Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 kwie 2006, 22:47

Hyhy pisze:Yas ja nie mam wlosow

fakt, zapomnialam :D

Tylko, ze my tu Hyhy nie tylko o makijazu. No bo wiesz, trzeba o siebie dbac :>.

To tak jak ja bym weszla do topicu o pilce noznej i zalamywala glowe, ze jak mozna ogladac 22 frajerow ganiajacych za jedna pilka :D.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 23 kwie 2006, 22:52

Przypominam ze Twoj jest pilkarzem :D hyhy

Ej to mam inny pomosl zainteresujcie mnie czyms w tym swiecie kobiet... ciekawy jestem czy potrafie sie zaczac interesowac np kosmetykami(meskimi takze) bo tak naprawde jak mam kupic sobie perfumy cz cus takiego pachnacego a robie to stosunkowo rzadko, to nigdy sie nie zastanawiam co kupic nawet jak jakiegos zapachu nie ma mowie ze chce podobny do innego powacham ze 3 i albo kupuje albo szukam tego co zwykle.

Chociaz nie powiem :D moja wiedza na temat damskich zapachow nieco sie rozwinela, wiem jak pachnie DOLCE GABANNA nie wiem czy dobrze pisze LIGHT BLUE? Zajebisty zapach strasznie mnie pociaga:) Zreszta meski tez jest zajebisty chyba najlepsze zapachy jakie spotkalem, choc nie wacham ich duzo a tym bardziej tych podobnych cenowo :D nawet nie wiem jak pachnie meski boss jakikolwiek :D hehe
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 kwie 2006, 23:01

Hyhy pisze:Przypominam ze Twoj jest pilkarzem

Dobry mi pilkarz - raz na miesiac sobie pogra z kumplami :D
Hyhy to Ty o zapachach i tak wiesz wiecej niz ja, bo ja tam podrobki kupuje i nie wiem co ja oryginalnie pachnie :).
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 24 kwie 2006, 16:53

Powracając do recenzji produktów :)
mile mnie zaskoczyło mleczko do demakijażu firmy Kolastyna z serii "nastolatki". Brzmi głupio, ale samo w sobie jest bardzo łagodne i dobrze spełnia swą rolę. Chyba nawet przy nim zostanę, czyli zrezygnuję z Garnier :)
Kosztuje ok. 10,50 zł
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Grace

Postautor: Grace » 25 kwie 2006, 13:11

Yasmine pisze:ogladac 22 frajerow ganiajacych za jedna pilka .

oprzepraszam, ja tam mecze lubie.
A o kupnie auta chetniej pogadam niz o kosmetykach :) w razie jak bys mi chcial fundnac to czarne BMW zamawiam :) (najnowszy model i oczywiscie na felach :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 01 maja 2006, 19:13

Napisze cos o MF Masterpiece, jesli ktos lubi ladny, naturalny efekt to ten tusz jest idealny :) Ladnie rodziela rzesy, dzieki szoteczce nie trzeba nadmiaru tuszu sciagac :)
ja jednak wole teatralne rzesy wiec hitem MF pzoostaje 2000 Calorie jak dla mnie :)

mam pytanko czy ktos uzywal farby do wlosow Garnier 100%Color? W reklamie ta panna ma taki lladny kolor :P
Grace

Postautor: Grace » 01 maja 2006, 21:58

a ja odradzam tusz pogrubiajacy Eveline -zaden mi sie nie sypal jak ten :(( chyba kupie sobie tej 2000calorii bo kurcze ile mozna :/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 02 maja 2006, 00:55

a uzywala ktoras tego Roll-on Garniera na cellulit? :>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 02 maja 2006, 10:14

Mia pisze:mam pytanko czy ktos uzywal farby do wlosow Garnier 100%Color? W reklamie ta panna ma taki lladny kolor

Ja uzywalam tydzien temu. Wlosy sa tak czarne i tak sieblyszcza,ze uuuuuu. Jak dla mnie swietna farba :).Uzywalam czarnego, wiec nie wiem jak z innymi kolorami :D.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 02 maja 2006, 15:40

Yasmine pisze:Ja uzywalam tydzien temu. Wlosy sa tak czarne i tak sieblyszcza,ze uuuuuu. Jak dla mnie swietna farba :) .Uzywalam czarnego, wiec nie wiem jak z innymi kolorami :D .

to super :) moze tez sprobuje bo tania jest a kolorki mi sie podobaly :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 11 maja 2006, 23:51

1. Produkty do paznokci - odzywki, lakiery,
Odzywka z pylkiem diamentowym firmy Lovely. Moje paznokcie staly sie po niej wyraznie mocniejsze. Poczatkowo bylam zachwycona, teraz troche mniej, bo po ktoryms tam malowaniu jakos tak zgestniala i zaczela sie lepic. A poczatkowo byla taka super rzadka. Jej niewatpliwa zaleta jest cena, bo kosztuje kolo 4,50 za 11ml. Moja kolezanka ma z jedwabiem tej samej firmy i tez sobie chwali. Ogolnie ocena 4.

