1. Produkty do paznokci - odzywki, lakiery,
Odzywka z pylkiem diamentowym firmy Lovely. Moje paznokcie staly sie po niej wyraznie mocniejsze. Poczatkowo bylam zachwycona, teraz troche mniej, bo po ktoryms tam malowaniu jakos tak zgestniala i zaczela sie lepic. A poczatkowo byla taka super rzadka. Jej niewatpliwa zaleta jest cena, bo kosztuje kolo 4,50 za 11ml. Moja kolezanka ma z jedwabiem tej samej firmy i tez sobie chwali. Ogolnie ocena 4.
2. Kosmetyki do makijazu oczu - cienie, tusze, kredki, eyelinery,
Moj ulubiony cien w kolce z Avonu. Kolor frost. Jest malo widoczny, ale bardzo przyjemnie rozswietla oko, latwo sie naklada, nie zbija w brzydkie kreski w czasie noszenia. I jest niezwykle wydajny. Mam go juz ponad rok, jak sie maluje to wlasciwie w 90% nim i ciagle jest. Placilam jakies 13 zl. Ocena 5+.
Rozswietlajacy cien do powiek Lovely. Nawet dobry, ma fajna, lekko kremowa konsystencje, dobrze sie trzyma na oku. Byl potrojny, tylko go baaaaardzo nieprzyjemnie upuscilam i sie rozkruszyl i wymieszal. Ale i tak calkiem dobrze mi sluzy. Cenowo kosztowal tez jakies smieszne pieniadze. Nie pamietam dokladnie ale gdzies 4-6zl. Ocena 4+.
Tusze do rzes RIMMEL -Extreme Definition z grzebykiem i Exaggerate z normalna szczoteczka. Najlepsze tusze jakiem mialam. Lubie oba. Nie sklejaja, nie sypia sie, rzesy wygladaja na naturalnie geste. Podkuszona zachetami Mii poszlam ostatnio obejrzec ten 2000 MF i dopiero po opakowaniu skojarzylam, ze juz taki mialam. I te Rimmela sa dla
mnie o niebo lepsze. Kupilam za 25 oba, w jakiejs promocji, ale to juz jakis czas temu, teraz widzialam kolo 16 za jeden (chyba). Ocena 6.
4. Usta - blyszczyki, pomadki, konturuwki,
Infinite Colour - Rimmela. Trwala, ale nie za dobra. Po jakims czasie, zwlaszcza jedzeniu nieestetycznie sie sciera (tak nierowno) i lepi. Usta sa wysuszone, po dluzszym lazeniu z nia pekaja, sa podraznione. Nie polecam, chociaz faktem jest jej trwalosc. Ocena 2.
6. Balsamy do ciala
Mleczko do ciala Garnier z syropem z klonu (czerwone). Pierwsza rzecz, ktora mi sie z tym kojarzy to to, ze brzydko pachnie. Strasznie slodko, az sie mdlo robi. Wchlania sie srednio. Dostalam raz, wiecej na pewno nie kupie. Cena ze 12 zl za 250 ml. ocena 3.
7. Akcesoria do depilacji
Maszynki Gillette Blue II Plus. Nie podrazniaja, bardzo ostre i nietepiace. Odkad kupilam nie uzywam rzadnych innych.
Ocena 5.
8. Plyny, zele do higieny intymnej
Lactacyd Femina - jedyny zel, ktorego moge uzywac. Wszystko inne przy dluzszym stosowniu mnie podraznia. Polecony mi przez mojego ginekologa. Ma swietna konsystencje, delikatny zapach. Dosc drogi (ok. 11zl za nieduza buteleczke), ale naprawde warto. Ocena 6.
10. Antyperspirany, dezydoranty, perfumy
Adidas Intesive (z pomaranczowa nakretka) - jednym slowem swietny! Nie brudzi i nawet w najwiekszym upale czuje, ze dziala. Mimo, ze zawsze mialam problemy z poceniem. Zaplacilam niecale 8 zl w promocji, normalnie kosztuje 10. Teraz jest promocja w wielu sklepach (widzialam w Tesco, Rossmanie), 2 opakowania za 15zl. Ocena 5+.
Sie w koncu zabralam. Spiasalam na razie wszystko co stalo pod reka.
I mam pytanie. Poszukuje dobrego mleczka do demakijazu calej twarzy (czyli oczu tez) dla cery mieszanej ale wrazliwej. Nic Garniera bo mnie potwornie uczula. Chcialabym cos bardzo delikatnego.