Dlaczego on nie chce? :(

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Lina
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lina » 20 paź 2006, 15:13

Mona pisze:Gdyby mi tak chłopak powiedział, to zwiałabym od niego, bo nie czułabym się przy nim bezpiecznie, wszycho

bo do sexu można się brać jak się bierze pod uwagę wpadkę...a nie zostać potem samotną mamą bo facet 'nie był gotowy', 'w końcu miał studia'
chodzi o to by mieć pewność, że jak się coś wydarzy to nie zostaniesz z tym sama
poza tym masz prawo do normalnego życia sexualnego (to znaczy takiego, które odpowiada także tobie...) powinnaś na pewno z nim porozmawiać, sms-em możesz umawiać godzinę a nie dyskutować o związku ;)
powiedz mu, że się obawiasz czy on na bank traktuje ciebie tak poważnie jak ty jego (ale niekoniecznie tak wprost...bo się prawdopodobnie wystraszy)
Pod Gwiazdą będę czekać
Zawołam i dostanę odpowiedź
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 20 paź 2006, 16:01

Lina pisze:bo do sexu można się brać jak się bierze pod uwagę wpadkę...a nie zostać potem samotną mamą bo facet 'nie był gotowy', 'w końcu miał studia'
chodzi o to by mieć pewność, że jak się coś wydarzy to nie zostaniesz z tym sama

Jak najbardziej. Rozpoczynając życie seksualne trzeba mieć świadomość odpowiedzialności, jaka z tym się wiąże. Moim zdaniem jest to przejaw niedojrzałości, szczeniactwa, bo działa na zasadzie:
"Kupiłem sobie świetne auto. Kapitalnie się nim jeździ, daje mi to mnóstwo satysfakcji... ale co? Za benzynę płacić? Wypadki? Ooo, Panie, to ja je chyba sprzedam bo ja bym wolał bez tego móc się nim cieszyć..."
Poważna rozmowa powinna wszystko załatwić, jeśli Twój facet wyciągnie odpowiednie wnioski, Paddy.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Snowblind
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Snowblind » 20 paź 2006, 16:14

paddy pisze:Napisałam smsa:
"ZastanawiamSięGdzie"Ja"JestemWNaszymZwiązku.ICzyZwiązekBezUczućMożnaWOgóleNazwaćZwiązkiem.BoTwójPanicznyStrachPrzedCiążąIMyślŻeMiałbyśZeMnąCośWspólnegoNaZawszePrzerażaCię.WidzęŻeNieJesteśPewienSwoichUczuć(OIleWOgóleCokolwiekTakiegoKierujeszWMojąStronę).
SpytajLudziCzyChorymNieJestTwojeZachowanie:Tabletki,Gumka,DościeNaZewnątrzTużPrzedOkresem.MyślałamŻeSeksMaDawaćPrzyjemnośćANiePanicznyStrach.MożeLepiejWOgóleTegoNieRobićWtedyBędzieszMiałPrzynajmniej100%Pewności.NieBędęTracićOstatnichPieniędzyNaZbędneTabletki.
terazNie,PotemNie.TyNigdyNieZrobiszTegoNormalnieSpontanicznie.ŚredniowieczeJużMinęło.WidzęŻeJestemDlaCiebiePrzyjaciółko-spełniaczkąNajprostrzychPotrzeb.AlboPigułkiAlboGumki.WspółżycieZawszeŁączySięZKonsekwencjami.ZresztąWszystkoMaJakieśMinusy.NieLiczyszSię
zMoimiPotrzebami.NiePrzeszkadzaCiWidzęToŻeStaleDzieliNasJakiśLateksINiePotrzebujeszPoczuciaBliskościKtóreuzupełniaKażdyZwiązek.Spoko.NiePrzeszkadzajSobie.UczSięUcz.PoProstuZawszeBędzieJużTylkoPetting(oIleNaPalcachNieZostanieSperma),NoAlboMożeIWiatrZawieje.pa

Wysłać mu to? Zmienic coś może? Dodać?

