Kłamstwo....
Moderator: modTeam
Kłamstwo....
Hmm.... nie chcę opisywać całej sytuacji, ale okłamywałam trzy najbliższe mojemu sercu osoby. Nie chcę oceny, bo wiem, że źle zrobiłam. Piszę tylko żeby zapytać czy... czy możliwe jest wybaczenie? Czy można wybaczyć jeśli ktoś przez długi czas Cię okłamywał? I... czy potem może być w miarę normalnie? Nie napiszę co i jak, ale sprawa była znacząca dla wszystkich. Powinnam o nich walczyć czy odsunąć się na bok i pozwolić żyć własnym życiem?
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
- Sir Charles
- Weteran

Charli ma racje nie można w ten sam sposób traktować każdego kłamstwa.
[ Dodano: 2005-08-01, 16:12 ]
Gdyby chodziło o chorobe to nie ma problemu przynajmniej ja bym zrozumiał ale pod warunkiem że wiedząc o tej chorobie mnie byś na nią nie narażała
choć i to bym wybaczył mojej dziwczynie...Najprawdopodobniej.
[ Dodano: 2005-08-01, 16:12 ]
Gdyby chodziło o chorobe to nie ma problemu przynajmniej ja bym zrozumiał ale pod warunkiem że wiedząc o tej chorobie mnie byś na nią nie narażała
choć i to bym wybaczył mojej dziwczynie...Najprawdopodobniej.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
- ksiezycowka
- Weteran

Yasmine pisze:Klamstwo nie jest klamstwu rowne. Tak samo czlowiek czlowiekowi. Jeden wybaczy, a drugi nie.
A tam o chorobie... można ściemniać ze wszystkim.
Np. że... "mam kochanka"
To zrozumiem, ale tego:
Hyhy pisze:Mowilas facetowi ze nie masz nogi i nie mozesz sie z nim spotkac?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Wybaczyć można wszystko, nie wszystko można zapomnieć. Osobiście nie lubię być oszukiwany, wolę usłyszeć najgorszą prawdę, niż najlepsze kłamstwo. Napisz kogo okłamywałaś i w jakiej sprawie będzie łatwiej Ci coś konkretnego napisać, a tak tylko sobie gdybamy. Jeżeli chodzi o chorobę wszystko i wszystkim jestem w stanie i wybaczyć i zapomnieć. Pozatym jeżeli ktoś kłamie w sprawie choroby to ma ku temu jakiś powód, może się wstydzi, moze boi powiedzieć, może nie chce nikogo martwić, może chce radzić sobie z tym sama... Cokolwiek by to nie było, wybaczył bym.
"No matter what you think about me, I'm still your child you can't just turn me off " - Tupac Amaru Shakur
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”