Czyli najbardziej zacofana religia to m.in. buddyzm.
ale buddyzm opiera się na troszkę innych zasadach. jest z innej kategorii wierzeń Panie Kolego
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Dzindzer pisze:Rozumiem tych którzy nie otworzą swoich sklepów bo są święta, nie rozumiem tych którzy im zabraniają otwierać sklepy bo są święta.
...Święta mogą być takim samym pretekstem do odpoczynku jak wszystko inne, nie przykładałbym zbyt wielkiej wagi do nazewnictwa.Mijka pisze:Kino jest normalnie otwarte, to myślałam, że do księgarni tez mi się uda wstąpić, a okazuje się, że nie

No przecież rządzący muszą podlizać się też klerowi i elektoratowi 60+.Dzindzer pisze:Rozumiem tych którzy nie otworzą swoich sklepów bo są święta, nie rozumiem tych którzy im zabraniają otwierać sklepy bo są święta.

Mijka pisze:PFC, najwidoczniej nie wiesz jak to jest, jak bardzo chcesz przeczytać konkretną książkę, tu i teraz.

Mijka pisze:Współczuję naprawdę, może jeszcze nie wszystko stracone i kiedyś się dowiesz
...Trudno chyba o cięższy dla człowieka okres oczekiwania. 
PFC pisze:Ależ wiem.... Wtedy podchodzę do półki, biorę ją i idę na kanapę czytać.
PFC pisze:W sumie oczekuję na dwie swoje drukiem.
Mijka pisze:Masz w domu wszystkie książki, które chciałbyś przeczytać? Wow, to musi być niezła biblioteka.
Mijka pisze:Może najnowsze wydania też z dostawą prosto do domu?

Mijka pisze:Koniecznie pochawal się jak już wydrukujesz
...Dalsze mówienie o tym mija się z celem, gdyż i tak nikt niemal z tego forum tego nie przeczyta - a więc i nie nabije mi kasy
Jak widać inni siedzą w tym biznesie głębiej, a jakoś się nie ekscytują tak. Mijka pisze:ale przypomniało mi się, Ted, a jak tam Twoje dzieło?
PFC pisze:. Są to wszystkie, które miałbym kiedykolwiek ochotę czytać "tu i teraz"
PFC pisze: Sporo tego i niestety nie dla wszystkich książek wystarcza miejsca w mieszkaniu...
, naprawdę myślisz, że jesteś jedyny? PFC pisze:Jasne... Jest przecież coś takiego jak księgarnia internetowa.
PFC pisze:.Dalsze mówienie o tym mija się z celem, gdyż i tak nikt niemal z tego forum tego nie przeczyta

PFC pisze:Wspomniałem o tym tylko dlatego, bo rozbawiła mnie Twoja dziecinna złość o zamkniętą księgarnię.

PFC pisze:Jak widać inni siedzą w tym biznesie głębiej, a jakoś się nie ekscytują tak.
PFC pisze:Dalsze mówienie o tym mija się z celem, gdyż i tak nikt niemal z tego forum tego nie przeczyta - a więc i nie nabije mi kasy
Mijka pisze:Odkopie ktoś temat knajp w Katowicach?
PFC pisze:Jakby nie było ustawowo przewidzianych dni wolnych od pracy, to ludzie w naszym kochanym kapitalizmie by zasuwali 7 dni w tygodniu po 12 h na dobę.
Mijka pisze:PFC, najwidoczniej nie wiesz jak to jest, jak bardzo chcesz przeczytać konkretną książkę, tu i teraz.
Zaq pisze:No przecież rządzący muszą podlizać się też klerowi i elektoratowi 60+.
Imperator pisze:Najwidoczniej nie wiesz, jak to jest być przymuszonym do przyjścia do pracy
Imperator pisze:Chleba nie kupiłaś? Zgłodniejesz? Prawdopodobnie nie.

Mijka pisze:Nie wiem, ale to mój wybór. Jak będe zmuszona, to pójdę. Co to ma do rzeczy?
Mijka pisze:Impek, takie podejście wynika tylko i wyłącznie z mojego charakteru, ja lubię realizować pomysły od razu, nie ma to żanego związku z tym, że chcę biednych pracowników księgarni odrywać od świątecznego stołuZamknięta, to zamknięte, dziecinnie się pozłoszczę, i książki kupię jutro
Imperator pisze:Najwidoczniej nie wiesz, jak to jest być przymuszonym do przyjścia do pracy, chociaż umowa o pracę wskazuje na coś innego. I argument jest taki "jak pan/pani nie przyjdzie to na miejsce pana/pani jest 20 chętnych".Którzy w dodatku z pocałowaniem ręki popracują za 800 zł/m-c i jeszcze nadgodziny pociągną bezpłatnie.

No dobra ... ludzi jest za duzo na swiecie i z tej przyczyny złotego srodka nie ma i nigdy nie bedzie , ale też ja ! nie mam zamiaru utrzymywac nierobów i cwaniaków , pijaków , meneli itd. Pracodawca nie jestem , jestem pracownikiem , ale dumnym jak paw
pracuje za tyle ile ja chce , albo mi pasuje .

Andrew pisze:impku ... dlatego powinna byc kontrola urodzeń

Imperator pisze:Nie sądzę, żebyś wybrała takie życie.
naprawde... i szczerze piszę Taki bowiem pracodawca bedzie lubiany - zawsze nawet jak ludzie beda mało zarabiac , bo nie tylko sie pieniadz w zyciu liczy .Ale naddto wielu jest innych , mogli by dac wiecej , ale nie dadzą . wonsz pisze:oj, dużo wódy się polało, ładnie się zaprawiłem. Od czasu do czasu trzeba dać porządnie w palnik, wszystko jest takie kolorowe
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 533 gości