Gosia... pisze:Obejrzałam lejdis. Byłam sceptycznie nastawiona, ale bardzo mi się podobało
ja widziałam już 4 razy. Kocham ten film
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Yasmine pisze:Gosia... napisał/a:
Obejrzałam lejdis. Byłam sceptycznie nastawiona, ale bardzo mi się podobało
ja widziałam już 4 razy. Kocham ten film.
Gosia... pisze:Nastepnym razem obejrzę z dziewczynami![]()

To mój tylko Kraków, bo w reszcie nawet przejazdem nie byłam ;DD No i Warszawa - dobra śmierdzi, jest brzydka, ale to moje miasto więc piękno odnajdujęlollirot pisze:Kraków, Wrocław i Gdańsk to moi faworyci![]()

Ym.TedBundy pisze:Wszystko powyżej ośmiu kwalifikuje się na nadgodziny. Dobrze, by za nie zapłacili, tutaj to już różnie bywa. A że tyle ich było, nic nie zmienia. To nie praca w weekendy, płatna 200 proc.
To ja zamilknę. Ted soboty są płatne 50% , niedziele 100%. Żadne 200 %
(art. 151 KP). Mi i tak za to nie płacą tylko ja odbieram potem. I sęk, że ile ich było ma znaczenie. Bo w tygodniu ponad 12 to 100% jest. Ale i coś mi się kołacze, że wg KP nie może być więcej niż 12 h dziennie.
Na 100% nie więcej niż 32 w miesiącu i 8 w jednym tygodniu. Poza tym (ale to chyba odpada bo jutro sobota) musi być odstęp zdaje się 11 h na odpoczynek. Nie można pracować np do 23 i iść na 8 do pracy. Widzę, że mi nie pomożesz, a mi się KP nie chce wertować.
TedBundy pisze:A w szczegolnosci to, ze niektore kobiety mowia: tak to film o nas.
Te kobiety to raczej antyteza tego czym ja się kieruję w życiu, ale tu nie o tym. Totalna beztroska, trudno mówić o jakiejkolwiek karierze, więc ciekawe jak ( kim:) ) zarabiają na życie, bo przy ich podejściu do pracy i pieniędzy raczej takiej różdżki <czy jak jej tam> nie byłoby stać na takie auto, jakim jeździła Yasmine pisze:Kocham ten film.
moje pierwsze wrażenie po wyjściu z kina było nawet nawet, ale potem zmieniłam zdanie. jak dla mnie za dużo kwestii totalnie od czapy, wątki się urywają albo pojawiają jak króliki z kapelusza nie wiadomo po co(np. wątek ojca korby) albo są nielogiczne(np. dlaczego różdżce tak straszne przeszkadzało hobby jej męża? w ogóle nie mogłam tego pojąć). no i język i poczucie humoru bohaterek - dla mnie w ogóle ciężkostrawne.Yasmine pisze:mi też by przeszkadzało. On w ogóle Piotruś Pan był.

Gosia... pisze:Mało której kobiecie pasuje czasem przeklinać
księżycówka pisze:Żadne 200 %
księżycówka pisze:Każdy się we własnym gronie spotyka, w 2,3,4 osoby góra.
księżycówka pisze:bo tu się już normalne koleżeństwa bądź nie wywiązały i tyle.
AMX pisze:Ted kiedy idziemy na piwo

Elspeth pisze:Zostałam słomianą wdową
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 174 gości