walentynki

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 sty 2006, 21:49

Mia pisze:i to jest odpowiedz?

no jasne:D krótka, wyrazista i konstruktywna:D....

zresztą, 14-ty wypada we wtorek, więc i tak będe w robocie, na szczęście.....wyłączę radio i jakoś przetrwam tej festiwal szmiry....:)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 29 sty 2006, 21:58

W sumie od jakiegoś czasu nie mam nic przeciwko atrakcjom w stylu Walentynek. Uważam, że jeśli święto jest sympatyczne i nie kłóci się z innymi, to czemu nie. Halloween średnio mi leży, bo biorąc pod uwagę Wszystkich Świętych, to trochę u nas nie na miejscu.

Mam jedno "ale" co do Walentynek - o ile Dzień Strażaka nikomu nie wadzi, o tyle Święto Zakochanych i związane z tym tabuny par włóczące się po mieście mogą być przykre w odbiorze dla samotnych. Wytwarza się coś w rodzaju presji społecznej i samotna dziewczyna stojąca o 20.00 na przystanku czuje się jak czub. To mi się nie podoba.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 29 sty 2006, 22:23

TedBundy pisze:no jasne:D krótka, wyrazista i konstruktywna:D..

no na pewno taka nie jest ;) :P

ale najczesciej ktos kto jest samotny to bojkotuje Walentynki dla zasady wiec jakos mnie to nie dziwi :P
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 sty 2006, 22:42

Ja nadal mam wrazenie ze to osoba ktore sie kochaja do nieczego nie potrzebne.
Zaś osobow w fazie fascynacji i zauroczenia az mokro sie na sama mysl robi o nich.
<chory>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 sty 2006, 23:26

Mia pisze:ale najczesciej ktos kto jest samotny to bojkotuje Walentynki dla zasady wiec jakos mnie to nie dziwi

to tzw błędna dedukcja, bo wysnuta z błędnych przesłanek...nie jestem samotny/nie czuję się samotny:D....wszystko jedno, będąc z kimś czy nie będąc, bojkotuję to "święto"....Warum?? 1.Bo jestem Polakiem, a nie amerykanofilem.... <hahaha>2.bo to obca tradycja/3.bo to totalna komercha, a tego nigdy nie cierpiałem/4.święto zakochanych w środku zimy - zabawne <diabel> 5.bo to płytkie i powierzchowne/6.bo w tym święcie chodzi tylko o hajs/7.bo mamy własne, swojskie święto-Noc Świętojańską w czerwcu

myślę, że wyraziłem się dostatecznie jasno <evilbat>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 sty 2006, 09:18

mrt pisze:Zakochanych i związane z tym tabuny par włóczące się po mieście mogą być przykre w odbiorze dla samotnych. Wytwarza się coś w rodzaju presji społecznej i samotna dziewczyna stojąca o 20.00 na przystanku czuje się jak czub. To mi się nie podoba.

i dlatego taka dziewczyna ma w tym dniu na wiekie szanse poznania kogoś , nalezy tylko wyjsc z domu , samotni chlopcy też są !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 sty 2006, 11:34

A ja Walentynki lubie. w walentynki poznałam mojego R, wtedy nie byliśmy jeszcze para, ale to było nasze pierwsze spotkanie.

TedBundy pisze:swoisty festiwal kiczu, słodkości lejącej się z mediów i tym podobnych głupotek...

a niech sie leje, co mnie to obchodzi. Misków nie kupuje, serduszek równiez, dla mnie ten dzien ma inne znaczenie niz nadane mu prze media. Trzeba umiec wybierac, w sród tandety jest wiele wartosciowych rzeczy, tak jak pisze Mia kina maja cekawy repertuar, na prawde mozna trafic na cos dla siebie. zreszta mała dawka słodkosci nikomu nie zaszkodziła, nawet tak mało romantycznej kobiecie jak ja.
TedBundy pisze:wyłącznie do drenowania kieszeni nieświadomych wielkiej manipulacji....

uwielbiam drenować sobie kieszeń, zwłaszcza dla mojego faceta i dla Nas. Ja zreszta uwielbiam swieta, jestem świetolubem, w kalendarzu mam mase wymyslonych swiat
TedBundy pisze:zakochanych w środku zimy - zabawne

a ja czesto zakochiwałam sie zima, czy to nie zabawne

TedBundy pisze:7.bo mamy własne, swojskie święto-Noc Świętojańską w czerwcu

które równiez obchodza, jako noc goracej namietnosci, noc jednosci z natura, zreszta ja sama musze nadać jakiemus swietu sens inaczej mi nie pasi
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 30 sty 2006, 14:01

co do zasady te Walentynki to mnie zawsze tak irytowały, ze aż mnie skręcało.

