Testy ciążowe
Moderator: modTeam
- CerroTorre
- Zaglądający
No cóż, jak pisałem ostatnimi czasy mojej dziewczynie okres się spóźnia i to już będzie tak z 12 dni. Zrobiła test i wyszedł negatywny... Oboje jesteśmy spokojni ale okresu dalej ani widy ani słychu. Nie było stresów/wielkich podróży/chorób a okres zawsze miała regularnie.
Tak jak mówiłem, w tej chwili jest już tylko takie lekkie ukłucie niepokoju, ale zawsze lepiej spytać, może całkiem przestanę się denerwować.
Czy testy ciążowe mogą nie wykryć ciąży? Nie wiem jaki dokładnie to był, bo z tego co wiem są różne rodzaje, ten chyba był taki że wykrywał jak najszybciej się da. Aha i jeszcze gdyby była w ciąży to w momencie zrobienia testu byłby to już 2. tydzień.
Tak jak mówiłem, w tej chwili jest już tylko takie lekkie ukłucie niepokoju, ale zawsze lepiej spytać, może całkiem przestanę się denerwować.
Czy testy ciążowe mogą nie wykryć ciąży? Nie wiem jaki dokładnie to był, bo z tego co wiem są różne rodzaje, ten chyba był taki że wykrywał jak najszybciej się da. Aha i jeszcze gdyby była w ciąży to w momencie zrobienia testu byłby to już 2. tydzień.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 21:53 przez CerroTorre, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
eheheh...chyba rzadko ktora para nie ma problemu z tymi testami..czy "takk czy "nie", "a moze sie mylil", a tego co czytalam na opakowaniu testy wykazuja prawde na 99%, zawsze jest ten 1%, ale naprawde skoro wykazal negatywny to nie ma sie czego bac i nie ma co panikowac..jesli jednak was to uspoki idzcie do lekarza..
Czas leci szybko...i bardzo dobrze!!!!
Maverick pisze:A ginekolog co poradzi? po 12 dniach USG nicn ie da. No chyba zeby jakies badanko krwi na hormonki.
Pomylka mav doucz sie a zreszta jesli ty teoretyk to nie masz sposobnosci sie douczyc )
fish pisze:Już w drugiej dobie ale to pewnie zależy od testu.
NIEE hormon HCG wytwarza sie w pozniejszej fazie dopiero 2 tyg skutecznosc jakiegos testu mozna uznac za 80% jednakze test jest wyznacznikiem do mysleniu nad wizyta u pana Dr
prosze prosze jaka fachura sie znalazla, wszytskie testy mowia ze jest 99% wiarygodnosci, a pan Osrty twierdzi ze 80%, no prosze prosze! wkoncu przyszedl ktos kto rozwiał nasze watpliwosci czy mozna wierzyc testom czy nie!
pa!
pa!
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
po pierwsze nie JUSTA tylko JASTA
Ależ prosze cie bardzo, to ja ci dziekujem juz nie bede sie martwila czy na ulotkach te 99% jest prawda czy nie
Ależ prosze cie bardzo, to ja ci dziekujem juz nie bede sie martwila czy na ulotkach te 99% jest prawda czy nie
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
Tak samo jak nieprawda jest ze test dziala juz po kilku dnaich tylko po 2 tyg
Dzieki za uswiadomienie.
Znizajac sie do poziomu Twojej argumentacji, wnioskuje, iz piszac to miales na mysli uprawianie seksu. Otoz pewnie Cie rozczaruje, ale uprawianie seksu nijak sie ma do wykrywalnosci ciazy.
A w tej materii to ciezko byc praktykiem.
Ponadto, jezeli juz cos krytykujesz, to milo by bylo gdybys oprocz wytkniecia bledu zechcial napisac jak byc powinno (bo domniemam iz skoro wiesz jak jest zle, to rowniez dysponujesz wiedza jak jest dobrze).
W przeciwnym razie taki post bedize wart tyle co Eurokonstytucja czyli - nic.
Dzieki za uswiadomienie.
Ostry 2 pisze:Pomylka mav doucz sie a zreszta jesli ty teoretyk to nie masz sposobnosci sie douczyc )
Znizajac sie do poziomu Twojej argumentacji, wnioskuje, iz piszac to miales na mysli uprawianie seksu. Otoz pewnie Cie rozczaruje, ale uprawianie seksu nijak sie ma do wykrywalnosci ciazy.
