A JAKIE SA WASZE OPINIE...

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 13 sie 2004, 10:18

powiem szczerze, ze mineły juz czasy, gdy sprzedawano dzieciom marichuane

Gówno minęło. U córki w szkole było to jeszcze w tym roku aż gliny porządek zrobiły po skargach rodziców. Nie wiem czy jestes matką ale lepiej żebyś nie była.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 13 sie 2004, 15:21

natasza pisze:powiem szczerze, ze mineły juz czasy, gdy sprzedawano dzieciom marichuane, po to, aby ich uzaleznic od innych dragow, ona sama teraz przynosi niemałe dochody.Ale wiecie co, ja chyba bym wolała, aby moje dziecko spokojnie czasami(!) sobie zapaliło blanta, niz chodziło pijane po ulicach i darło się w niebogłosy ze swojej głupoty.Pewnie kiedys zdanie zmienie, zobaczymy ;)

Ja tez jestem zdania ze lepiej spalic skreta w domu ,pośmiac sie niz uchlac sie jak swinia i chodzic po ulicach i szyby rozbijac. Po marichuanie czlowiek jest spokojny , wyluzowany ,a alkohol wzbudza agresje. Ale swojemu dziecku nie pozwole ani na jedno ani na drugie :)
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 13 sie 2004, 16:58

fish pisze:
powiem szczerze, ze mineły juz czasy, gdy sprzedawano dzieciom marichuane

Gówno minęło. U córki w szkole było to jeszcze w tym roku aż gliny porządek zrobiły po skargach rodziców. Nie wiem czy jestes matką ale lepiej żebyś nie była.

oj Fish, zbyt łatwo się irytujesz, o to, jaką matką będę, naprawdę nie musisz się martwić...po pierwsze zle zacytowałeś moją wypowiedz, znaczenia było takie, zę minelo czasy KIEDY TO marichuane sprzedawano dzieciakom ,ABY uzalezniac ich od innych dragów !!To nie moje zdanie, lecz wiedza na ten temat.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 16 sie 2004, 12:19

Pod tym względem faktycznie się irytuję. Za narkotyki bym "zabił". I niech mi tu nikt nie mówi, że nie można się uzależnić. Siostra cioteczna się wciągnęła zaczynając od takiego góna jak marycha. Cięzki okres to był dla jej rodziców ale dzięki wytrwałości udało się to przezwyciężyć. I niech nikt nie "ćwierka", że umiera więcej osób od fajek itp. trezba tu zastosować zwykłą statystykę : dostępność i ilość osób uzależnionych. A jak macie taką wiedzę to powinnieście wyczytać, że jeden skręt=10 papierosów.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 16 sie 2004, 13:21

ja tam wole ziele niż fajki,przynajmniej jest efekt :D
A co do seksu po skręciku to prawdziwa ekstaza,raz na jakiś czas sobie zapalimy i się kochamy do upadłego :diabel:
oczywiście nie namawiam :!!:
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 16 sie 2004, 16:07

fish pisze: jeden skręt=10 papierosów.

Co to za głupie porownanie?? Papieros a marichuana to całkowicie dwie inne rzeczy. Papierosy zawieraja nikotyne a marichuana THC. Ale zakladajac ze jest tak jak piszesz to i tak uwazam ze jest dalej mniej szkoliwe. Ludzie pala paczke dziennie czyli 20 papierosow , a skreta zapali sie raz w tygodniu. Nikt mi nie wmowi ze papierosy sa mniej szkodliwe o trawki!!!
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 16 sie 2004, 16:33

i to i to jest moim zdaniem szkodliwe ;)
Ptaszniki to Moja Pasja :D I mam Kilka nA Sprzedaz [;
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 16 sie 2004, 17:39

ja myślę, że to kazdego indywidualnego sprawa, jedni lubią to, a inni tamto, za co nie powinno się potępiać..
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 16 sie 2004, 18:16

Student pisze:
fish pisze: jeden skręt=10 papierosów.

Co to za głupie porownanie?? Papieros a marichuana to całkowicie dwie inne rzeczy. Papierosy zawieraja nikotyne a marichuana THC. Ale zakladajac ze jest tak jak piszesz to i tak uwazam ze jest dalej mniej szkoliwe. Ludzie pala paczke dziennie czyli 20 papierosow , a skreta zapali sie raz w tygodniu. Nikt mi nie wmowi ze papierosy sa mniej szkodliwe o trawki!!!

ja się z tym w 100% zgadzam,poza tym leki psychotropowe(czyli lecznicze) produkowane są na bazie THC.Marihuana jest zabroniona by istniała szara strefa i mafia zgarniała grubą kase!!jestem za legalizacją trawki :569:
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.

