Obniżanie wymagań

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 paź 2005, 01:51

cubasa pisze:Ale nie ma co popadac w skrajnosc, że im wiecej zwiazkow na koncie, tym jest sie bardziej wartosciowym

Nie no to fakt. Ale jakies tam standardy wypadałoby mieć...
cubasa pisze:Moon, znasz na pewno wiele osob, ktorych nieszczesliwa milosc niczego nie nauczyla.

Nikogo takiego nie kojarzę [moze dlatego ze juz pożno :/ ].
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 25 paź 2005, 07:58

cubasa pisze:Zakochuja sie raz, piąty, dwudziesty w niewlasciwych osobach i co z tego mają? Siwe włosy jedynie

do glowy mi przychodzi moja kumpela, ktora wlasnie tak ma. I za kazdym razem ufa facetowi, usprawiedliwia go na kazdym kroku, a pozniej cierpi. Uuu ile tego bylo <boje_sie>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 paź 2005, 09:11

moon pisze:No i poza tym bladziutko w moim mniemaniu wypada 30latek taki czyściutki. Od razu nasuwa się pytanie "co z nim nie tak skoro żadna go przez tyle lat nie chciała?" i pojawia się niesmak po prostu.

Tobie niesmak - bardzo dziwny dla mnie i infantylny, swoją drogą; dla innej - radość, że gość nie był ku.rwiarzem i nie zmieniał panienek jak rękawiczek - co człowiek, to inna reakcja:)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 25 paź 2005, 10:48

TedBundy pisze:Tobie niesmak - bardzo dziwny dla mnie i infantylny, swoją drogą; dla innej - radość, że gość nie był ku.rwiarzem i nie zmieniał panienek jak rękawiczek - co człowiek, to inna reakcja:)

dlaczego infantylny? uwielbiasz skrajnosci - albo prawiczek, albo censored. a ja tez wole faceta, ktory byl z kims wczesniej na powaznie - zwiazek bardzo ksztaltuje emocjonalnie [i nie tylko, ale to inna sprawa 8) ] i pewnych rzeczy, tak mi sie wydaje, poza zwiazkiem sie nie nauczysz, do pewnych nie dojrzejesz "na sucho". po tym, czego sie nauczylam przy ex-lubym, nie bede w stanie obnizyc pewnych wymagan - i tyle.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 25 paź 2005, 10:57

Czy zatem uważacie że gdy trafi mi się dzień dobroci dla zwierząt powinienem dopuścić się drobnego oszustwa i ubarwić swoją przeszłość? Jeśli tak to jak? Gdzie kobieta może złapać mnie na kłamstwie? O kurtyzanach lepiej nie wspominać?
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 paź 2005, 11:09

Blazej30 pisze:Czy zatem uważacie że gdy trafi mi się dzień dobroci dla zwierząt powinienem dopuścić się drobnego oszustwa i ubarwić swoją przeszłość? Jeśli tak to jak? Gdzie kobieta może złapać mnie na kłamstwie? O kurtyzanach lepiej nie wspominać?

Jeżeli kobieta z którą się spotykasz jest normalna, to będzie jej obojętne to, ile wcześniej tworzyłeś związków i czy w ogóle tworzyłeś jakikolwiek. Jeżeli będzie jej zależeć na Tobie i tej znajomości, nie będzie to miało większego znaczenia. Tylko ja tu mówię o normalnych, zdrowo myslących kobietach, a nie popapranych emocjonalnie gówniarach. A co do prostytutek - lepiej dla Ciebie, jak byś w ogóle nie poruszał tego tematu - reakcja drugiej strony raczej nie będzie wesoła :) <browar>

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 paź 2005, 02:39

lollirot, odpuść sobie. Spójrz po prostu do kogo słowa kierujesz. Piszesz o czyściutkich do czyściutkiego - nie załapie. :/ Blazej30, Ubarwianie przeszłości by było pomysłem godnym 16latka. W tym wieku ponoć się gada o wyimaginowanych wyczynach w relacjach z płcia przeciwną.
Ty masz "troszkę" więcej wiec moze po prostu bądź szczery?Co nie oznacza,że masz kobiecie klepac wszystko jak na spowiedzi, oczywiście. ;)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 26 paź 2005, 15:36

Blazej30 pisze:Czy zatem uważacie że gdy trafi mi się dzień dobroci dla zwierząt powinienem dopuścić się drobnego oszustwa i ubarwić swoją przeszłość? Jeśli tak to jak? Gdzie kobieta może złapać mnie na kłamstwie? O kurtyzanach lepiej nie wspominać?

