Andrew pisze:Ja bym sie nie oswiadczył w ogole kobiecie , która by wymagała ode mnie tak drogiego pierscionka
Ja tak samo i nie o cenę chodzi, tylko o robienie pseudokonfliktu przed spędzeniem razem całego życia. ("jest jedno ale")
To nie jest romantyzm jak podano, lecz materializm w czystej postaci.
pani_minister pisze:Ty najlepiej znasz Wasze możliwości finansowe, więc akurat o cenę nie pytałabym się innych.
Bo moim skromnym zdaniem to w ogóle jest tylko karmienie trolla, chcącego jedynie zwrócić na siebie uwagę - podobnie jak czy po 10 dniach spóźnionego okresu już jestem w ciąży tylko po to, by pokazać światu, że nic złego się nie stanie.
.
A forum bezmyślnie karmi trolla.
Myślałem, że to spotrzeżenie nie wniesie do tematu, ale po dłuzszej chwili myślę, że takie zdanie też jest niektórym na przebudzenie potrzebne.

Zresztą od dawien dawna mówię, że chcę srebrny pierścionek zaręczynowy

bo takie jest złoto ! - wiec wyjasnijcie mi co ma znaczyc porzadnosc w tej kwesti ? jak i jak ma sie to do niszczenia ! Pierscionek z czystego złota jak jzu pisał Mav byc nie moze bo bedzie drogi ale sie jak zniszczy tak rozleci w nim montowane oczko brylantowe np. wiec stosuje sie stopy złota , ale to dalej złoto , a im go mniej tym chyba gorzej ? To moze jednak pierscionek z platyny ! bedzie praktycznie nie zniszczalny , a moze z stali chirurgicznej 
. na pewno wiele kobiet teraz ubolewa nad tym