Niedobrze, nigdy tak nie rób nie mów co druga połówka myśli ! Możesz mówić co czujesz ale nigdy nie mów za drugą osobę..Za ręke i do ginekologa na pogadanke na temat bezpiecznego sexu.
MarcinekTata
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: MarcinekTata » 20 paź 2006, 16:22

paddy pisze:tak, i zaczęły się problemy..
mój chłopak chciałby żebym zaczęła brać tabl antykoncepcyjne. wszystko ok.
ale chce je tylko dlatego żeby mieć większą pewność z prezerwatywą
Mi się w głowie to nie mieści.. Myślałam że skoro antykoncepcja działa już od 4-5. tabletki, a ja bym je brała już miesiąc, to pod koniec cyklu, dzień lub dwa przed regularnym okresem moglibyśmy spróbować juz bez. Ale nie
On chce i prezerwtywy, i tabletki i i tak dochodzi na zewnątrz
to jest chore
Boi się tego dziecka jak diabli. Boi sie przerwać studia i być już do końca związanym ze mną. On mnie chyba jednak nie kocha
Poradźcie, czy to sie da jakoś wyjaśnić? Coś z tym zrobić? Czuję się potwornie
Najchętniej w ogóle by nie próbował nic żeby tylko nie było wpadki.
Czy to jest normalne? Kązdy sie boi, ale chyba jak się już kocha to wtedy strach staje się mniejszy prawda? Mozna go przekonać? Ale nie chce go znów zmuszać.

Ano się boi. Boi sie wziąść na barki ciężar odpowiedzialności, chce jeszcze byc chłopcem, nie mężczyzną... A i tak nie uchroni się przed nieuchronnym
Człowiek zniesie w życiu wszystko, z wyjątkiem jajka... A Rysiek śpiewał: "W życiu piękne są tylko chwile..."
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 20 paź 2006, 23:16

paddy czy Ty jesteś jego pierwszą partnerką?
Jeśli to są jego pierwsze kontakty to może po prostu z czasem zrezygnuje z któregoś zabezpieczenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 20 paź 2006, 23:19

Masz racje, to jest chore, szczerze wspolczuje takiego schizoidalnego faceta, ja bym wolal walic konia niz taki seks.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 20 paź 2006, 23:57

Joasia pisze:paddy czy Ty jesteś jego pierwszą partnerką?

tak.. i mam nadzieję ze nastepną nie bedzie mu lepiej :(
Powiedzial ze mnie nie kocha, ze to bylo tylko przywiazanie, bo nie widząc mnie powoli zapomina. Dlatego chcial zerwac, ale jednak bedziemy:po to zeby sie od siebie czegos uczyc.
Ale wiem juz ze na jakąś prawdziwą milosc poczekam az bede miec te 24 lata
Teraz nie ma szans..

[ Dodano: 2006-10-20, 23:58 ]
paddy pisze:Dlatego chcial zerwac

żeby mnie nie ranić, jakbym sie bardziej potem zaangazowała a on by sie zakochal w innej naprawdę.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 21 paź 2006, 00:27

paddy pisze:Powiedzial ze mnie nie kocha, ze to bylo tylko przywiazanie, bo nie widząc mnie powoli zapomina. Dlatego chcial zerwac, ale jednak bedziemy:po to zeby sie od siebie czegos uczyc.
Ale wiem juz ze na jakąś prawdziwą milosc poczekam az bede miec te 24 lata
Teraz nie ma szans..

Dziewczyni, bierz pupe w troki i sama go zostaw, bo to jest chore. Chce z Toba byc zapobiegawczo, asekuruje sie, bo boi sie byc sam pewnie. Mam wrazenie ze on jest pewny tego, ze Ty nie bedziesz potrafila go zostawic. pokaz mu ze tak nie jest, wtedy czekal na reakcje.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 paź 2006, 01:08

paddy pisze:Powiedzial ze mnie nie kocha, ze to bylo tylko przywiazanie, bo nie widząc mnie powoli zapomina. Dlatego chcial zerwac, ale jednak bedziemy:po to zeby sie od siebie czegos uczyc.

