Kobieca intuicja.

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Kobieca intuicja.

Postautor: mariusz » 15 sty 2006, 00:23

Jak wiadomo to istnieje coś takiego jak kobieca intuicja. czyli jakieś podswiadome odbieranie faktów.
Tak sie zastanawiam czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie, oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomości. Co robicie w takim wypadku??
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 15 sty 2006, 02:04

To zależy :)

Są 3 mozliwości:

Wyczuwa, że mu się podoba, czuje wzajemność, a potem już tylko: "to było łoże w kolorze czerwonym..":)

Wyczuwa, ale ma go gdzieś. Złudnych nadziei mu nie robi, bo ma poukładane w głowce :)

Wyczuwa, ale jest wyrachowaną 'samicą psa' i będzie to wykorzystywać. Aż ucieknie, przy pierwszej nadarzającej się okazji, ze świeżo poznanym Armando.

wiem, nie pomogłam :)
Mariusz, trzeba mieć własną męską intuicję, żeby wyczuć intencje. To nie takie trudne.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 sty 2006, 02:10

Oczywiscie, ze istnieje. Sama mam jakies...4 przypadki. Wystarczylo jedno spojrzenie,wymiana imion,uscisk reki i hop siup-bylo wiadomo(raz zauwazyly te'wiadomo jakies 15 osob bo na imprezie zapoznawalam sie z pewnym chlopakiem i stalismy tak z lapami zlaczonymi na 'czesc' i sie taksowalismy od gory do dolu).W ten sposob tez mialam ze swoim mezem. Pierwszy raz go zobaczylam i powiedzialam sobie w duszy(autentyk,nie wymyslam) ze miedzy nami bedzie cos wiecej(czyt. nie tylko seks) ,nie tylko krotka znajomosc(aczkolwiek nie wiedzialam,ze slub). Ostatnio ogladalam stand-up i pewien komik(Chris Rock dokladnie) powiedzial: 'Czy wiecie, ze kobiety wiedza czy przespia sie z toba czy nie juz w momencie kiedy pierwszy raz na ciebie spojrza?' I w pewnym momencie mnie uderzylo:toz to ja tak samo mialam(moze nie zawsze o seksie ale o czyms laczacym mnie z owym facetem)
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 15 sty 2006, 02:11

gracja pisze:wiem, nie pomogłam

Jak to nie? :D
Przecież na temat było, i zgadzam się w całej rozciągłości <browar>
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 15 sty 2006, 02:26

Kobieca intuicja przede wszystkim ewoluuje wraz z nia sama i paradoksalnie ta ewolucja ja zakloca. Dlatego ze dzieki doswiadczeniom zbieramy w glowce fakty i wiemy jak je interpretowac, jednak czasem te same fakty dla nadawcy maja inne znaczenie niz my je odbieramy.
mariusz pisze:Tak sie zastanawiam czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie,

z jakis niewyjasnionych przyczyn ona to po prostu czesto wie, i rzadko kiedy sprawia to intuicja . Wydaje mi sie ze to raczej Wasza niepohamowana chec przekazania tego na rozne sposoby, nawet jesli nie sa one dosc czytelne dla innych

mariusz pisze:oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomości

kobieta czesto czuje co w zamiarze ma mezczyzna, ale wystarczy przeczytac to forum, by zaczac zastanawiac sie nad wysylanymi przez obie strony sygnalami, nie zawsze sa tak oczywiste ;)
mariusz pisze:Co robicie w takim wypadku??

Co robie kiedy czuje ze ktos jest mna zainteresowany ?? robie to samo co on jesli ja sama jestem nim zainteresowana ;) wysylam sygnaly czytelne dla niego , w sposob do rozumiany daje mu znac , ze ma pelne przyzwolenie na kolejny ruch ! Jesli jednak z mojej strony nie czuje zainteresowania - staram sie byc jak najbardziej obojetna wobec niego.
Jesli chcesz sprawdzic czy jakiejs kobiecie obojetny nie jestes , to powinienes zalozyc osobny topic <diabel> tylko dobrze zadaj pytanie :P

[ Dodano: 2006-01-15, 02:33 ]
runeko pisze:'Czy wiecie, ze kobiety wiedza czy przespia sie z toba czy nie juz w momencie kiedy pierwszy raz na ciebie spojrza?' I w pewnym momencie mnie uderzylo:toz to ja tak samo mialam(moze nie zawsze o seksie ale o czyms laczacym mnie z owym facetem)

To nie nowina Pani Runeko ;) Miedzy osobami nowo poznanymi dochodzi do penwego poznawczego procesu w ciagu pierwszych sekund kiedy sie poznaja. Wtedy oceniami sie pod wzegledem przede wszystkim -ze tak brzydko po zwierzecemu nazwe - przydatnosci fizycznej . D.N.Walsh mowi ze nawet to my decydujemy kogo pokochac a kogo nie . ale co do tego nie mam pewnosci :D
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 15 sty 2006, 03:19

Wstreciucha, wiem, ze nie nowina ale do tej pory jakos nie zwracalam na to zbytniej uwagi. Po prostu toczylo sie jak sie toczylo. Faktycznie, przydatnosc fizyczna miala tu duza role :P
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 15 sty 2006, 22:32

mariusz pisze:czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie, oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomośc

Tak.

