Co robić?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 22 lip 2006, 18:33

ja rozumiem. i zrozumiec moze tylko osoba ktora byla w podobnej sytuacji jak ona. uwazasz, ze nie mozna sypiac z innym kochajac kogos bardzo mocno?
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 18:35

uwazasz, ze nie mozna sypiac z innym kochajac kogos bardzo mocno?
- TAK WŁAŚNIE UWAŻAM. NIE MOŻNA KOCHAĆ JEDNEGO CHŁOPAKA, A SYPIAĆ Z INNYM - jeśli mowa o prawdziwej miłości, a nie byciu z kimś ot tak sobie, żeby po prostu z kimś być. To sprzeczne z moimi zasadami.
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 22 lip 2006, 18:35

broken18 pisze:Czasem zdarza się tak, że spokojne rozmowy, nawet prośby i groźby nic nie dają. Ktoś uparcie chce postawić na swoim i nie zmieni tego mimo ze tak bardzo przeszkadza to drugiej osobie...

O co chodzi ??

Wez dostawce :)

I zeby mial ze 20 takich jak Ty :) niezdecydowanych/niedojrzalych/censored/chcacych ch. wie czego/ szukajacych ksiecia zmiksowanego z krolem :D/ itd itp.

Takie zycie... tylko sie nie usprawiedliwiaj kobiecoscia i slaboscia:) Przeciez on jest taki wspanialy taki fajny taki wyjatkowy :D niesamowity dostawca.
Przypomnij sobie czemu bylas ze swoim facetem. Tylko tak? To gratuluje.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2006, 18:41 przez Hyhy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 18:37

Hyhy pisze:O co chodzi ??
- może broken_18 rozmawiała z chłopakiem o tym, co jej przeszkadza w jego zachowaniu, ale te rozmowy nic nie dały. Ja tak to rozumiem.

Terencjusz
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 22 lip 2006, 18:47

a ja uwazam ze powinna poczekac. i rozmawiac nie tylko z chlopakiem ale takze z dostawca. moze on wcale nie liczy na zwiazek (bo juz jest w jednym), moze po prostu panna mu sie podoba i ma ochote ja przeleciec... tak ot raz jeden. a jesli nie jest sprzeczne z jej zasadami moralnymi, to niech sie po prostu z nim pobzyka i zobaczy czy warto konczyc zwiazek dla niego
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 22 lip 2006, 18:49

Zauważ, że łączy Was jeszcze dziecko, prawda??
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 18:50

a jesli nie jest sprzeczne z jej zasadami moralnymi, to niech sie po prostu z nim pobzyka i zobaczy czy warto konczyc zwiazek dla niego
- jasne, to jest najlepsze rozwiązanie. <mlotek> Może lepiej udam, że wcale nie widziałam tego, co napisałaś.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 22 lip 2006, 18:52

A ja rozumiem to tak ze jej facet ja wnerwia soba... po prostu. Ja tak wnerwiam swoja byla. Ona mnie tak wnerwiala tez az w pewnym momencie przesadzila:)

Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 22 lip 2006, 18:56

*qbass* pisze:Zauważ, że łączy Was jeszcze dziecko, prawda??
jakie dziecko?
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 22 lip 2006, 18:56

Facet ja pociaga intelektualnie i fizycznie - to widac nawet po tym opisie. Nagle jakis gosc staje sie porzadany bo sie 5 razy ladnie usmiechnal i da sie z nim pogadac. censored chcesz rozwiazac problem swojego zwiazku to zrob to sama inny facet ci nie pomoze.
No ja bym jedno zrobil gdyby mnie to spotkalo...
Na miejscu Twojego faceta bym Cie w censored zostawil :)

Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 18:57

Hyhy pisze:Wez dostawce :)

I zeby mial ze 20 takich jak Ty :) niezdecydowanych/niedojrzalych/censored/chcacych ch. wie czego/ szukajacych ksiecia zmiksowanego z krolem :D / itd itp.
- albo i tak <browar> Może to ją czegoś wreszcie nauczy.

[ Dodano: 2006-07-22, 18:58 ]
Hyhy pisze:Na miejscu Twojego faceta bym Cie w censored zostawil :)
- gdyby o tym wiedział, to pewnie, by ją zostawił.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 22 lip 2006, 19:03

Ale chyba cos w tym jest - kobieta non stop potrzebuje emocji... non stop kazda jedna. Sporo jest takich zwiazkow ze facet kobiete leje :) to sa dla niej w pewnym sensie emocje ktorych jej wtedy nie brakuje. A moze sie zmieni a moze jutro bedzie tylko dobry seks a w leb nie dostane :D hehe
Nie spotkalem kobiety ktora by takiego problemu jak tu opisany nie miala i chociaz na 99% jest inteligenta, ladna, sympatyczna i ulozona, wiedzaca czego chce, dojrzala po prostu zajebiscie fajna i normalna to sie nagle pewnego slonecznego dnia okazuje ze to byl tylko taki kamuflarz :D OK faceci tez nagle spotykaja jakas panne i moga sie nia gleboko zauroczyc, zdarza sie na pewno. Tylko mam jakos tak wrazenie ze to maly procent facetow ma takie "problemy" :D

Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 19:10

Hyhy pisze:facet kobiete leje :) to sa dla niej w pewnym sensie emocje ktorych jej wtedy nie brakuje
- naprawdę tak uważasz? Myślisz, że jak facet bije kobietę, to dostarcza jej w ten sposób emocji, których jej aktualnie brakuje? Domyślam się, że napisałeś to trochę na wyrost, ale mimo wszystko - taki sposób myślenia jest porażająco głupi. Nie zawsze "brak emocji" jest przyczyną przemocy. <mlotek>

Terencjusz
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 lip 2006, 19:20

Hyhy pisze:Nie spotkalem kobiety ktora by takiego problemu jak tu opisany nie miala i chociaz na 99% jest inteligenta, ladna, sympatyczna i ulozona, wiedzaca czego chce, dojrzala po prostu zajebiscie

ja też, censored, nie spotykałem :D Aż do tej pory <aniolek> To jest nie do opisania. Zamknąć w złotej klatce albo sklonować <diabel> Takiej ze świecą szukać <evilbat>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 22 lip 2006, 19:23

Ja tak nie uwazam. Tak uwazaja te panie co sie na takie zwiazki decyduja. I tacy panowie pewnie tez. Ale tak jest i chodzi bardziej o czekanie na zmiane. W tego znow slodkiego wspanialego najlepszego na swiecie faceta. :)
Wszystko tez zalezy od wielu rzeczy, wychowania, dziecinstwa naszego, "przygod" w czasie dojrzewania, podejscia do ludzi do swiata do zwiazku i milosci. Tak czy siak kiedys pisalbym podobnie jak Ty - nigdy seksu bez milosci i jak mozna zachowac sie tak jak autorka topicu. Dzis wiem, ze to nic takiego :D sa znacznie bardziej niesamowite sytuacje w zyciu i najlepsze jest to ze chce je teraz spotykac:D poki mlody jestem :D

hyhy :P

Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 19:25

Hyhy pisze:poki mlody jestem :D
- chyba młody i wolny, bo nie sądzę, że będąc z jakąś kobietą, postępowałbyś w ten sposób.

Terencjusz
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 22 lip 2006, 19:28

misiucha22 pisze:
Hyhy pisze:poki mlody jestem :D
- chyba młody i wolny, bo nie sądzę, że będąc z jakąś kobietą, postępowałbyś w ten sposób.
w jaki sposob? wiesz, ja mysle ze ty tak naprawde nie zdajesz sobie sprawy ilu NAPRAWDE KOCHAJACYCH facetow, zdradza swoje dziewczyny, tylko dlatego, ze one maja mniejsze lub inne potrzeby seksualne.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 22 lip 2006, 19:42

ja mysle ze ty tak naprawde nie zdajesz sobie sprawy ilu NAPRAWDE KOCHAJACYCH facetow, zdradza swoje dziewczyny, tylko dlatego, ze one maja mniejsze lub inne potrzeby seksualne.
- na pewno nie wszyscy, więc nie generalizuj. Nie wiem jak można kochać kogoś i robić jednocześnie na bok, dlatego, że nie jest się zaspokajanym / zaspokajaną seksualnie. ŻAŁOSNE. To nie jest prawdziwa miłość. Zdaję sobie sprawę z wszelkich problemów istniejących w związkach, jednak coś takiego nie ma u mnie racji bytu. <wsciekly>
Poza tym - żaden naprawdę kochający facet nie zrobi takiej rzeczy. Chyba, że jest totalnym zwierzęciem bez uczuć wyższych :/

Terencjusz
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 lip 2006, 19:49

misiucha22 pisze:Nie wiem jak można kochać kogoś i robić jednocześnie na bok, dlatego, że nie jest się zaspokajanym / zaspokajaną seksualnie.

można, owszem. Bo jeżeli nie skutkuje rozmowa, to jedna ze stron wówczas źle się czuje w związku i spogląda "na boki". I bywa, że wówczas to początek końca. A ta sfera jest bardzo,bardzo ważna.

