czy to zazdrość ?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

poloniusz
Zaglądający
Zaglądający
czy to zazdrość ?

Postautor: poloniusz » 28 lis 2005, 09:12

czesc,
mam takie pytanie mam dziewczyne jestemy w 1 klasie moze to chore co teraz napisze ale odpowiedzcie mi czy mozna to nazwac zazdroscia wiec chodzi mi o to w klasie moja girl podszczypuje gada z qmplami wiecej niz ze mna wnerwia mnei to okropnie i sie glupio czuje tak jakby nie byla ze mna <boje_sie> powiedcie mi czy taki objaw to zazdrosc badz jak to inaczej nazwac :>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Re: czy to zazdrość ?

Postautor: mrt » 28 lis 2005, 09:42

poloniusz pisze:czesc,
mam takie pytanie mam dziewczyne jestemy w 1 klasie moze to chore co teraz napisze ale odpowiedzcie mi czy mozna to nazwac zazdroscia wiec chodzi mi o to w klasie moja girl podszczypuje gada z qmplami wiecej niz ze mna wnerwia mnei to okropnie i sie glupio czuje tak jakby nie byla ze mna <boje_sie> powiedcie mi czy taki objaw to zazdrosc badz jak to inaczej nazwac :>
Myślę, że to zazdrość, ale uzasadniona :) Ale pamiętaj też o jednym: w zależności od wieku człowiek inaczej zachowuje się, kiedy kocha. Im się jest młodszym, tym częściej miłość nie jest tak wymagająca, dopuszcza zachowania bardziej swobodne, takie, na które w starszym wieku nie wypada sobie pozwalać i po prostu już się nie ma takich potrzeb. Wyłączność na pewne gesty przychodzi z czasem i z wiekiem. Przynajmniej w przypadku niektórych osób.

Przypuszczam, że Twojej dziewczynie z czasem to minie, a jeśli Ty już tęsknisz za tą wyłącznością, to nie będzie Ci na razie dobrze - nie z tą dziewczyną.

Na Twoim miejscu podchodziłabym bardziej na luzie, przymykała oko na pewne rzeczy, a jeśli bardzo by mi one przeszkadzały, pomyślałabym, czy warto się męczyć. Moja intuicja mówi mi, że rozmowa z partnerką niewiele pomoże, może tylko tyle, że przy Tobie będzie się powstrzymywać, a podczas Twojej nieobecności będzie tak samo. W gruncie rzeczy to najgorszy obrót sprawy, bo będą Cię tylko słuchy dochodziły o jej zachowaniu, a to jeszcze bardziej zaboli.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 28 lis 2005, 10:04

zazdrość :D Ale też powinna się tobą wiecej zająć czy też ty nią...o ile oczywiście to nie twoje złudzenia ;)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 28 lis 2005, 10:21

masz 20 lat i jestescie w 1 klasie?
moze chodzi Ci o rok ?

to zazdrosc, ale moim skromnym zdaniem uzasadniona.... echhh zreszta nei wiem sam jestem zazdrosny swir :D
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 28 lis 2005, 10:35

Kermit pisze:masz 20 lat i jestescie w 1 klasie?
moze chodzi Ci o rok ?

Są w jednej klasie. :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 28 lis 2005, 12:42

poloniusz pisze:w klasie moja girl podszczypuje gada z qmplami wiecej niz ze mna

a czy poza klasa spedza z nimi duzo czasu ??
jesli nie to sam masz odpowiedz
ciebie ma na codzień ich w klasie i
jak daleko posuniete sa te podszczypywania.
moze oni tworza dobra paczke znajomych, jesli nie przekracza pewniej granicy ( klazdy ma inna) to ujest spoko
napisz nam wiecej o waszym zwiazku o jej charakterez, o charakterze jej znajomosci z tymi kumplami
Awatar użytkownika
kattia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kattia » 28 lis 2005, 14:24

Moze z nia porozmawiaj, skoro Ci to przeszkadza... a w ostatecznosci mozesz zaczac robic to samo i zbudzic zazdrosc w niej. Moze wtedy sie opamieta ;D
A tak zupelnie na powaznie, to zazdrosc jest wazna w zwiazku, jest objawem tego, ze danej osobie zalezy, wiec nie dziw sie sobie, postaraj sie jedynie nie popasc w paranoje. Pozdrawiam
KC Skarbie!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”