2. Kosmetyki do makijazu oczu - cienie, tusze, kredki, eyelinery,
Moj ulubiony cien w kolce z Avonu. Kolor frost. Jest malo widoczny, ale bardzo przyjemnie rozswietla oko, latwo sie naklada, nie zbija w brzydkie kreski w czasie noszenia. I jest niezwykle wydajny. Mam go juz ponad rok, jak sie maluje to wlasciwie w 90% nim i ciagle jest. Placilam jakies 13 zl. Ocena 5+.

Rozswietlajacy cien do powiek Lovely. Nawet dobry, ma fajna, lekko kremowa konsystencje, dobrze sie trzyma na oku. Byl potrojny, tylko go baaaaardzo nieprzyjemnie upuscilam i sie rozkruszyl i wymieszal. Ale i tak calkiem dobrze mi sluzy. Cenowo kosztowal tez jakies smieszne pieniadze. Nie pamietam dokladnie ale gdzies 4-6zl. Ocena 4+.

Tusze do rzes RIMMEL -Extreme Definition z grzebykiem i Exaggerate z normalna szczoteczka. Najlepsze tusze jakiem mialam. Lubie oba. Nie sklejaja, nie sypia sie, rzesy wygladaja na naturalnie geste. Podkuszona zachetami Mii poszlam ostatnio obejrzec ten 2000 MF i dopiero po opakowaniu skojarzylam, ze juz taki mialam. I te Rimmela sa dla
mnie o niebo lepsze. Kupilam za 25 oba, w jakiejs promocji, ale to juz jakis czas temu, teraz widzialam kolo 16 za jeden (chyba). Ocena 6.

4. Usta - blyszczyki, pomadki, konturuwki,
Infinite Colour - Rimmela. Trwala, ale nie za dobra. Po jakims czasie, zwlaszcza jedzeniu nieestetycznie sie sciera (tak nierowno) i lepi. Usta sa wysuszone, po dluzszym lazeniu z nia pekaja, sa podraznione. Nie polecam, chociaz faktem jest jej trwalosc. Ocena 2.

6. Balsamy do ciala
Mleczko do ciala Garnier z syropem z klonu (czerwone). Pierwsza rzecz, ktora mi sie z tym kojarzy to to, ze brzydko pachnie. Strasznie slodko, az sie mdlo robi. Wchlania sie srednio. Dostalam raz, wiecej na pewno nie kupie. Cena ze 12 zl za 250 ml. ocena 3.

7. Akcesoria do depilacji
Maszynki Gillette Blue II Plus. Nie podrazniaja, bardzo ostre i nietepiace. Odkad kupilam nie uzywam rzadnych innych.

Ocena 5.

8. Plyny, zele do higieny intymnej
Lactacyd Femina - jedyny zel, ktorego moge uzywac. Wszystko inne przy dluzszym stosowniu mnie podraznia. Polecony mi przez mojego ginekologa. Ma swietna konsystencje, delikatny zapach. Dosc drogi (ok. 11zl za nieduza buteleczke), ale naprawde warto. Ocena 6.

10. Antyperspirany, dezydoranty, perfumy
Adidas Intesive (z pomaranczowa nakretka) - jednym slowem swietny! Nie brudzi i nawet w najwiekszym upale czuje, ze dziala. Mimo, ze zawsze mialam problemy z poceniem. Zaplacilam niecale 8 zl w promocji, normalnie kosztuje 10. Teraz jest promocja w wielu sklepach (widzialam w Tesco, Rossmanie), 2 opakowania za 15zl. Ocena 5+.

Sie w koncu zabralam. Spiasalam na razie wszystko co stalo pod reka. :D

I mam pytanie. Poszukuje dobrego mleczka do demakijazu calej twarzy (czyli oczu tez) dla cery mieszanej ale wrazliwej. Nic Garniera bo mnie potwornie uczula. Chcialabym cos bardzo delikatnego.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 12 maja 2006, 14:47

złotooka kotka pisze:I mam pytanie. Poszukuje dobrego mleczka do demakijazu calej twarzy (czyli oczu tez) dla cery mieszanej ale wrazliwej. Nic Garniera bo mnie potwornie uczula. Chcialabym cos bardzo delikatnego.

