Wzrost to nie wszystko

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sie 2007, 01:44

Jak dla mnie facet nie musi byc wysoki, ale musi byc wyzszy, rowny mojej wysokosci w szpilkach <aniolek> czyli ok 173cm. Nie chcialabym zeby facet byl nizszy ode mnie. Przeszkadzaloby mi to.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 19 sie 2007, 02:02

Mia pisze:Nie chcialabym zeby facet byl nizszy ode mnie. Przeszkadzaloby mi to.

też bym nie chciała i zawsze byłam z wysokimi. ale jeśli trafi się jakiś fajny i będzie mi odpowiadać pod wieloma względami, to nie skreślę go przecież z powodu niskiego wzrostu.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sie 2007, 02:06

c-f pisze:ale jeśli trafi się jakiś fajny i będzie mi odpowiadać pod wieloma względami, to nie skreślę go przecież z powodu niskiego wzrostu.

a ja skreslilam faceta z powodu niskiego wzrostu (w sensie nie tylko, ale to tez bylo powodem). nawet kilku. po prostu to ta cecha fizyczna ktora mi naprawde bardzo nieodpowiada i tyle. 173cm to i tak nieduzo ;)
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 19 sie 2007, 02:21

Mia pisze:o prostu to ta cecha fizyczna ktora mi naprawde bardzo nieodpowiada i tyle.

mi też, ale nigdy nie mów nigdy, nie? :P
Mia pisze:173cm to i tak nieduzo ;)

zależy z jakiej perspektywy się patrzy(bez obrazy oczywiście) :D
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sie 2007, 02:44

c-f pisze:zależy z jakiej perspektywy się patrzy(bez obrazy oczywiście)

heh no moze. ale tak dla mnie facet o wzroscie 175cm jest niewysoki, a ponizej tego to juz niski :P
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 19 sie 2007, 13:12

Mia pisze:
c-f pisze:zależy z jakiej perspektywy się patrzy(bez obrazy oczywiście)

heh no moze. ale tak dla mnie facet o wzroscie 175cm jest niewysoki, a ponizej tego to juz niski :P

A juz chcialem Cie na kawe zaprosic...a tu taki niefart! ;)
neo7
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: neo7 » 19 sie 2007, 13:32

Mia pisze:a ja skreslilam faceta z powodu niskiego wzrostu

c-f pisze:też bym nie chciała i zawsze byłam z wysokimi.
Żona_swego_męża pisze:"]ja tam nie moglabym byc z kims kto jest nizszy ode mnie, jakos by mnie to blokowalo, nie wiem czemu

moon pisze:Czesto tak. Ja bym sie glupio wielka czula przy nizszym ode mnie.

Ja mam 184 cm wzrostu więc pewnie się jeszcze załapuje w gusta szanownych forumowiczek.
No ale czytając te wypowiedzi jakoś trudno uwierzyć że to charakter dla kobietek jest najważniejszy.
sometimes saying nothing says all
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 19 sie 2007, 13:54

neo7 pisze:No ale czytając te wypowiedzi jakoś trudno uwierzyć że to charakter dla kobietek jest najważniejszy.
I znowu się zaczyna <pijak>

Przecież nie da sie zbudować związku z kimś kto nas odpycha fizycznie :/ Czy to tak trudno zrozumieć.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Grace

Postautor: Grace » 19 sie 2007, 14:47

Dla mnie facet poniżej 180cm jest niski. Nie podobają mi się tacy, ale gdybym się w takim zakochała to nie miałabym oporów ani żadnych pomysłów by go rzucić z powodu wzrostu. Nieprzyjemnie mi się gada z facetem o 173cm wzrostu bo gdy jestem w szpilkach jest ode mnie niższy. Mój ma 180cm, ja 165cm idealnie :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sie 2007, 15:21

neo7 pisze:No ale czytając te wypowiedzi jakoś trudno uwierzyć że to charakter dla kobietek jest najważniejszy.

Jawka pisze:Przecież nie da sie zbudować związku z kimś kto nas odpycha fizycznie Czy to tak trudno zrozumieć.

ot co.

wzrost jest wazny. o ile co do innych cech fizycznych ktore mnie w facetach pociagaja - ich wystepowania/lub braku - moglabym sie nagiac to tu nie bardzo.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 19 sie 2007, 18:49

Gosia... pisze:Dla mnie facet poniżej 180cm jest niski. Nie podobają mi się tacy, ale gdybym się w takim zakochała to nie miałabym oporów ani żadnych pomysłów by go rzucić z powodu wzrostu.

