Wyraź to. Czymkolwiek to jest.

Trafiaja tu topiki ktore zostały załozone w działach tematycznych forum, a do nich nie pasowały. Posty w tym dziale automatycznie są kasowane co 180 dni.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 21:57

Gosia... pisze:że zwalasz winę na auto czy warunki

i widzisz tu się mylisz. bo ja wcale nie zwalam winy na to, że przywaliłem w tą ciężarówkę na auto, pogodę, czy cokolwiek innego. ja nie zauważyłem i to moja wina. ale nie przywaliłem w nią dlatego, że gapiłem się gdzieś w bok, czy gadałem przez telefon, czy grzebałem przy radiu. pechowo słońce mi świeciło w miejsce na szybie na lini gdzie powinienem widzieć tą żółtą ciężarówkę...

Gosia... pisze:Myślę, że stawiłam czoła trudniejszym sytuacjom

no to powiedz mi teraz na jakiej zasadzie oceniasz poziom trudności sytuacji.

Gosia... pisze:że brak Ci pokory i rozwagi, stąd ten wypadek.

no to teraz słucham uzasadnienia tych słów. bo bardzo ciekawa teza wyszła z Twoich ust Gosiu
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 cze 2008, 22:00

Gosia... pisze:brak Ci pokory
Mati pisze:słucham uzasadnienia tych słów
Chociażby ostatnie Twoje tu posty. Niepotrzebnie kozaczysz. U mnie w domu nazwano by to pyskowaniem.
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 22:00

Mati pisze:Gosia... napisał/a:
że brak Ci pokory i rozwagi, stąd ten wypadek.

no to teraz słucham uzasadnienia tych słów. bo bardzo ciekawa teza wyszła z Twoich ust Gosiu

:) potup jeszcze troszkę nóżką. chciałam Ci coś pokrzepiającego napisać, ale... po co :D?

Jejku jak się cieszę, że jutro godzina 13.10.jest już tak blisko :) Nie wiem kiedy się opaliłam, ale się opaliłam <szok>. W niedzielę mamy jechać na ryby. A słyszałam, że ma padać weekend, prawda to? Słyszałam coś ktoś?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 cze 2008, 22:02

Ja się zbytnio wcinać nie zamierzam. Wiem jedno - jeśli kierowca nie zauważył drugiego auta i był wypadek to zawsze odpowiedzialność jest to jego. I nie istotne co to spowodowało - jego nieuwaga, senność, pogoda itp. itd. I to nie jest coś podchodzącego pod dyskusję.

[ Dodano: 2008-06-05, 22:04 ]
Gosia... pisze:A słyszałam, że ma padać weekend, prawda to? Słyszałam coś ktoś?
Nie kraaaacz!Ja jestem zaproszona na jakieś ASG w niedzielę. Kurna powinnam się uczyć :/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 cze 2008, 22:07

Mati pisze:a już na pewno czegoś w rodzaju cinquecento, seicento, uno itd...

a ja mówiłam, ze takie coś to nieee, mówiłam

wiesz śmieszy mnie, że zwalasz winę na auto czy warunki.

inne, lepsze auto nie poszło by na złom, pewnie o to Młodemu chodziło

Ale byłam na cudny spacerze. I bolą mnie plecy od szyszki takiej co mi sie dobre pół godziny wbijała w okolicach łopatki
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 22:09

księżycówka pisze:Chociażby ostatnie Twoje tu posty. Niepotrzebnie kozaczysz.

nie kozaczę Księżycówko. po prostu nie lubię gdy ktoś ocenia kogoś, a nie znalazł się w takiej samej sytuacji. owszem, każdy z kierowców jechał tamtędy pod słońce, a ja przyłożyłem, ale jak już powiedziałem nie przez brawurę, szczeniactwo czy coś takiego...

księżycówka pisze:I to nie jest coś podchodzącego pod dyskusję.

