Chrzestny to facet, ale przedstawił ogólną "statystykę" spraw po prostu. Bez szczegółowych danych i liczb, bo i po co?]
Z ciekawości zapytam w ilu sędziowały kobiety i się okazało że to był "gwałt" nie gwałt.
Moderator: modTeam

Mroczny Piskacz pisze:Mona, dało do myślenia, że owczy pęd obecny jest nawet wśród osób podobno mądrych i doświadczonych życiowo. Takim osobom również łatwiej "większości" ocenić jedną stronę, niż spojrzeć na obie

Mona pisze:Mroczny Piskacz pisze:Wszyscy się prawie na krucjatę przeciw niemu rzucili
To właśnie powinno dać Tobie do myślenia, że "wszyscy", oprócz Ciebie i Endrjuła![]()
Ot cala filozofia prawie kazdej sprawy. Dlatego Piskacz duzo bardziej nadawalby sie na sedziego niz Mona.Mroczny Piskacz pisze:Po prostu medal ma zawsze dwie strony, ot cała filozofia tej sprawy
Sir Charles pisze:Dlatego Piskacz duzo bardziej nadawalby sie na sedziego niz Mona.

Ale ja cały czas nie rozumiem jakim cudem do cholery ciężkiej prowokacją można nazwać wypicie piwa i pogadanie wieczorem ze swoim BRATEM ?

Mona pisze:Bzdura. Wiesz, co to jest sprawiedliwość? Dlaczego przymknąć oko, bo to 1wszy raz? Gdyby ten brat dobierał się do obcej babki i sprawa trafiłaby do sądu, to na pewno zakończyłoby się to wyrokiem, choć pewnie w zawiasach (1wszy raz), ale jednak wyrokiem. Kumasz?
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Mroczny Piskacz pisze:"wielce pokrzywdzone bo ich cycka dotknął obcy facet"
Mroczny Piskacz pisze:sojusz jajników

Jakim prawem? A skąd wiesz że nie zrobił tego niechący a ona była wielce przerważliwiona na "zły dotyk"? Mówię, mamy subiektywną i jednostronną wersję wydarzeń, nie zachowujmy się jak zomowcy którym podejrzenie wystaczyło
Mona pisze:Niektóre jądra też weszły w sojusz jajników![]()

Ja po prostu uważam że to co ona pisze a to co się stało wcale nie musi być zgodne
Mogło to być nieporozumienie, uwierz mi, zdarzają się często i często niechcący ludzie zrobią coś co dla drugich jest na przykład molestowaniem seksualnym 

Mroczny Piskacz pisze:Ja po prostu uważam że to co ona pisze a to co się stało wcale nie musi być zgodneMogło to być nieporozumienie, uwierz mi, zdarzają się często i często niechcący ludzie zrobią coś co dla drugich jest na przykład molestowaniem seksualnym

pani_minister pisze:Ale ta część utonęła w teoriach, że jak kobietę zgwałcili, to musiała tego chcieć, bo jakby nie chciała, to by sie wyrwała, nie mówiąc o tym, że grzesznym strojem by nie zachęcała i odzywkami...
Ja tylko zaznaczyłem że w wielu wypadkach [według statystyk sądowych ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pani_minister pisze:Skoro tak jest, to dziwię się, ze co roku setki gwałcicieli w ogóle lądują za kratkami![]()

Mona pisze:Jasne, Ona weszła tutaj i wymyśliła sobie, że tak napisze. Dlaczego więc nie dodała więcej?
Mona pisze:Ty masz swoją hipotezę, a ja swoją. Ty oceniasz sprawcę, a ja pokrzywdzoną i wszycho
Mona pisze:Dlatego, że podstawą myślenia Piskacza, w tej sprawie, jest to: zbadajmy, czy sprawca nie został sprowokowany? Podstawą - głównym problemem, a nie jednym z kilku wątków do zbadania.

Sir Charles pisze:Ale wyroki ferujemy, hm? Niewruszalne, niepodwazalne i jedynie sluszne
To co robicie jak go nie sądzicie i nie oceniacie [do tych co sądzili i oceniali 

Mroczny Piskacz pisze:"sprawdzenie WSZYSTKICH okoliczności sprawy"
Mroczny Piskacz pisze:Pamiętasz pewną osobę z wyimaginowaną ciążą? No właśnie

Mona pisze:Taa, Ty sprawdzasz wszytkie okoliczności? Czy choć raz, w całym tym temacie napisałeś cokolwiek o tym, że być może Ona jest jednak pokrzywdzona? Nie ani razu!
Ja się wziałem za resztę okoliczności
Przedstawiłem Ci inny pkt widzenia, bo go całkowicie pominęłaś ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z tego wynika, że forum nie ma racji bytu, bo wszystko tutaj może być wyimaginowane
Dlatego musimy ważyć nasze decyzje i rady na szali rzeczywistości i innych punktów widzenia.

Mroczny Piskacz pisze:Teoriach który Wy wyolbrzymialiście
Mroczny Piskacz pisze:Setki, a potencjalne gwałty i rozprawy liczy się w tysiącach o czymś to świadczy
Mroczny Piskacz pisze:Właśnie o to mi chodzi, stawiamy pod krzyżem i oceniamy
I żadne z nas drugiego nie przekona ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

pani_minister pisze:Tak? Pisałeś o "większości" przypadków i autorytarnie stwierdzałeś, że kobieta zawsze da sobie radę z gwałcicielem. Grrr... na takie generalizacje zawsze będę mieć alergię
Napisałem też że "większość przypadków sądowych", na podstawie statystyk. Generalizowałbym pisząc "wszystkie kobiety" pani_minister pisze:O podobnym Twojemu nastawieniu, zdarzajacym się w sądach ("sama była sobie winna, jak szła po ciemku na szpilkach").
Nie zaprzeczam winie gwałciciela, zaprzeczam jego jednostronnej winie ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pani_minister pisze:Ty teżI żadne z nas drugiego nie przekona
![]()
Staram się jak najbardziej obiektywnie potraktować sprawę i dlatego staję po drugiej stronie, tej którą seksistowsko pominęłyście 

Mroczny Piskacz pisze:Przedstawiłem Ci inny pkt widzenia, bo go całkowicie pominęłaś

Ewentualnie prowokacji forumowej, bo sam tytuł tematu "to straszne" bawi mnie i nie składania do poważnego go potraktowania. Mimo to staram się ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Andrew pisze:Jak by mi brat zone przytulił i za jej sliczne cycki złapał ....afery bym nie robił
poszedł bym i zrobił to samo z Bratowa , i byłoby z tego kupa smiechu jak i browarek <browar>

Gdzie ja coś takiego napisałem?
Na gwałt nikt nie zasługuje, chyba że był pedofilem gwałcicielem i go w więzieniu wezmą w obroty "w nagrodę"
] jest jednak swojej krzywdzie sama winna.

Lepiej?

Mroczny Piskacz pisze:jeśli będziesz go kusic i uwodzić
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 328 gości