Ale chcąc nie chcąć co roku je obchodzimy ze Słoneczkiem (mimo że ona też nie jest zwolenniczką, to jakoś tak głupio, każdy sie wdzieczy do każdego, a my nic, tyle że zakochani powiini mieć święto przez cały rok!)
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 sty 2006, 19:13

robinho pisze:mimo że ona też nie jest zwolenniczką, to jakoś tak głupio, każdy sie wdzieczy do każdego, a my nic,

I taka presja mnie wkurza osobiście.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 19:30

Dzindzer pisze:uwielbiam drenować sobie kieszeń, zwłaszcza dla mojego faceta i dla Nas. Ja zreszta uwielbiam swieta, jestem świetolubem, w kalendarzu mam mase wymyslonych swiat

hihi ja tez lubie :) :)

moon pisze:robinho napisał/a:
mimo że ona też nie jest zwolenniczką, to jakoś tak głupio, każdy sie wdzieczy do każdego, a my nic,

I taka presja mnie wkurza osobiście.

mnie tez, bo jak ktos nie lubi Walentynek to nie lubi i nie idzie gdzies w tym dniu dlatego ze wszyscy ida.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 30 sty 2006, 21:31

Andrew pisze: dlatego taka dziewczyna ma w tym dniu na wiekie szanse poznania kogoś , nalezy tylko wyjsc z domu , samotni chlopcy też są !
Być może. Nie testowałam :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 22:03

a jakie macie plany na Walentynki w tym roku? jak to jest u Was, jedna osoba robi drugiej niespodzianke, razem ustalacie co robicie, czy moze dajecie sobie jakies upominki? :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 sty 2006, 22:22

wysyłamy kotke do kociego hoteli i wreszcie uprawiamy seks w łózku <hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha>

a tak powaznie to jeszcze nie wiem. normalnie nie mam ani jednego pomysłu. To u mnie dziwne, zawsze cierpiałam na nadmiare, a teraz nawet takiego malutkiego, takiego tyci tyci
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 23:00

u mnie zawsze jedna strona robi drugiej niespodzianke :D mowiac wczesniej tylko mniej wiecej godziny ktore ma sobie zarezerowac :) ja zastanawiam sie wlasnie nad koncertem jazzowym E.S.T. - ESBJÖRN SVENSSON TRIO (Szwecja) w Chorzowskim Teatrze...
abo w weekend Maraton Fiomowy - Noc Milosci - repertuar: Serce nie sługa, Apartament, Pamięć złotej rybki, Zatańcz ze mną od 23:15 do 7 rano eentualnie jakby sie trafila chata wolna to romnatyczny wieczor we dwoje :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 sty 2006, 23:04

Mia pisze:weekend Maraton Fiomowy

u mnie odpada, mam dosc filmów, co noc jakis ogladam, kojazy mi sie to ju.z z bezsennoscia

Mia pisze:romnatyczny wieczor we dwoje :)

przy wspólnym mieszkaniu mam mase romantycznych kolacji.

widze Mia, ze masz bardzo ciekawer pomysły, zazdroszcze.

ale ja tez cos wymysle
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 23:09

Dzindzer pisze:u mnie odpada, mam dosc filmów, co noc jakis ogladam, kojazy mi sie to ju.z z bezsennoscia

hihi, ja jestem kinomanka :P tez ogladam codziennie :) musze powiedziec ze z tego repertuaru nie widzialam - Pamięć złotej rybki, a ze toirlandzki to tym bardziej mnie ciagnie :D, a Zatancz ze mna mimo ze fabula oklepana i nieciekawa para aktorow to muzyka i taniec porywaja w tym filmie :D

Mia pisze:przy wspólnym mieszkaniu mam mase romantycznych kolacji.

ja przez ferie mam romantyczne poranki :P :)

Dzindzer pisze:widze Mia, ze masz bardzo ciekawer pomysły, zazdroszcze.

ee, ja dopiero zaczynam myslec ;) w sumie jeszcze 2 tygodnie ;)
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 30 sty 2006, 23:15

My z okazji Walentynek pójdziemy na piwo, do ludzi jakichś, do knajpy. Będzie romantycznie, ale wesoło przynajmniej.

Na co dzień mamy romantycznie, to od święta będziemy mieć odwrotnie.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 sty 2006, 23:31

Mia pisze:abo w weekend Maraton Fiomowy - Noc Milosci - repertuar: Serce nie sługa, Apartament, Pamięć złotej rybki, Zatańcz ze mną od 23:15 do 7 rano

Ja bym zasnela na bank. Mimo,ze lubie ogladac filmy, to zdarza mi sie zasypiac na filmie bardzo czesto :).
A w ogole Noc Milosci = romantyczne filmy o milosci. Podejrzewam, ze Moj po drugim takim filmie po prostu <belt>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 23:34

Yasmine pisze:Noc Milosci = romantyczne filmy o milosci

jakbys kojarzyla filmy z repertuaru to wiedzialabys ze nie sa to romantyczne filmy o milosci ;)

ja nigdy nie zasnelam na filmie, no moze na lalce, jak wypozyczylam na kasecie video zeby nie czytac ksiazki :P a na rozne maratony chodze czesto :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 sty 2006, 23:37

Mia pisze:no moze na lalce,

Lalka jest fajna :P. Swoja droga musze obejrzec, bo mi sie nie chce drugi raz czytac do matury.