a ja o tym nie dyskutuje. po prostu nie pozwolę by ktoś mnie oceniał, a nawet nie wie jak to wyglądało dokładnie. facet jadący za mną mógłby, bo widział, miał takie same warunki...tyle

[ Dodano: 2008-06-05, 22:16 ]
no tak bo Ted napisał, że takie są wady małego auta, że praktycznie nic z niego nie ma. w lepszym aucie silnik by się obniżył czy coś takiego i by tylko blacha dostała. przyznałem mu rację i stwierdziłem, że nie kupię więcej małego auta, a Gośka zaczęła po mnie jechać w ogóle na inny temat.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 cze 2008, 22:17

Mati pisze:a nie znalazł się w takiej samej sytuacji.
Gosia jeździ tyle lat i to kurna po Łodzi że myślę, że ze 100 gorszych miała. I jako bardziej doświadczony kierowca ma pełne prawo oceniać nowicjusza.
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 22:23

księżycówka pisze:Gosia jeździ tyle lat i to kurna po Łodzi że myślę, że ze 100 gorszych miała. I jako bardziej doświadczony kierowca ma pełne prawo oceniać nowicjusza.

Dziękuję Ci :) Ale uważam się za bardzo młodego i niedoświadczonego kierowcę. Mam w sobie dużo pokory na drogach i jestem otwarta na rady innych. Ty Mati, jak widać nie bardzo.

Mati pisze:po prostu nie pozwolę by ktoś mnie oceniał

a widzisz ja mam odwrotnie. Nie nakrzyczę i nie obrażę się na nikogo, gdy mi powie że jestem do pupy kierowca, jak rozwalę auto.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 22:24 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 cze 2008, 22:25

księżycówka pisze:Gosia jeździ tyle lat i to kurna po Łodzi że myślę, że ze 100 gorszych miała.

Też tak myślę, u nas to czasami sa takie sytuacje, że szkoda gadać.
Życzę Ci byś już stłuczki nigdy nie miał, ani wypadku.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 05 cze 2008, 22:27

Dzindzer pisze:I bolą mnie plecy od szyszki takiej co mi sie dobre pół godziny wbijała w okolicach łopatki

znowu? ;DD <browar>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 22:28

księżycówka pisze:Gosia jeździ tyle lat i to kurna po Łodzi

dobra, będziemy się licytować kto ile jeździ i po jakim mieście??

księżycówka pisze:że ze 100 gorszych miała.

ale ja nadal nie rozumiem, na czym to polega, że jedno zdarzenie jest gorsze od drugiego. ja też miałem kilka sytuacji, że mi pieszy wybiegł, albo wyjechał mi inny samochód przed maske, albo coś...i co, mijałem, hamowałem i się udawało. i mogłem tak jak Gosia, jeździć tyyyle lat i nic by nie było. pech

I jako bardziej doświadczony kierowca ma pełne prawo oceniać nowicjusza.

no a moim zdaniem nie. Gosia nie widziała tego zdarzenia, a z opisu ciężko ocenić jak było. może dlatego policjanci przyjeżdżają na miejsce wypadku, a nie spisują protokołu tylko na podstawie opisu przez telefon. hm?

nie chce się z Wami kłócić dziewczyny, ale po prostu moim zdaniem nie na miejscu i nie sprawiedliwe jest ocenianie mnie w takiej sytuacji. co nie zmienia faktu, że dałem ciała dzisiaj rano
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 22:30

Dzindzer pisze:Też tak myślę,

ludzie pod prąd jeżdża, trzeba omijać np :D
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 cze 2008, 22:33

TedBundy pisze:znowu? ;DD <browar>

znowu, znowu, ale w plenerze. A tam to Ty popierasz <browar>

Mati wyluzuj <przytul>
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 22:37

Dżin., zamknij, skasuj ten offtopowy top, bo NIE ZNIESE ! ;DD
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 05 cze 2008, 22:39

księżycówka pisze:Nam albo mdłe wychodzi zawsze albo za mocno przyprawione

Cóż, tego niestety nie można nauczyć, trzeba wyczuć :)

Niepotrzebnie się przechwalałam tym objadaniem. Leżałam ze 3 godziny po tym i nie mogłam się ruszyć O_o Wyglądam, jakbym połknęła piłeczkę ;)

Poza tym dziś przytłacza mnie to miasto. Dziś chcę zdać natychmiast to, co mam do zdania, spakować się i spitalać gdzieś.

