W każdym razie było, nie wiem dokładnie jak jest teraz, Gracja powinna wiedzieć lepiej
Rodzeństwo
Moderator: modTeam
- Sir Charles
- Weteran

fish pisze:Ale bycie w Legii jest karalne jak się ktoś dowie
Zgodnie z polskim prawem nalezy zlozyc wniosek o dopuszczenie do sluzby w obcych silach zbrojnych itd. Na te 1000 Polakow zlozono 4 wnioski, zostalo wydane jedno pozwolenie
Edit - przeczytalem dokladnie. No wiec nie 4 wnioski tylko 6 i to od jakiegos roku, bo wtedy zostala znowelizowana ustawa.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2005, 16:19 przez Sir Charles, łącznie zmieniany 1 raz.
soul of a woman was created below
- ksiezycowka
- Weteran

" Kochani, jestem w Legii Cudzoziemskiej"
I serio tam byl?
Był 3 lata - kontrakt miał na 5, ale zdezerterował, jak wysyłali oddziały do Jugosławii
Najdłużej stacjonowali w Republice Środkowej Afr. O inne zakątki Czarnego Lądu też zahaczali. Podróże kształcą
Pobudki, miał raczej przyziemne - chęć sprawdzenia swojej wytrzymałości psychofizycznej Ehm, specyficzny typ
[ Dodano: 2005-07-27, 21:14 ]
fish pisze:Ale bycie w Legii jest karalne jak się ktoś dowie
W każdym razie było, nie wiem dokładnie jak jest teraz, Gracja powinna wiedzieć lepiej
na część teoretyczną odpowiedział Charlie, w praktyce tego nie ścigają
- Sir Charles
- Weteran

Maverick pisze:To mial szczescie, bo ogladalem film o legii to jak zlapali dezertera to zabijali...
A ile dostawal sianka?
I ponoc bardzo tepia jak sie nie zna francuskiego...
Hehe nie wiem jak było z tym zabijaniem, jakies filmy propagandowe ogladałes?
W kasie nie orientuję się w ogóle, jako dzieciaka srednio mnie to interesowało, wiem że do 5 lat dostawałes na utrzymanie + jaks kase dla siebie, a po 5 latach jak zostawales "na stałe" suma wzrastała kilkukrotnie.
Francuski znał raczej średnio, miał kilka przypałów z dowódcami przez to
[ Dodano: 2005-07-28, 01:29 ]
Nie znam opowiastek "rodem z legii wzietych", jakbys poznal mojego brata wiedziałbys dlaczego. Wiecej dowiedzielismy się od jego kolegi ( byl z nim, ale wczesniej wrocil ) niz od samego zainteresowanego
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”