PYTANIE "CO BY BYLO GDYBY.."

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 02 gru 2006, 13:17

Facet, kobieta - nie ma różnicy.
Zdrada to zdrada czyli coś czego absolutnie nie akceptuję.
Miłość wszystko wybaczy. Tylko że w tej sytuacji nie ma miłości. Jak dla mnie kiedy pojawia się zdrada to ta osoba nie kocha drugiej więc związek nie ma sensu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 02 gru 2006, 18:04

on-czyli-kto pisze:i dla kobiet:
-czy wolelibyscie by wasz facet [chlopak, narzeczony,maz] zdradzil was fizycznie z kobieta czy innym facetem? co by wam przyszlo latwiej wybaczyc, ewentualnie zaakceptowac

Z zasady zdrady nie wybaczam. Ale oczywiście bardziej jestem w stanie zaakceptować zdradę faceta z kobietą. Gdyby mnie zdradził z facetem, to bym się na Niego chyba <belt>
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 12 gru 2006, 10:29

Andrew pisze:Zakochasz sie to pekniesz - jak mydlana banka , bedziesz sie wsciekał , wił jak waz zionoł ogniem <aniolek> <aniolek> <aniolek> ale wybaczysz i bedziesz kochał <browar>

Coraz bardziej mam wrazenie, ze wybaczy tylko osoba, ktora tak naprawde kocha.
Ale mi sie poglady poprzestawialy. Andrew ma racje...
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 12 gru 2006, 10:53

z kobieta :) nawet bym chciał :D
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
never_alone
Początkujący
Początkujący
Postautor: never_alone » 13 gru 2006, 23:14

Andrew pisze:miłosc ci wszystko wybaczy

zakładając np taką sytuacje... małżeństwo które ma "staż" 20 lat, przychodzi mąż do żony i oznajmia jej "Kochanie, zakochałem sie w innej kobiecie, odchodze od Ciebie, pamiętasz jak sobie obiecywaliśmy? - "miłość ci wszystko wybaczy" wiec pewnie rozumiesz mnie i wybaczysz, żegnaj..."

co czujesz?

to jest jakieś błędne stwierdzenie...

ja osobiście ani takiej ani takiej zdrady bym nie zniósł, i nie życzę nikomu czegoś takiego :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 gru 2006, 08:19

never_alone pisze:
Andrew pisze:miłosc ci wszystko wybaczy

zakładając np taką sytuacje... małżeństwo które ma "staż" 20 lat, przychodzi mąż do żony i oznajmia jej "Kochanie, zakochałem sie w innej kobiecie, odchodze od Ciebie, pamiętasz jak sobie obiecywaliśmy? - "miłość ci wszystko wybaczy" wiec pewnie rozumiesz mnie i wybaczysz, żegnaj..."

co czujesz?

to jest jakieś błędne stwierdzenie...

ja osobiście ani takiej ani takiej zdrady bym nie zniósł, i nie życzę nikomu czegoś takiego :)

wiesz dlaczego ?bo masz lat około 18-24, wiecej jest w uczuciu fascynacji, zauroczenia niz prawdziwej miłosci - która jeszcze nie dojrzała.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 14 gru 2006, 08:25

Andrew pisze:niz prawdziwej miłosci - która jeszcze nie dojrzała.

No i to mi się zawsze kłóci ze sobą w Twoich postach - jaka dojrzała miłość, gdzie zaistniała zdrada? :| Kocham ją/jego, szanuję, ale se po******lę na boku :?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 gru 2006, 08:38

Dlatego , ze ...kocha sie mimo wszystko, a nie za coś , albo jakim partner jest i jezeli jest nie taki jakim bysmy chcieli by był , to szukamy , lub nie , tego wymarzonego.Na poczatku mamy nadzieje , ze sie z biegiem lat coś zmieni - na lepsze w naszym mniemaniu i choc zle nie ma , pokus wiele .Kazdy też chce byc rozumiany przez swego partnera , a jezeli nie jest , to przestaje go kochac ?? NIE ! ale szuka zrozumienia gdzie indziej , albo rzeczy dzieją sie bez szukania - ot po prostu sie dzieje ....
Niezrozumienie wystepuje dlatego, iż sadzisz mnie byc moze swoją miarą , ale ja jestem inny ...
A zapytam jeszcze , tam gdzie wystepuje w małzenstwie trujkaty czworokaty za obopulną zgoda to Cie też dziwi i kłóci z Twoim wyobrazeniem , wszak ci ludzie sie kochaja , jednak to nie przeszkadza im sie kochać w grupie
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 14 gru 2006, 15:10

Andrew pisze:A zapytam jeszcze , tam gdzie wystepuje w małzenstwie trujkaty czworokaty za obopulną zgoda to Cie też dziwi i kłóci z Twoim wyobrazeniem , wszak ci ludzie sie kochaja , jednak to nie przeszkadza im sie kochać w grupie

To akurat nie kłóci się z moim wyobrażeniem, bo jak dobrze rozumiem dzieje się tak za zgodą dwóch stron.
Mam na myśli tylko sytuacje, gdzie jedna strona zdradza, a druga o tym nie wie, choć ta 1wsza zapewnia, że nikt 3ci nie istnieje itd. O to mi chodzi - o całkowity brak szacunku w tym momencie i zwykłe oszustwo.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”