W ogóle tymianek mi zakwitł i tak nie wiem.

Nie wiem.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 22:39

Gosia... pisze:Mam w sobie dużo pokory na drogach i jestem otwarta na rady innych. Ty Mati, jak widać nie bardzo.

a Ty Gosiu jak widać oceniasz mnie po jednym zdarzeniu...może wróć kilkadziesiąt stron w tył i poczytaj co pisałem na temat tego jak jeździłem jako dostawca.

Nie nakrzyczę i nie obrażę się na nikogo, gdy mi powie że jestem do pupy kierowca, jak rozwalę auto.

ja też się nie obrażę jak powie mi "ale dałeś dupy stary" , ale Ty po jednym zdarzeniu oceniasz mnie jako kierowcę jako całokształt i to uważam za nie fair
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 22:43

Mati pisze:Ty po jednym zdarzeniu oceniasz mnie jako kierowcę jako całokształt i to uważam za nie fair

Przykro mi, życie nie jest sprawiedliwe. Nie przejmuj się. Każdy ma gorszy dzień <browar>
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 05 cze 2008, 22:50

Mati pisze:po jednym zdarzeniu oceniasz mnie jako kierowcę jako całokształt i to uważam za nie fair
powiedzmy sobie szczerze że kozaczysz nie od wczoraj - a to ci przechodnie przechodzą za wolno, a to gruba baba za wolno schodziła z drogi. dobrze że wczoraj skończyło się tylko tak,bez ofiar. mam nadzieję że to cię czegoś nauczy... a może nie...
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 22:55

racja, skończmy wałkować ten temat bo i tak się nie zrozumiemy i nie dojdziemy do tego o co chodzi drugiej stronie....nie Gosiu, ja nie piję...

[ Dodano: 2008-06-05, 22:56 ]
Blazej30 pisze:e kozaczysz nie od wczoraj

to ma być kozaczenie?? no Błażeju proszę Cie...w ogóle nie zrozumiałeś o czym ja wtedy pisałem. no ale trudno...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 cze 2008, 22:58

Mati pisze:dobra, będziemy się licytować kto ile jeździ i po jakim mieście??
Nie, bo to oczywiste. :)

Mati zapraszam do Warszawy na ulicę. W kontekście kierowców i miasta jakie ja znam Ty jesteś śmieszny w ym momencie tak jak i byłeś w kwestii dostaw. :)
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 22:58

Mati pisze:nie Gosiu, ja nie piję...

ja tym bardziej :D Ale Ty teraz możesz, bo przecież skończyła się wymówka, bo prowadzę :D
Widzę, że się nadąsałeś konkretnie. A niech tam, miłego wieczoru, Mati!

Dobranoc :*
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 23:09

księżycówka pisze:Nie, bo to oczywiste. :)

oczywiste, bo ja jeżdżę od paru miesięcy po Gorzowie, a Gosia x czasu po Łodzi. i co w tym takiego? i tu i tu ludzie wymuszają, zajeżdżają, przejeżdżają na czerwonym. Gosia wczoraj nawet "chwaliła" się, że przejeżdża na "różowym"...owszem, natężenie ruchu inne, inne skrzyżowania, ale i tu i tu są różne sytuacje, warunki. nie można tego tak bezpośrednio porównać.