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 lip 2006, 19:55

Jaki pocatek konca przy miłosci Tedi !?? po prostu wyjscie awaryjne i ot co ! <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 lip 2006, 19:57

jedna ze stron się nie wywiązuje ze swych obowiązków, ot co <aniolek> <diabel>

Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 22 lip 2006, 20:24

misiucha22 pisze:
ja mysle ze ty tak naprawde nie zdajesz sobie sprawy ilu NAPRAWDE KOCHAJACYCH facetow, zdradza swoje dziewczyny, tylko dlatego, ze one maja mniejsze lub inne potrzeby seksualne.
- na pewno nie wszyscy, więc nie generalizuj. Nie wiem jak można kochać kogoś i robić jednocześnie na bok, dlatego, że nie jest się zaspokajanym / zaspokajaną seksualnie. ŻAŁOSNE. To nie jest prawdziwa miłość. Zdaję sobie sprawę z wszelkich problemów istniejących w związkach, jednak coś takiego nie ma u mnie racji bytu. <wsciekly>
Poza tym - żaden naprawdę kochający facet nie zrobi takiej rzeczy. Chyba, że jest totalnym zwierzęciem bez uczuć wyższych :/

nie generalizuje. mialam na mysli wiekszosc facetow z ktorymi spalam lub mnie cos z nimi laczylo. wiekszosc z nich byla w jakis zwiazkach, kochali swoje dziewczyny, a seks traktowali jak mycie zebow, jak zabieg higieniczny. i wcale nie uwazam to za zalosne. to jest tak naprawde trudna decyzja, byc z kims kogo sie kocha, z kim jest sie sczesliwym ale w lozku nie daje tego cczego druga strona potrzebuje. i nie mow mi o zwierzeciu bez uczuc, jesli w zyciu nie spotkalas faceta NAPRAWDE KOCHAJACEGO, sypiajacego z inna
Awatar użytkownika
Sto-lat
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sto-lat » 22 lip 2006, 20:56

Autorko tematu! Wyjścia są 3 a nawet 4.

1. olewasz dostawcę (nie "poszalejesz" ale i nie podejmujesz ryzyka)
2. angażujesz się z dostawcą (zostawiajac to co masz ale kto wie może na lepiej a może stracisz wszystko?)
3. nie zamykasz sobie zadnej z dróg (czyli skaczesz na bok i jednoczesnie kochasz to co masz, ale wymaga raczej braku wyrzutów sumienia)
4. nie zamykasz sobie zadnej z dróg ale naciskasz na to co zle w obecnym zwiazku a zwlekasz z otwarciem sie do dostawcy

A decyzja nalezy do Ciebie :) W każdym razie dobrych wyjść nie ma, rób tak żeby potem nie płakać albo żebyś jedyną płaczącą osobą w razie co była TY!
such a perfect day....
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 22 lip 2006, 21:31

Hyhy pisze:Ale chyba cos w tym jest - kobieta non stop potrzebuje emocji... non stop kazda jedna.

Oczywiście. A facet nie? To nie muszą być od razu psychiczne jazdy i wydziwiania, w dodatku emocje można fundować sobie wspólnie, a nie kosztem drugiej osoby. Ale emocje musza być, jak ich nie ma, to faktycznie kobiety potrafią sobie problem jakiś same stworzyć.
TedBundy pisze:Zamknąć w złotej klatce albo sklonować <diabel> Takiej ze świecą szukać

Oj Ted, nie przesadzaj, Twoja też miewała problemy i problemiki, część tutaj opisywałeś. Tyle, że te emocje traktowała dojrzale i nie pozwalała całkiem wziąć im górę.

Hyhy - czego Ty oczekujesz? Robocopa skrzyżowanego z Deep Blue?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 lip 2006, 21:38

pani_minister pisze:skrzyżowanego z Deep Blue?

A ten z Deep Blue taki zajefajny był? Olał laskę i co? :|
pani_minister pisze:emocje można fundować sobie wspólnie, a nie kosztem drugiej osoby.

Czyli swing?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 22 lip 2006, 21:50

Mysiorek pisze:A ten z Deep Blue taki zajefajny był?

No pewnie. Z Kasparowem wygrał :D
Mysiorek pisze:Czyli swing?

Niekoniecznie. Emocje nie muszą sie wiązać z seksem i wprowadzaniem osób trzecich do związku.

Choć jak tak sobie myślę takie akurat rozwiązania są najprostsze, pewnie dlatego najpopularniejsze.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 lip 2006, 21:54

pani minister, skala tych problemików w porównaniu z dawnymi czasami i innymi osobami, to jakby pierdnięcie porównywać z falą tsunami :D

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 lip 2006, 21:56

pani_minister pisze:Z Kasparowem wygrał

A to jakieś halo? :| Jeśli już, to wybiórcze <diabel>
pani_minister pisze:Emocje nie muszą sie wiązać z seksem

Co proponujesz w zamian? :>
maro
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: maro » 22 lip 2006, 22:07

kolejne przelotne zauroczenie i kolejna osoba nie wie co zrobić, do czego zmierza ten świat
"Milośc to nie jest kontrakt który zrywasz gdy dzień masz gorszy"
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 lip 2006, 22:15

maro pisze:kolejne przelotne zauroczenie i kolejna osoba nie wie co zrobić, do czego zmierza ten świat

A Ty co? Jakieś dylemaciki? Co wniosłeś?
A Ty dokąd zmierzasz? :|

[ Dodano: 2006-07-22, 22:23 ]
A P.Minister zatkało :| albo co? :| ... może zbiera myśli? <hmm>

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”