Kobieca intuicja.
Moderator: modTeam
Kobieca intuicja.
Jak wiadomo to istnieje coś takiego jak kobieca intuicja. czyli jakieś podswiadome odbieranie faktów.
Tak sie zastanawiam czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie, oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomości. Co robicie w takim wypadku??
Tak sie zastanawiam czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie, oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomości. Co robicie w takim wypadku??
To zależy
Są 3 mozliwości:
Wyczuwa, że mu się podoba, czuje wzajemność, a potem już tylko: "to było łoże w kolorze czerwonym..":)
Wyczuwa, ale ma go gdzieś. Złudnych nadziei mu nie robi, bo ma poukładane w głowce
Wyczuwa, ale jest wyrachowaną 'samicą psa' i będzie to wykorzystywać. Aż ucieknie, przy pierwszej nadarzającej się okazji, ze świeżo poznanym Armando.
wiem, nie pomogłam
Mariusz, trzeba mieć własną męską intuicję, żeby wyczuć intencje. To nie takie trudne.
Są 3 mozliwości:
Wyczuwa, że mu się podoba, czuje wzajemność, a potem już tylko: "to było łoże w kolorze czerwonym..":)
Wyczuwa, ale ma go gdzieś. Złudnych nadziei mu nie robi, bo ma poukładane w głowce
Wyczuwa, ale jest wyrachowaną 'samicą psa' i będzie to wykorzystywać. Aż ucieknie, przy pierwszej nadarzającej się okazji, ze świeżo poznanym Armando.
wiem, nie pomogłam
Mariusz, trzeba mieć własną męską intuicję, żeby wyczuć intencje. To nie takie trudne.
Oczywiscie, ze istnieje. Sama mam jakies...4 przypadki. Wystarczylo jedno spojrzenie,wymiana imion,uscisk reki i hop siup-bylo wiadomo(raz zauwazyly te'wiadomo jakies 15 osob bo na imprezie zapoznawalam sie z pewnym chlopakiem i stalismy tak z lapami zlaczonymi na 'czesc' i sie taksowalismy od gory do dolu).W ten sposob tez mialam ze swoim mezem. Pierwszy raz go zobaczylam i powiedzialam sobie w duszy(autentyk,nie wymyslam) ze miedzy nami bedzie cos wiecej(czyt. nie tylko seks) ,nie tylko krotka znajomosc(aczkolwiek nie wiedzialam,ze slub). Ostatnio ogladalam stand-up i pewien komik(Chris Rock dokladnie) powiedzial: 'Czy wiecie, ze kobiety wiedza czy przespia sie z toba czy nie juz w momencie kiedy pierwszy raz na ciebie spojrza?' I w pewnym momencie mnie uderzylo:toz to ja tak samo mialam(moze nie zawsze o seksie ale o czyms laczacym mnie z owym facetem)
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- Wstreciucha
- Weteran

Kobieca intuicja przede wszystkim ewoluuje wraz z nia sama i paradoksalnie ta ewolucja ja zakloca. Dlatego ze dzieki doswiadczeniom zbieramy w glowce fakty i wiemy jak je interpretowac, jednak czasem te same fakty dla nadawcy maja inne znaczenie niz my je odbieramy.
z jakis niewyjasnionych przyczyn ona to po prostu czesto wie, i rzadko kiedy sprawia to intuicja . Wydaje mi sie ze to raczej Wasza niepohamowana chec przekazania tego na rozne sposoby, nawet jesli nie sa one dosc czytelne dla innych
kobieta czesto czuje co w zamiarze ma mezczyzna, ale wystarczy przeczytac to forum, by zaczac zastanawiac sie nad wysylanymi przez obie strony sygnalami, nie zawsze sa tak oczywiste
Co robie kiedy czuje ze ktos jest mna zainteresowany
robie to samo co on jesli ja sama jestem nim zainteresowana
wysylam sygnaly czytelne dla niego , w sposob do rozumiany daje mu znac , ze ma pelne przyzwolenie na kolejny ruch ! Jesli jednak z mojej strony nie czuje zainteresowania - staram sie byc jak najbardziej obojetna wobec niego.
Jesli chcesz sprawdzic czy jakiejs kobiecie obojetny nie jestes , to powinienes zalozyc osobny topic
tylko dobrze zadaj pytanie
[ Dodano: 2006-01-15, 02:33 ]
To nie nowina Pani Runeko
Miedzy osobami nowo poznanymi dochodzi do penwego poznawczego procesu w ciagu pierwszych sekund kiedy sie poznaja. Wtedy oceniami sie pod wzegledem przede wszystkim -ze tak brzydko po zwierzecemu nazwe - przydatnosci fizycznej . D.N.Walsh mowi ze nawet to my decydujemy kogo pokochac a kogo nie . ale co do tego nie mam pewnosci 
mariusz pisze:Tak sie zastanawiam czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie,
z jakis niewyjasnionych przyczyn ona to po prostu czesto wie, i rzadko kiedy sprawia to intuicja . Wydaje mi sie ze to raczej Wasza niepohamowana chec przekazania tego na rozne sposoby, nawet jesli nie sa one dosc czytelne dla innych
mariusz pisze:oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomości
kobieta czesto czuje co w zamiarze ma mezczyzna, ale wystarczy przeczytac to forum, by zaczac zastanawiac sie nad wysylanymi przez obie strony sygnalami, nie zawsze sa tak oczywiste