Wcześniej pisałam o mleczku firmy "Kolastyna". Seria: "nastolatki" (no cóż...). Ja również miałam pewien problem z doborem mleczka, bo po wielu szczypały mnie oczy - z tego natomiast jestem zadowolona.
Kiedyś też używałam mleczka specjalnie dla wrażliwych, ale nazwy firmy niestety nie pamiętam. Coś z lnem.... może ktoś się orientuje. Chyba polska firma.
Na pewno nie kupuj nic od "Bielendy"! [masakra :/]
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 12 maja 2006, 14:55

ptaszek pisze:Kiedyś też używałam mleczka specjalnie dla wrażliwych, ale nazwy firmy niestety nie pamiętam. Coś z lnem.... może ktoś się orientuje. Chyba polska firma.

http://www.goldmax.pl/product_info.php? ... e508e4bc3c to ?
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 12 maja 2006, 15:08

Nie, to nie było to.
Opakowanie miało w tonacji beżowo-niebieskiej. Też szukałam w necie, ale nie mogłam znaleźć. Kto wie, może zdążyli splajtować, bo to już jakiś czas temu było .... :)
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 12 maja 2006, 15:13

Kojarze chyba to mleczko, o ktorym mowisz Ptaszku :] Moja babcia tego uzywala :]
To byla wlasnie ta Pollena Eva z linka, ale zmienili kolory i w ogole design :]
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 12 maja 2006, 21:18

sophie pisze:Kojarze chyba to mleczko, o ktorym mowisz Ptaszku :] Moja babcia tego uzywala :]
To byla wlasnie ta Pollena Eva z linka, ale zmienili kolory i w ogole design :]

Hm... <hmm> cóż.... być może, że jednak :)
Grace

Postautor: Grace » 13 maja 2006, 20:39

tak, tak ja tez kojarze, a dobre to mleczko mowicie? bo mnie to wszytsko w oczy szczypie :/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 13 maja 2006, 23:23

do demakijazu oczu powinno sie stosowac specjalny produkt, poniewaz skora jest tam zupelnie inna, ciensza, wieksza sklonnosc do robienia zmarszczek. Ja do oczu uzywam dwufazowego pluny do demakijazu oczu Alcina ok 25zl, bardzo wydajny a do twarzy mleczka Garniera tego z roza ;)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 14 maja 2006, 00:15

Mia pisze:do demakijazu oczu powinno sie stosowac specjalny produkt

Dla mnie juz kupno czegokolwiek nadajacego sie tez do oczu bedzie postepem wielkim. Sie nawet nie przyznam, czym ja najczesciej zmywam. Ale sie bardzo rzadko maluje, wiec niech mi bedzie wybaczone :)

Nie chce dwoch produktow, bo to i drozej i mi sie nie opalaca. Najczesciej data waznosci mi mija zanim zdaze zuzyc. :/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 14 maja 2006, 00:39

złotooka kotka pisze:Ale sie bardzo rzadko maluje, wiec niech mi bedzie wybaczone :)
No to jak sie rzadko malujesz to nie masz co zmywac ;-)

złotooka kotka pisze:Nie chce dwoch produktow, bo to i drozej i mi sie nie opalaca. Najczesciej data waznosci mi mija zanim zdaze zuzyc. :/

serio? po 3-5 lat masz takie profukty? bo ja kupilam teraz plyn to ma date waznosci do 2009 ;-)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 14 maja 2006, 01:18

Mia pisze:No to jak sie rzadko malujesz to nie masz co zmywac ;-)

Moja cera mleczka nie lubi, zle sie po nim czuje, mam ochote isc sie natychmiast umyc. Dlatego jego uzyce ograniczam tylko do demakijazu. A potem sie ide normalnie umyc. :D
Mia pisze:po 3-5 lat masz takie profukty?

A bo raz juz ronosci wywalalam, bo sie okazalo, ze juz po terminie. Chociaz ostatnio zaczelam czesciej sie malowac i mysle ze juz tak nie bede robic. Teraz musze wymienic, bo niestety znow skusilam sie na Garniera i znow mnie uczula. :/
Grace

Postautor: Grace » 14 maja 2006, 11:54

polecam serdecznie podklad Oriflame nawilzajacy- jest super, doskonale kryje, nie pozostawia smog, doskonale nawilza i sie wchlania, kolory tez sa super, daje 6, cena ok 20zl
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 14 maja 2006, 12:00

Gosia... pisze:podklad Oriflame nawilzajacy

mi ten podklad splynal - doslownie - na imprezie. On sie nadaje wg mnie tylko na dzien.