Z cała stanowczoscia uwazam, ze jestescie siebie warci ( i nie chodzi mi tu teraz tylko o ten temat)
paddy pisze:na jakąś prawdziwą milosc poczekam az bede miec te 24 lata

a dlaczego 24 a nie 22 czy 27 ??
TFA pisze:Chce z Toba byc zapobiegawczo, asekuruje sie, bo boi sie byc sam pewnie.

na pewno i do tego chce miec na kim ćwiczyc umiejetności seksualne, bo jak sie zakocha to chce dla nowej juz cos umiec w tym łózku
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 21 paź 2006, 01:16

to sie nazywa pragmatyzm i to w jak mlodym wieku! ;]. czyli bedziecie razem z rozsadku? hehe dobre sibie

bycie dla bycia... widzialem kilka takich przypadkow... dla kogos z zewnatrz plakac sie chce.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 paź 2006, 01:23

krackowiaczek pisze:. czyli bedziecie razem z rozsadku?

raczej z braku innych opcji
a dla niego dodatkowe bonusy w postaci darmowego seksu, przepraszam kursu uprawiania seksu.

Przykro mi ale tak jest, to kolejny który Cie tak tarktuje, cos w tym jednak jest
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 21 paź 2006, 07:46

Mój ex też panicznie bał się wpadki, dlatego zdecydowaliśmy się na tabletki. Zresztą baliśmy się oboje. Ale nikt nie wpadł na poraniony pomysł z prezerwatywą czy kończeniem na zewnątrz.
Wtedy nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale dziś patrząc na to chłodno, wydaje mi się bardzo prawdopodobne, że gdybym zaszła w ciążę, to zostałabym z tym sama.

A co do Twojego faceta. Ile On ma lat w ogóle? Musiałby rzucić studia, no darujcie. Wystarczyłoby się przenieść na zaoczne i do pracy. Mój kolega wpadł ze swoją dziewczyną będąc na dziennych studiach. Nie wiem, jak to się dalej potoczyło, ale chyba jakoś dają radę.

Jak napisała Miltonia, spróbuj wybadać, zapytać, co On by zrobił w razie wpadki. I nie zwracaj tak uwagi na to, co On mówi, choć tego nie bagatelizuj, ale patrz na Jego reakcję werbalną.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 21 paź 2006, 09:13

Dzindzer pisze:Z cała stanowczoscia uwazam, ze jestescie siebie warci

no faktycznie to tak jest: najpierw on szalał, ja nie mogłam, a teraz przez ten wyjazd to on się odkochuje, a ja tęsknię coraz bardziej.
Dzindzer pisze:a dlaczego 24 a nie 22 czy 27

nie wiem ile potrwa moje stawanie się dorosłą, ale dla wielu osób które znam,
to właśnie gdzieś po 4-5 latach uwolnili się od poprzedniegu uczucia i znaleźli kogoś już na stałe. Teraz chcę realizować swe marzenia, plany i cieszyć się dniem. Na miłość chyba za późno nie jest nigdy. Może tak miało być, że miał pojawić się w mym życiu by czegoś mnie nauczyć i żebym ja nauczyła czegoś jego. Jak to mówi moja kumpela: jeśli będziemy mieli być ze sobą - to będziemy, bez względu na czas..
Dzindzer pisze:a dla niego dodatkowe bonusy w postaci darmowego seksu, przepraszam kursu uprawiania seksu

być może.. ale chyba jeśli by tak było, to chyba nie zrywałby już teraz żebym się nie angażowała bardziej i bardziej cierpiała w przeszłości. Nie chciał właśnie żeby później było tak jak z tym poprzednim.
Ale teraz już wiem że nie ma sensu. Ja też się w końcu nauczę czegoś, no nie? :>
Olivia pisze:I nie zwracaj tak uwagi na to, co On mówi, choć tego nie bagatelizuj, ale patrz na Jego reakcję werbalną

pytałam już kiedyś, i twierdzi że poszedłby do pracy, ale mówił to z wielkim kamieniem na sercu. (Boi się też chyba zawieść swych rodziców, którzy w nim pokładają też swoją przyszłość :/ )
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 paź 2006, 11:16

FCyba tak nie do konca rozumiem. Pomijajac ze sam nie wie czgeoi chce [raz kocha raz nie] to on na moje oko ni ejets po prostu jeszcze gotowy na sex. Po kiego sie zmuszacie?
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 21 paź 2006, 11:20

moon pisze:ni ejets po prostu jeszcze gotowy na sex.

