli masz problemy z tarczyca co polecam isc do endokrynologa, ktory jest zarowno ginekologiem - tacy lekarze istnieja
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo
-
- Weteran
cien wiatru pisze:powinien Ci zdecydowanie zrobic badanie na poziom hormonow; zaden lekarz nie powinnien przepisywac tabletek antykoncepcyjnych bez sprawdzenia tego! jesli tak robi to konowal! a potem oczywiscie raz do roku badania watroby, cholesterolu itp zmien lekarza; a jesli masz problemy z tarczyca co polecam isc do endokrynologa, ktory jest zarowno ginekologiem - tacy lekarze istnieja
teraz juz to wiem
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”