księżycówka pisze:Mati zapraszam do Warszawy na ulicę

i co? równie dobrze mógłbym tam do końca życia jeździć bez stłuczki. zaprzeczysz? nie, bo to kwestia odrobiny szczęścia, przy jednocześnie doświadczeniu i umiejętnościach. młody koleś zaraz po egzaminie będzie jechać i nic mu się nie stanie, a drugi z 20 letnim stażem będzie jechać i wpieprzy się pod tramwaj. i co, powiesz, że ten pierwszy jest lepszym kierowcą niż ten drugi? nie sądze...

księżycówka pisze:W kontekście kierowców i miasta jakie ja znam Ty jesteś śmieszny

wyraziłaś się tak nie jasno, że moja głowa tego nie pojmuje...

księżycówka pisze:i byłeś w kwestii dostaw. :)

no widzisz. a ja uważam, że doszedłem do słusznych wniosków na temat kultury osobistej ludzi w moim mieście. i mogę być śmieszny, żałosny dla Ciebie ze swoimi wnioskami, przemyśleniami i tym, że będe się wkurzać na ludzi, którzy mimo, że mogą i nic im to nie przeszkadza to nie ustępują miejsca innym...trudno

Gosia... pisze:Widzę, że się nadąsałeś konkretnie

eh..o co Wam kurcze chodzi? jakie dąsanie się? sami rzucacie teksty jak do dzieciaka, a potem ja jestem postrzegany w tym kontekście...na nikogo się nie obraziłem, a to, że mamy różne poglądy na dany temat, przecież nie jestem powodem do tego, byśmy się obrażali jak dzieci w przedszkolu

Gosia... pisze:A niech tam, miłego wieczoru, Mati!

miłego wieczoru Gosiu :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 cze 2008, 23:12

Mati pisze:sami rzucacie teksty jak do dzieciaka
Bo tak się właśnie zachowujesz.
Ja w durne polemiki z Tobą wdawać się nie zamierzam. Współczuję wypadku. Na drugi raz będziesz ostrożniejszy :)

[ Dodano: 2008-06-05, 23:13 ]
Mam już zawrót głowy od tych ofert.
Wybrałam tylko 7. Byłoby więcej, ale ktoś se tutaj nigdy nie wyrobił paszportu :/
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 05 cze 2008, 23:17

Blazej30 pisze:Mati napisał/a:
po jednym zdarzeniu oceniasz mnie jako kierowcę jako całokształt i to uważam za nie fair
powiedzmy sobie szczerze że kozaczysz nie od wczoraj - a to ci przechodnie przechodzą za wolno, a to gruba baba za wolno schodziła z drogi. dobrze że wczoraj skończyło się tylko tak,bez ofiar. mam nadzieję że to cię czegoś nauczy... a może nie...

<browar>

Od ilu lat ma Gosia prawko? Aż z ciekawości zapytam :D

Mati pisze:i co? równie dobrze mógłbym tam do końca życia jeździć bez stłuczki. zaprzeczysz? nie, bo to kwestia odrobiny szczęścia, przy jednocześnie doświadczeniu i umiejętnościach. młody koleś zaraz po egzaminie będzie jechać i nic mu się nie stanie, a drugi z 20 letnim stażem będzie jechać i wpieprzy się pod tramwaj. i co, powiesz, że ten pierwszy jest lepszym kierowcą niż ten drugi? nie sądze...

Doświadczenie jest dla mnie najważniejsze. Ty go nie masz :)
No sorry, ale kilka miesięcy w porównaniu z kilkoma laty to marnie wychodzi. Szczęście jest potrzebne, ale dla mnie to doświadczenie i umiejętność jazdy jest najważniejsza.

Zaliczyłam. Dzięki za kciuki <banan>
Grace

Postautor: Grace » 05 cze 2008, 23:17

Mati pisze:księżycówka napisał/a:
Mati zapraszam do Warszawy na ulicę

i co?

Nie masz pojęcia o wyobrażeniu...