Jesli Ci sie wydaje ze zawieranie znajomosci od klamstwa mniejszego czy wiekszego to dobre rozwiazanie to jestes w bledzie . Chcesz ubarwiac swoja przeszlosc bo wydaje Ci sie ze to "sposob na kobiety" ? Co chcesz sobie w zyciorys wpisac zeby taka zdobyc ? Kazda kreci co innego, wiec dla potrzeb kazdej bedziesz wymyslal to nowe klamstwa ? Do tego chcesz wiedziec od razu gdzie Cie wyczuja ! <chory> <chory> <chory>
Mam nadzieje ze nigdy nie trafie na takiego faceta jak Ty . NIGDY!!
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 26 paź 2005, 15:40

Ubarwianie przeszlosci nie wychodzi na dobre. Tym bardziej, jesli sie przez dlugi czas oklamuje. Znam taki przypadek i nie chcialabym osobiscie czegos takiego doswiadczyc :/
Tak jak nie toleruje bicia itd, tak bym zdzielila faceta, ktory by mi cos takiego zrobil. Bo to nie chodzi tylko o samo klamstwo, tylko perfidne manipulowanie druga osoba. A tego nie jestem w stanie zdzierzyc. Zreszta klamstwa tez...
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 26 paź 2005, 15:46

sophie pisze:Znam taki przypadek i nie chcialabym osobiscie czegos takiego doswiadczyc

Ja też bym nie chciał. Primo - czulbym sie oszukany, secundo -czulbym sie zle, ze dalem sie oszukać.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 26 paź 2005, 15:58

TedBundy pisze:Jeżeli kobieta z którą się spotykasz jest normalna, to będzie jej obojętne to, ile wcześniej tworzyłeś związków i czy w ogóle tworzyłeś jakikolwiek. Jeżeli będzie jej zależeć na Tobie i tej znajomości, nie będzie to miało większego znaczenia. Tylko ja tu mówię o normalnych, zdrowo myslących kobietach, a nie popapranych emocjonalnie gówniarach.

wątpię w sens odpowiadania na Twoje posty, ale nie mogę się powstrymać, popaprany emocjonalnie gówniarzu. komu jak komu, ale Tobie było dane doświadczyć, że różni ludzie mają różne potrzeby, niestety jesteś zbyt w sobie zadufany, żeby zauważyć, że potrzeb niektórych [w tym przypadku kobiet] nie spełniasz spełniać nie będziesz. być może za to jesteś je w stanie spełnić u innych, i, chłopcze! to nie znaczy, że tylko one są normalne i zdrowo myślące! i nie podoba mi się, że usiłujesz tupiąc nózią i wymachując łapkami, obrazić wygłaszających zdanie inne od Twojego. nie wiem, czy z moon wjechałyśmy Ci na ambicję w jakiś sposób, bo w końcu do najbardziej doświadczonych się nie zaliczasz, ale, do cholery jasnej, nie życzę sobie obrażania mnie.

widzisz, są kobiety, które będą szukały kogoś świeżego i czystego i takie, które chcą mieć partnera doświadczonego, takie, którym lepiej się dogaduje z osobą o pewnych cechach, i takie, które tych cech unikają w ludziach - nie pojmuję na jakiej zasadzie wartościujesz.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 26 paź 2005, 16:02

Tadek pisze:TedBundy napisał/a:
Jeżeli kobieta z którą się spotykasz jest normalna, to będzie jej obojętne to, ile wcześniej tworzyłeś związków i czy w ogóle tworzyłeś jakikolwiek. Jeżeli będzie jej zależeć na Tobie i tej znajomości, nie będzie to miało większego znaczenia. Tylko ja tu mówię o normalnych, zdrowo myslących kobietach, a nie popapranych emocjonalnie gówniarach.

