Poród - coś pięknego

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Poród - coś pięknego

Postautor: jasiu » 17 wrz 2004, 19:15

O aborcji mam juz dosc pisania i klocenia sie z Maverickiem. Niech kazdy pozostanie przy swoich racjach. Natomiast chce sie z Wami podzielic czyms niesamowitym... Nie wiem ilu panow tutaj mialo to szczescie i uczestniczylo przy porodzie?
Ja dzisiaj zaliczylem moj pierwszy... po prostu cos nie do opisania. Rodzi sie nowy malutki czlowiek, kobieta cierpi (ta,akurat byla bardzo grzeczna i nie cierpiala az tak bardzo), najpierw widac glowke, krew sie leje i potem za chwile wysuwa sie szybciutko dzieciaczek...krzyczy, wycieraja go i natychmiast do piersi matki. I widac radosc w jej oczach. Oplacalo sie troche pocierpiec....
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 wrz 2004, 19:57

Gratulacje! :D
Synek czy coreczka?

No to pewnie dzis opijasz? :D :564:
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 17 wrz 2004, 20:04

ani synek ani coreczka....zupelnie obca, przypadkowa osoba
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 wrz 2004, 20:06

Eee, myslalam ze twoje... :/
A swoja droga, co robiles przy porodzie obcej osoby?! :546:
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 17 wrz 2004, 20:15

sophie pisze:Eee, myslalam ze twoje... :/
A swoja droga, co robiles przy porodzie obcej osoby?! :546:

Patrzylem:-) Koniecznie chcialem zobaczyc porod...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 wrz 2004, 22:31

Jestes lekarzem czy jak? No chyba ze to znajoma byla.

O aborcji mam juz dosc pisania i klocenia sie z oszolomem Maverickiem
Nazywasz mnie oszolomem tylko dlatego iz uwazam, ze kobiety maja naprawde mozg i z pewnoscia potrafia podjac najlepsza dla nich decyzje same i nie potrzebuja by ktos ja podejmowal za nie?

Ja wiem ze porod to piekna sprawa, o tym mnie przekonywac nie musisz.
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 17 wrz 2004, 22:36

Maverick pisze:Jestes lekarzem czy jak?
jeszcze nie:-)

Maverick pisze: Nazywasz mnie oszolomem tylko dlatego iz uwazam, ze kobiety maja naprawde mozg i z pewnoscia potrafia podjac najlepsza dla nich decyzje same i nie potrzebuja by ktos ja podejmowal za nie?

nie przecze, ze maja mozg, ale....a zreszta, Ty masz taki poglad i nie chce go wcale zmieniac. mozesz sobie myslec co chcesz.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 17 wrz 2004, 22:42

Juz sie gubie, w ktorym topicu sie sprzeczacie... Tylko zeby do rekoczynow nie doszlo :p
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 wrz 2004, 23:31

Nie , po prostu widze ze Jasiu ma wieksze prawo do macic kobiet niz one same i lepiej wie co dla nich lepsze. Czysta demokracja.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 17 wrz 2004, 23:52

Bleh Ja nie chcę, żeby mój mężczyzna był przy porodzie. Czułabym się tak samo źle, gdyby wszedl ze mną razem do gabinetu ginekologa... Poczekalnia to najlepsze miejsce Buziak dla mojego Misia :*
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 wrz 2004, 00:15

Ale wlasciwie to dlaczego bys sie miala czuc zle?

Pytanie: Czy potrafilabys sie zalatwic w wc przy swoim facecie?
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 18 wrz 2004, 08:32

Nie , po prostu widze ze Jasiu ma wieksze prawo do macic kobiet niz one same i lepiej wie co dla nich lepsze. Czysta demokracja

CZY TY NIE MOŻESZ SOBIE UŚWIADOMIĆ ŻE W TEJ MACICY COŚ JEST!! Kobiety mają prawo do swojej macicy, ale nie mają prawa do zabijania!
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 18 wrz 2004, 09:13

Tak potrafiłabym i często tak robię. Ja się Go nie wstydzę, bardziej mi chodzi o ból, krew. Czułabym mały dyskomfort. Każdy ma inne odczucia-inni chcą, żeby mężczyzna był obok, a mnie to nie jest potrzebne.
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 18 wrz 2004, 10:01

Leszczynka pisze:

Tak potrafiłabym i często tak robię. Ja się Go nie wstydzę, bardziej mi chodzi o ból, krew. Czułabym mały dyskomfort. Każdy ma inne odczucia-inni chcą, żeby mężczyzna był obok, a mnie to nie jest potrzebne.

Najprawdopodobniej mialabys to gdzies czy ktos tamjest czy nie i chcialabys tylko zeby to wszystko sie juz skonczylo...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 wrz 2004, 10:02

No to sie go nie wstydzisz. Czyli nie chcesz by Cie ogladal jak cierpisz? A jezeli on by chcial?
CZY TY NIE MOŻESZ SOBIE UŚWIADOMIĆ ŻE W TEJ MACICY COŚ JEST!! Kobiety mają prawo do swojej macicy, ale nie mają prawa do zabijania!
Rozumiem ze jak kleszcze na tylku zlapie to nie moge go usunac z mojego tylka bo to cos zyje?
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 18 wrz 2004, 10:20

Czyli nie chcesz by Cie ogladal jak cierpisz? A jezeli on by chcial?

