Pytanie do facetów.....

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 lut 2006, 15:43

TFA pisze:To nie jest zadne zakochanie, tylko fascynacja seksualna, dla mnie "zakochanie" ktore pojawia sie tylko i wylacznie na podstawie doznan fizycznych to zwykle czysto fizyczne zafascynowanie cialem i umiejetnosciami danej osoby, ktore wiele osob myli z zakochaniem sie

Właśnie nie! Jeżeli dostrzegasz coś ponad to, o czym właśnie piszesz, to wtedy jest ta iskra (może zakochanie to faktycznie przesada). I wtedy pojawia się chęć poznania tej osoby z innej strony, poznania głębszego. Ot, po prostu jeden z wielu możliwych początków miłości. Ma jedną zaletę: seks od początku w takich związkach jest czymś naturalnym, nie stanowi tabu i szybko się rozwija. Szybciej zaczynają się rozmowy o dzieciach, no bo co będzie, jak będą, wszystko dzieje się szybciej i szybciej doprowadza związek do stanu normalnego. A dalej to albo miłość trwa, albo do widzenia. Czyli tak samo, jak w innych związkach.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 03 lut 2006, 15:45

Olivia pisze:Luźny związek to nie tylko sex, ci ludzie, wyobraź sobie, też rozmawiają... Są tacy, jak wszyscy... A nie jakies cyborgi!

Ale gdzie ja mowie ze luzne zwiazki to tylko seks i ze ci luzie to androidy ? :| my tu piszemy o dwoch dniach znajomosci, ocenianiu po kilku dniach na podstawie seksu czy chcemy z kims byc czy nie, a raczej trudno w tydzien czasu sie poznac.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 03 lut 2006, 15:45

TFA pisze:moze 15 min. po seksie uslyszalem "kocham cie", a po miesiacu kochala juz innego

Łeee? No to po prostu zonk... Jeśli dziewczyna spieszy się z takimi wyznaniami, cóż...
TFA pisze:a po miesiacu kochala juz innego :) pewnie byl lepszy w lozku

A byliście w jakimś układzie? Układ bez zobowiązań może skończyć się związkiem, nie musi. Nie obliguje on do niczego. Więc jeśli tak było między Wami, miała prawo odejść. A jeśli nie było, to też miała i luz!
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 03 lut 2006, 15:52

Olivia pisze: byliście w jakimś układzie? Układ bez zobowiązań może skończyć się związkiem, nie musi. Nie obliguje on do niczego. Więc jeśli tak było między Wami, miała prawo odejść. A jeśli nie było, to też miała i luz!

Kazdy ma prawo odejsc kiedy chce, tylko smieszy mnie ze niektorym sie wydaje ze sie zakochuja po udanym seksie, to mozna latwo rozzyfrowac, bo taka osoba najczesciej ( albo tylko) mowi "kocham" w lozku, w trakcie seksu lub zaraz po nim :D
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 03 lut 2006, 15:56

TFA pisze:tylko smieszy mnie ze niektorym sie wydaje ze sie zakochuja po udanym seksie

Do zakochania trzeba o wiele więcej niż udanego sexu. Ale jego też trzeba!
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 lut 2006, 16:02

Do zakochania trzeba o wiele więcej niż udanego sexu. Ale jego też trzeba!

Nie trzeba.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 03 lut 2006, 16:04

Olivia pisze:Do zakochania trzeba o wiele więcej niż udanego sexu. Ale jego też trzeba!

No taaa, ale zeby zaraz od niego zaczynac ?? to sprawia wrazenie ze seks dla tych osob jest najwazniejszy, ze nic innego im wiecej nie trzeba, a wrecz jest celem zwiazku, a nic innegonie jest wazne, w koncu pierwsza randka to jest dzien w ktorym robi sie na sobie wrazenie emocjonalne, zdobywa sie, a jesli od razu na pierwszej randce kulminacyjnym momentem dnia staje sie seks, to wychodzi na to ze bedzie on glowna podstawa znajomosci tych ludzi.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 03 lut 2006, 16:09

TFA pisze:to sprawia wrazenie

Właśnie, wrażenie... A to ma być naprawdę, a nie sprawiać wrażenie. Nigdy nie uważałam, ze sex jest najważniejszy.
mrt pisze:Nie trzeba.

No może do zakochania i nie trzeba, ale dla umacniania związku tak.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 03 lut 2006, 16:10

TFA pisze:a jesli od razu na pierwszej randce kulminacyjnym momentem dnia staje sie seks, to wychodzi na to ze bedzie on glowna podstawa znajomosci tych ludzi.