Kotka a jaka masz cere? Bo mleczka sa polecena szczegolnie dla cery suchej, jesli masz tlusta mozesz sprobowac zelu a jesli bardziej wazliwa to jakiej smietanki lub pianki do mycia twarzy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 maja 2006, 12:23

złotooka kotka pisze:Sie nawet nie przyznam, czym ja najczesciej zmywam.
Kremem nawilzajacym jakims czy cos? :D Mi tez sie zdarza :D
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 14 maja 2006, 12:25

moon pisze:Kremem nawilzajacym jakims czy cos? Mi tez sie zdarza

Ja to samo. Nivea dobra na wszystko <hahaha>
Grace

Postautor: Grace » 14 maja 2006, 15:22

no no kremem nie probowalm nigdy. Zelem lubie zmywac makijaz, ale mam sucha skore, wiec niestety musze mleczka mocno nawilzajacego uzywac.
Teraz mam Erisowej mleczko, nawet niezle, cena ok10zl.
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 14 maja 2006, 19:29

1.
złotooka kotka pisze:8. Plyny, zele do higieny intymnej
Lactacyd Femina - jedyny zel, ktorego moge uzywac. Wszystko inne przy dluzszym stosowniu mnie podraznia. Polecony mi przez mojego ginekologa. Ma swietna konsystencje, delikatny zapach. Dosc drogi (ok. 11zl za nieduza buteleczke), ale naprawde warto. Ocena 6.
Tez polecam, w ogóle nie podraznia
2. Antyperspirant- Secret w kremie
3. Odzywka do wlosow - Polena Eva ( jakos tak )odzywka z lnem, idealna dla tych , ktorzy maja problemy z rozczesanie mwlosow.
Aha i kosztuje kolo 4 zl :P Jak mi sie cos przypomni to napisze
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 maja 2006, 19:43

Gosia... pisze:Teraz mam Erisowej mleczko, nawet niezle, cena ok10zl.
<belt> Soły... ale na tym powinno byc ze jest nidobre dla mooniowatych bo uczula ten caly Eris [ale CV do nich posalalam <lol> ]
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 14 maja 2006, 22:33

Mia pisze:Kotka a jaka masz cere? Bo mleczka sa polecena szczegolnie dla cery suchej, jesli masz tlusta mozesz sprobowac zelu a jesli bardziej wazliwa to jakiej smietanki lub pianki do mycia twarzy.

Mam mieszana (z tendencja do tlustej) i hiper wrazliwa (zwlaszcza ostatnio, bo lecze sie na tradzik i te specjalistyczne kremy koszmarnie mnie podrazniaja). I nic dobrego nie moge dobrac :/. Jutro do dermatologa ide to moze mi cos poradzi.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 17 maja 2006, 00:46

Skoro jest to dział "recenzje produktów", to może podobnie jak niektóre dziewczyny napisze, czego ja używam:

1. Szampony.
"Head & Shoulders" (cena ok. 14zł), w razie problemów z wypadaniem polecam szampon Imunal dostępny w salonach fryzjerskich bądź też w sklepach z akcesoriami kosmetycznymi. ( w tym przypadku ok. 24-33 zł )

2. Odżywki.
Zwykle używam maseczki Dove do włosów farbowanych - po prostu rewelacja :) (15 zł)
Zdarza m się, że zamiast maseczki włoski psikam odżywką bez spłukiwania z płynnym jedwbiem - Gliss Kur. (12zł)

3. Balsamy.
Bezapelacyjnie wygrywa u mnie intensywnie pielęgnujące mleczko NIVEA do skóry suchej. ( za 250ml ok. 14zl)

4. Kremy.
Żel - Krem Nivea Visage Young "Control it" (ok. 12zł)

5. Mleczka.
Też z serii Nivea. (też ok. 12-13 zł)

6. Kosmetyki kolorowe. CENY Z AVONU W PROMOCJI!!!
a) podkłady - podkład rozswietlająco-antystresowy firmy Avon (23,90)
b) pudry - perełki brązujące firmy Avon (ok. 34,90)
c) cienie do powiek - wygładzajacy cień do powiek firmy Avon - mój ulubiony odcień to "Iced Mocha" (21,90)
d) tusze - tusz wzmacniający i pogrubiający rzęsy firmy Avon - kolor Brown/Black - polecam! (23,90)
e) kontórówka wysuwana do powiek firmy Avon, kolor - Cosmic Brown (11,90)
f) błyszczyki - błyszczyk Glam Shine firmy L'Oreal. Drogi, bo w granicach 35-38 zł, ale naprawde warto. Super nawilza, długo się utrzymuje i przepięknie się mieni. Mój ukochany odcień to 06 - Sand Crystal (jak sama nazwa wskazuje - kolor piaskowy). Nie polecam kupowac go na allegro, bo ostatnio "nacięłam się". Chciałam zaoszczędzic pare groszy i kupiłam 2 błyszczyki ( po 15zł za sztukę) - Sand Crystal i Moon Crystal (04 - delikatny róż). Niestety podróby!! Zwróciłam do sprzedawcy. Czasami naprawdę warto dołożyc i kupic coś w normalnej drogerii.

7. zapachy.
"B.U." zielone :)[/b] ( za 75ml - 50zl)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 01:47 przez misiucha22, łącznie zmieniany 3 razy.
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz

Wróć do „Zdrowie i uroda”