Na poczatku moze obojetne, ale pozniej to wszystko wychodzi :/, wiem jak ze mna bylo kiedys, jak bylem z bardziej doswiadczona kobieta od siebie. Sa sprawy do ktorych nie tylko trzeba dojrzec, ale tez ich doswiadczyc, zeby zrozumiec.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 26 paź 2005, 16:17

lollirot pisze:wątpię w sens odpowiadania na Twoje posty

Nie ma obowiązku - więc dlaczego się zmuszasz?? :)

lollirot pisze:popaprany emocjonalnie gówniarzu

Należy najpierw nabyć umiejętność czytania ze zrozumieniem moich postów:) Po pierwsze - odpowiadałem Błażejowi, a nie Tobie. Po drugie - sama dopowiadasz sobie historię i przeinaczasz moje słowa. Po trzecie - wchrzaniasz się między wódkę a zakąskę i bierzesz do siebie słowa, które skierowałem do Błażeja. Po czwarte - jak brakuje argumentów, to zaczynają się Twe inwektywy, taa?? Hehehe, ulżyj sobie dziewczynko, może humor Ci się poprawi. A ja mam z tego duży ubaw:)A zdania swego nie zmienię, bo i po co?

lollirot pisze: że potrzeb niektórych [w tym przypadku kobiet] nie spełniasz spełniać nie będziesz

Na szczęście:) Bo nie płaszczyłem i nie będę się przed nikim płaszczył i za wszelką cenę wyrzekał swego zdania, poglądów, zachowań i indywidualizmu.

lollirot pisze:to nie znaczy, że tylko one są normalne i zdrowo myślące!

Dla mnie są:) Kryteria normalności i zdrowego myślenia są u mnie bardzo ostre.

lollirot pisze:nie wiem, czy z moon wjechałyśmy Ci na ambicję w jakiś sposób, bo w końcu do najbardziej doświadczonych się nie zaliczasz

Zależy o jakie doświadczenie chodzi:) Jestem pewny, że życiowo doświadczyłem sporo więcej od Ciebie; poza tym nie widzę w tym poście nic obrażającego nikogo. Tak dorabia się ideologię do niepasującego nam tematu, tak? hehehe....

lollirot pisze:nie pojmuję na jakiej zasadzie wartościujesz.

Bardzo prostej. Wyrażam swe zdanie na ww. temacik i wartościuję wg własnych kryteriów, dla mnie ważnych. Wot i wsio!

lollirot pisze:widzisz, są kobiety, które będą szukały kogoś świeżego i czystego i takie, które chcą mieć partnera doświadczonego

Aaaaa....to o to głównie wg Ciebie chodzi w dobieraniu się w pary, tak? A ja tępy idiota myslałem że o coś więcej chodzi, niż ilość zaliczonych wcześniej panienek czy liczbę związków:) Jaki ja głupi, głupi jak but, buhahahahaa!!!!! Ale i tak przywołam te kluczowe słowa:normalność-szacunek-umiejętność słuchania-empatia-otwartość-inteligencja itd....

TFA pisze:Na poczatku moze obojetne, ale pozniej to wszystko wychodzi

To też jak dla mnie zależy tylko i wyłącznie od konkretnej osoby, przypadku itd... Dalej twierdzę, że jeżeli NORMALNEJ kobiecie zależy na swym partnerze, to będzie ostatnia rzecz, (l.poprz.związków, erotyczne umiejętności) jaka będzie jej przeszkadzać. Oczywiście, o ile ten partner jest pojętny i skory do doskonalenia z nią swych umiejętności i nauki, hehehe. pozdr <browar>

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 26 paź 2005, 16:56

lollirot pisze:popaprany emocjonalnie gówniarzu

Lollirot - tak pisać ("popaprany emocjonalnie gówniarzu") nie wolno!!!
<cisza> <cisza> <cisza>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 26 paź 2005, 18:54

TedBundy pisze:Aaaaa....to o to głównie wg Ciebie chodzi w dobieraniu się w pary, tak? A ja tępy idiota myslałem że o coś więcej chodzi, niż ilość zaliczonych wcześniej panienek czy liczbę związkówusmiech Jaki ja głupi, głupi jak but, buhahahahaa!!!!! Ale i tak przywołam te kluczowe słowa:normalność-szacunek-umiejętność słuchania-empatia-otwartość-inteligencja itd....

