Co z tym forum nie tak?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 15:58

Andrew pisze:ja jestem w temacie na bierzaco

W dupsku jesteś :D Nie znasz wszystkich postów bo są wycinane, ani privów. A to też moderacja.
Andrew pisze:odnosze wrazenie iz póki TY modem nie byłeś wiecej spokoju tu było !

Każdy odnosi takie wrażenie, nawet ja, bo nie potrzebna w ogóle była funkcja moda - był spokój.
Andrew pisze:wiec dołacze do wichrzycieli

Powodzenia <browar>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 15:59

Mysiorek pisze:No to mnie okłamałeś, jak i innych gdzieś tam na forum. Ja Cię nie śledzę - to Twoje

no tak teraz jestem kłamcą , daruj sobie - poszukaj mego posta i poczytaj raz jeszcze dokładnie !
Nie Oliwio u mnie sex jest na bierzaco rano juz "zaliczyłem" ,a po 17 bedzie znowu <aniolek>

pisze to co pisze , na podtawie tego co czytam i co widze , załozyłem kiedys posta nawet "kto jest za odblokowaniem jabłon "
zdania były podzielone ,. wiekszosc za zabanowaniem , ja jednak nie widze w tym co pisala - wtedy oczywiscie! , o tamtym czasie mówie cały czas , powodów warowania jej !
Inna sprawa ,ze warny spowodowały jej rozdaznienie .
Blokowanie tematów też mnie wkuza , tym bardziej ,iż wcale nie były te zablokowane takie złe ....niektóre !
Ostatnio zmieniony 20 mar 2006, 16:05 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 20 mar 2006, 16:02

Andrew pisze:Nie Oliwio u mnie sex jest na bierzaco rano jzu zaliczyłem ,a po 17 bedzie znowu

A bo juz się obawiałam, że ten nastrój i nadpobudliwość to przez to. Ale mogę już spać spokojnie. :]
Mysiorek pisze:Każdy odnosi takie wrażenie

A ja tam bardzo się cieszę. <aniolek>
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 20 mar 2006, 16:03

Mysiorek pisze:Ja na drugie mam "poświęcenie" - ja dam radę. Mam nadzieję, że inni też wytrzymają.
Tu miałam na myśli to, że mogę się poświęcić, aby zaryzykować przystąpienie do selekcji, jeśli ją wprowadzicie.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 16:06

mrt pisze:Tu miałam na myśli to, że mogę się poświęcić, aby zaryzykować przystąpienie do selekcji, jeśli ją wprowadzicie

:D
Selekcja trwa on-line :)
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 20 mar 2006, 16:09

To prawda, forum mocno zeszło z poziomem. Straciło magie. Pamietam jak rok temu zacząłem tu czasami zaglądać jako gość i była naprawde przyjemna atmosfera. Na stałe forum odwiedzam i sie wypowiadam od jesieni i zauważyłem że znikneła gdzieś stara gwardia która budowała forum. Zaczeły sie robić off topici, coraz częstsze chamstwo, złośliwości, mało merytoryczne wypowiedzi. Forum psują nowe osoby jak np. ja które nie mają tak naprawde nic do powiedzenia, a znikają starzy wyjadacze którzy zbudowali magie tego forum. Dlatego przynajmniej ja sie poswiece i przestaje sie na nim wypowiadac, bede je czytac z pozycji gościa. A co do naprawy forum to nie ma innej rady jak ostrzejsze adminowanie, automatyczne wywalanie off topiców itd. Żadne zamykanie forum od zewnątrz nic nie da, mało tego tylko je zniszczy.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 mar 2006, 16:10

Forum się sypie, to fakt. Nie wiem jakie było iles tam miechów temu. Dzis mam zły dzień i zastanawiam sie czy ja komus nie przeszkadzam. nie chce zapewnień, ze nie. Jesli komus cos we mnie nie pasi to niech napisze.
Szczerze mam dośc durnych tematów. Tego, ze nowi nawet nie pokusza sie o poszukanie, czy przypadkiem ich "wielki problem" nie był gdzies maglowany.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 16:15

Nic sie nie sypie ! skonczcie z ta traumą wszystko gra !! zawsze jest gorzej a potem lepiej , nie takie kiksy to forum przezyło i przezyje jeszcze !
nic nie trwa wiecznie ! i ten stan też nie bedzie trwał <aniolek>
nudzi sie wam ? nadwyraznie <hahaha>
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 20 mar 2006, 16:16

Andrew, no ale wszyscy widzą że forum przechodzi niekorzystną metamorfoze tylko nie ty. Czyli co cala restza widzi zle?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 mar 2006, 16:18

Andrew pisze:nie takie kiksy to forum przezyło i przezyje jeszcze !

mnie nie było jak to forum te kiksy przechodziła. Ja pisze co zauwazyłam bedąc na tym forum :]
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 mar 2006, 16:19