No i dobra. Jeśli tego im właśnie do szczęścia potrzeba, a reszta to otoczka to mało mnie to interesuje, dopóki tworzą fajny związek, bo z czegoś takiego niejednokrotnie wykwitnie coś znacznie głębszego. IMO jeśli dwie osoby dbają o siebie nawzajem, starają się zapewnić sobie bezpieczeństwo, byt i radość to nie ma znaczenia na czym opiera się ich związek.

W końcu do czegoś doszliśmy - różni ludzie, różne potrzeby, różne nastawienie do życia. Obrzucanie ich inwektywami jest nie na miejscu i świadczy tylko o braku wyobraźni (i oczywiście tolerancji).
Ostatnio zmieniony 03 lut 2006, 16:13 przez ForsakenXL, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 03 lut 2006, 16:12

TFA pisze:a jesli od razu na pierwszej randce kulminacyjnym momentem dnia staje sie seks, to wychodzi na to ze bedzie on glowna podstawa znajomosci tych ludzi.

Guzik prawda! Jeśli nie wytworzy się więź emocjonalna, żadnej znajomości nie będzie!
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 lut 2006, 16:13

TFA pisze:to sprawia wrazenie ze seks dla tych osob jest najwazniejszy, ze nic innego im wiecej nie trzeba, a wrecz jest celem zwiazku,

Jeżeli zaczynasz robić chleb od przesiewania mąki, to znaczy, że celem Twojego przesiewania jest samo przesiewanie i że jest to najważniejszy element w robiemiu chleba?

To, od czego się związek zaczyna, nie determinuje tego, co w nim będzie najważniejsze.
TFA pisze:jesli od razu na pierwszej randce kulminacyjnym momentem dnia staje sie seks, to wychodzi na to ze bedzie on glowna podstawa znajomosci tych ludzi.
Nie wychodzi. Tak jak nie wychodzi, że związek, który rozpoczął się od wspólnej kawy, będzie polegał na przesiadywaiu w kawiarni.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 lut 2006, 16:24

Olivia, nie przeceniaj seksu, bo wpadniesz w pułapkę!

Dobry seks nie jest potrzebny ani do zakochania, ani do tego, żeby miłość była cudowna. Przy kiepskim seksie miłość może być równie piękna. Jedyne niebezpieczeństwo, jakie może stwarzać kiepski seks, to awantury, które na tę miłość mogą mieć negatywny wpływ. Ale to, czy ludzie będą się kłócić z powodu złego seksu, to już zależy od ich charakteru i... miłości właśnie.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 03 lut 2006, 16:33

mrt pisze:Jedyne niebezpieczeństwo, jakie może stwarzać kiepski seks

Mnie najbardziej przeraża widmo zdrady...
mrt pisze:Olivia, nie przeceniaj seksu, bo wpadniesz w pułapkę!

Nie przeceniam, po prostu staram się znaleźć faceta, z którym będę mogła stworzyć związek, o jakim marzę. Czyli pełen pasji, wszelkich.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 03 lut 2006, 17:07

większość, co mógłbym napisać w tym wątku, napisał TFA i ma moje całkowite poparcie w swoich opiniach.....od dawien dawna istniały łatwe pieniądze, łatwe interesy i łatwe kobiety....jednak tak jak nie powinno się siorbać herbaty w towarzystwie, bekać po zakończonym posiłku i pierdzieć kwiecistymi dźwiękami, tak i do kanonu tzw "klasy" (tym razem nie pojęcie stricte klasowo-ideologiczne:D) nie należy zadawanie się z osobami takiego pokroju, które z "łatwości" uczyniły swój sposób na związki oraz życie... dla mojej osoby i mego światopoglądu byłoby to uwłaczające i tyle,hehehe......
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 03 lut 2006, 17:13

Mysiorek pisze:KyLu napisał/a:
mozna wywnioskowac, ze facet jest tu o wiele "latwiejszy" niz kobieta

Przecież to działa w obydwie strony. Tyczy się i kobiet i mężczyzn.

