Szóstka Weidera

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 maja 2007, 19:57

tank girl pisze:I nie podnoś się za wysoko, ot, żeby górną część ciała od od podłoża odkleić

Dobrze mowisz :). Ja czuje wtedy maksymalnie napiety brzuch i czuje, ze sie pali :).

Ja ostatnio robie wieczorem, bo rano sily nie mam, ale od czwartku znow rano bede robic. Za dwa dni polmetek :D.
Stormy

Postautor: Stormy » 05 cze 2007, 10:04

dzisiaj mam 8 dzien... w niiedziele padłam i nie dalam rady ;/ ... czuję sie winna :P wiec zrobilam sobie kalendarzyk - wolnego robic nei bede, bo co? kreślić będę?? :P
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 cze 2007, 10:17

wiec zrobilam sobie kalendarzyk - wolnego robic nei bede, bo co? kreślić będę??

niechec do kreslenia dobra motywacja :D
ja jak tak was czytam to tez sie motywuje. 3 dnia po zmianie mieszkania też szóskowac bedę. Tylko mnie prosze pilnowac, bo ja z tych leniwych jestem :P
Yasmine a jak tam u Ciebie ??
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 05 cze 2007, 10:25

A mnie właśnie nęci ten brzuszek Yasmine, oj nęci.
Ale wiem że ciężko by mi było utrzymać się nawet do półmetka.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 cze 2007, 17:20

Dzindzer pisze:Yasmine a jak tam u Ciebie ??

Dzisiaj 26 dzień, już ledwo daje rade. Jest tak ciężko, ze sie nie umiem czasem w ziemi zwlec :). Jak chcecie dam zdjęcie za niedługo, albo po (jeśli w ogóle możliwe jest przejście tych 42 dni :D ). Od jutra zaczyna sie już po 18 powtórzeń i aż sie boje
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 cze 2007, 19:56

Dzindzer to dla Ciebie skoro chcialas :). Po 25 dniach.
Załączniki
262.JPG
262.JPG (47.21 KiB) Przejrzano 7837 razy
265.JPG
265.JPG (47.29 KiB) Przejrzano 7837 razy
Raito
Początkujący
Początkujący
Postautor: Raito » 05 cze 2007, 21:12

Te cwiczenia to istna rzez :D Jestem dopiero na 3cim dniu i wprost proporcjonalnie do ilosci dni maleje moj zapal :\ No ale coz, na razie nie mam zamiaru sie poddawac. Widzicie jakas roznice na tych fotkach od Yasmine? :P Ja jakos nie bardzo sie moge dopatrzec, poza tym, ze fajny brzusio :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 cze 2007, 21:29

Raito, bo to nie roznica heheheh, a zdjecie i jedno i drugie to jest z dzisiaj :). Na poprzedniej stronie jest takie wczesniej :).
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 10 cze 2007, 23:49

kurde ja od jutra zaczynam. boje się ze szybko wymiekne bo od dawna brzucha nie cwiczylkam i sa efekty. boje sie wlasnie o plecy i kosc ogonowa. ale jak bede cwiczyc tak jak tu podali mam nadzieje ze bedzie ok. motywacja jest wielka bo 07.07.07 jade na wesele i chociaz pare centymetrow by fajnie spalic. do tego dorzuce dietę norweska (ostatnio po 10 dniach 4kg schudlam i do tego dobrze sie czulam) i myslę ze jakos to bedzie :D
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
Lies
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lies » 11 cze 2007, 01:33

Tak się muszę podpiąć na offtopa, ale nie mam gdzie o tym napisać, a chcę, żeby było mi łatwiej. ... :| ...
Zacząłem sobie dzisiaj ćwiczyć i chciałbym, żeby mi kolejny (!) zapał zbyt szybko nie przeszedł... Dziś zacząłem. powiedzmy, że wstępnie do końca lipca ma to trwać, później mam trochę spraw, nie wiem jak z czasem.
Jeżeli chodzi o ćwiczenia to raczej na górna partie ciała (jestem troche chudawy ;-) pompki, hantelki w różnych pozycjach, sztanga i to niestety tyle ;) Ogólnie full spontan.
Brakuje mi trochę drążka (nie mam gdzie zawiesić:/) i jakiegoś worka treningowego.
W planach mam przybrać nieco w biceps i "klate", żeby można było się pokazać;-), brzuch raczej olewam. Do tego fajnei byłoby być trochę lepiej porozciąganym.
Jak starczy czasu i chęci to może spróbuję jakiś lekki zestaw ćwiczeń na wyskok (no przydałby się ten wsadzior, a już niewiele brakuje :) )
To tyle. Pozdrawiam. trzymajcie kciuki, bo chyba będzie mi ciężko.
Obrazek
"To Rockersi. Odziana w skórzane kurtki młodzież na grzmiących, brytyjskich, rzędowych "dwójkach".
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 11 cze 2007, 14:22