Trzeba rozważać pomysły możliwe do zrealizowania.
Na przykład w jaki sposób w czasie weryfikacji rejestracji, po jedym mailu dojdziecie do wniosku że ta osoba jest inteligentna? Pozory kazdy potrafi zgrywac.
Selekcja:
Dobra, zamkniecie forum, bedzie ono tylko do "wybranych", to też straca się nowe problemy z którymi przychodzą całkiem nowe osoby, niezadko inteligentne i mające duzo do powiedzenia. I w taki sposób forum upadnie, ile można dyskutowac na jedne i te same tamaty?
Moim zdaniem to forum powinno słuzyć do poruszania NORMALNYCH i ludzkich tamatów. A pytania typu "ile zyje plemnik" znajde w 3 minuty w googlach...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 20 mar 2006, 16:19

Andrew pisze:wiec dołacze do wichrzycieli
Twoja postawa mnie do tego zmusza
co to znaczy bo tak trzeba byś nie wiedział ?
A co do tego: Tak, Andrew, Mav i moderatorzy to święte krowy. I tak ma być, inaczej będzie bajzel. Ich decyzje nie powinny podlegać dyskusji. Można się z nimi kłócić na tematy polityczne i dotyczące uczuć, ale nie można poddawać w wątpliwość ich decyzji. Nawet jeśli będą błędne. Będąc użytkownikiem forum godzisz się na to - tak powinno być. Demokracja to na podwórku.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 16:21

i co z tego ? pogadaja sobie , popiszą i przejdzie im to widzenie .
ja póki co ! widze tylko nadgorliwosc modów
Rózni idioci tu juz byli ...juz ich nie ma, sami sie wykruszyli ,nawet ten nieszczesny co szukał dziwczyny która ma wytrysk.... z 2001 roku , a nikt go wtedy nie banował
Bowiem najlpeszą radą jest ignorowanie takowych
Ale nie ! musi byc szumnie ! <aniolek>
godzic sie i godze , co nie znaczy ze pisac nie mogę co mnie drazni ! <aniolek>
a to ciekawe co piszesz Marto , swego czasu chcieliscie usunac Mava z administrowania <hahaha> <hahaha> <hahaha>
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 20 mar 2006, 16:26

Z jednej strony jestem za sotrzejsza adminsitracją z drugiej strony momentami admini sa naprawde nadgorliwi. Jabłoń wyleciała za nic, Mysiorek czesto zamyka dobre tematy - to mi sie w oczy rzuciło.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 16:27

no wiec nie tylko ja mam ..... zwidy ?? <hahaha> <browar>
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 mar 2006, 16:28

tanebo pisze:mysiorek czesto zamyka dobre tematy - to mi sie w oczy rzuciło.

Które? Na zamykanie tematów, to ja raczej nie nazekam. No, chyba ze ten na temat onanizm.pl :P
Andrew pisze:Rózni idioci tu juz byli ...juz ich nie ma, sami sie wykruszyli ,nawet ten nieszczesny co szukał dziwczyny która ma wytrysk.... z 2001 roku , a nikt go wtedy nie banował
Bowiem najlpeszą radą jest ignorowanie takowych
Ale nie ! musi byc szumnie !

Trolling, juz od takiego mnie na lustrzanym forum wyzywano...
Ale faktycznie, ignorka działa najlepiej.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 16:31

Basch ! T ze Slaska jestres choc na piwo , jak sie tu wyklaruje wrucimy ! teraz to beda gadac i gadac co zmienić . <pijaki>
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 16:33

Andrew pisze:i co z tego ? pogadaja sobie , popiszą i przejdzie im to widzenie .

Gucio prawda.Przejdzie im, ale po 500 postach. A ile zniszczą przez ten czas to ich. A i w międzyczasie następni i następni będą bruździć. Trzeba dusić w zarodku, bo to o czym teraz mówimy (poziom forum) właśnie wyniknął z IGNOROWANIA <cisza> <cisza> <cisza>
Dość ignorowania.
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 mar 2006, 16:34

Andrew pisze:Basch ! T ze Slaska jestres choc na piwo , jak sie tu wyklaruje wrucimy ! teraz to beda gadac i gadac co zmienić .

Let's go !
jeśli chodzi o mnie to chętnie ;)
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 16:35

tanebo pisze:Mysiorek czesto zamyka dobre tematy

Jakie dobre... o waleniu konia? Czyli topic jak narobić gówna na innym forum ?? Ciebie to też bawi? Tak jak oni stamtąd mieliby przyjść tu i nam w odwecie robić gówno.
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 20 mar 2006, 16:37