Przeca wiem :)
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 03 lut 2006, 17:15

TedBundy pisze:bekać po zakończonym posiłku

W którymś kraju (nie pamiętam teraz jakim) jest to oznaką podziekowania gospodarzom i tym, że posiłek smakował :)

To było tylko w celu uzmysłowienia, że są różni ludzie, różne obyczaje, różne poglądy i trzeba mieć trochę otwartego umysłu aby nie negować i przekreślać osób które mogą mieć inne zdanie.
Co dla jednego jest dobre i normalne dla innego nie musi być ale nikomu nie wolno wmawiać, że tylko nasze zdanie jest najważniejsze i jedyne.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2006, 17:18 przez fish, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 lut 2006, 17:16

Zatem swój niech szuka swego (w kwesti sexu) nie widze nic złego w tym iż sex jest na pierwszej randce jesli oboje do siebie pałają zadzami <aniolek> wrecz odwrotnie ...kretynizmem by było kiedy oboje chca , ale >>> ? no jak to tak na pierwszej randce ?? no przecież nie wypada ! <mlotek> a dlaczego sie pytam ? ile ich byc musi by doszło do sexu ? albo dziecmi jestesmy , albo dorosłymi

Chiny ...Fiszu <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 03 lut 2006, 17:18

TedBundy pisze:od dawien dawna istniały łatwe pieniądze, łatwe interesy i łatwe kobiety....

W moim odczuciu to raczej byli "latwi" faceci, ktorzy lecieli na "latwe kobiety" i (raczej)nic nie zmieni mojego zdania, ze to faceci sa latwiejsza plcia :)
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 03 lut 2006, 17:41

Ja zakochalam sie w moim misku od pierwszego wejrzenia, od pierwszej randki wiedzialma, ze tylko z nim chce byc.... i pewnieczesc z was uzna, m nie za co najmniej "nieporzadna", ale kochalismy sie juz na drugiej randce (pierwsza trwala 10 godzin, a 2 byla tydzien pozniej, gdzie przez ten tydzien kontaktowalismy sie codziennie telefonicznie).... i ta decyzja byla... przemyslana. serio, bardzo chcielismy to zrobic, i nie tylko dlatego ze mielismy ochote na seks, tylko bo chcielismy byc juz na samym poczatku mozliwie jak najblizej, chcielismy poznac sie jak najszybciej. i pewnie znowu zanczna czesc z was, uwaza, ze jak sie cos za szybko dzieje na poczatku, to nie wrozy to nic dobrego zwiazkowi, ze taki zwiazek sie wypali.... nie wypalil sie jesze, jestesmy razem nadal i mamy zamiar byc do konca juz razem (jak wyjdzie zobaczymy, ale narzzie takie jest nasze zdanie). i nigdy nie pomyslal, o mnie jako o latwej.....
na poczatku nie czekalismy, pierwszy rok naszego zwiazku byl bardzo namietny. a pozniej z pewnych powodow (dla mnie dalej nie calkiem jasnych) zrezygonowalismy z seksu na rok. dla mnie byl to straszny okres. trudno mi bylo wytrzymac bez seksu. moze to byla jakas proba mojego charakteru. ale przetrzymalam, mimo, ze rozne mysli mi po glowie chodzily :)

reasumujac, nie uwazam, zeby seks na drugiej randce byl czyms zlym, zreszta to jest bardzo indywidualna sprawa. kiedys chodzilam z chlopakiem ktoremu kazalam czekac.... po pol roku zrezygnowal :)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 03 lut 2006, 18:17

nie należy zadawanie się z osobami takiego pokroju, które z "łatwości" uczyniły swój sposób na związki oraz życie... dla mojej osoby i mego światopoglądu byłoby to uwłaczające i tyle,hehehe......

ojej, to chyba z kilkoma ze swoich kolegów powinieneś przestać się zadawać, no nie? :>
Andrew pisze:wrecz odwrotnie ...kretynizmem by było kiedy oboje chca , ale >>> ? no jak to tak na pierwszej randce ?

o to to! śmialiśmy się z chłopaczka, który dział wyżej zastanawia się, czy to nie wstyd poderwać dziewczynkę, która zadaje się z wieśniarami, a tu co? większość z was w tym tutaj temacie, idąc waszym tokiem myślenia, powinna mu powiedzieć, że to wstyd, a tego nie zrobiliście. gdzie konsekwencja? :> ah, konwenanse, konwenanse :P
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 lut 2006, 18:47

ja sie nie wypowiadałem Lollirot , w tamtym temacie
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 03 lut 2006, 18:59

No cóż... Moim zdaniem najlepsza (idealna) kolejność jest taka:

1) serce daje znak, że to Ten
2) rozsądek (głowa) potwierdza
3) dupa wkracza do akcji <banan>

