różnica wieku
Moderator: modTeam
Związek z pewną różnicą wieku uczy akceptacji i nie chodzi bynajmniej o konkretną ilość lat. Spotykasz osobe starsza czy młodszą i wasze doświadczenia mogą być skrajnie inne. Jak zareaguszesz kiedy sie dowiesz ze twój wybranek czy wybranka ma za soba 7 facetów czy kobiet i raz mało co nie stanoł/staneła przed ołtarzam.
Związki ludzi w podobnym wieku z takimi samymi doświadczeniami są banalnie proste jednak co zrobić kiedy pryska racjonalizm a w jego miejsce wkrada sie miłość. Szkoła życia, szkoła siebie.
Nie mówie, że związki gdzie ludzie są w różnym wieku czy na innych etapach życia sa dobre czy złe. Po prostu ucza tak wiele, że każdy powienien cos takiego przeżyć. A jeśli pokochasz drugą osobe - zaakceptujesz wszystko. Bo miłość ślepa jest, cierpliwa jest....
ps
jakiś roztrzepany ten post.... jeszcze kawy nie było
Związki ludzi w podobnym wieku z takimi samymi doświadczeniami są banalnie proste jednak co zrobić kiedy pryska racjonalizm a w jego miejsce wkrada sie miłość. Szkoła życia, szkoła siebie.
Nie mówie, że związki gdzie ludzie są w różnym wieku czy na innych etapach życia sa dobre czy złe. Po prostu ucza tak wiele, że każdy powienien cos takiego przeżyć. A jeśli pokochasz drugą osobe - zaakceptujesz wszystko. Bo miłość ślepa jest, cierpliwa jest....
ps
- unlucky_sink
- Maniak
<aniolek2> <brawo1>
przeżywajmy więc, uczmy się DD
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
-
- Początkujący
Witam,
Ostatnio spotykam się ze starszą ode mnie o 15 lat kobietą - jest ona jednym słowem zaje.... niejedna z mojego wieku mogłaby jej pozazdrościć wyglądu.
Chciałem Was zapytać czy mieliście doświadczenia ze starszą od siebie? Moja wybranka ma lat 40. Może powiecie czy kobieta w tym wieku ma większe potrzeby? trzeba się bardziej starać itp. ... ogólnie po każdym spotkaniu mówi że jej było cudownie... ale czy mówi prawdę?
Proszę o Waszą wypowiedź co o tym myślicie.
Ostatnio spotykam się ze starszą ode mnie o 15 lat kobietą - jest ona jednym słowem zaje.... niejedna z mojego wieku mogłaby jej pozazdrościć wyglądu.
Chciałem Was zapytać czy mieliście doświadczenia ze starszą od siebie? Moja wybranka ma lat 40. Może powiecie czy kobieta w tym wieku ma większe potrzeby? trzeba się bardziej starać itp. ... ogólnie po każdym spotkaniu mówi że jej było cudownie... ale czy mówi prawdę?
Proszę o Waszą wypowiedź co o tym myślicie.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 16:04 przez MaciekSzklanka, łącznie zmieniany 1 raz.
MaciekSzklanka pisze:Proszę o Waszą wypowiedź co o tym myślicie.
Opcja "Szukaj" nie boli:
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... 53&start=0
... i wiele innych nt. różnic wiekowych.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
MaciekSzklanka pisze:Może powiecie czy kobieta w tym wieku ma większe potrzeby? trzeba się bardziej starać itp.
Dobrze jest mieć pracę i konkretną wizję swego życia zawodowego, jak również wyrobiony światopogląd. Dla starszych kobiet bywa to bardzo ważne, bo potrzebują faceta który coś sobą reprezentuje, jest elokwentny, itp. Przecież gówniarza nie pokażą znajomym z pracy, koleżankom, itp.
Andrew pisze:a jak jej ma byc z o 15 lat młodszym facetem ?
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
-
- Początkujący
no jak? bo jakieś emotki zapodajecie a może powiecie?Andrew pisze:a jak jej ma byc z o 15 lat młodszym facetem ?
Przecież gówniarza nie pokażą znajomym z pracy, koleżankom, itp.
hmmm... nie sądzę bo to mężatka ...