Owidiusz
dryncia

Postautor: dryncia » 16 sie 2004, 18:57

Luca masz racje, popieram też jestem za legalizacją :564: . Ale w naszym "cudownym" kraju to nie przejdzie. To nie Holandia niestety, a mogło być tak pięknie. A to przeliczanie 10 fajek= jeden skręt to jakaś głupota. Mi takie skręciki poza dostarczaniem przyjemności, odstresowywaniem pomagają w migrenowych bólach głowy. Inne miękkie taż są spoko, tylko ze z nimi to już trzeba uważać bo faktycznie można się uzależnić. Ja na szczęście używam na tyle rzadko ze mi to nie grozi. A od marihuany jeśli już się uzależnia tylko psychicznie
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 16 sie 2004, 23:44

także popieram legalizację marihuany, to ograniczyłoby szarą sfere, jednoczesnie dobrze wplywając na gospodarkę.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 17 sie 2004, 05:54

natasza pisze:także popieram legalizację marihuany, to ograniczyłoby szarą sfere, jednoczesnie dobrze wplywając na gospodarkę.

Jak legalizacja marichuany moze wpłynac pozytywnie na gospodarkę?? A szara strefa nadal by istniała. Chyba nie wiesz co mowisz ;p
:564:
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 17 sie 2004, 10:19

szara strefa zawsze będzie istnieć ale w przypadku legalizacji jej znaczenie jest marginalne.Weżmy na przykład obniżenie ceny alkoholi wysokoprocentowych które to miało miejsce bodajże w zeszłym roku.Produkcja upadających polmosów z jednej zmiany wzrosła do trzech,zmalał import ze wschodu i południa a państwo ma więcej kasy z akcyzy.Proste??To nie że więcej pijemy,tylko szara strefa się diametralnie skurczyła.Identycznie jest z legalizacją marihuany i domami "przybytku" zwanymi potocznie burdelami.Nie mówiąc o korzyściach dla samych pań,które byłyby ubezpieczone...same plusy :)

Legalizacja!!

Owidiusz
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 17 sie 2004, 11:50

:547: no tak legalizacja domów publicznych na pewno by przyniosła zyski panstwu , ale materialne ! trza by tez wprowadzic zawód "censored" :556: a co z moralem ???? jUz nie wspomne iż nasz kochany Papirz dostał by zawału :567:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 17 sie 2004, 12:58

Daleko jeszcze nam do takich krajów jak Holandia, Niemcy itp... Ale może jeszcze dożyjemy, tylko nie wiadomo czy jeszcze z tego skorzystamy :566:
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sie 2004, 13:13

Ci co juz teraz pala na pewno nie dożyją. :)

Poza tym jak czytam te wypowiedzi to mi sie cos w środku przewraca. Niedługo wyjdzię, że marycha to najlepszy lek na wszystko, stresy, bóle głowy i może K*** środek antykoncepcyjny. Jeszcze Wam zaczną refundować.
Jak jeden kraj to zalegalizował to nie znaczy, że to jest ok. W innych za to jest kara śmierci.
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 17 sie 2004, 13:22

Jak jeden kraj to zalegalizował to nie znaczy, że to jest ok. W innych za to jest kara śmierci.

jeśli tak podchodzić do sprawy to u nas całowanie się na ulicy jest jak najbardziej moralne a na bliskim wschodzie-kara chłosty albo więzienie.Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.Bliżej mi w poglądach do zachodu niż wschodu

Owidiusz
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sie 2004, 13:25

Nie wrzucałem do jednego worka. Ale w europie tylko jeden kraj ma to zalegalizowane. Czy o niczym to nie świadczy?
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 17 sie 2004, 13:29

Fish, wyloozuj, nie chodziło mi o legalizację narkotyków, bo tym mówię zdecydowanie NIE, tylko burdeli (chociaż biorąc pod uwagę nasze Agencje Towarzyskie...)
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 17 sie 2004, 13:30

dwa,z tego co wiem to jeszcze mają Czesi.Z tym że tylko sklep z ziółkami jest w Pradze ale trzeba by to sprawdzić.
A'propos przez pewien czas u nas też można było posiadać niewielką część narkotyków miękkich na własny użytek.
I teraz mam pytanie,skoro zniesiono ten "przywilej" argumentując że spadnie ilość narkomanów a wcale tak się nie stało,to po co go wprowadzono????