Mysiorku, teraz on napisa o sobie tepy idiota, jesli sie z tym zgodze, niech nie bedzie, ze go obrazam :)
ted, nie, nie w tym, ty niestety tez czytasz niedokladnie. nie zwiaze sie z glupim bucem "zaliczajacym" panienki, skad pomysl, ze to jedyne kryterium?! pisze, ze mam wymagania i doprawdy to nie jedyne z nich.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 26 paź 2005, 18:59

lollirot pisze:Mysiorku, teraz on napisa o sobie tepy idiota, jesli sie z tym zgodze, niech nie bedzie, ze go obrazam

Doprowadziłem do perfekcji syndrom CIS :) ucz się, ucz :), hihihi

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 paź 2005, 19:27

TedBundy pisze:

Jeżeli kobieta z którą się spotykasz jest normalna, to będzie jej obojętne to, ile wcześniej tworzyłeś związków i czy w ogóle tworzyłeś jakikolwiek

JESLI BEDZIE TAK JAK PISZESZ , TO TAKA KOBIETA WŁASNIE BEDZIE - NIENORMALNA - !
Bo to ile Tworzyłeś zwiazków , i czy w ogóle tworzyłeś jakiekolwiek , jest tu bardzo istotne ! Szkoda ,ze tego nie rozumiesz ...jeszcze ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 26 paź 2005, 19:37

TedBundy pisze:Doprowadziłem do perfekcji syndrom CIS ucz się, ucz , hihihi

Proszę bez prywatnych jazd <cisza> <cisza> <cisza>
Proszę o merytoryczną dyskusję. 8)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 paź 2005, 19:41

Bo to ile Tworzyłeś zwiazków , i czy w ogóle tworzyłeś jakiekolwiek , jest tu bardzo istotne !

Co nie zmienia faktu, że w przypadku gdyby takowych w ogóle nie tworzył, nie powinien być na starcie skreślony, właśnie przez "normalną" kobietę.
W końcu ten "związek" z kimś trzeba stworzyć.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 26 paź 2005, 19:43

TedBundy pisze:Dalej twierdzę, że jeżeli NORMALNEJ kobiecie zależy na swym partnerze, to będzie ostatnia rzecz, (l.poprz.związków, erotyczne umiejętności)

Ted ale tu nie tyle chodzi o seks, ilosc zwiazkow itd., bo ktos moze byc po 20 zwiazkach ktore trwaly tydzien i bedzie mial mniej doswiadczenia niz ten co byl w jednym zwiazku trwajacym 5 lat. Tu chodzi o doswiadczenie i umiejetnosc obcowania w zwiazku, o to jakie bledy mozesz popelnic, ktorych nie unikniesz jak ich nie doswiadczysz bedac lub nie bedac wczesniej w zwiazku. Tu nie chodzi o zaliczone panienki, tylko raczej o sfere emocjonalna, poznanie charakterystycznych cech plci przeciwnej, a co za tym idzie poznania jej potrzeb oraz nabycie umiejetnosci reagowania i postepowania w niektorych sytuacjach. Np. typowym bledem jaki popelniaja ludzie bez doswiadczenia w zwiazku jest przesadna chorobliwa zazdrosc, serce bierze gore nad rozumem i ta druga strona nie wytrzymuje tego, mimo ze ta pierwsza strona zazdrosci z milosci, a jak sie ktos meczy z chorobliwie zazdrosnym czlowiekiem to nawet NORMALNA osoba tego nie zaakceptuje mimo ze kocha.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 26 paź 2005, 19:52

TFA pisze:Tu nie chodzi o zaliczone panienki, tylko raczej o sfere emocjonalna

o tym pisalam, ale nie dotarło, może pojmieszwersją TFA, Ted.