mariusz pisze:Co robicie w takim wypadku??
Co robie kiedy czuje ze ktos jest mna zainteresowany
wysylam sygnaly czytelne dla niego , w sposob do rozumiany daje mu znac , ze ma pelne przyzwolenie na kolejny ruch ! Jesli jednak z mojej strony nie czuje zainteresowania - staram sie byc jak najbardziej obojetna wobec niego. Jesli chcesz sprawdzic czy jakiejs kobiecie obojetny nie jestes , to powinienes zalozyc osobny topic
tylko dobrze zadaj pytanie [ Dodano: 2006-01-15, 02:33 ]
runeko pisze:'Czy wiecie, ze kobiety wiedza czy przespia sie z toba czy nie juz w momencie kiedy pierwszy raz na ciebie spojrza?' I w pewnym momencie mnie uderzylo:toz to ja tak samo mialam(moze nie zawsze o seksie ale o czyms laczacym mnie z owym facetem)
To nie nowina Pani Runeko
Miedzy osobami nowo poznanymi dochodzi do penwego poznawczego procesu w ciagu pierwszych sekund kiedy sie poznaja. Wtedy oceniami sie pod wzegledem przede wszystkim -ze tak brzydko po zwierzecemu nazwe - przydatnosci fizycznej . D.N.Walsh mowi ze nawet to my decydujemy kogo pokochac a kogo nie . ale co do tego nie mam pewnosci Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- ksiezycowka
- Weteran

mariusz pisze:czy kobieta intuicyjnie odbiera fakt iz podoba sie mężczyźnie, oraz to ze on oczekuje czegos więcej po takiej znajomośc
Tak.
Zalezy czy byłabym dana osoba zainteresowana. Jaknie to daje to tej osobie do zrozumienia, jak tak to uwodze i podkrecam altmosfere.
Czy wiecie, ze kobiety wiedza czy przespia sie z toba czy nie juz w momencie kiedy pierwszy raz na ciebie spojrza?'
Coś w tym jest. Jak ja pierwszy raz zobaczyłam mojego jeszcze jako znajmego, sie poznaliśmy to pierwsza moja myślą było że ciekawe jakby mi z nim w łóżku było.
- Wstreciucha
- Weteran

- Weteran

Heh. Idealnie pasuje do tego to co dzisiaj sie dzialo a WORD. Stanela w kolejce ladna, wysoka blondynka. Przeczuwalem co się bedzie dziać i zaczalem obserwować reakcję chlopakowSir Charles pisze:To, że kobieta podoba się mężczyźnie, to widać zazwyczaj na kilometr. Nie potrzeba jakiejs wielkiej intuicji
Nawet stojąc w kolejce mozna zaobserwowac ciekawe reakcje
Ad topic powiem jedno: kobieca intuicja to jeden wielki mit!
Moze ktoś wie dlaczego utarlo się w naszej kulturze takie sformulowanie "kobieca intuicja"? Bo ja szczerze sie przyznam, ze nie wiem
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Oczywiście, że kobieta toi wyczuwa. Tak samo, jak mężczyzna wyczuwa, że podoba się kobiecie. Po spojrzeniach, gestach, jak np siedzi naprzeciwko patrzy głęboko w oczy, przechyla się do przodu, by na koniec powiedzieć: "Usiądę obok Ciebie, bo Cię nie słyszę".
Moja mnie nigdy nie zmyliła.
To zależy. Jeśli facet mi się podoba, to odbieram Jego oznaki i pozwalam się adorować. A jeśli nie, to po prostu delikatnie się odsuwam i schładzam kontakty.
gargando pisze:TA KOBIECA INTUICJA SIE BARDZO CZESTO MYLI!
Moja mnie nigdy nie zmyliła.
To zależy. Jeśli facet mi się podoba, to odbieram Jego oznaki i pozwalam się adorować. A jeśli nie, to po prostu delikatnie się odsuwam i schładzam kontakty.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
- ksiezycowka
- Weteran

Faceci piszacy w tym temacie!Zwroccie uwage, ze nie chodzi tu o intuicje w momencie jak zna sie faceta juz n czasu, ale o PIERWSZE SPOTKANIE, pierwsze zetkniecie oczu a nie genitalii. Bo zescie odwrocili kota ogonem.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
runeko pisze:Faceci piszacy w tym temacie!Zwroccie uwage, ze nie chodzi tu o intuicje w momencie jak zna sie faceta juz n czasu, ale o PIERWSZE SPOTKANIE, pierwsze zetkniecie oczu a nie genitalii. Bo zescie odwrocili kota ogonem.
Ktory z facetow w tym topiku napisał o kobiecej intuicji inaczej niż "przy pierwszym zetknięciu oczu"?
Dawać mi go tu

moon pisze:Że tak powiem to jest potwierdzone badaniami, że istnieje.
Badania badaniami, a życie swoje

Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- Sir Charles
- Weteran

- Weteran