odchudzanie
Moderator: modTeam
-
- Bywalec
Re: odchudzanie
Dodałabym jeszcze jak ważne są śniadania. Ja wcześniej pomijałam ten posiłek, jadłam go za późno lub w biegu. Serio, 5 posiłków dziennie, nauczycie organizm systematyczności to i on nie będzie odkładał tkanki tłuszczowej. Ja teraz staram się jeść porządne śniadanie. Specjalnie wstaje wcześniej, dostrzegam w tym teraz więcej plusów. Po tym jak ostatnio weszłam na artykuł na ten temat, to myślę, że warto zmienić swoje nawyki i bardziej dbać o siebie. W końcu to do zaczęcia dnia trzeba mieć najwięcej siły.
Jeśli szukasz mądrej porady, ja bym zaczęła zbieranie danych od tylko profesjonalnych blogów z poradami - takim prowadzonymi przez fachowców, którzy pod swoimi opiniami podpisują się imieniem i nazwiskiem i biorą za to odpowiedzialność. Tu na forum jednak trudno - skoro jesteśmy w większości anonimowi - łatwiej feruje się skrajne wyroki, a potem trudniej jest odróznić opinię typu "wydaje mi się bo slyszałem od innych" od "jestem ekspertem, zajmuje się tym od lat i mam kwalifikacje". Oczywiscie mam na myśli niekomercyjne blogi esperckie, a nie witryny marketingowe firm.
- jaskowice1
- Początkujący
Ja polecam zwykłe bieganie. Można się zdziwić jak wiele pozytywnych efektów może to dać.
Słowa, które kiedyś wsiąkłyby w błoto, tu przybierają kształt trwały jak folia i trwają uwiecznione w martwym blasku.
Bieganie jak najbardziej przynosi dobre rezultaty, ale i tak wypadałoby pilnować się jakiejś diety. Ja z polecenia zaczęłam korzystać z diety pudełkowej (Wygodna Dieta) i całkiem nieźle idzie mi zrzucanie zbędnych kilogramów. Dziś łatwiej jest dbać o linię.
Jeśli chodzi o dietę to mi moja dietetyczka zaleciła najpierw badania krwi pod tym względem. Wykonałem je i po niedługim czasie miałem badania w ręku. Podobno takie diety na oko, dają marny efekt. A ja schudłem na tej diecie około 15 kilo w ciągu roku więc polecam bardzo.
Bardzo rozsądnie - jesli ma sie podjerzenia ze przyczyna nadwagi jest jakies schorzenie to badania to podstawa. Tez tak zrobilam a ze bylo wszystko ok to kolejnym etapem byla wspolpraca z macro bios bar ktora w sumie kontynuuje juz ponad rok. Zamawiam od nich w ramach cateringu diete do pracy na cale 10h - mam 5 posilkow kazdy o okrelonej wartosci kalorycznej i co najwazniejsze w diecie - pelnowartosciowy przez co nie czuje glodu i mam energie
- bubblewaffle21
- Początkujący
Z uwagi na fakt, że mam rozregulowaną tarczyćę a do tego chcę brać antykoncepcję to jedynie diety wchodziły w grę lub bardzo lekie środki. Z taką tarczycą jak ja mam to sama dieta bez ruchu to niestety nic nie pomożę Wciąż mam napuchnięty "bęben" jeśli coś mogę doradzić to bardzo delikatne tabsy jednak po których spektakularnych efektów nie ma, ale człowiek śpi normalnie no i coś tam czuć , że pomaa, może to placebo może nie, nie wiem
Odchudzanie to masakryczny proces szczególnie powyżej 25 lat... do tego czasu to nawet 3x w tygodniu pizza jakoś bardzo nie przeszkadzała i
Odchudzanie to masakryczny proces szczególnie powyżej 25 lat... do tego czasu to nawet 3x w tygodniu pizza jakoś bardzo nie przeszkadzała i
Moim zdaniem wiele osób źle podchuidzi do samego procesu. Nie ma bowiem tak, że nie będzie sie nioc robiło i waga sama będzie spadała. Potrzeba i diety i ćwiczeń i zdaniem koleżanki dobrej suplementacji. Ona sama z tego co wiem to brała Slimunox i była bardzo zadowolona. W sumie, jak ta ją porównam teraz z tym jaka była pół roku temu, to wcale sie jej nie dziwię.
