Tanczenie...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

ane

Postautor: ane » 06 cze 2006, 21:14

dla mnie nie liczy sie to czy mój facet wygina sie jak Patryk Swazey czy jak to tam sie pisze jego nazwisko :) liczy sie to ze jest ze mną obok i nie liczy sie to czy jego stopa jest na moim bucie czy dostałam od niego z łokcia...taniec to zabawa 2 zwariowanych kochanków :)
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 21:28

Bulgo pisze:A na co ci tanczenie potrzebne??? Zreszta minie troche czasu to sie nauczycie zapewne...

No nam było na studniówke potrzebne. Oboje nigdy nie tanczyliśmy za wiele. Ale to nie był problem, stworzylismy swój własny taniec-wywijaniec. I było super!!:P
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 06 cze 2006, 22:09

paula19 - taniec nie musi być wyuczony jak w programie "Taniec z Gwiazdami :P to godne podziwu oczywiscie, ale taniec ma płynąć z serca, ma cieszyć!! a nie mysleć wyłacznie czy stawiam odpowiednie kroki czy nie, bo to sprawa osobista, Twój własny sposób tańczenia, po prostu czucia muzyki!:)
OnlyJusti
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 06 cze 2006, 22:17

onlyjusti pisze:Bulgo - jesli facet nie lubi i nie chce tańczyć to czy laska bedzie sie naprawdę dobrze bawić na wszelkiego rodzaju imprezach?? NIE!! I wbrew pozorom to też bardzo istotna sprawa, by lubić, chcieć i trenować taniec w parach.

Nigdy nie byłam z moim facetem na żadnej 'normlanej' imprezie i nie mogę powiedzieć, żeby mi to było jakoś potrzebne do szczęśliwego związku... :|.

w ogóle skąd się biorą pomysły, że każdy musi tańczyć, umieć, lubić i trenować. Jesoo, przecież co ma piernik do wiatraka. Za dużo telewizji, czy jak? A co do tańca towarzyskiego - jak ktoś lubi albo często musi chodzić na jakieś oficjalne imprezy, gdzie nie wypada nie zatańczyć - to jasne, ale to nie wymaga nie wiadomo czego.
Ja uwielbiam poszaleć z nim na nartach czy na desce... Czy to wróży nam rychły koniec znajomości? ;]
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 06 cze 2006, 22:20

onlyjusti pisze:paula19 - taniec nie musi być wyuczony jak w programie "Taniec z Gwiazdami :P to godne podziwu oczywiscie, ale taniec ma płynąć z serca, ma cieszyć!! a nie mysleć wyłacznie czy stawiam odpowiednie kroki czy nie, bo to sprawa osobista, Twój własny sposób tańczenia, po prostu czucia muzyki!:)

Niestety nie potrafiłam się zmusic do oglądania tancu z gwiazdami :) ale własnie o tym napisała, że potrafiliśmy swietnie się bawić mimo ze wczesniej nie wiele mieliśmy doczynienia z parkietem :)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2006, 22:20 przez paula19, łącznie zmieniany 1 raz.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 06 cze 2006, 22:20

megane - ważne ze cos razem robicie ciekawego i sprawia Wam oboje to sporą frajdę ;), skoro taniec nie jest Twoją pasją to nie musisz zwracać na to takiej uwagi, choc to naprawdę przydatna umiejetność, i jak dla Mnie, bardzo przyjemna :)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2006, 22:31

A czy na parkiecie trzeba tanczyc tance towarzyskie ?
Ja o wiele bardziej wole wlasna improwizacje i seksowny taniec, a nie jakies wyuczone kroki :/.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 06 cze 2006, 22:36

No ale w pewnych okolicznościach, np. na elegankich przyjęciach (nie mam na myśli studniówek ;]) inaczej nie wypada... Czasem trzeba po prostu kilku kroków się wyuczyć.

