którą prezerwatywę wybrać
Moderator: modTeam
Ja a raczej mój chłopak używamy tylko Durexów na początku extra-safe albo elite bo środek nawilzający był bardzo pomocny. Później przez jakiś czas classiców, a teraz przemek całkiem przerzucił sie na performe żeby dłuzej było:) Durexy najlepsze.
Kiedyś mieliśmy Unimile (jedną paczke) i "kilka" sztuk Pepino, na jednej z imprez dawali jak sie wypełniło ankiete, a przemek wiadomo wypił sobie troszke i ciągle laził te ankiedy wypisywać zeby te gumki dostawać, jak wrócił to kieszenie miał wypchane gumkami (a jak sie jego mamusia zdziwiła)a ja potem i tak sie w nich kochać nie chciałm.
Kiedyś mieliśmy Unimile (jedną paczke) i "kilka" sztuk Pepino, na jednej z imprez dawali jak sie wypełniło ankiete, a przemek wiadomo wypił sobie troszke i ciągle laził te ankiedy wypisywać zeby te gumki dostawać, jak wrócił to kieszenie miał wypchane gumkami (a jak sie jego mamusia zdziwiła)a ja potem i tak sie w nich kochać nie chciałm.
-
- Początkujący
Jestem nowy, raczej tylko czytam, ale tak ten temat wyszedł na wierzch i korzystając z okazji postanowiłem o coś spytać ;].
Mianowicie używałem z kobietą podczas seksu Durex Extra Safe. Był to nasz pierwszy raz i pech chciał, że durexik pękł. No cóż zdarza się, ale teraz mnie zastanawia czy to było z winy fabrycznej czy mojej. Przez cały czas miałem wrażenie że kondomik jest ciut za duży i się zsuwa, czasem nawet wystawała prawie połowa tam gdzie powinien wystawać tylko ten zbiorniczek na spermę. No i się zastanawiam czy to właśnie to było przyczyną pęknięcia? Później próbowaliśmy inne, ale te z kolei okazały się za małe i ledwo je założyłem XD
No i jeszcze jedno czy podczas stosunku używacie tylko jednego kondoma czy więcej? A jeśli więcej to po czym poznać, że aktualnie używany nadaje się do wymiany?
Wiem, że pytania dziecinne, ale trochę empatii proszę ;p
Jestem nowy, raczej tylko czytam, ale tak ten temat wyszedł na wierzch i korzystając z okazji postanowiłem o coś spytać ;].
Mianowicie używałem z kobietą podczas seksu Durex Extra Safe. Był to nasz pierwszy raz i pech chciał, że durexik pękł. No cóż zdarza się, ale teraz mnie zastanawia czy to było z winy fabrycznej czy mojej. Przez cały czas miałem wrażenie że kondomik jest ciut za duży i się zsuwa, czasem nawet wystawała prawie połowa tam gdzie powinien wystawać tylko ten zbiorniczek na spermę. No i się zastanawiam czy to właśnie to było przyczyną pęknięcia? Później próbowaliśmy inne, ale te z kolei okazały się za małe i ledwo je założyłem XD
No i jeszcze jedno czy podczas stosunku używacie tylko jednego kondoma czy więcej? A jeśli więcej to po czym poznać, że aktualnie używany nadaje się do wymiany?
Wiem, że pytania dziecinne, ale trochę empatii proszę ;p
-
- Weteran
Madzia pisze:Durexów na początku extra-safe
przecie to jak kalosz! brr
[ Dodano: 2006-06-09, 17:39 ]
DziubDziub pisze:A jeśli więcej to po czym poznać, że aktualnie używany nadaje się do wymiany?
po tym, że pękł, albo że się w niego spuściłeś
DziubDziub pisze:No i jeszcze jedno czy podczas stosunku używacie tylko jednego kondoma czy więcej?
jeśli nie stanie się z nią nic złego to 1 stosunek = 1 prezerwatywa.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a myslałem ze ten srodek antykoncepcyjny jest znacznie mniej powszechny, zwlaszcza obecnie przy zabezpieczeniach hormonalnych... sam załuję, ze wlasciwie nie mam alternatywy i nawet gdybym chcial nie moge zrobic uzytku z gumki innego niz zrobic z niej balon..
nie wiem czy to niekompatybilnosc mechaniczna, psychiczna, czy jaka. alergikiem raczej nie jestem.. ma ktos podobny problem? w pewnym sensie musze stawiac partnerce warunek..ze albo tablety albo ni hu hu.. 

