jesteśmy w Europie. Zawsze byliśmy jej częścią.
geograficznie może. PRL zbliżył nas do Azji. Europa to kultura a nie "bo ja chcę [tupię nóżkami]".
tzn? Na lewaków w rodzaju Steinmeiera i Cohn-Bendita? Na pseudokonserwatystę Sarkozego? Rzeczywiście, marzenie i ideał.
tak na nich. i co

zabronisz im

g ó w n o możesz.
Metoda polegała na tym, iż święte krowy Salonu zaczęły się w końcu bać.
a że spadną niewinne głowy to nieważne. grunt że nie moja.
WSI i jej gangsterskie metody (m.in handel bronią na lewo czy szemrane interesy w Kongu) były szeroko opisywane w prasie od prawa do lewa. Trudno by trzymać w kraju strukturę, , kręcącą własne lody. No wybacz. Wyobrażasz sobie coś takiego np. w Mossadzie?
a myślisz że Mosad to grzeczni chłopcy

to sukinsyny. grunt że są po naszej stronie.
z polskim wywiadem. Ale nie tym realizującym nie nasze interesy. Zdrada jest zdradą. Struktura tkwiąca głęboko w PRL, z rzeszą powiązań, układów, interesów, znajomości. Rany boskie, Błażej, nie argumentuj jak prawiczek w burdelu.
PRL nie ma od 20 lat. i co z tego że ktoś strzelał do ludzi wtedy? kogo dziś to obchodzi? i czym tu szantażować? sęk w tym że służby zawsze są poza kontrolą. robią coś co jest nie do skontrolowania.
Myślisz, że jak wygląda dyplomacja w innych krajach? W postawie na kolanach?
a może wygląda na opieraniu siły politycznej na rzeczywistych możliwościach ekonomicznych i militarnych

a nie na chorych ambicjach

Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/