W życiu bywa niestety różnie. <pijak>

Osobiście mogę się przyznać, że jeżeli na facecie mi naprawdę zależy (czymś mnie głębiej zainteresuje) to nie myślę o Tym (tzn. nawet myślę ale "tego" z nim nie robię) tak od razu.... <aniolek>

A jak odnoszę wrażenie, że facet łatwy, czytaj za wiele oprócz ciałka i chuci nie ma do zaoferowania... to KORZYSTAM <banan>

Może źle robię... dla usprawiedliwienia powiem, że staram się "korzystać" tylko wtedy jak jestem już naprawdę bardzo wyposzczona <zalamka>

Inna sprawa, że taki doraźny seks to raczej mdły posiłek i później się mi potrafi długo odbijać... <chory>

Więc nie ma łatwych kobiet i facetów - są tylko łatwe (?) okoliczności... <chory>
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 03 lut 2006, 19:03

Andrew pisze:ja sie nie wypowiadałem Lollirot , w tamtym temacie

i dlatego nie mówię o Tobie, andrew :-) wspomniałam o większośc wypowiadającej się TU w TYM temacie, a Ty ze swoimi poglądami, z którymi się wyjątkowo [;-)] zgadzam NIE JESTES w większości :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 03 lut 2006, 19:26

mrt pisze:Ot, po prostu jeden z wielu możliwych początków miłości.

Niom. Jedna zaczyna od kina, druga od kawy, trzecia od <sex>.
Jaka to różnica jakie są początki <hahaha>
Ciekawe... bo jeśli nie tak prędko się zdaży ten właściwy to można i kompanię chłopa przelecieć ;P i... napocząć drugą kompanię :D
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 lut 2006, 19:49

Mysiorek pisze:Ciekawe... bo jeśli nie tak prędko się zdaży ten właściwy to można i kompanię chłopa przelecieć i... napocząć drugą kompanię

A kto powiedział, że to metoda na szukanie faceta? Po prostu może tak się zdarzyć. A faceta to i tak się znajduje, jak się nie szuka.

Wszystko zależy od podejścia do seksu. Jeśli ktoś traktuje seks jak sport i jest free, to dlaczego nie? Choćby i trzy kompanie!

I nie tak, że jedna zaczyna od kawy, druga od kina, a trzecia od łóżka. Jedna zaczyna czasem od kawy, czasem od kina, czasem od łóżka, a druga tylko od kawy, bo kina nie lubi, a ma takie zasady, że od łóżka nigdy nie zaczyna.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 lut 2006, 19:51

Wole byc z kobieta która zaliczyła z dwie kompanie , bo jesli jest ze mna to wiem ze jestem dobry i kochany !!
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 03 lut 2006, 20:04

mrt pisze:A kto powiedział, że to metoda na szukanie faceta?

Jakoś tak mi tu zalatywało z postów, jakoby była to fajna metoda.
Ale skoro tylko "może się tak zdarzyć", to zmienia postać spraw. Choć pewnie ktoś tam mógłby sobie wziąść do serca jako credo.

Andrew pisze:Wole byc z kobieta która zaliczyła z dwie kompanie , bo jesli jest ze mna to wiem ze jestem dobry i kochany

I jesteś z taką?
I... też tak sądziłeś jak miałeś 20 lat? :|
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 lut 2006, 20:10

nie nie jestem
nie tak nie myslałem
ale Ty o tym wiesz przeca !
W tym co pisalem chce całkiem coś innego powiedzieć ! i Ty wiesz co ! <aniolek>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 03 lut 2006, 20:21

Mysiorek pisze:Ale skoro tylko "może się tak zdarzyć", to zmienia postać spraw. Choć pewnie ktoś tam mógłby sobie wziąść do serca jako credo.

I dlatego zaczęłam obawiać się o Olivię. Na moje oko przecenia seks :(

Aha! Jeszcze jedno, o czym właśnie Mysiorek mi przypomniał. Co wolno wojewodzie, to nie 16-latce. Świadomy wolny seks niestety wymaga dojrzałości, a ta przychodzi z wiekiem.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 03 lut 2006, 20:25

Andrew pisze:ale Ty o tym wiesz przeca !

Ale nie każdy zna Ciebie i Twoje skróty myślowe.
Tak to sobie można kłapać jak się ma 200 lat, a nie 20 czy naście.
Ja kumam, ale nie każdy kmini <aniolek>

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”