-
- Weteran
leeloo pisze:żda próba założenia gumki kończy sie fiaskiem, prawie natychmiastowo miękne i moge juz pakować zabawki.. teraz klarwoniej..
Kazdy facet tak poczatkowo ma. Da sie wycwiczyc. Trzeba przestac strzelac focha, zagryzcv zeby i do przodu. Niech dziewczyna zajmie sie odpowiednim rozgrzaniem jeszcze raz, po zalozeniu gumki, pare takich razow i sie nauczysz.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
-
- Weteran
- Weteran
Wyjatek potwierdza regulePegaz pisze:pierwsze słysze
złotooka kotka pisze:pare takich razow i sie nauczysz.
hmm, pare razy to juz chyba minęło.. problemem nie jest zdenerwowanie czy cos takiego, nie trzesa mi sie ręcę i nikt mnie nie pogania
leeloo pisze:a myslałem ze ten srodek antykoncepcyjny jest znacznie mniej powszechny, zwlaszcza obecnie przy zabezpieczeniach hormonalnych...
Ciekawe czy gdybyś to Ty miał brać te hormony i gdyby wiązało się to z częściowym bądź całkowitym spadkiem ochoty na seks, to czy też byś był przekonany o tym, jakie to one super.
Mi, zanim zaczęłam brać, też się wydawało "super". Skutecznie, wygodne, mało skutków ubocznych, a zresztą u mnie na pewno nie wystąpią... Taaa... Też nie lubię gumek, ale już wolę ten mały dyskomfort i przynajmniej mieć radość z seksu. Znasz to uczucie gdy rozpala Ci lędźwia do czerwoności i wydaje się, że zaraz wybuchniesz? To wyobraź sobie, że tego nie ma. Twoja dziewczyna jest napalona, stara się jak może, a ty nic...
Nie mogę się doczekać, aż w końcu wejdą na rynek jakieś środki dla facetów i kobiety nie będą musiały się szprycować.
Anula pisze:Ciekawe czy gdybyś to Ty miał brać te hormony
totez nie podchodze do tego tak beztrosko i dlatego chcialem aby byl wybór. ale tymczasem to jedyne rozwiazanie
Anula pisze:Nie mogę się doczekać, aż w końcu wejdą na rynek jakieś środki dla facetów i kobiety nie będą musiały się szprycować.
Tez na to czekam, jakis czas temu szukałem na ich temat info i chyba nie predko sie doczekamy. Jakies tam badania niby prowadzą ze wstrzykiwaniem sztucznego testosteronu i oszukiwaniem organizmu faceta ale bezskutecznie. A wlasnie gdybym wiedzial ze moge sobie cos raz na pol roku wstrzyknac to zrobilbym to chetnie aby miec spokoj. Niestety wychodzi na to ze sterowac produkcja nasienia jest duzo trudniej niz zapanowac nad kontrolą płodności u kobiety..

A propos, czy ktoras z pan stosuje plastry?
Anula pisze:leeloo pisze:a myslałem ze ten srodek antykoncepcyjny jest znacznie mniej powszechny, zwlaszcza obecnie przy zabezpieczeniach hormonalnych...
Ciekawe czy gdybyś to Ty miał brać te hormony i gdyby wiązało się to z częściowym bądź całkowitym spadkiem ochoty na seks, to czy też byś był przekonany o tym, jakie to one super.
Mi, zanim zaczęłam brać, też się wydawało "super". Skutecznie, wygodne, mało skutków ubocznych, a zresztą u mnie na pewno nie wystąpią... Taaa... Też nie lubię gumek, ale już wolę ten mały dyskomfort i przynajmniej mieć radość z seksu. Znasz to uczucie gdy rozpala Ci lędźwia do czerwoności i wydaje się, że zaraz wybuchniesz? To wyobraź sobie, że tego nie ma. Twoja dziewczyna jest napalona, stara się jak może, a ty nic...
Nie mogę się doczekać, aż w końcu wejdą na rynek jakieś środki dla facetów i kobiety nie będą musiały się szprycować.
facet jak niema ochoty na seks to znaczy że ma ogromną ochote na seks

ja czekam na tabletki dla facetów będe wpierniczał garściami
-
- Weteran
jagunia pisze:Kiedyś czytałam że są już tabletki dla facetów z tym że na razie są testowane
Owszem sa. Tylko, ze jak na razie w duzej mierze powoduja nieodwracalna nieplodnosc
I tak szczerze? Ktora z was bylaby w stanie zaufac na 100% swojemu facetowi? Ja mimo calej milosci do niego nie bylabym

nie brałbym żadnego hormonalnego badziewia. Nie ma że boli 
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
-
- Weteran
my juz nawet przestalismy myslec o prezerwatywie jako o srodku antykoncepcyjnym. jemu natychmiast opada podniecenie i nic nie da sie zrobic. no coz, w tym wieku to juz go nie nawroce.leeloo pisze:złotooka kotka pisze:pare takich razow i sie nauczysz.
hmm, pare razy to juz chyba minęło.. problemem nie jest zdenerwowanie czy cos takiego, nie trzesa mi sie ręcę i nikt mnie nie poganiaostatnio np meczylem sie zalozeniem chyba ze 2 minuty, nie chciala sie do konca rozwinąc cholera i bardziej mi to przypominalo zakladanie zawiązanych hokejówek z pomocą łyżki stołowej
i jak tu nie opaść z sił..a chcialem dac kobiecie i sobie wybór
-
- Weteran
- Weteran
- Weteran
wiesz, tu nawet nie o statystyki chodzi, czy o wiek, stres, czy inne czynniki. on podobno mial tak naweyt w wieku lat 18. moze po prostu tak przyzwyczaily go poprzednie partnerki.Wstreciucha pisze:problemy z erekcja moze miec kazdyniezalzenie od wieku, zaleznosc powstaje jesli mowa o stosunkach , i nie mowie doslownych tylko tych liczbowo - proporcjonalnych
im wiecej lat, tym wiecej panow z problemami tego typu
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”