Zrobię coś dla innych i opiszę swoje doświadczenia. mam nadzieję ze komuś pomogę.
moj pierwszy i drugi raz, to byl beznadziejny wyczyn z mojej strony....
przelomem bylo to ze wrócilismy do pettingu ( nie lubie tego slowa ...) zgodnie z zaleceniem z audycji ponizej ze jak cos dziala a potem nie to trzeba sie cofnac do sprawdzonych metod.
tego pewnego wieczoru wiedzialem ze nie bedziemy się kochać, tylko petting. i odrazu erekcja jak stad do warszawy sam bylem w szoku bo samemu nie osiagam takiej. Czyli tylko o komfort i pewnosc siebie chodzi ( a dodam ze przy samozabawach to raczej miekki jestem i myslalem ze to tez problem. ale jednak nie )
Przy 3cim razie juz byl udany seks (tzn odbyl sie, udany to moze bedzie kiedys z czasem
polecam wam audycje "kochaj sie dlugo i zdrowo" radia tok FM na stronie www sa mp3ki audycji. kopalnia wiedzy i setki złotych zaoszczedzonych na seksuologa ...
grunt to otwartosc w zwiazku, mowienie o problemach, to nie zawody
oczywiście mówię o problemach z wiarą w siebie i niewiedzą w tym temacie. Jesli te zabiegi nie pomogą to pozostaje lekarz.
a i najwazniejsze ze w związku nie jestes sam. moze i masz problem ale laski swoje tez maja. zwlaszcza jak jestescie dla siebie pierwszymi. moze myslisz ze masz problem z potencja i przez to nie mozesz wejsc to wiedz ze jest jeszcze cos takiego jak pochwica u partnerki ( ma tam kilka stopni zaawansowania co ostro zawęża wejscie do srodka czasem calkowicie... jest to ponoc calkowicie niezalezne od partnerki i nie wazne jak bardzo chce ci sie oddac , przyczyna moze siedziec gleeeeboko w psychice wiec seksuolog wita) no i by bylo latwiej na dobry poczatek poduszka pod tylek + jakis lubrykat chyba najlepiej tej samej firmy co prezerwatywy ( coby nie uszkodzic jej ? ) wtedy nawet miekki wejdziesz co ci pewnie doda pewnosci siebie a twardniec zaczniesz w trakcie i sie odblokujesz psychicznie. a i popros partnerke niech cie wprowadzi za pierwszym razem bo kilku minutowe stukanie do okola i znizanie sie do parteru jak mechanik do samochodu pewnosci ci nie doda
jakby mi co do glowy przyszlo to dopisze. niech "moc" bedzie z wami i z dystansem do wszystkiego