Jesli nigdy wczesniej nie trenowales rzeczy uderzanych, to odpusc sobie worek. Tylko sobie kontuzji narobisz a niczego sie nie nauczysz.
Co do rozbudowy ciala- jest wiele roznych stron, ktos z Twoich znajomych tez na pewno cos o tym wie.W ta strone, bo idac na "spontan" niewiele osiagniesz
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 11 cze 2007, 17:53

Wujo Macias pisze:Tylko sobie kontuzji narobisz a niczego sie nie nauczysz.

a nom...kumpel źle uderzył i przez 4 dni łaził z ręką w temblaku bo mu się krwiak zrobił na nadgarstku...

radzę najpierw poćwiczyć na spokojnie pod okiem kogoś kto się na tym zna
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Lies
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lies » 11 cze 2007, 20:57

EEE tam ;) poszarżowałbym ;)
Nie chodzi mi o bóg wie jakie naparzanie, tylko o rozciagniecie i ruch. Nie mam zbyt duzo czasu zeby udac sie na jakisdluzszy bieg. Od czegos trzeba zaczac ;-) Zreszta i tak nie mam worka, więc to narazie odpada. Dzieki za rade.
A na spontan - dlaczego nie?
Coś pocisne.
Obrazek

"To Rockersi. Odziana w skórzane kurtki młodzież na grzmiących, brytyjskich, rzędowych "dwójkach".
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 11 cze 2007, 21:23

Lies pisze:tylko o rozciagniecie i ruch.

hmm...no to nie poradzam worka...od razu mówię, że na początek do worka nawet nie podchodź jak nie masz jakiś rękawic, nawet takich zwykłych na siłkę skórzanych...
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 11 cze 2007, 23:56

Lies pisze:EEE tam ;) poszarżowałbym ;)
Nie chodzi mi o bóg wie jakie naparzanie, tylko o rozciagniecie i ruch. Nie mam zbyt duzo czasu zeby udac sie na jakisdluzszy bieg. Od czegos trzeba zaczac ;-) Zreszta i tak nie mam worka, więc to narazie odpada. Dzieki za rade.
A na spontan - dlaczego nie?
Coś pocisne.

nic nie pocisniesz, bo robiac tak "sobie a muzom" co najwyzej zmeczysz miesnie ale ich nie roziwniesz. To jest jakby budowac dom i zaczynac od polozenia kafelkow, potem zbudowalbys prysznic, kupil doniczki itd.
Dobra, analogia troche o kant dupy,ale chodzi o to zebys pochodzil po roznych forach, poczytal, pogadal z madrzejszymi w tym temacie i jak juz cos robil to z glowa.
Worek odradzam, wyrzucisz tylko kase w bloto nie umiejac uderzac.
Awatar użytkownika
Lies
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lies » 12 cze 2007, 13:18

Haha, spoko. przeciez bym nie kupowal. predzej jakis worek po namiocie z trocinami ;-)
Dobra, olewam. Bo niedługo mnie pobijecie ;-)
Obrazek

Stormy

Postautor: Stormy » 18 cze 2007, 18:00

odswiezam zeby sprawdzic jak tam postępy cwiczaccyh ;p
ja - dzis mija dzien 21 czyli polmetek... jakos daje rade. myslalam ze efektow nie ma ale tesciowa musiala zwężyć trochę sukienke ktora mi szyje na wesele wiec jednak cos sie tam z brzuszkiem dzieje. waga praktycznie sie nie zmienila niestety. powiedzmy ze idzie w miesnie - jak sie napne to nawet je czuc :) jak tam u was?
Awatar użytkownika
Lies
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Lies » 18 cze 2007, 19:15

Ok, machamy, chociaz nie a6w.... no ale machamy :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 18 cze 2007, 22:18

Lilian pisze:jak tam u was?