Dokładnie. Wysocy mieliby u mnie większe szanse, ale niskich przecież bym nie zdyskfalifikowała z takiego błahego powodu.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 19 sie 2007, 19:02

Gosia... pisze:Dla mnie facet poniżej 180cm jest niski.

dla mnie też
Gosia... pisze:Nie podobają mi się tacy, ale gdybym się w takim zakochała to nie miałabym oporów ani żadnych pomysłów by go rzucić z powodu wzrostu.

dla mnie to już przesada. gdyby się w takim zakochała, to przestałoby mi to przeszkadzać.
Mia pisze:wzrost jest wazny. o ile co do innych cech fizycznych ktore mnie w facetach pociagaja - ich wystepowania/lub braku - moglabym sie nagiac to tu nie bardzo.

no to chyba mam tak samo. co do wyglądu, to wolę facetów o ciemnych włosach i oczach, ale tak naprawdę te preferencje mało mają do rzeczy, bo jak poczułam kiedyś chemię i przyciąganie, to byłam z niebieskookim blondynem <aniolek> generalnie to mam tak: wzrost i waga(w uroczych grubaskach <hyhy> też nie gustuję) mają jakieś WIEKSZE znaczenie, reszta będzie mi się mniej albo bardziej podobać/nie podobać.

tak czy siak, to i z niskim byście mogły być, gdyby była chemia <aniolek2>
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 19 sie 2007, 19:20

a gdzie tolerancja dla wysokich inaczej ?? gdy duskutowaliśmy o chudych inaczej nie byłyscie takie kategoryczne <regulamin> <diabel> a przecież łatwiej schudnąc niż urosnąc <regulamin> <diabel> belka, źdźbło, itp, ple ple ple <diabel> <hahaha>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
neo7
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: neo7 » 19 sie 2007, 20:46

Blazej30 pisze:a gdzie tolerancja dla wysokich inaczej gdy duskutowaliśmy o chudych inaczej nie byłyscie takie kategoryczne a przecież łatwiej schudnąc niż urosnąc belka, źdźbło, itp, ple ple ple

Myślę że to działa podświadomie. Po prostu chodzi o dobro - geny, ewentualnego potomka - syna. Ewidentnie chodzi tutaj o to, żeby zapewnić dziecku jak najlepszą pulę genową, a wiadomo że ojciec konus raczej nie spłodzi olbrzyma.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sie 2007, 21:14

c-f pisze:dla mnie to już przesada. gdyby się w takim zakochała, to przestałoby mi to przeszkadzać.

a ja po prostu bym sie w takim nie zakochala ;)

Blazej30 pisze:a gdzie tolerancja dla wysokich inaczej

ja nie jestem tolerancyjna :]
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 19 sie 2007, 21:15

Mia pisze:a ja po prostu bym sie w takim nie zakochala ;)

skąd wiesz <hyhy>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 19 sie 2007, 21:18

neo7 pisze:wiadomo że ojciec konus raczej nie spłodzi olbrzyma.

słusznie, ale może mu dać np duży intelekt albo sporo w spodniach <hahaha> To też wasze wyśnione "geny" <faja>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 19 sie 2007, 21:20

c-f pisze:skąd wiesz

bo wiem. zeby sie zakochac, tzreba sie zauroczyc, zwrocic na kogos uwage, facet nizszy ode mnie mojej uwagi nie ma szans zwrocic tak zebym chciala poznac go blizej, po prostu.
naamah

Postautor: naamah » 20 sie 2007, 20:49

wzrost...? niby nie, a jednak wazny...
mialam kiedys troche nizszego faceta i z deczka mi to przeszkadzalo, aczkolwiek nie byl to powod zerwania.

jedna rada do nizszych facetow: nie garbcie sie -> nic tak nie wkurza dziewczyny jak jej nizszy facet, ktory na dodatek sie garbi... <pijak>
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 20 sie 2007, 23:59

TedBundy pisze:słusznie, ale może mu dać np duży intelekt albo sporo w spodniach <hahaha>

a wysoki to już tego nie da, co? :P
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 21 sie 2007, 08:28

eng pisze:słyszałem wystarczająco dużo niemiłych słów od kobiet na temat swojego wyglądu, wzrostu itd ... Na szczęście teraz mam do głęboko gdzieś ;)

i bardzo dobrze, ja też nauczyłam się zlewać wszelkiego rodzaju komentarze, bo np nie pasuję do wymyślonych sobie przez kogoś tam kanonów urody, piękna... bla bla bla.
Xavi pisze:uważam, że ludzie niższego wzrostu często są złośliwi i zacietrzewieni, dlatego że często się z nich śmiano jak byli młods

nie jestem złośliwa :P
Mia pisze:musi byc wyzszy, rowny mojej wysokosci w szpilkach

Zdarzyło mi się być z niższym od siebie facetem i nie mogę powiedzieć żeby mi to jakoś przeszkadzało. Liczyło się to, że w tamtym momencie odpowiadał mi jego charakter i cały "ogół", a wzrost nie był istotny. Byłam też z facetem dużoooo wyższym i nie mam od tego czasu parcia na znalezienie wysokiego faceta. W sumie to trudno znaleźć faceta niższego ode mnie :) Najczęściej wzrostem są zbliżeni do mojego bądź wyżsi. Ale na pewno wzrost nie jest dla mnie wyznacznikiem czy mogłabym czy nie mogłabym z kimś być. Już chyba bardziej niż wzrost liczy się dla mnie ogólny wygląd, to czy jest zadbany, jakiem ma dłonie, uśmiech, oczy no i głoooos <zakochany>
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 sie 2007, 09:46

a ja mam 171 cm <aniolek> ale ulga , mało która sie we mnie zakocha <hahaha> <pijaki>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 sie 2007, 16:00

