Sara pisze:Pederastia, czyli homoseksualizm już od dawna nie jest uważany za dewiację, został oficjalnie skreślony z listy chorób. To jest po prostu alternatywna preferencja seksualna.
A wiesz jak to sie stal oze zostal skreslony z listy chorob? Myslisz ze byly jakies badania czy dowody naukowe mowiace o tym ze to nie jest choroba? Nie. Bylo
glosowanie. Nie wiem czy rozumiesz to co pisze. glosowac mozna nad tym czy podatek bedzie 1% czy 10% ale nie mozna za pomoca glosowania wyjasniac rzeczywistosci. To tak jakby zaglosowac ze swiatlo porusza sie z predkoscia xxx km/s. Absurd, bo obojetnie jak sie nie zaglosuje to swiatlo poruszac sie bedzie z taka sama predkoscia. Tak samo homoseksualizm. Nie wazne jak zaglsujesz - bedzie choroba, dewiacja, zboczeniem.
Sara pisze:Według mnie również zoofilia nie jest dewiacją, o ile nie wiąże się ze znęcaniem się nad zwierzętami.
Lubisz z pieskami? Zoofilia to zboczenie i dewiacja. Znecanie sie lub nie nie ma tu nic do rzeczy. Gdyby znecanie sie bylo kryterium dwiacji to trzebaby uniewinnic polowe pedofili.
Sara pisze:A prostytucja to po prostu zawód i to zawód bardzo potrzebny, bo zawsze będzie dużo ludzi, potrzebujących profesjonalnego obsłużenia w sprawach seksualnych, czego po prostu nie są w stanie uzyskać w innej drodze.
Profesjonalne obsluzenie to jest ale u tych panien za 1500zl za noc. Poza tym ciekawe ilu facetow chodzacych do burdelu przelecialo porwane i sprzedane dziewczyny. Chocby z tego powodu burdel mnie odrzuca.
[ Dodano: 2009-01-23, 23:41 ]Andrew pisze:Mav - ja juz napisalem ... ci znajomi byli dokladnie tacy jak Ty teraz - ale chcyba nie zrozumiales <browar>
Zrozumialem. I zrobie wszystko by tak nie skonczyc.
SaliMali pisze:zatem normy społeczne sa wyworem demokracji? Czyli zoofilia np. o której Ted pisał, też będzie kwestią demokracji? Przecież to też zjawisko niezgodne z powszechnie obowiązującymi normami społecznymi, a w świetle tego co piszesz, normy nie mają znaczenia.
Normy spleczne, a dewaicja to co innego. To ze cos jest norma spoleczna nie oznacza ze jest dewiacja i odwrotnie.