runeko pisze:Chodzi mi o to, że oceniać się nie powinno w ogóle.
A to już jest genialne stwierdzenie.
To powiedz mi jak Ty budujesz swój stosunek do ludzi, jeśli nie poprzez oceny
A ocenia się literalnie wszystko... Wolna od tego będziesz dopiero po śmierci. runeko pisze:Ona mówi o małych dziewczynkach (powiedzmy do 17. roku życia, no czasem dłużej).
Nie powiedziałbym.

runeko pisze:PFC, musisz być strasznie niedowartościowany szukając wszystkich tych wad w ludziach.
...Ludzie aż tak mnie nie interesują, aby tracił czas na szukanie ich wad.
...A co do dalszej części wypowiedzi, żeby za dużo nie cytować - proszę nie manipulować moimi wypowiedziami.
Ukryłem w tym zdaniu pewną ironię nt. dobrego samopoczucia rzeczonej użytkowniczki, lecz najwyraźniej była ona zbyt subtelna (ironia, rzecz jasna) by ją rozpoznać. Natomiast mój poziom jest zawsze taki sam i przynajmniej nie piszę, że ktoś jest mniej czy też bardziej głupi, czego oczywiście w ferwoże walki nie zauważyłaś. Tak więc na zakończenie powiem krótko:
nadia pisze:Jeśli za podstawę weźmiemy nasz gust, to inny gust, jest po prostu inny od mojego, i o tyle tylko gorszy, że mnie może nie pasować. Ale NORM w tym zakresie nie ma.
No... W końcu zrozumiałaś o co mi chodziło.
W znaczeniu statystycznym, rzecz jasna.nadia pisze:"Lepsze" to niż obojętność, czyż nie ?
A teraz to nie wiem do czego pijesz.
Możesz rozwinąć? 

chyba co dla jednych jest norma, dla innych nie musi... chyba...

... Moim zdaniem jednego, czego Ci jeszcze w tym temacie być może brakuje, to spojrzenia na niego z większym dystansem... Sine ira et studio. 
, innych facetów