Wielki problem, który wpływa bardzo na moje życie

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Scorpion
Początkujący
Początkujący
Wielki problem, który wpływa bardzo na moje życie

Postautor: Scorpion » 12 kwie 2004, 00:09

Cze, jestem tu nowy, mam na imię Łukasz (21 lat) :P Fajnie, że istnieje takie forum.

Co mnie tutaj sporowadza? Otóż mam wielki problem.
Jestem studentem 1 roku, grupa 14 osób, niestety w tej grupie jestem jedynym facetem.
Bardzo podoba mi się jedna dziewczyna (wiek 22 lata, z charakteru jest raczej osobą spokojną), bardzo ciekawie mi się z nią rozmawiało, wiedziałem, że mnie lubi, do czasu kiedy nie zaproponowałem jej wspólnego wyjścia na kawe po zajęciach(drugi miesiąc studiów). Niestety dziewczyna w tym momencie się zmieszała, odpowiedziała mi tylko, że może pójdzie, ale wkońcu nic z tego nie wyszło. Doszło do tego, że teraz praktycznie nie rozmawiamy ze sobą. Widze, ze ona stara się mnie raczej unikać, wiec robię to samo (nie mam wyjścia).
Wcześniej spotykalismy się na kawie, ale tylko w obecnosci innych koleżanek.
Wszystko się posypało, dziewczyna po prostu się przestraszyła (tak powiedziała mi jej najbliższa koleżanka). Dowiedziałem sie rówież, że ma chłopaka. Pewnego dnia zdobyłem się na to, żeby przeprosić ją za to zaproszenie. Myslałem, że wszystko wróci do normy, ale tak się nie stało. Kiedy przychodze do klasy ona odwraca wzrok ode mnie, jakby miała do mnie żal. Nie wiem po prostu co robić, jak zmienic tą chorą sytuację. Gdybym wiedział jak to się skończy nigdy bym nawet nie próbował ją zapraszać. Nie chce już od niej nic, nie czuje juz nic do niej, ale ta sytuacja wpływa na mnie dołująco, widzimy się prawie codziennie i nie rozmawiamy ze sobą. Czy można coś na to poradzić?
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi na tego posta.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 kwie 2004, 00:19

Hmmm... nie mam bladego poecia dlaczego by to tak mialo byc! Jestescie dorosli, jakies tam doswiadczenie juz macie. Nie powinna sie speszyc zwyklym zaproszeniem na kawe, nawet jesli uwazala Cie tylko za kumpla, a Ty jej zaproponowales wyjscie sam na sam, bo takie cos mozna tez robic na stopie czysto kolezenskiej! Zwlaszcza na kawe w kawiarni :) A jak to zmienic? Pogadaj z nia, ale wtedy, gdy bedziecie mieli wiecej czasu, tak by Wam nie przerywano. Powiedz ze nie wiesz co jest grane itd. Albo bedzie tak samo lub gorzej (nic nie tracisz) albo bedzie po tym lepiej.

Aha, jak ma chlopaka to moze sie okazac, ze on jest zaborczy i strasznie zazdrosny i na nic jej nei pozwala, wiec to robi jakby pod presja.

Pozdrawiam
Scorpion
Początkujący
Początkujący
Postautor: Scorpion » 12 kwie 2004, 00:25

Myślę, że odebrała to jako próbe podrywu. Też może dziwnie się czuła, że to akurat z nią chciałem pogadać sam na sam przy kawie, przecież jest jeszcze 12 innych.
Bardzo zdziwiło mnie jej zachowanie, to że się przestraszyła i ta sytuacja, że ze sobą nie rozmawiamy :(
Może panie znajdą jakąś myśl, jak to wszystko wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 kwie 2004, 00:28

A nie masz jakiejsc dobrej znajomej wsrod jej kolezanek? Moze by Ci powiedziala o co chodzi :d
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 12 kwie 2004, 00:33

Wydaje mi sie ze ona moze miec jakis problem albo w swoim zwiazku(np jak pisal maverick o zazdrosci chlopaka) albo nawet ze soba. Co ja bym zrobil w akiej sytuacji...jesli czulbym cos do niej to nie mam pojecia bo to bardzo trudna sprawa.Wydaje mi sie ze ona tylko Cie zauroczyla(skoro napisales ze nic do niej nie czujesz) albo nas kitujesz :) (sam odpowiedz sobie na to pytanie) ale jesli ona Cie nie interesuje powiedz jej pewnego dnia, ze bardzo chcialbys wyjasnic z nia to, co sie stalo i to jak jest, nawet niekoniecznie na kawie, zeby powiedziala Ci kiedy moze z Toba porozmawiac, powiedz(w trakcie rozmowy) ze nic do niej nie masz i doluje Cie to co ona robi bo np czujesz sie mniej wartosciowy :D albo ze po prostu przeszkadza Ci to na codzien i psuje humor. powiedz rowniez ze chcesz z nia tylko znac sie jako kumple i zeby sie tym nie martwila. Mysle, ze jesli dziewczyna jest zdrowa psychicznie to przynajmniej(ewentualnie nie od razu tylko za jakis czas) zgodzi sie to wyjasnic :D a potem chlopie bierz sie do dziela i za kilka miesiecy mozesz z nia byc :) nie spiesz sie :) i poczekaj az ona wyjdzie z inicjatywa :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 kwie 2004, 08:06

a potem chlopie bierz sie do dziela i za kilka miesiecy mozesz z nia byc

Ale on pisal przeciez:
Nie chce już od niej nic, nie czuje juz nic do niej
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 kwie 2004, 09:05