Zalezy czy byłabym dana osoba zainteresowana. Jaknie to daje to tej osobie do zrozumienia, jak tak to uwodze i podkrecam altmosfere.

Czy wiecie, ze kobiety wiedza czy przespia sie z toba czy nie juz w momencie kiedy pierwszy raz na ciebie spojrza?'

Coś w tym jest. Jak ja pierwszy raz zobaczyłam mojego jeszcze jako znajmego, sie poznaliśmy to pierwsza moja myślą było że ciekawe jakby mi z nim w łóżku było. :D
Awatar użytkownika
gargando
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: gargando » 15 sty 2006, 22:36

ja powiem tylko jedno!!!!!

TA KOBIECA INTUICJA SIE BARDZO CZESTO MYLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie Trać Czasu Z Kimś Kto Nie Ma Go, Aby Spędzać Go Z Tobą...
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 15 sty 2006, 22:46

gargando pisze:TA KOBIECA INTUICJA SIE BARDZO CZESTO MYLI!!

typowo meski punkt widzenia <evilbat>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 16 sty 2006, 10:00

mariusz pisze:czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie,

To, że kobieta podoba się mężczyźnie, to widać zazwyczaj na kilometr. Nie potrzeba jakiejs wielkiej intuicji ;)
soul of a woman was created below
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 16 sty 2006, 17:58

Sir Charles pisze:To, że kobieta podoba się mężczyźnie, to widać zazwyczaj na kilometr. Nie potrzeba jakiejs wielkiej intuicji
Heh. Idealnie pasuje do tego to co dzisiaj sie dzialo a WORD. Stanela w kolejce ladna, wysoka blondynka. Przeczuwalem co się bedzie dziać i zaczalem obserwować reakcję chlopakow :D Normalnie, to widać po zachowaniu jak ktoś sie komus podoba. Niektorzy wpatrywali sie w nia jak w obraz, inni spogladali ukradkiem :)
Nawet stojąc w kolejce mozna zaobserwowac ciekawe reakcje :D

Ad topic powiem jedno: kobieca intuicja to jeden wielki mit!
Moze ktoś wie dlaczego utarlo się w naszej kulturze takie sformulowanie "kobieca intuicja"? Bo ja szczerze sie przyznam, ze nie wiem :/
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 16 sty 2006, 19:10

Oczywiście, że kobieta toi wyczuwa. Tak samo, jak mężczyzna wyczuwa, że podoba się kobiecie. Po spojrzeniach, gestach, jak np siedzi naprzeciwko patrzy głęboko w oczy, przechyla się do przodu, by na koniec powiedzieć: "Usiądę obok Ciebie, bo Cię nie słyszę".
gargando pisze:TA KOBIECA INTUICJA SIE BARDZO CZESTO MYLI!

Moja mnie nigdy nie zmyliła. :)

To zależy. Jeśli facet mi się podoba, to odbieram Jego oznaki i pozwalam się adorować. A jeśli nie, to po prostu delikatnie się odsuwam i schładzam kontakty.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 sty 2006, 23:47

cubasa pisze:Ad topic powiem jedno: kobieca intuicja to jeden wielki mit!

Że tak powiem to jest potwierdzone badaniami, że istnieje. Już nie pamietam, ale sie o tym uczyłam.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sty 2006, 04:06

Faceci piszacy w tym temacie!Zwroccie uwage, ze nie chodzi tu o intuicje w momencie jak zna sie faceta juz n czasu, ale o PIERWSZE SPOTKANIE, pierwsze zetkniecie oczu a nie genitalii. Bo zescie odwrocili kota ogonem.
Awatar użytkownika
rafii
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: rafii » 17 sty 2006, 18:26

a ja tez mam cos takiego jak kobieca intuicja, z tym ze nie wiadomo naprawde o co chodzi kobiecie.
ja z regoly potrafie wyczuc kiedy kobieta cos ''kombinuje''.
"polakom gratulujemy .... mnie ;)"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 17 sty 2006, 20:12

runeko pisze:Faceci piszacy w tym temacie!Zwroccie uwage, ze nie chodzi tu o intuicje w momencie jak zna sie faceta juz n czasu, ale o PIERWSZE SPOTKANIE, pierwsze zetkniecie oczu a nie genitalii. Bo zescie odwrocili kota ogonem.

Ktory z facetow w tym topiku napisał o kobiecej intuicji inaczej niż "przy pierwszym zetknięciu oczu"? :>
Dawać mi go tu ;)
moon pisze:Że tak powiem to jest potwierdzone badaniami, że istnieje.

Badania badaniami, a życie swoje ;)
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 18 sty 2006, 08:17

cubasa pisze:moon napisał/a:
Że tak powiem to jest potwierdzone badaniami, że istnieje.

Badania badaniami, a życie swoje

cubasa znalazł w interenecie że intuicji nie ma <hahaha> <diabel> <hahaha> <diabel>
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 sty 2006, 11:42

Faceci piszacy w tym temacie!Zwroccie uwage, ze nie chodzi tu o intuicje w momencie jak zna sie faceta juz n czasu, ale o PIERWSZE SPOTKANIE, pierwsze zetkniecie oczu a nie genitalii. Bo zescie odwrocili kota ogonem.

He? :| To do mnie? :|
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 19 sty 2006, 02:03

Tez takze
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 sty 2006, 10:44

runeko pisze:Tez takze

No to zalecam przyjrzenie się stworzonej przez siebie bzdurze :)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”