do środeczka... czy tak lepiej ??
Moderator: modTeam
do środeczka... czy tak lepiej ??
Hejka... ostatnio tak gadałam z kilkoma kumpelkami no i co sie okazało... jedna kumpelka bierze tabletki antykoncepcyjne a jej chłopak podczas stosunku spuszcza sie do środeczka... a inna zas rowniez bierze tabletki ale jednoczesnie uzywa gumek... Co wy na to Ktora opcja jest bardziej korzystniejsza dla was... tzn. kto co z was z tego lubi Hmmm... wiem ze tabletki są najlepsza metoda zapobiegania ciązy ale żeby tak od razu do środeczka... hmmm... dziewczyny a jak jest z wami
Gorąco pozdrwia.
Gorąco pozdrwia.
Nie rozumiem, po co tabletki, jak używają gumek. Jeśli są już dłużej razem, znają się i sobie ufają, to nie rozumiem problemu. A co jest złego w tym, że facet kończy w środku i spuszcza się do środka? To ma wychodzić przed?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Oczywiscie ze tabletki i do srodka. Od pierwszego razu do srodka. Po to zostaly wymyslone zeby czerpac z seksu przyjemnosc i dac sobie w koncu spokoj z gumkami. Nie wiem po co niektore dziewczyny sie truja biorac hormony i a i tak uzywaja gumek. W sumie z gumkami jakos sobie u mnie nie wyobrazam, bo zawsze kochamy sie po kilka razy i za kadzym razem trzeba sie byloby umyc a niestety takich warunkow czesto nie ma (rodzice obok w pokoju). Pewnie bym byla od tych gumek juz niezle obtarta. Dla faceta to tez nieporownywalnie wieksza przyjemnosc jak moze do sie kochac bez gumki. Gumki + tabletki = ludzie ktorzy przed przyjemnoscia z seksu stawiaja paniczna bojazn o dziecko.
tabletki i do srodka, i na zewnatrza, ale bynajmniej nie dlatego, ze sie czegos boimy.
tabletki brane prawidlowo sa wystarczajacym zabezpieczeniem, bo co sie jeszcze abbrac z gumka majac stalego partnera?
tabletki brane prawidlowo sa wystarczajacym zabezpieczeniem, bo co sie jeszcze abbrac z gumka majac stalego partnera?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
- ksiezycowka
- Weteran
karmen pisze:a inna zas rowniez bierze tabletki ale jednoczesnie uzywa gumek... Co wy na to Ktora opcja jest bardziej korzystniejsza dla was...
Wg. mnie sztuczne hormony+gumka to paranoja. Chociaż, jako facet muszę powiedzieć, że sex bez gumki z możliwością skończenia w środku jest o niebo lepszy niż w gumce. Ale są i inne metody bezpiecznego uprawiania takiego sexu (przynajmniej w naszym przypadku-tylko to wymaga ze strony kobiety trochę wysiłku, polegającego na bacznej obserwacji swego organizmu podczas całego cyklu)
ps. być może naraziłem się tu przeciwnikom metod naturalnych, ale wypowiadam się npdst. naszych wieloletnich doświadczeń jak i par w naszym wieku, które jak do tej pory nie zawiodły.
Kochać i być kochanym
Yasmine pisze:Oczywiscie ze tabletki i do srodka. Od pierwszego razu do srodka. Po to zostaly wymyslone zeby czerpac z seksu przyjemnosc i dac sobie w koncu spokoj z gumkami. Nie wiem po co niektore dziewczyny sie truja biorac hormony i a i tak uzywaja gumek. W sumie z gumkami jakos sobie u mnie nie wyobrazam, bo zawsze kochamy sie po kilka razy i za kadzym razem trzeba sie byloby umyc a niestety takich warunkow czesto nie ma (rodzice obok w pokoju). Pewnie bym byla od tych gumek juz niezle obtarta. Dla faceta to tez nieporownywalnie wieksza przyjemnosc jak moze do sie kochac bez gumki. Gumki + tabletki = ludzie ktorzy przed przyjemnoscia z seksu stawiaja paniczna bojazn o dziecko.
Dziwne rzeczy piszesz, że gumki by Cię obtarły, że wymagaja mycia się kilka razy jeśli się kochasz kilka razy? chyba odwrotnie! wlaśnie wtedy Twój partner nie musi myć członka po kilka razy by Ci nie zostawić plemnika, ponieważ tylko zmienia prezerwatywę.
Po za tym czy jak Ci się spóści do środeczka to się nie myjesz? tak se śpisz i skapuje z Ciebie do rana, po czym wieczorem znów włazisz w te pościel i tak wkółko, aż się przykleisz? Nie wiem o czym Ty piszesz.
[ Dodano: 2005-06-28, 17:57 ]
Jeśli ktoś ma ochotę na sex w którym będzie pijany lub na tzw haju i jeszcze do tego będzie miał dni płodne to polecam i tabletki i prezerwatywy.
ps. to jakieś rozwiązanie jeśli jest brak kontroli.