A w tej materii to ciezko byc praktykiem.
Ponadto, jezeli juz cos krytykujesz, to milo by bylo gdybys oprocz wytkniecia bledu zechcial napisac jak byc powinno (bo domniemam iz skoro wiesz jak jest zle, to rowniez dysponujesz wiedza jak jest dobrze).
W przeciwnym razie taki post bedize wart tyle co Eurokonstytucja czyli - nic.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Wczesne rozpoznanie ciąży opiera się na wykryciu gonadotropiny kosmówkowej (HCG - ang.: human chorionic gonadotropin), która pojawia się we krwi matczynej 8 - 9 dnia po zapłodnieniu i nieco pózniej w moczu. Jest to hormon, który powstaje w łożysku i dostaje się do krwi matki i płodu. Podtrzymuje wydzielanie progesteronu, hormonu odpowiedzialnego za utrzymanie ciąży. Ponadto HCG reguluje rozwój i funkcję hormonalną gruczołów płciowych płodu.
Wiarygodność testów ciążowych określana jest na 95 % i więcej. Nowoczesne testy ciążowe są bardzo czułe. Dzięki nim można stwierdzić ciążę już w terminie spodziewanej miesiączki, pewny wynik dają mniej więcej po 1 - 3 dniowym zatrzymaniu (opóznieniu) miesiączki.
Weryfikację testu ciążowego (pewne potwierdzenie lub wykluczenie ciąży) można przeprowadzić za pomocą badania USG, które pozwala rozpoznać ciążę najwcześniej w 5. tygodniu.
To co znalazlam.
Wiarygodność testów ciążowych określana jest na 95 % i więcej. Nowoczesne testy ciążowe są bardzo czułe. Dzięki nim można stwierdzić ciążę już w terminie spodziewanej miesiączki, pewny wynik dają mniej więcej po 1 - 3 dniowym zatrzymaniu (opóznieniu) miesiączki.
Weryfikację testu ciążowego (pewne potwierdzenie lub wykluczenie ciąży) można przeprowadzić za pomocą badania USG, które pozwala rozpoznać ciążę najwcześniej w 5. tygodniu.
To co znalazlam.
test ciążowy pre-test
czesc moja kobieta kupila sobie test i wyszlo ze nie jest w ciazy.Czy test taki test zawodzi??????? test za 12 zl pre-test płytkowy firmy NORIS Polska.Dodam ze juz 5 dni spoznia jej sie okres <boje_sie>
Ostatnio zmieniony 28 maja 2005, 16:45 przez Hyhy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
3 tygodnie to spoko, a rano podobno stezenie tego hormonu co sie pojawia w okresie ciazy jest najwyzsze, wiec mysle, ze mozecie byc spokojni : )
ja robilam kiedys ten test, wyszedl negatywnie i faktycznie panika byla na darno
ja robilam kiedys ten test, wyszedl negatywnie i faktycznie panika byla na darno
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
gosia pisze:Ja tez robilam test - juz dwa razy, po poludniu jeden raz 6 dnia po spodziewanej wpadce- negatywny i racje, w ciazy nie bylam i jestem. Wiec, ja testom wierze, mamy XXI wiek, i naprawde technike na wysokim poziomie
yha ha ha NORMALNIE WYMIEKAM mamy XXI wiek a wiedze na poziomie wieku XVI <aniolek2> <aniolek2> <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
A ile okres moze sie spozniac?do 10 dni mniej wiecej?Moze sie zdarzyc ze kobieta majac nieregularne miesiaczki a wiec jeszcze mloda nie majaca regularnych miesiaczek nie krwawi np przez miesiac ? Tak jakby okresu nie bylo?
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Hyhy pisze:A ile okres moze sie spozniac?do 10 dni mniej wiecej?Moze sie zdarzyc ze kobieta majac nieregularne miesiaczki a wiec jeszcze mloda nie majaca regularnych miesiaczek nie krwawi np przez miesiac ? Tak jakby okresu nie bylo?
Tak ! moze jej " wypasc" miesiączka
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
test ciążowy
no właśnie- na ile oceniacie wynik testu ciążowego, jego wiarygodność? Właśnie zrobiłam i się zastanawiam, na ile mogę temu ufać... uf, a lekarz przyjmuje dopiero w poniedziałek:)
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”