A co do improwizacji to jaknajbardziej, oczywiście :D
Tutaj nie mam zbyt dużego doświadczenia, bo na takie 'spontaniczne' imprezy chodzę zawsze sama, więc we dwójkę nie tańczymy. heh.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2006, 22:39

megane pisze:No ale w pewnych okolicznościach, np. na elegankich przyjęciach

nie wiem, nie chodze ;)
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 06 cze 2006, 23:09

może kiedyś będziesz musiała (i to dosłownie :P) to sama zobaczysz... ;)
Co prawda mnie jedna taka impreza na rok wystarczy, bo zabawy za wiele nie ma... Ale trzeba przeżyć.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 07 cze 2006, 21:24

Ja lubię luźny, sexowny, improwizowany taniec, ale te standardowe w parach również, dają wiele radości i milusie zmeczenie dajace wiele wewnetrznej energii...To zbliza z partnerem, jest ta magiczna nić...:)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 08 cze 2006, 21:24

mój partner nigdy nie zatanczy do muzyki,takiej jaka jest puszczana np.na weselach czy studniowkach. jest tylko jeden rodzaj muzyki,przy ktorym tanczy.niestety do tego nie da sie tanczyc w parze. :( a tak chcialabym zostac kiedys porwana do tanga czy walca.. ehh..
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 08 cze 2006, 21:25

Teardrop - skąd w Twoim partnerze tyle uporu? Jak Mu powiesz jak Ci zależyt, o czym marzysz to moze sie przełamie ;) warto spróbować o tym z Nim porozmawiać, tylko w delikatny sposób, by Go nie urazić
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 08 cze 2006, 21:32

onlyjusti pisze:Teardrop - skąd w Twoim partnerze tyle uporu? Jak Mu powiesz jak Ci zależyt, o czym marzysz to moze sie przełamie warto spróbować o tym z Nim porozmawiać, tylko w delikatny sposób, by Go nie urazić

onlyjusti, próbowałam nieraz-bez skutku. :(.na niego czasem nie ma mocnych. to nie jest dla mnie najwazniejsze,ale uwielbiam tanczyc i dlatego czasem jest mi przykro,ze on tez tego nie czuje. <chory>
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 08 cze 2006, 21:35

Teardrop - wiem jak sie czujesz...mówisz ze nie jest najważnijesze ale skoro to uwielbiasz, to nie blokuj się!! nie warto rezygnować z przyjemnosci przez widzimisie faceta :/ czy Ty Mu odmawiasz czegos co on uwielbia?? z pewnoscią nie!! wiec zastanów się czy ma prawo Tobie odmawiać <przytul>
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 08 cze 2006, 21:41

onlyjusti pisze:Teardrop - wiem jak sie czujesz...mówisz ze nie jest najważnijesze ale skoro to uwielbiasz, to nie blokuj się!! nie warto rezygnować z przyjemnosci przez widzimisie faceta czy Ty Mu odmawiasz czegos co on uwielbia?? z pewnoscią nie!! wiec zastanów się czy ma prawo Tobie odmawiać

onlyjusti, ale przeciez go nie zmusze.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 08 cze 2006, 21:43

Teardrop - a gdybys poszła na jakiś kurs tańca towarzyskiego? Chyba nie miał nic przeciwko? a Ty bys potańczyła i dodatkowo poznała ciekawych ludzi o podobnych zainteresowaniach :)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 08 cze 2006, 21:47

onlyjusti pisze:Teardrop - a gdybys poszła na jakiś kurs tańca towarzyskiego? Chyba nie miał nic przeciwko? a Ty bys potańczyła i dodatkowo poznała ciekawych ludzi o podobnych zainteresowaniach

w sumie to jest dobra myśl.czemu nie :)
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 08 cze 2006, 21:51

A może on zrobi się zazdrosny, i pójdzie tam, żebyś nie musiała tańczyć z jakimś obcym kolesiem, lol. To też możliwe. ;)
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 08 cze 2006, 21:52

megane pisze:A może on zrobi się zazdrosny, i pójdzie tam, żebyś nie musiała tańczyć z jakimś obcym kolesiem, lol. To też możliwe.

hehe,ta opcja jest juz w ogóle niemozliwa :D
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 08 cze 2006, 23:10

Teardrop - to do dzieła! ostatnio otwarto wiele takich szkół a oprócz tego ze bedziesz robiła to co lubisz coraz lepiej, przeżyjesz z pewnoscia nie jedną ciekawą przygodę z nowymi znajomymi - zawsze to nowe doswiadczenie, czyli coś bezcennego ;) :*
OnlyJusti

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”