Mijka pisze:Tak, mnie znudził
nie mów że nie zrobił na tobie wrazenia jak sie kiwala caly czas po zabojstwie albo jak ja wyciaglo z lozka ... film ogolnie mial dobry klimat jak na taki budzet wypadl rewelacyjnie
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Mijka pisze:Rewelacyjnie? Ledwo dotrwałam do końca, nie wyłączyłam tylko dlatego, że tego bardzo nie lubię. Nie, wtórne pomysły przy takim wykonaniu nie mogły zrobić na mnie wrażenia.
Joasia pisze:W Sin City Tarantino zrobił tylko jedną scenę.
Joasia pisze:Nie napisałeś, tak się tylko drażnię, bo wiem, że lubisz.
Mijka pisze:albo jak stoi w jednym miejscu przy łożku przez 2,5h (!)
Mijka pisze:liczy się klimat, budowanie napięcia,
Vogel pisze:masz racje film do jakiegos momentu był nudny
Vogel pisze:bodajze od drugiej czy 3 sceny w nocy (łóżku) jest budowane napięcie
Vogel pisze:Mijka mogłabyś mi jeszcze podać jakiś tytuł filmu w ten sam deseń, a który uważasz za mniej więcej wzorcowy dla tego typu produkcji?
PFC pisze:Biorąc pod uwagę to co pisze w tym temacie (i jak często), jest ona chyba największą kinomaniaczką na tym forum,
Vogel pisze:no byłoby miło
Vogel pisze:bądź też kreować chaotyczne odpowiedzi
Vogel pisze:z mojej strony możesz spodziewać się rzetelnej oceny twojego typu czy bedzie ono odmienne czy tez się z tobą zgodzę
Vogel pisze:i tym miłym akcentem zakończmy nasza wymianę poglądów
Vogel pisze:więc przekonajmy się czy masz rację i przez to czy dobry masz wzrok :p
Mijka pisze:kino grozy to absolutnie nie jest mój konik
Vogel pisze:cały czas krytykujesz w. w. produkcje a kontr przykładu nie podałaś do tej pory
Mijka pisze:a mój ulubiony gatunek to dramat
Mijka pisze:gdybym nie odniosła wrażenia, że dyskusje ciągniesz tylko po to, żeby udwodnić
nie, krytukuje jedną pozycję, tylko jedną, nawet tego nie wyłapałeś z całej dyskusji?
Vogel pisze:odwołałaś się do klasyki gatunku i chciałem tylko wiedzieć co uważasz za lepesz od BTW czy też PA tyle
Mijka pisze:Paranormal Activity- nie wiem jakim cudem dotrwałam do końca, strasznie nudny, nic się nie dzieję, mix wtórnych pomysłów, szkoda czasu.
Tak, mnie znudził, a jeszcze jak domyśliłam się końcówki, to nawet ostatnia scena nie zrobiła na mnie większego wrażenia.
Vogel pisze:Co mam Ci więcej napisać , że film wyprodukowany w 2007 roku "wrzucony" do neta i w maire rosnącej jego popularności przeniesiny na ekrany kin niecały rok temu, film, który zarobił tak dużą kasę przy całości kosztów produkcji wahającej się chyba w okolicach kilku dziesięciu tys dolarów jest zły (nie zapominajmy o tym, że promocja jego nie była oparta na kosztownej dystrybucji filmu i drogich reklamach tylko właśnie opini zwykłych internautów)
Mijka pisze:Ech, no więc dobrze, widzisz, w całej dyskusji wyraźnie próbowałam zasygnalizowaćm, że cokolwiek z klasyki jest dla mnie lepsze od PA, czy podasz w tym miejscu Dziecko Rosemery, czy Lśnienie, czy Ducha, czy cokolwiek Hitchcocka, obojętnie mi, nie mam swójego ulubionego fimu grozy jeśli o to Ci chodzi, ale nie podoba mi się kierunek, w którym zmierza współczesne kino tego gatunku, od dawna bowiem nic mnie nie zadowoliło, już nie mówiąc o zachwycie. Podoba mi się w starych filmach to, że nawet ogladając je po raz któryś, kiedy dokładnie znamy fabułę, to i tak czujemy klimat, natomiast produkcje pokroju BWP czy PA tracą przy każdym kolejnym oglądaniu.
Vogel pisze:Zaoszczędzilibyśmy sobie zbędnego jak mniemam teraz pisania.
Vogel pisze:Z tym, że dla mnie są to inne filmy a raczej z "innej półki" produkcje grozy, mianowicie te ze specyficznym klimatem (na faktach - przynajmniej w pierwszej fazie poźniej wszelakie spoilery mówią nam że to fake'i) i ten nieodparty urok kręcenia tzw polówką. Chociażby dlatego nie stawiam ich w jednym rzędzie.
a w ogóle jeszcze takie pytanie do ogółu był kiedyś jeśli dobrze pamiętam topic o serialach a teraz go znaleźć nie mogę, skasowany wcielony do jakiegoś? gdzie można pisać o serialach?:)
księżycówka pisze:Jednak najgorszym koszmarem w tym filmie to był chłopak tej dziewczyny. Boże, jak można być takim idiotą?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 149 gości