tabletkowe dzieczyny pomóżcie!
Moderator: modTeam
tabletkowe dzieczyny pomóżcie!
Wyjechałam dziś na kilka dni i zapomniałam zabrać ze sobą tabletki, wczoraj wzięłam 16 no i więcej z tego opakowania już nie wezmę:( Czy w takim wypadku mogę zacząć nowe po 7 dniowej przerwie? Organizm nie zgłupieje? Czy będę wtedy zabezpieczona od pierwszej tabletki?
Możesz tak zrobić, a nawet powinnaś. Robisz 7 dni przerwy i niezaleznie od tego, czy było krwawienie (powinno się pojawić 3. dnia) i czy się skończyło, bierz następne opakowanie. Zabezpieczenie działa od 1. tabletki, chyba że masz jakieś dziwne te tabletki, ale nie sądzę.
czy sobie popieprzyłaś tym w organizmie? Na pewno. Już samym braniem tabletek, więc nie ma różnicy, że tak Ci się stało.
Niektóre sobie tak celują z okresem, żeby nie wypadł np. w dniu zawodów sportowych.
czy sobie popieprzyłaś tym w organizmie? Na pewno. Już samym braniem tabletek, więc nie ma różnicy, że tak Ci się stało.
Niektóre sobie tak celują z okresem, żeby nie wypadł np. w dniu zawodów sportowych.
o normalnym opakowaniu zapomniala, nie zabrala a na peewno bedzie pamietal o recepcie ja akurat zawsze mam dwa opakowania, bo to bierzace nosze w portfelu a jak ten zotanie w samochodzie czy u Misia to biore z nowego opakowania a w normalnym pomijam i zostaje zeby wymienic tę z nowego(ale zakrecilam;) )Gosia... pisze:noś ze sobą dodatkowe opakowanie, lub zabieraj receptę
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”