Rodzeństwo

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 27 lip 2005, 14:49

Ale bycie w Legii jest karalne jak się ktoś dowie :)
W każdym razie było, nie wiem dokładnie jak jest teraz, Gracja powinna wiedzieć lepiej :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 lip 2005, 14:52

fish pisze:Ale bycie w Legii jest karalne jak się ktoś dowie

Zgodnie z polskim prawem nalezy zlozyc wniosek o dopuszczenie do sluzby w obcych silach zbrojnych itd. Na te 1000 Polakow zlozono 4 wnioski, zostalo wydane jedno pozwolenie :D

Edit - przeczytalem dokladnie. No wiec nie 4 wnioski tylko 6 i to od jakiegos roku, bo wtedy zostala znowelizowana ustawa. :) Wiec tez nie na 1000. Ubarwilem troche :)
Ostatnio zmieniony 27 lip 2005, 16:19 przez Sir Charles, łącznie zmieniany 1 raz.
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 27 lip 2005, 15:21

To niezły ubaw :)
Niech żyje prawo :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 27 lip 2005, 15:21

gargul pisze:amam 4 lata starsza siostrę. Wredna suka i tyle. Wpierdoliła się w dziecko tylko po to żeby się z domu wydostać

Moja cioteczna siostrzyczka sobie mając 18 latek urodziła. To było na bank bardziej złożone,ale w sumie to był jeden z powodów.
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 27 lip 2005, 21:05

gracja napisał/a:
" Kochani, jestem w Legii Cudzoziemskiej"

I serio tam byl?

Był 3 lata - kontrakt miał na 5, ale zdezerterował, jak wysyłali oddziały do Jugosławii :/
Najdłużej stacjonowali w Republice Środkowej Afr. O inne zakątki Czarnego Lądu też zahaczali. Podróże kształcą ;) Pobudki, miał raczej przyziemne - chęć sprawdzenia swojej wytrzymałości psychofizycznej :)
Ehm, specyficzny typ :)

[ Dodano: 2005-07-27, 21:14 ]
fish pisze:Ale bycie w Legii jest karalne jak się ktoś dowie
W każdym razie było, nie wiem dokładnie jak jest teraz, Gracja powinna wiedzieć lepiej

na część teoretyczną odpowiedział Charlie, w praktyce tego nie ścigają :). Dezercje tez mają raczej gdzies, jesli nie dopuścisz się pzrestępstwa będąc w Legii. Kiedyś ojciec chciał zabłysnąc własnorecznie pedzonym bimbrem i dał Markowi w celu "pokazania czarnuchom jak sie w Polsce pije".. Wpadło w ręce dowódców.. Młody nie miał za wesoło po powrocie z przepustki :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 28 lip 2005, 00:47

To mial szczescie, bo ogladalem film o legii to jak zlapali dezertera to zabijali...

A ile dostawal sianka?
I ponoc bardzo tepia jak sie nie zna francuskiego...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 28 lip 2005, 01:14

Maverick pisze:I ponoc bardzo tepia jak sie nie zna francuskiego...

Szybko sie ponoc uczysz :] Tzn najpierw jest intensywny 4-miesieczny kurs... Ale np potem jak nie zrozumiesz rozkazu, to robisz trzycyfrowa liczbe pompek :P
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 28 lip 2005, 01:26

Maverick pisze:To mial szczescie, bo ogladalem film o legii to jak zlapali dezertera to zabijali...

A ile dostawal sianka?
I ponoc bardzo tepia jak sie nie zna francuskiego...

Hehe nie wiem jak było z tym zabijaniem, jakies filmy propagandowe ogladałes?

W kasie nie orientuję się w ogóle, jako dzieciaka srednio mnie to interesowało, wiem że do 5 lat dostawałes na utrzymanie + jaks kase dla siebie, a po 5 latach jak zostawales "na stałe" suma wzrastała kilkukrotnie.

Francuski znał raczej średnio, miał kilka przypałów z dowódcami przez to :D

[ Dodano: 2005-07-28, 01:29 ]
Nie znam opowiastek "rodem z legii wzietych", jakbys poznal mojego brata wiedziałbys dlaczego. Wiecej dowiedzielismy się od jego kolegi ( byl z nim, ale wczesniej wrocil ) niz od samego zainteresowanego :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 28 lip 2005, 13:21

gracja pisze:Hehe nie wiem jak było z tym zabijaniem, jakies filmy propagandowe ogladałes?

Hehe, nie - o kolesiu co w legii byl jak to w Egipcie bodajze syf sie zaczal robic. Nie pamietam nazwy filmu, ale koles nazywal sie Simon Murray.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”