Apartament widzialam, tak samo Zatancz ze mna. Ze niby one nie maja glownego watku milosnego :>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 sty 2006, 23:40

Mia pisze:ja nigdy nie zasnelam na filmie

kiedys sypiałam na filnmach, właczałam bardzo cicho i to mnie usypiało, kochałam spac na "Samotnych"

Mia pisze:jakbys kojarzyla filmy z repertuaru to wiedzialabys ze nie sa to romantyczne filmy o milosci ;)

no takie typowe romansidła to nie sa, chyba wszystkie widziałam.

Ze niby one nie maja glownego watku milosnego chytry

no z lekka maja, ale nie powoduja u mnie fali mdłosci
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 23:42

Ze niby one nie maja glownego watku milosnego chytry

no nie nazwalabym Apartamentu romantycznym filmem ;) nawet w gatunku to thriller ;)
a w zatancz ze mna glownym watkiem jest chyba mimo wszystko milosc do muzyki ;)

chetnie poszlabym tez do knajpki na jakas slodkyi-Walentynkowy wieczor :) kawiarnia, nalesnikarnia albo lody z polewa i kawa mrozona mmm :)

[ Dodano: 2006-01-30, 23:44 ]
Dzindzer pisze:no takie typowe romansidła to nie sa, chyba wszystkie widziałam.

widzialas Pamiec zlotej rybki? fajne? :)

Dzindzer pisze:no z lekka maja, ale nie powoduja u mnie fali mdłosci

no wlasnie, takich tez nie lubie, chyba najmniej mi sie podoba Serce nie sluga choc tego tez nie widzialam, ale nie przekonuje mnie ;) na maratonie jest przewidziany slodki poczestunek :)
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 30 sty 2006, 23:45

E tam. Nie ma to jak "Przeminęło z wiatrem". Uważam ten film za arcydzieło. Z powieścią już gorzej, ale film - genialny. A jak ktoś uważa inaczej, to znaczy, że się guzik zna na dobrych filmach i "Casablanci" też nie doceni :P

A teraz to nawet o miłości filmu nie potrafią zrobić porządnego.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 30 sty 2006, 23:46

mrt pisze:"Przeminęło z wiatrem"

echhh genielne :) ale ksiazka tez mi sie podobala :)

mrt pisze:A teraz to nawet o miłości filmu nie potrafią zrobić porządnego.

no niewiele jest teraz w tym gatunku filow wartych uwagi, niestety :(
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 sty 2006, 23:48

mrt pisze:A teraz to nawet o miłości filmu nie potrafią zrobić porządnego.

w duzej mierze masz racje, bo to albo słodkie, albo "zabawne". Kobierty tam sa takie roztrzebane, głupiutkie, nawet jak pozornie marde to nieporadne uczuciowo, o facetach juz sie nie wypowiem, o zgrozo, czemu mnie natura nie obdarzyła umiłowaniem do tego co przejaskrawione i przewidywalne
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 30 sty 2006, 23:50

Jak juz będziecie chodzić po tych knajpach i kawiarniach to zwróćcie uwagę na taką małą, niewyględną, co cicho rzeknie: "Różę dla Pani?". To będę ja! I 3 zł poproszę! <aniolek>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 30 sty 2006, 23:52

Bo w tych filmach to miłości w ogóle nie ma, tylko na zakochaniu się kończy. A żeby tak o miłości, jak w tych starych - to nie. I spłycają wszystko do zakochania. Przez to takie durne te filmy.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 sty 2006, 23:57

mrt pisze:Bo w tych filmach to miłości w ogóle nie ma, tylko na zakochaniu się kończ

dokładnie ta wilke pseudo miłosc która z sztywnego dyrektora robi kochajacego swiat luzaka.
Szalona miłosc, która lamie wszelkie bariery, które najczesciej sami zakochani swoja durnota sobie stworzyli
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 31 sty 2006, 00:02

Ale marudzimy... Ale w sumie to co, nie wolno nam? :D

A te Walentynki to akurat święto na poziomie tych durnych filmów. Dla fanów. Bo Meg Ryan z balonikiem w kształcie serduszka sobie wyobrażam, a Humphreya Bogarta jakoś za cholerę nie mogę.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 31 sty 2006, 00:07

gracja pisze:Jak juz będziecie chodzić po tych knajpach i kawiarniach to zwróćcie uwagę na taką małą, niewyględną, co cicho rzeknie: "Różę dla Pani?". To będę ja! I 3 zł poproszę! aniołek

rany niecierpie tego :P jak bylam na wakacjach w Kolobrzegu to tez tak chodzily z rozami, ale chcialy 20 zl

mrt pisze:A te Walentynki to akurat święto na poziomie tych durnych filmów. Dla fanów. Bo Meg Ryan z balonikiem w kształcie serduszka sobie wyobrażam, a Humphreya Bogarta jakoś za cholerę nie mogę.

hehe dokladnie ;) glupie ale mimo wszystko mile Swieto :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”