Dziewczyna po prostu sie wystraszyła , a skoro ma chłopaka to jest tak jak pisał Maveric ! pewnie jest zazdrosny o nią , albo Ona nie chce dac mu powodu do mozliwej takiej zazdrosci .Dziwne tylko ze nie chce z Tobą normalnie rozmawiac ?? to by znaczyło ze TY jej też wpadłes w oko ! wiec Cie unika , dla odrzucenia pokus ?? Ale też moze być niewiadomo jak !!?? ;) Ja bym nie dał za wygraną dopóki by ze mna nie porozmawiała , badz co bądż nalezało by mi sie to jak by to ja byłbym na Twym miejscu . Nie dał bym jej spokoju , odprowadzał do domu czekał na nią po zajęciach itd. musi sie zdobyć na powiedzenie prawdy dlaczego sytuacja , z normalnej , zrobiła sie nie normalna ! :)

Maveric ??? picie kawy na stopie czysto kolezenskiej ?? powiadasz ?? ;) już widze Ciebie jak widzisz w kawiarni swa lubą z kimś innym ! :D :D ;)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Scorpion
Początkujący
Początkujący
Postautor: Scorpion » 12 kwie 2004, 09:46

Ciężka sprawa, wcześniej naprawde fajnie się nam rozmawiało, tak jak już pisałem naprawde mnie lubiła, wyczuwałem nawet, że mogę się jej podobać...
Kiedy dowiedziałem się, że kogoś ma nie wiem dlaczego, ale nie mogłem przyjąć tej myśli, czułem, że to kit i do dziś nie wiem jaka jest prawda.
Nie wiem dokładnie co czuje teraz do niej, czemu mi tak zależy na tym żeby to wróciło do normy, z jednej strony chyba się pogodziłem, że ma kogoś i tak się to spieprzyło, ale cały czas myślę o niej i o tym co zrobić żebyśmy przynajmniej normalnie gadali.
Na jednej z imprez rozmawiałem z inną z jej kolezanek, też mówiła, że ona po prostu przestraszyła się, zapytałem co mogę zrobić w tej sytuacji, powiedziała, że nic, że to może samo się ułoży (ale jak ma się ułożyć jak już ta chora sytuacja trwa ponad 4 miesiące i czuje, że z każdym dniem może być tylko gożej!). Inna mówiła mi żebym zaczoł z nią rozmawiać ale tylko np. o tematach szkoły itd...
jeżeli naprawde w jakimś stopniu ją przestraszyłem i ma do mnie żal czy mogę coś zrobić, żeby to odwrócić?
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 kwie 2004, 11:06

Maveric ??? picie kawy na stopie czysto kolezenskiej ?? powiadasz ?? już widze Ciebie jak widzisz w kawiarni swa lubą z kimś innym !
No niby racja :d
A co do tematu - to nie mogles jej niczym przestraszyc! To po prostu niemozliwe, bo normalna dziewczyna by po prostu odmowila. No chyba ze faktycnzie nie chce kusic losu. Zrob wywiad :)
Aha, i czy ona gada normalnie z innymi chlopakami?
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 12 kwie 2004, 11:35

Zapros ja na piwo jak sie podchmieli to sie otworzy :D i nie martw sie bo to sie ulozyc musi i tyle...i badz lekko natretny wlasnie na spotkanie z nia i porozmawianie, za nic sie nie przyznawaj komukulwiek oprocz nas forumowiczow ze byc moze chcesz cos wiecej...chociaz moze byc tez tak ze ona nie wie czy Ty chcesz cos wiecej a jej bardzo zalezy :) i moze dlatego nie rozmawia, ale ogolnie takie zachwoanie nie rozmawiania ze strony dziewczyn sie raczej zdarza niz z facetow i jest... bez sensu :D i nie probuj zalatwic czegokolwiek przez kolezanki... SAM probuj a to sie wkoncu uda... bo przeciez i tak sie codziennie widzicie :) najlepsze sa jakies imprezki :D i uwazaj na ewentuanego jej chlopaka, moze jest gorylem zazdrosnym a tacy sa niebezpieczni :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 12 kwie 2004, 12:40

Jestem studentem 1 roku, grupa 14 osób, niestety w tej grupie jestem jedynym facetem

Tylko pozazdrościć:)

Dziewczyna faktycznie sie wystraszyła. A jej chłopak to może jest wymyślona historia. Może dziewczyna tylko tak powiedziała, bo obawia się wiązania z kimś (najwyraźniej jeszcze nigdy nie była z żadnym chłopakiem sama na kawie:)).
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 kwie 2004, 16:26

Scorpion i co? Rozmawiales z nia? Sa jakies postepy w temacie?

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”