Andrew pisze:ale ulga , mało która sie we mnie zakocha
Zakochalam sie <zakochany> Uwielbiam taki wzrost u facetow ;DD Dokladnie 10-11 cm wiecej ode mnie ;)
neo7
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: neo7 » 21 sie 2007, 18:06

Andrew pisze:a ja mam 171 cm ale ulga , mało która sie we mnie zakocha

moon pisze:Zakochalam sie Uwielbiam taki wzrost u facetow Dokladnie 10-11 cm wiecej ode mnie

Cholera, czyli ja ze swoimi 184 nie mam szans u moon? Ehh. :) Ze też nie przestałem rosnąc wcześniej.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 sie 2007, 19:22

neo7 pisze:Cholera, czyli ja ze swoimi 184 nie mam szans u moon?
Niezbyt. ;) Co prawda moj byly mial 190 cm, ale tylko on jeden taki duzy mi sie w zyciu trafil. Nawet rodzice sie smiali, ze ja tylko na takimi niewysokimi ganiam cale zycie ;)
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 21 sie 2007, 20:30

170 cm, i nigdy nie mialem zadnych kompleksow na tym punkcie. Mimo, ze i rodzina ("macius,zyzyczymy Ci na urodziny,zebys urosl","z okazji bozego narodzenia...maciek,na pewno jeszcze urossniesz!") po znajomych.
Trudno, jestem kurduplem, jakos przezyje.
Co ciekawe - w zaleznosci od tego jak sie poruszasz, jak jestes zbudowany i jak sie ubierasz, to mozna nieco oszukac wzrok innych ludzi i czlowiek wydaje sie wyzszy.
Morison
Bywalec
Bywalec
Postautor: Morison » 21 sie 2007, 23:55

wzrost wg mnie nie jest az tak wazny sa istotniejsze rzeczy nawet niski facet moze sie dobrze prezentowac
Awatar użytkownika
Xavi
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Xavi » 22 sie 2007, 02:03

Marissa pisze:
Xavi pisze: że ludzie niższego wzrostu często są złośliwi i zacietrzewieni, dlatego że często się z nich śmiano jak byli młodsi

Ojej, to jestem złośliwa i zacietrzewiona ;) W sumie prawda :)
Ale to wyjaśnienie mi zupełnie nie pasuje.

Hm ale nie napisalem ze wszyscy tacy sa, dziewczyn/kobiet to dotyczy w o wiele mniejszym stopniu.

Pozatym ostatnio w brainiacu dowiedli ze wzrost sie nie liczy tylko zapach (jezeli kobieta ma zawiazane oczy). Przeprowadzili taki eksperyment:

0)Dziewczyna + zawiazanie oczu, a potem:

1)Brzydki koles + feromony
2)Karzelek + ladny zapach
3)Przystojniak + spocony

4) Wąchała każdego z nich.

Wybrała 2jkę ;]

Takze z tego moze wyplywac taki wniosek, nie martwcie sie o wzrost, tylko przed poznaniem, zawiazujcie dziewczynie oczy ;p
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 sie 2007, 08:53

Morison pisze:wzrost wg mnie nie jest az tak wazny sa istotniejsze rzeczy nawet niski facet moze sie dobrze prezentowac

he he <aniolek> co z tego , ze dzieczyna wybioerze faceta co ma 186 póki mu nie zajrzy w spodnie i zobaczy , ze mam tam mikrusa , szybko przejdzie do tego co ma 170 , ale z odpowiednim sprzetem <hahaha> na szczescie wzrost co do rozmiarów ptaków ma nie wiele współnego <browar>

[ Dodano: 2007-08-22, 08:55 ]
Xavi pisze:
Takze z tego moze wyplywac taki wniosek, nie martwcie sie o wzrost, tylko przed poznaniem, zawiazujcie dziewczynie oczy ;p

Dlatego tyle jest par internetowych

moon pisze:
Andrew pisze:ale ulga , mało która sie we mnie zakocha
Zakochalam sie <zakochany> Uwielbiam taki wzrost u facetow ;DD Dokladnie 10-11 cm wiecej ode mnie ;)

No i masz ? ! :| a nie mówiłem ze ja to mam przechlapane .... <aniolek> <przytul>

ale .... jak to mawia mój kolega
PRZEJEBANE BYC PRZYSTOJNYM <diabel> <diabel>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 sie 2007, 08:59

znów mydlisz ludziom oczy, Andrew :), bajdurząc o rozmiarze ptaka jako kluczu do sukcesu? :>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”