Żeby się odchudzić to trzeba na pewno ćwiczyć ale też ograniczyć porcje jedzenia, mi w tym żeby zmniejszyć chęć podjadania bardzo pomogło picie błonnika, dużo rzadziej mnie łapał głód na słodycze i łatwiej było pilnowć diety
podjadanie to najgorsza rzecz dla diety, sama mam z tym problem, ale walczę, u mnie to chyhba też wynikało z tego że nie jadłam sniadań, wpadałam do pracy i zaraz jakaś drozdżóweczka, ciasto. Teraz sobie kupiłam shake fitMe, robię rano w kilka chwil i piję po drodze w aucie jestem najedzona, taka porcja stanowi pełnowartościowy posiłek, ma dużo witamin i mikroelementów
U mnie sprawdziła się dieta dr Dąbrowskiej. Byłam na turnusie odchudzającym z tą dietą w ośrodku rehabilitacyjno-wczasowym Bursztyn w Jantarze i razem z resztą stosowanych tam środków (m.in. zabiegi rehabilitacyjne i zajęcia z trenerem) przyniosło to fajne skutki. Także jeśli chcecie schudnąć to Jantar wam w tym pomoże. Oczywiście potem trzeba już utrzymać efekty (ewentualnie chudnąć dalej), także należy się pilnować z jedzeniem i ćwiczyć, wiadomo.
Każdy z nas wie, że dieta musi być odpowiednio dopasowana do osoby. Nie ma czegoś takiego, jak dieta idealna dla wszystkich. Wiele ciekawych rozwiązań na temat diet znalazłam na blogach na http://dietanathermomix.pl/. Teraz jestem świadoma na czym one polegają. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że o niektórych nie miałam zielonego pojęcia.
Ja Już od dłuższego czasu zmagam się z problemową nadwagą... Nie potrafiłam sobie sama poradzić pomimo diet i ograniczania się. Dopiero jak sie udalam do bariatry, do kliniki leczenia otyłosci Mediocver, to coś sie ruszyło. Porobili mi badania, przeprowadzili szczegółową diagnostykę i dostałam specjalnie dla siebie opracowaną diete.
-
- Początkujący
Odchudzanie jest procesem bardzo mozolnym i ciężkim, gdyż musimy zmienić swoje nawyki żywieniowe, co wpływa na eliminację sporej ilości kalorii z naszej diety. Takie deficyty sprawiają, że szybciej się męczymy, dlatego polecam suplement, który zawiera magnez, co polepszy nasze samopoczucie.
-
- Początkujący
Warto pamiętać, że nadmierne kilogramy to nie tylko problem z sylwetką i wbiciem się w ulubione ciuchy, ale przede wszystkim kwestie zdrowotne. Otyłość przyczynia się do powstawania nadciśnienia, miażdzycy, cukrzycy, a w rezultacie do udarów mózgu. Ostatnio sporo czytałam na ten temat na: https://zyciepoudarze.pl W przypadku udaru naprawdę zdecydowanie jest zapobiegać niż leczyć.
Teraz nawet takie cuda się stosuje https://leki.pl/poradnik/mounjaro-czy-to-najlepszy-lek-na-odchudzanie/. Ogólnie leczenie otyłości bardzo się rozwinęło w ostatnim czasie, to już nie jest kwestia "mniej żryj" tylko pytanie: "Dlaczego chce ci się tyle jeść?". Okazuje sie, że problemy są natury hormonalnej (np. gastryna) czy psychologicznej