Wybaczcie, że nie przeczytałem wszystkich postów.
Sprawa jest prosta: nie mamy wpływu na rozrastanie się forum. Forum ma już ponad 2,5 roku. Tematów było wałkowanych ponad 4,5 tys. i bardzo ciężko jest "wymyslić" jakiś oryginalny. Mówię teraz o sobie - widzę temat "co mam kupić na urodziny", nawet nie wchodzę do niego, bo zabiłbym forum podając 10 tematów podobnych, które już kiedyś były. Pamiętam jak kiedyś Mrt mi zarzucała, po co ja podaję topiki w ktorych daję linki do innych tematów na forum? Po to daję, żeby ktoś je ze sobą połączył i, żeby na forum nie było piedolnika; żeby nie było kilku tematów o tym samym.
Po prostu starszym stażem użytkownikom forum znudziło się pisanie o tym samym.
W ww. postach pojawia się rzeczownik "atmosfera". No cóż, kiedyś bylo 5 nowych - teraz 10 nowych uzytkownikow dziennie; to musi sie przelozyć na poziom (choćby z rachunku prawdopodobieństwa). Poziom na atmosferę. Starszych stażem (lub postami - jak kto woli) jest mało - więc coraz cieżej, identyfikować się z tą masą nowych uzytkowników
Poza tym censored*a mnie fakt, że na forum pojawiają się prowokatorzy. Nie wiem czy Wy tez macie takie odczucia (Olivia z Moon sie ze mnie smiały :P ), ale wielu "nowych uzytkow nikow", jest po prostu starymi uzykownikami pod nowymi nickami. Znudziło im się pisać pod swoim nickiem? Może się wstydzą? Nie wiem. Wchodzą i kurde robią dym. I co tu się dziwić takiemu Mysiorkowi, albo Fishowi - "Ordnung muss sein".
Kolejna sprawa to OT. Zapraszam do odwiedzenia topikow chociażby sprzed roku. Różnią się prawda? Zarząd forum wyszedł ze złego założenia. Zapamietajcie:
- OT nie powstają by zabić forum.
- OT tworzą głównie osoby, ktore coś wniosły na forum (Charlie, Wstrętna, Tedy - ile oni już dostali warnów za OT? :) ) Jakoś nie widziałem, żeby OT zrobiła osoba przy 5 poscie. Przy debiutantach wynika to z logicznego rozumowania - osoba taka wchodzi w nie swoje tereny, najpierw musi blysnac ze ma cos do powiedzenia. Jesli jest inaczej znaczy ze predzej czy pozniej przejdzie do annałów jako pokemon tego forum.
- No i w końcu - wielu nie chodzi tu po to żeby nabić sobie dziesięć postów tylko dla towarzystwa! Forum jest czyś w rodzaju pokoju rozmów, gdzie rozmawia się na tematy stricte ad topic, ale nie sposób uniknąć pewnych odejść od tematu. Rozmawia sie o Balcerowiczu, ale kiedy zrobi się w pokoju ciemno, kogoś, kto stoi przy włączniku, prosi się , zeby zapalił światło.
Ładnie zatytułował swoj artykuł Jarosław Wach - "Nigdy nie będzie tak jak dawniej". No i ja bym tę własnie wersję obstawiał.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2006, 16:53 przez cubasa, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 20 mar 2006, 16:38

Mysiorek pisze:Ciebie to też bawi? Tak jak oni stamtąd mieliby przyjść tu i nam w odwecie robić gówno.

Ja żadnego gówna tam nie robiłem.
Inteligentnie z nimi gadałem, i bana nie dostałem za to ;) o czymś to świadczy ...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 16:40

Mysiorek pisze:
Andrew pisze:i co z tego ? pogadaja sobie , popiszą i przejdzie im to widzenie .

Gucio prawda.Przejdzie im, ale po 500 postach. A ile zniszczą przez ten czas to ich. A i w międzyczasie następni i następni będą bruździć. Trzeba dusić w zarodku, bo to o czym teraz mówimy (poziom forum) właśnie wyniknął z IGNOROWANIA <cisza> <cisza> <cisza>
Dość ignorowania.

to co zacytowałes odnosi sie do wczesniejszego postu "Tenebo "
wiec <hahaha>
czytaj mnie dobrze , bo zle to zinterpretowałes <aniolek>
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 16:48

cubasa pisze:wielu "nowych uzytkow nikow", jest po prostu starymi uzykownikami pod nowymi nickami

Bo tak jest! Modzi o tym często wiedzą, czasem trza się deko domyślić, ale tak się dzieje.
Wiemy co robimy. Gdy czasem wywali się topic dołujący forum przy jakimś tam % fajnych postów - trudno, tak trzeba dla celu wyższego.
A forum nikt nie będzie zamykał. Najwyżej zewoluuje do jakiejś tandety i tyle.
Andrew pisze:zle to zinterpretowałes

A to nie Twoja nowa filozofia? - ignorować i nie wnikać w moderowanie? :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 mar 2006, 16:51

nie widzialem w postach (o tych co pisalem ) "jabłon" , niczego co by było do - warna
jak i u " Unicka "
napisali normalne posty
ja Mysiorku o durnych w ogóle nie pisze , to jest poza dyskusją !!
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 20 mar 2006, 16:52

Olivia pisze:A co Ty możesz wiedzieć
ooo dziewczyno!! Pierwszy raz wszedłem na agnieszkę ze dwa lata temu.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 mar 2006, 16:57

Andrew pisze:nie widzialem w postach (o tych co pisalem ) "jabłon" , niczego co by było do - warna
jak i u " Unicka "