Nie no niby to nie jest gotowy na bycie ojcem. Niedługo tak Go strach zeżre, że będzie stukał przy Tobie poduszkę, patrząc na Ciebiei wyobrażając sobie, że to w Ciebie wchodzi, w prezerwatywie, a Ty po pigułkach. Prewencja przede wszystkim! :]
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 paź 2006, 12:24

Olivia pisze:Nie no niby to nie jest gotowy na bycie ojcem.
Paniczny strach przed ciaza wiaze sie z niewiedzy i psychicznego nieprzygotowania.
Awatar użytkownika
Lina
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lina » 21 paź 2006, 12:40

Daj sobie skarbie spokój bo nic dobrego z tego dla ciebie nie wyjdzie...nie daj Boże zajdziesz w ciążę i masz jak w banku samotne wychowywanie...nic na siłę. poczekaj na faceta, który będzie chciał i potrafił traktować ciebie i wasz związek poważnie...
Pod Gwiazdą będę czekać

Zawołam i dostanę odpowiedź
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 21 paź 2006, 13:01

Lina, dobrze gadasz <browar> ja w ogole nie widze sensu bycia w takim zwiazku... facet jest "troszke" postrzelony... w ogole bycie ze soba po to aby zaspakajac swoje potrzeby :? to nie lepiej zostac FwB?
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 21 paź 2006, 15:27

moon pisze:Paniczny strach przed ciaza wiaze sie z niewiedzy i psychicznego nieprzygotowania

nie.. on po prostu nie czuje do mnie tego, co powinien czuć żeby był pewien że chce ze mną zostać już na zawsze. Nie kocha mnie.. I pewnie nie pokocha. Może czasem zatęskni.. może powspomina.. ale nigdy nie będzie już tak jak było..
już nawet nie potrafi powiedzieć żę tęskni, tak jak kiedyś to robił co chwilę..
odległość zniszczyła to, że za krótko się znaliśmy i nie mogliśmy się na maxa rozkochać.. No cóż.. było minęło. Jak zwykle w moim życiu zresztą :]
ale przynajmniej wiem że i ja i on nauczyliśmy się wiele od siebie, innego patrzenia na życie i ludzi, innego podejścia do miłości. ;) Będzie dobrze..
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 paź 2006, 15:32

paddy pisze:No cóż.. było minęło. Jak zwykle w moim życiu zresztą :]

bo sie na takie cos godzisz, bo robisz tak, ze tracisz, albo inaczej wybierasz cos takiego z czym szcesliwa nie jestes.
paddy pisze:Będzie dobrze..

jest szansa, ze bedzie
Jesli zaczniejsz traktowac siebie, innych i uczucia powaznie, jesli zaczniesz mysleć. Jesli czegos w sobie nie zmienisz, to kolejny zwiazek bedzie taki sam.
Odejdz od niego, po co byc z kims kto nie kocha kiedy własnie potzrebuje sie miłosci.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 21 paź 2006, 15:42

Dzindzer pisze:kiedy własnie potzrebuje sie miłosci

narazie nie potrzebuje.. ;)
a jak będę potrzebować to się pomyśli.
Dzindzer pisze:bo sie na takie cos godzisz, bo robisz tak, ze tracisz, albo inaczej wybierasz cos takiego z czym szcesliwa nie jestes

lubię dawać coś od siebie, taki psikus. :P teraz też cieszę się ze mogłam choć trochę kogoś uszczęśliwić. A że dobre się skończyło to cóż.. zawsze się kończy.
Prędzej czy później nadchodzi czegoś koniec.
Dzindzer pisze:Odejdz od niego

myślałam o tym dziś w sumie, ale nie.. :)
będziemy przyjaciółmi, tyle że inni będą myśleć że jest jak dawniej :)
już się z tym pogodziłam że nic więcej do mnie nie poczuje. Bywa :]
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 paź 2006, 16:08

paddy pisze:będziemy przyjaciółmi, tyle że inni będą myśleć że jest jak dawniej :)

czyli jednak utrzymujecie pozory bycia razem dla innych
Awatar użytkownika
KAROLA
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KAROLA » 21 paź 2006, 18:18

zacznij myslec to dobra rada, jak napisala Dzindzer.
i co, dalej bedzie sie z Toba grzmocil?