Za 3 dni koncze :).

[ Dodano: 2007-06-18, 22:18 ]
No i sie zastanawiam co dalej :( ? Podobno miesnie musza odpoczac :( ?
Stormy

Postautor: Stormy » 19 cze 2007, 00:41

Yasmine, a jakies dalsze efekty widac? bo slyszalam ze czesto po 20 paru dniach dalej nic sie nie dzieje...
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 19 cze 2007, 01:38

właśnie, Yas, mam pytanie - ale nie wiem, czy na nie odpowiesz bo Ty oponki na brzuchu nie miałaś - czy fałdka po 6. schodzi? może ktoś inny wie? chodzi mi o to, że wiadomo, mięśnie brzucha się wzmacniają, czuć je. ale czy 6. spala tłuszczyk?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 cze 2007, 08:46

Lilian pisze:Yasmine, a jakies dalsze efekty widac? bo slyszalam ze czesto po 20 paru dniach dalej nic sie nie dzieje...

Widac widac, cm w pasie dalej spadaja a miesnie sie coraz bardziej uwidoczniaja. Mi efekty najbardziej bylo widac od 28 dnia :). Jak juz skoncze, to dam zdjecie ;).

extraho pisze:właśnie, Yas, mam pytanie - ale nie wiem, czy na nie odpowiesz bo Ty oponki na brzuchu nie miałaś - czy fałdka po 6. schodzi? może ktoś inny wie? chodzi mi o to, że wiadomo, mięśnie brzucha się wzmacniają, czuć je. ale czy 6. spala tłuszczyk?

Mialam, taka na dole, bo ogolnie to brzuch byl do przyjecia, tylko wiesz widac bylo ze caly pokryty jest warstwa tluszczu no i odstawal troche. Teraz jest w sumie idealnie plaski i tluszcz sie bardzo mocno spalil.
Stormy

Postautor: Stormy » 19 cze 2007, 10:24

ja mam brzuszysko ;/ nadal ;/ ale ciut mniej jednak. po sesji dolaczam dietke (w ramach pracy nad soba i wychodzenia z zycia bez zainteresowan ;p) norweska - ciekaqwe czy faktycznie ubedzie 10kg w 2 tyg... chociaz 5 juz by bylo fajnie...
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 19 cze 2007, 15:13

A moja 6-tka leży i kwiczy <lol> Robię nieregularnie, zwykle jedną, zaległą rano i potem drugą wieczorem.... chyba muszę zacząć od początku. Albo przedłużę program do 100 dni, powtarzając 3 serie po 24 powtórzenia od dnia 42-giego do setnego ;d
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 19 cze 2007, 15:35

tank girl pisze:A moja 6-tka leży i kwiczy <lol> Robię nieregularnie, zwykle jedną, zaległą rano i potem drugą wieczorem.... chyba muszę zacząć od początku. Albo przedłużę program do 100 dni, powtarzając 3 serie po 24 powtórzenia od dnia 42-giego do setnego ;d

co Ci niewiele da, ale czego sie nie robi dla dobrego samopoczucia :>
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 19 cze 2007, 17:11

Czy ja wiem. Dwie dziennie nieźle dają w kość. A i wygląd brzucha się zmienia.... :)
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
Awatar użytkownika
extraho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: extraho » 19 cze 2007, 17:18

też robię. ale ja mam oponkę i obawiam się, że mi nie zejdzie.
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 19 cze 2007, 17:29

u mnie też 6 umarła smiercią naturalną :| mieliśmy robić wspólnie z mężem i co du pa za miast ćwiczyć walimy browary a opony rosną <wstydnis>
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 19 cze 2007, 21:09

tank girl pisze:Czy ja wiem. Dwie dziennie nieźle dają w kość. A i wygląd brzucha się zmienia.... :)

a6w ma sens tylko gdy robisz je wg "przepisu". Jesli postanawiasz jechac na wlasna reke, to mozna znalezc lepsze cwiczenia niz "ulomny weider"
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 cze 2007, 17:26

Jestem po 42 dniach. Skonczylam :). Co mam zrobic teraz zeby utrzymac miesnie ?
Ogolnie to od jutra bede jezdzila conajmniej pol godziny na rowerku przed sniadaniem i kupuje sobie karnet na silownie na caly miesiac. Ale tak konkretnie na brzuch to co :| ?

Wróć do „Zdrowie i uroda”