Andrew pisze:JESLI BEDZIE TAK JAK PISZESZ , TO TAKA KOBIETA WŁASNIE BEDZIE - NIENORMALNA - !
Bo to ile Tworzyłeś zwiazków , i czy w ogóle tworzyłeś jakiekolwiek , jest tu bardzo istotne ! Szkoda ,ze tego nie rozumiesz ...jeszcze !

nie sądziłam, że to kiedyś powiem, ale Andrew ma rację :DDD
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 paź 2005, 19:56

Ja zawsze mam racje <aniolek2>
Koko ....patrz na pierwszy człon jego zdania .
kobiecie nie moze byc obojetne to, ze facet miał wczesniej np . zwiazków 6 ,i dalej jest sam ! taka kobieta była by taką jaka pisze ja !
ale facet bez zwiazków wczesniejszych , ..... jest tak jak piszesz !
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 paź 2005, 20:07

Oczywiście, ze nie może być obojętne. Ja jednak za bardzo o "obojętności" nie piszę, a o tym by dać szansę, nawet jeżeli tworzył 6 czy 7 związków i nadal jest sam. Kto wie czy to były "związki" czy związki, i choć przyznaję, iż moją pierwszą myślą jest czy aby z nim wszystko w porządku, staram się to sama zweryfikować.

I myślę, że słowa "powinno być jej to obojętne, jak jest normalna" zostały użyte tutaj właśnie w takim sensie.
Przynajmniej przeze mnie <pijak>
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 paź 2005, 20:12

Normalna ....? jednak to pojecie wzgledne , bo gdy facet miał wiele zwiazków, bo z nim coś nie tak , to nie moze to byc dla kobiety obojetne , musi to wziasc pod uwagę .
Starasz sie to sama jednak zweryfikować , czyli .... nie jest Ci to obnojetne ! <browar>
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 paź 2005, 20:19

No.. a jak brzmi pierwsze zdanie mojego poprzedniego postu, Andrew, Kochanienki?
Normalna, tj. nie ogląda się na obiegowe opinie, a ma własny rozum, tj. bierze pod uwagę okoliczności i wyciąga wnioski, a nie ucieka, bo on już po 6 związku więc nawet próbować nie będzie, re re kum kum?
Wiem słowo jak krem

cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 26 paź 2005, 20:22

Nad czym tu deliberować :? Facet mial jakas przeszlosc i jest sam - moze znaczyć ze cos z nim moze byc nie tak, bo ciagle kobiety go opuszaają. Facet nie mial przeszlosci - znaczyć moze że coś jest z nim nie tak bo zadna go nie chciala. A w ogóle to popieram Teda:
TFA pisze:twierdzę, że jeżeli NORMALNEJ kobiecie zależy na swym partnerze, to będzie ostatnia rzecz, (l.poprz.związków, erotyczne umiejętności)
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 26 paź 2005, 21:06

cubasa pisze:Facet mial jakas przeszlosc i jest sam - moze znaczyć ze cos z nim moze byc nie tak, bo ciagle kobiety go opuszaają. Facet nie mial przeszlosci - znaczyć moze że coś jest z nim nie tak bo zadna go nie chciala

No i błędne koło, nieprawdaż? I tak źle i tak niedobrze:) Ja kwalifikuję się do trzeciej grupy - "chciał, ale mu nie wychodziło i wszystko się pieprzyło, najczęściej zanim się zaczeło".

Bywa...życie :) <browar>

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 26 paź 2005, 21:26

A może zdefiniujemy słowo związek. Bo róznie można na to patrzec, rożne przeciez są związki i roznorodne mozna z nich wyciagnąc doświadczenia. Przecież sama znajomośc z kobietą i obcowanie w ich srodowisku to jakiś tam związek emocjonalny, ktory w jakis sposob kształtuje nasz światopogląd i podejście do kobiet.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 26 paź 2005, 22:16

No właśnie... "Jakiś tam" i w "jakiś sposób". Są związki i "związki".
W tym drugim to się dzieje jakoś, po prostu, ma się dziewczynę, ma się chłopaka i jakoś leci, a w tym pierwszym... cóż... tam już jest staranie, aż do wyskoczenia z wygodnych kapci włącznie.
Wiem słowo jak krem

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 26 paź 2005, 22:49

Mam kumpla co jest osd wielu lat z dziewczyną. Nigdy nie mmiał innej kobiety. Coz to za związek, nie ma sie nawet zadnego "punktu odniesienia". Moim zdaniem zawsze lepiej jest mieć kilka dziewczyn na oku aby chodziac pozanć ich charaktety a potem dojść do wniosku, ze i tak kobiety sa jakie sa i nie ma co wybrzydzac. <banan>

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”