cubasa pisze:Nie mozna być przecież takim odludkiem Wiadomo, że nikt go nie bedzie zmuszal do picia hektolitrow piwa, ale żeby nawet piwka?
zgadzam sie Cubasa <browar>
Moderator: modTeam
Spinka pisze:świąteczne kolacje bez wina to tak jak gra w chińczyka bez kostki

Orbital pisze:Jak to? W życiu żadnego wina przy świątecznych kolacjach nie piłem. To jest jakaś tradycja?
Ludzie napiszcie, czy zawsze przy świątecznych kolacjach pijecie wino?
Zaczynam czuć się inny
Spinka pisze:Czy świąteczna kolacja naprawdę kojarzy Ci się tylko z Bożym Narodzeniem i Wielkanocą?

Adamo pisze: A co do picia to dla mnie jest wporządku i uważam że kazdy powinien pić !
Adamo pisze:Jak można być 3 lata w związku bez SEXU " i co ?
Adamo pisze:jak moja babcia
p1tbull pisze:Chyba jak nie pije to powinnas byc szczesliwa a nie tu sie zastanawiac co z nim jest nie tak, przeciez to nic zlego ze nie pije, bedzie dluzej zyl, bedzie mial lepsza sprawnosc fizycznaNo i w ogóle na wypasie jest niewiem co ty chcesz...
szkoda ze takiej babki nie mam <aniolek2>
Adamo pisze:Tu bym sie nie zgodził bo gdzies tam było że alkohol w b. małych ilościach jest Leczniczy Zresztą ile razy było w wiadomościach o takiej Babci co ma 102 Lata i zyje dzieki codziennemu kielichu szkoda ze takiej babki nie mam
P.S Dzieki Pegaz za pozdro dla babci
Adamo pisze:p1tbull pisze:Chyba jak nie pije to powinnas byc szczesliwa a nie tu sie zastanawiac co z nim jest nie tak, przeciez to nic zlego ze nie pije, bedzie dluzej zyl, bedzie mial lepsza sprawnosc fizycznaNo i w ogóle na wypasie jest niewiem co ty chcesz...
Tu bym sie nie zgodził bo gdzies tam było że alkohol w b. małych ilościach jest LeczniczyZresztą ile razy było w wiadomościach o takiej Babci co ma 102 Lata
i zyje dzieki codziennemu kielichu
![]()
szkoda ze takiej babki nie mam <aniolek2>
P.S Dzieki Pegaz za pozdro dla babci <browar>
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!Spinka pisze:Nie wiem, dlaczego ludzie są zupełnymi abstynentami, przecież alkohol spożywany w rozsądnych ilościach jest tak jak każdy inny napój lub potrawa. Rozumiem, że można nie lubić szpinaku i wina, ale najpierw wypada spróbować, czy ten szpinak i to wino są dobre. Jak może nie pić człowiek, który nie pił? Musi wiedzieć, dlaczego nie pije, a zatem musiał spróbować. Gdyby spróbował, okazałoby się, że jest jakiś alkohol, który mu smakuje, bo alkoholi jest tak dużo, że każdy coś dla siebie znajdzie. Ponieważ nie pije wcale, to rozumiem, że nie może, ale dlaczego nie może. Ze względów zdrowotnych nie, więc nie może, bo jest alkoholikiem.
Logika mojego wywodu chyba jest dobra, tylko wniosek zaskakujący. Gdzie jest błąd?

Adamo pisze:A co do picia to dla mnie jest wporządku i uważam że kazdy powinien pić ! po to to jest ( tylko nie upijać sie lecz delektować np winem )
Spinka pisze:Nie wiem, dlaczego ludzie są zupełnymi abstynentami, przecież alkohol spożywany w rozsądnych ilościach jest tak jak każdy inny napój lub potrawa. Rozumiem, że można nie lubić szpinaku i wina, ale najpierw wypada spróbować, czy ten szpinak i to wino są dobre. Jak może nie pić człowiek, który nie pił? Musi wiedzieć, dlaczego nie pije, a zatem musiał spróbować. Gdyby spróbował, okazałoby się, że jest jakiś alkohol, który mu smakuje, bo alkoholi jest tak dużo, że każdy coś dla siebie znajdzie. Ponieważ nie pije wcale, to rozumiem, że nie może, ale dlaczego nie może. Ze względów zdrowotnych nie, więc nie może, bo jest alkoholikiem.
Logika mojego wywodu chyba jest dobra, tylko wniosek zaskakujący. Gdzie jest błąd?
albo ktoregos dnia wstal z lozka i powiedzial sobie "no more"
a moze jednak ze wzgledow zdrowotnych, nie zapominaj ze alkoholizm to choroba , reszta jw.
Ja tam podziwiam za asertywnosc, bo sama od alkoholu nie stronie <aniolek2>Wstreciucha pisze:Adamo pisze:A co do picia to dla mnie jest wporządku i uważam że kazdy powinien pić ! po to to jest ( tylko nie upijać sie lecz delektować np winem )

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 741 gości