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 14:50 przez MaciekSzklanka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
byla ona z nim 60 lat roznicy - wiecie o kim pisze
Tak, i Ona powiedziała, że wychodząc za Niego zdawała sobie sprawę, że nie będą mieli dzieci. ;P
Czy sądzisz, że chodziło Jej tylko o to, że Ona nie chce, by Jej dziecko miało tak starego ojca?
"Miarkuj złość.
Znaczy ja mogę się pochwalić swoim "doświadczeniem" mniej więcej w połowie zeszłego roku miałem okazje przespać się z dużo starszą kobietą i... skorzystałem sama zaprosiła mnie do siebie ja miałem wtedy 24 Lata a ona 42, nie żeby jakoś bardzo mnie pociągała ale po prostu chciałem sprawdzić jak to jest z dojrzałą doświadczoną kobietą i przyznam że tak średnio to wspominam... w sumie zaczęło się od kilku pocałunków zrzuceniu ciuchów ona położyła się na łóżko i w sumie tyle.. pozycja Klasyczna do początku do końca jej aktywność ograniczała się do dotykania moich pleców jeśli takie w łóżku są wszystkie 40-stki to ja chce być wiecznie młody różnica w stosunku do rówieśniczek jest ogromna ! jak kocham się z np: 22 lub 25 latką to zawsze jest jakaś akcja co jakiś czas sama przejmuje inicjatywę i reaguję na to co robię a nie leży jak kłoda czekając aż ją przelecę więc po tym "doświadczeniu" zakończyłem tą bardzo przelotna znajomość...
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 20:57 przez Chris1984, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Uzależniony
Podobno jestem niepoprawnym romantykiem muszę jednak zauważyć pewną rzecz - miłość miłością, jednak gdy żyjemy z kimś na codzień, duża różnica wieku może pewne sprawy pokomplikować. Nie chodzi mu tu o to że ktoś zacznie chorować, czy coś takiego... Bardziej o wspólne tematy rozmów, gotowość do aktywności fizycznej, wspólnych znajomych.
Dla jednych nie będzie to stanowić dużego problemu, dla innych może być problemem nie do przeskoczenia.
W moim życiu były i partnerki młodsze i starsze. Nigdy jednak różnica wieku nie była drastyczna (+/- 3 lata, choć czasem to bardzo dużo). Dla mnie taka różnica wieku nie stanowiła problemu, lecz rozumiem że to kwestia indywidualna.
Dla jednych nie będzie to stanowić dużego problemu, dla innych może być problemem nie do przeskoczenia.
W moim życiu były i partnerki młodsze i starsze. Nigdy jednak różnica wieku nie była drastyczna (+/- 3 lata, choć czasem to bardzo dużo). Dla mnie taka różnica wieku nie stanowiła problemu, lecz rozumiem że to kwestia indywidualna.
(...)
And when you turned to me and smile
You took my breath away
I have never had such a feeling
Such a feeling of complete and utter love
As I do tonight
(...)
Chris de Burgh - Lady in Red
You took my breath away
As I do tonight
(...)
-
- Uzależniony
Mnie tam nigdy o dowód nie pytali... Cholera, muszę staro wyglądać
Co do tego na ile kto wygląda - dziś często dochodzi do śmiesznych sytuacji, bo i kobiety i mężczyźni często wyglądają na inny wiek niż metryka wskazuje. Ile małolat "robi się" na panny legalne, podczas gdy wiele studentek posadziłbym w najlepszym razie w ławce gimnazjalnej Panowie natomiast - no cóż: niezdrowy tryb życia wychodzi i czasem zgredziejemy za szybko na swoje własne życzenie (choć siwizna podobno jest sexy). Mam natomiast kilku znajomych w wieku 35+ którym nikt 25 by nie dał... Jak oni to robią?
Co do tego na ile kto wygląda - dziś często dochodzi do śmiesznych sytuacji, bo i kobiety i mężczyźni często wyglądają na inny wiek niż metryka wskazuje. Ile małolat "robi się" na panny legalne, podczas gdy wiele studentek posadziłbym w najlepszym razie w ławce gimnazjalnej Panowie natomiast - no cóż: niezdrowy tryb życia wychodzi i czasem zgredziejemy za szybko na swoje własne życzenie (choć siwizna podobno jest sexy). Mam natomiast kilku znajomych w wieku 35+ którym nikt 25 by nie dał... Jak oni to robią?
(...)
You took my breath away
As I do tonight
(...)
You took my breath away