Mati pisze:oczywiste, bo ja jeżdżę od paru miesięcy po Gorzowie, a Gosia x czasu po Łodzi.

ej, ja nigdzie nie napisałam, że uważam się za dobrego kierowcę. Nigdy jeszcze tak nie powiedziałam i nie powiem przez najbliższe parę dobrych lat i kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy km i to po Miastach a nie miasteczkach.

[ Dodano: 2008-06-05, 23:19 ]
Marissa pisze:Od ilu lat ma Gosia prawko? Aż z ciekawości zapytam

no właśnie ze mnie się zaraz robi samochwałę. a ja się nie poczuwam, naprawdę. Od 3 mam, czyli niewiele dłużej niż Mati.

Marissa pisze:Zaliczyłam.

<jupi> gratulacje !
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 23:21 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 05 cze 2008, 23:21

Yas, Marissa gratulacje :)

Pomyliły mu się daty i wesele jest 28go, to mam więcej czasu.
A jutro wielka impreza urodzinowa koleżanki z pracy <banan>
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2008, 23:21

księżycówka pisze:Na drugi raz będziesz ostrożniejszy :)

na pewno

dobra idę spać. dobranoc wszystkim <browar>

[ Dodano: 2008-06-05, 23:29 ]
Marissa pisze:Doświadczenie jest dla mnie najważniejsze. Ty go nie masz :)

nie mam. ale jak już powiedziałem, doświadczenie nic nie zmieni w niektórych sytuacjach i nie można przez to oceniać, który z kierowców jest lepszym kierowcą

Gosia... pisze:Nie masz pojęcia o wyobrażeniu...

byłem w Warszawie jakieś 2-3 lata temu. widziałem jak jeżdżą, zresztą miałem okazję pojeździć trochę z "warszawiakami" i nie była to przyjemna przejażdżka, więc jakieś małe wyobrażenie mam

Gosia... pisze:ej, ja nigdzie nie napisałam, że uważam się za dobrego kierowcę. Nigdy jeszcze tak nie powiedziałam i nie powiem przez najbliższe parę dobrych lat i kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy km i to po Miastach a nie miasteczkach.

to był tylko przykład Gosiu. nic osobistego

Gosia... pisze:Od 3 mam, czyli niewiele dłużej niż Mati.

no ja mam 8 miesięcy

Marissa pisze:Zaliczyłam.

gratuluje Marisso

wiecie co jest w tej dyskusji najlepsze? że ja się z Wami zgadzam z tym, że dzisiaj zawiniłem. tylko, że ja cały czas mówię, że nie można ocenić człowieka jako kierowcy po jednym zdarzeniu, bo na tej samej zasadzie powinniście napisać, że jestem świetnym kierowcą, bo np. ominąłem raz dzieciaka co mi wybiegł zza auta.

[ Dodano: 2008-06-05, 23:44 ]
dobra serio idę spać. pa

Gosiu, Księżycówko <browar>
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 23:30 przez Mati, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 06 cze 2008, 00:32

omaoamio, ale z jestem pjana. ale i tak jest fajnie !!
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 06 cze 2008, 00:42

aleosohozi? Mati wrzucił na tuba filmik z jakiejś swojej kraksy czy coś, tak o tym gadacie? Marissa jest doświadczonym 22-letnim kierowcą? wtf?

dobra, nie pasuję do tego topa <pijak>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 06 cze 2008, 00:58

Joasia pisze:piątek 13.

ja myślę, że się cieszyć należy :).

lollirot pisze:Wyglądam, jakbym połknęła piłeczkę ;)

Mnie to generalnie po wszystkich wypycha, nawet po wodzie :|.

Mia pisze:Yas, Marissa gratulacje :)

dziękuje :).

Grill przy piwku fajny był. Nacykane ponad 50 zdjęć i ile śmiechu :).

Wróć do „Śmietnik”