O to chodzi-nie chciałabym. Ale jeśli facet bardzo by tego chciał, to powiedziałabym, że na Jego odpowiedzialność, ale że ja tego za bardzo nie chcę.

A poza tym koniec wypowiedzi moich na temat porodu, bo na razie nie planuję mieć dzieci. Potem się zobaczy :562:
"Miarkuj złość.

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 wrz 2004, 18:09

Mav dziwie Ci sie iż pozwalasz sie nazywac oszołomem !!! ja bym mu dał bana na pół roku !!! nie cierpie takich ludzi ! choć nic do niego nie mam !
jak mi podpadniesz to też Cie wyzwie na forum , i spróbuj mnie wtedy zabanować !
od tego są privy !
:564:
podpadłeś u mnie !! nie masz dumy czy co !! :566:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 wrz 2004, 23:43

Sluchaj Krzys, przeciez widzisz jak koles na fotce wyglada, trzeba mu to wybaczyc... Pzoa tym staram sie nie wykorzystywac mej wladzy do osobistych celow i powinniscie sie z tego raczej cieszyc. Co nei zmienia faktu ze jak mi ktos mocno za skore wlezie to na forum juz nie wroci.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 18 wrz 2004, 23:49

Maverick pisze:Pzoa tym staram sie nie wykorzystywac mej wladzy do osobistych celow i powinniscie sie z tego raczej cieszyc. Co nei zmienia faktu ze jak mi ktos mocno za skore wlezie to na forum juz nie wroci.

Sa rowni i rowniejsi, hehe :D
Zartuje oczywiscie...
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 19 wrz 2004, 00:43

Maverick pisze:Sluchaj Krzys, przeciez widzisz jak koles na fotce wyglada, trzeba mu to wybaczyc...

Dzieki, jakis Ty łaskawy.... padam do stóp. no, a tak naprawde, kazdy ma jakies tam niedociagniecia...ja mam taka twarz, krzys pisze gorzej niz moj 11letni brat (ortografia), Ty gadasz duzo glupot, bez zastanowienia... a w ogole, to kazdy z nas moze byc kompletnie inny...tutaj kazdy jest anonimowy i moze sobie pisac co chce, chocby tak nie myslal; moze sobie wstawic fotke, chocby wcale tak nie wygladal...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 wrz 2004, 00:52

Masz racje, choc nie zgadzam sie z tym ze pisze glupoty, bo sa to rzeczy przemyslane.

:564:
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 wrz 2004, 12:42

wracajac do tematu: widzialem kilka razy fragment porodu w tv i nie sadze zebym mial ochote byc przy jakimkolwiek porodzie czy to mojego dziecka czy nie mojego. po prostu - bez urazy - nie wiem czy moj zoladek by to wytrzymal. juz chyba wolalbym miec kontakt ze zmasakrowanymi zwlokami (wiem ze piekno, nowe zycie itd blabla ale ja mam takie odczucia)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Przemuś
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Przemuś » 19 wrz 2004, 23:33

Niewiem czy to to samo :) ale jak byłem na wsi to widziałem jak krowa rodziła małego cielaczka :) Wiecie jaki kochany, nawet nazwałem go Zbysio. Więc ja też mam już jeden poród za sobą...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 wrz 2004, 23:36

Rany co za g...no ! niektórzy podniecają sie byle czym ! piekne są rózne rzeczy na swiecie , ale czy poród do nich nalezy ??? :570:
sam fakt narodzin tak , ale poród ! ???? :546:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 wrz 2004, 23:38

Porod porodowi nierowny :)
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 20 wrz 2004, 09:18

może to i fascynujące, ale nie jest piękne, bo jednak kojarzy się z bólem i cierpieniem fizycznym, wyczerpaniem i meką, a dopiero pozniej jest radość,woiec przy moim porodzie nie chce,aby bylo moje kochanie,ma miec widziec jako piekna kobiete, a nie ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 wrz 2004, 09:46

No aby jedna mądra !!! :564: :547:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 wrz 2004, 11:28

Nieprawda. Prozna - to predzej. Bo wiedz ze i tak bedzieszm u sie podobac, a jezeli wyglad jest jedynym kryterium do powiedzenia nie to ja nie chce byc z taka dziewczyna.

I zapominacie o jednej drobnej kwestii: umysl ludzki zapomina zle rzeczy, pozostaja TYLKO dobre. A nawet jak jako tako sie te zle pamieta (ale to musialy by byc bardzo negatywne przezycia) to juz na czlowieku wrazenia nie robia.
A pamieta dobre. Czyli wynik jest taki ze pozostaja piekne wspomnienia na starosc. No ale Wy drogie panie chcecie to odebrac bo bedziecie brzydko wygladaly! A i tak zeszpetniejecie i bedziecie bardziej pomarszczone niz stare, zwiedniete jablko!
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 20 wrz 2004, 15:16

Maverick pisze:A i tak zeszpetniejecie i bedziecie bardziej pomarszczone niz stare, zwiedniete jablko!

To Ci odbiorą oczy żebyś nie mógł na nie patrzeć :P
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 21 wrz 2004, 16:44

A i tak zeszpetniejecie i bedziecie bardziej pomarszczone niz stare, zwiedniete jablko!
nie wszystkie Kochanie..nie wsyztskie takie beda... a od czego sa operacje plastyczne i te cud kremy...:P:P
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”