[ Dodano: 2005-06-28, 17:59 ]
i nie jestem zwolenniczką kończenia w środku, już nawet nie myśląc o niechcianej ciąży. Wybaczcie Panowie, ale nie udało mi się zasymilować z Waszymi życiodajnymi sokami.
Chasey pisze:Dziwne rzeczy piszesz, że gumki by Cię obtarły,
Ja też się z tym zgodzę. Przy gumkach np przy drugim razie jest duzo slabszy poslizg. Nie zawsze nalezy to do najprzyjemniejszych doznań.
Chasey pisze:wymagaja mycia się kilka razy jeśli się kochasz kilka razy? chyba odwrotnie! wlaśnie wtedy Twój partner nie musi myć członka po kilka razy by Ci nie zostawić plemnika, ponieważ tylko zmienia prezerwatywę.
chodziło o to, że jak sie zdejmie prezerwatywę to powinno się wytrzeć/wymyć co kto preferuje przed założeniem drugiej, po to żeby podczas zakładania nie ufajdac z zewnatrz tej prezerwatywy.
Jest to czasem dyskomfort ale da się przeżyć. Często tak zasypiałam i nie kleiłam się do pościeli. Jest jeszcze coś takiego jak np chusteczka higieniczna.Chasey pisze:Po za tym czy jak Ci się spóści do środeczka to się nie myjesz? tak se śpisz i skapuje z Ciebie do rana
Yasmine pisze:przed przyjemnoscia z seksu stawiaja paniczna bojazn o dziecko
No sorry, ale jak by nie patrzec-dziecko w tym wieku, na tym etapie zycia, niczego by Ci (chyba, bo mi np. na pewno) raczej nie ulatwilo, wiec nie rozumiem stawiania kroliczej chuci ponad odpowiedzialnoscia... Ja np. nie widze problemu w zrezygnowaniu z choc odrobiny przyjemnosci poprzez zalozenie gumki-i wcale nie uwazam mojego seksu za malo lub wcale nieprzyjemny...
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader
Chasey pisze:Jeśli ktoś ma ochotę na seks w którym będzie pijany lub na tzw haju i jeszcze do tego będzie miał dni płodne to polecam i tabletki i prezerwatywy.
ps. to jakieś rozwiązanie jeśli jest brak kontroli.
to chyba miłośniczki "sportów ekstremalnych" (byle gdzie, byle jak i z byle kim) <belt3>
Chasey pisze: nie jestem zwolenniczką kończenia w środku, już nawet nie myśląc o niechcianej ciąży. Wybaczcie Panowie, ale nie udało mi się zasymilować z Waszymi życiodajnymi sokami
Panowie wybaczają! <rofl2>
- marzata1986
- Entuzjasta
Ja biore tabletki od 4 miesięcy i na początku bałam sie no wiecie bez gumki ale po 2 opakowaniach juz spokojnie mozna "zaryzykować".Poczatkowo miałam cykora ale powolutku sie przekonałam Teraz śmiało moge powiedzieć ze mój lęk był bezpodstawny bo moja koleżanka od 1 dnia brania tabletek " korzystała" hehe
A wierz mi oplaca się bez gumki
A wierz mi oplaca się bez gumki
wiesz, to nie jest dziwne, ale naturalne! Zasady fizyki działają tez na spermę :-) dlatego wylatuje. Pozatym przy staraniu ie o dziecko (kiedys) w twoim organizmie tyle ile trzeba to zostanie, a reszta wyleci tak jak to opisujesz.
A my z moją dziewczyną uzywamy ręczniczków papirowych, którymi ona wyciera to co wylatuje. Szybko, prosto i skutecznie :-)
A my z moją dziewczyną uzywamy ręczniczków papirowych, którymi ona wyciera to co wylatuje. Szybko, prosto i skutecznie :-)
Jarek pisze:A jeszcze lepiej jak blisko jest łazienka i można z niej skorzystać,ostatecznie ten papierowy ręcznik zostaje (np. w plenerku-bo grozi przemoczeniem majtek).
Z ta łazienką wszystko by było ok. gdzyby nie to że fajnie jest po wszystkim sie poprzytulac itp a nie leciec i sie od razu myć. Pozatym jak jest ochota na dalsza zabawę to taki ręczniczek jest chyba optymalnym rozwiązaniem bo od razu mozna zacząc bawić się dalej. A pójście do łazienki i powrót do łóżka jakby nie było - ostudza zapał. (przetestowane i sprawdzone )
zaqqaz pisze:Z ta łazienką wszystko by było ok. gdzyby nie to że fajnie jest po wszystkim sie poprzytulac itp a nie leciec i sie od razu myć
...tak, zgadza się. Ale miałem na myśli łazienkę już po zakończeniu, a nie po każdym razie
(bo to chyba wam nie przeszkadza jak macie tam trochę baerdziej mokro?)
Kochać i być kochanym
- marzata1986
- Entuzjasta