pamietam jeszcze ta historie ostatnio, kiedy mialas zajsc w ciaze...
tamten tez Cie traktowal jak materac.

zadalas sobie pytanie, dlaczego caly czas powtarza sie to samo? do konca zycia chcesz byc dla facetow tylko ladna (bo podobno jestes) lalka do zaspokojania sie?

ludzie!

dziwny chlopak z problemami i pakujaca sie kazdemu do wyra dziewczyna ktora czeka na ksiecia na bialym koniu. nie rozstawajcie sie, pasujecie do siebie jak ulal..

a ja i tak nie wierze ze ta cala paddy to nie prowokacja. nie ma takich ludzi, no powiedzcie, ze nie ma... <pijak>
Tongue is dumb from all the drugs
Thank God! I Can't react!
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 21 paź 2006, 18:32

KAROLA pisze:
a ja i tak nie wierze ze ta cala paddy to nie prowokacja. nie ma takich ludzi, no powiedzcie, ze nie ma... <pijak>

nie powiem, ze nie ma, ale nie trac nadziei ;) ja tez jak [atrze na probemy paddy to ie wiem czy ona jest taka naiwna, czy glupoty pisze i wymysla....
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 paź 2006, 19:02

paddy pisze:ie.. on po prostu nie czuje do mnie tego, co powinien czuć żeby był pewien że chce ze mną zostać już na zawsze.
Ale co ma piernik do wiatraka?To sexicx sie z osoba ktorej sie nie koch ajuz nie mozna?
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 21 paź 2006, 19:14

Dzindzer pisze:czyli jednak utrzymujecie pozory bycia razem dla innych

dziwnie brzmi, ale po to żeby mieć z kim spędzić święta i sylwka.
KAROLA pisze:dalej bedzie sie z Toba grzmocil?

jak do słupa, analfabetka czy jak? :>
paddy pisze:chyba jeśli by tak było, to chyba nie zrywałby już teraz żebym się nie angażowała bardziej i bardziej cierpiała w przeszłości. Nie chciał właśnie żeby później było tak jak z tym poprzednim.

KAROLA pisze:dziwny chlopak z problemami i pakujaca sie kazdemu do wyra dziewczyna ktora czeka na ksiecia na bialym koniu. nie rozstawajcie sie, pasujecie do siebie jak ulal..

a Ty masz klapki na oczach i myślisz że każdy człowiek i każdy przypadek jest taki sam.
moon pisze:To sexicx sie z osoba ktorej sie nie koch ajuz nie mozna?

a czy ktoś tu się seksi? :>
tu chodzi o to, że jeśli byłby w 100% zakochany, to nie bałby się tak też ciąży,
a że mnie nie kocha i nawet nie wiem co on w ogóle czuje poza sypmatią, to wiadomo boi się jej jak ognia. ot i cały wiatrak z piernikiem
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 paź 2006, 19:21

paddy pisze:tu chodzi o to, że jeśli byłby w 100% zakochany, to nie bałby się tak też ciąży,
Dalej sobie tak to tlumacz <glaszcze>
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 21 paź 2006, 19:35

moon pisze:Dalej sobie tak to tlumacz

no to jak pani to wytłumaczysz?:> słucham ..
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 paź 2006, 19:37

paddy pisze:no to jak pani to wytłumaczysz?
Juz Ci to wylumaczylam wczesniej w tym temacie. Nie bede sie powtarzac.
Kochanie nie ma tu wiele do rzeczy.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 21 paź 2006, 19:45

moon pisze:Kochanie nie ma tu wiele do rzeczy.

moon pisze:To sexicx sie z osoba ktorej sie nie koch ajuz nie mozna?

możesz jaśniej? :/ bo nie chcę się znów kłócić a już naprawdę nie wiem o co Ci w tym momencie chodzi.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”