Owidiusz
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sie 2004, 13:34

To nie było Jarku do Ciebie. A budele mogliby zalegalizować.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sie 2004, 13:37

skoro zniesiono ten "przywilej" argumentując że spadnie ilość narkomanów a wcale tak się nie stało,to po co go wprowadzono????

Tego nikt nie zrozumie. Nie wiem jak to wymyślili ale jakby pozwolili jeżdzić po litrze wódki samochodem to każdy by jeżdził. Gdyby zezwolili na kupowanie narkotyków to zdecydowanie więcej ludzi by się w to bagno wpieprzyło.
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 17 sie 2004, 14:14

Fish,pewnie długo by można polemizować,ale zaręczam cię że nie każdy by jeździł po litrze,a teraz jest tak http://wiadomosci.wp.pl/wid,5603104,wiadomosc.html i http://wiadomosci.wp.pl/wid,5601982,wiadomosc.html nadmienie że to się wydarzyło wczoraj.
Myśle że to jest tak,kto ma pić i brać to i tak będzie to robić a zakazane smakuje lepiej

Owidiusz
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 sie 2004, 14:16

mariusz pisze:
natasza pisze:także popieram legalizację marihuany, to ograniczyłoby szarą sfere, jednoczesnie dobrze wplywając na gospodarkę.

Jak legalizacja marichuany moze wpłynac pozytywnie na gospodarkę?? A szara strefa nadal by istniała. Chyba nie wiesz co mowisz ;p

prosze Cie..
nie chce mi sie tego tlumaczyc
wystarczy troche ruszyc glowa

[/quote]

fish pisze:Ci co juz teraz pala na pewno nie dożyją. :)

paranoja..
wiedza Polaków na temat marihuany jest naprawdę biedna..

mysle, ze powinniscie przestac wypowiadac sie w tym temacie, bo wstyd to czytac
BEKA Z WAS.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sie 2004, 14:19

Ale przeciez ja nic innego nie twierdziłem. Gdyby takie sytuacje zalegalizować to nic innego w wiadomościach byś nie czytał.
Jak zalegalizujemy narkotyki to będzie po prostu więcej nekrologów w gazetach. I bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 17 sie 2004, 14:21

BEKA Z WAS.

przepraszam z kogo??

Owidiusz
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 sie 2004, 14:25

http://hyperreal.info/kanaba/go.to/index

tu macie stronkę, najpierw pogłębcie Wasza wiedzę, dopiero pozniej zacznijcie dyskutować, warto mi sie wydaje zwrocic uwage na odnosniki do medycyny

http://info.onet.pl/965812,16,item.html
a to ostatni najnowszy link

jest wiele faków i mitów, jest wiele czynnikow dobrych jak i negatywnych, które zawiera marihuana, ale na Boga, to używka , która nie niszczy tak człowieka jak kazdy inny narkotyk, wystarczy troche posiedziec w tym tamacie..
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 sie 2004, 14:26

Luca pisze:
BEKA Z WAS.

przepraszam z kogo??

nie z Ciebie Luca :564:

Beka z takich teorii , jakie wysuwa Fish na przykład
zreszta wydaje mi sie, ze szkoda marnowac czas na tak daremna dyskusje ;)

dlatego tez podalam wyzej link do stronki, z ktora co aniektorzy powinni sie zapoznac ;)
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sie 2004, 14:31

Widzę Natasza, że ty jesteś obeznana z tematem. I niech tak zostanie.
Jak ktosma 25 lat to jak sobie zapali raz na jakis czas to może może mu sie nic nie stanie, nie wciągnie się i nie przejdzie na twarde. Ale jak zaczynają dzieci co maja słaba i nierozwinętą psychike i robia to dla szpanu to juz inny temat.
Tobie się udało nie wejść dalej ale nie wszyscy tak mają. I nie uogólniaj. Zachód wcześniej był na to otwarty a my dopiero dzięki "dobroci" demokracji.
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 17 sie 2004, 14:34

super strona!!wiedziałem że pomagają w leczeniu depresji ale nowotwory i stwardnienia rozsiane...hoho

Jeszcze wracając do wypowiedzi Fisha,jestem za legalizacją ale nie w sensie że 15 latek będzie chodził upalony po ulicy.Trzeba wprowadzić to z głową,np. zakaz palenia w miejscach publicznych,wiek 21 lat,kupno tylko w sklepach,kontrola zakupu,ograniczona ilość itd.

Owidiusz

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”