Potrzebuję rady
Moderator: modTeam
Potrzebuję rady
Od dawna chodzę z moim chłopakiem, jednak dopiero od jakiegoś czasu zaczęliśmy myśleć o kontakcie fizycznym. Chciałabym zapytać, czy seks bez zabespieczenia w czasie okresu może doprowadzić do ciązy? Ewentualnie, które dni dają 100% pewności, że w ciążę się nie zajdzie.
Gdzieś słyszałam, że dzień zaraz po okresie, gdzieś indziej, że dzień przed...
Bardzo proszę o informacje.
Gdzieś słyszałam, że dzień zaraz po okresie, gdzieś indziej, że dzień przed...
Bardzo proszę o informacje.
- ksiezycowka
- Weteran
- Bywalec
oczywiście, ze są... tylko aby je ustalić potrzebna jest duża znajomość swego ciała, regularny okres. Co u młodych dziewczyn zwykle możliwe nie jest....jamajka17 pisze:nie ma takich dni,że w 100% zapewnią bezpieczenstwo przed ciążą
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Jawka pisze:regularny okres.
a i to nie jest do końca pewne, bo stresy, badziewia.
100% pewność przy stosowaniu metod naturalnych daje tylko regularna, dokładna obserwacja swojego organizmu. pomoc: http://www.28dni.pl/
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
no oczywiście, zmiana klimatu, diety, choroby itd.. itd... dlatego trzeba bardzo dobrze znać swoje ciało, być konsekwentym, bo nie każdej młodej dziewczynie chce się codziennie rano mierzyć temperaturę czy tworzyć wykresy doyczące śluzu.lollirot pisze:a i to nie jest do końca pewne, bo stresy, badziewia.
- ksiezycowka
- Weteran
Jest już o tym temat, nawet nasza Agnieszka zakładała, myślimy nad tym z moim chłopakiem. Oto link:http://www.agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=6274 ; www.agnieszka.com.pl/ladycomp/index.html
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Droga autorko tematu jak zapewne wiesz jest takie brzydkie stwierdzenie do kogos kto nas zdenerwowal, rozdraznil etc.
Ow zwrot brzmi "c.h.u.j. ci w dupe" I to jest ta 100% pewna sytuacja kiedy do ciazy nie dojdzie ;DD Tak wiec stosuj z powodzeniem i rozkosza ;DD
Ps. nie bulwersujcie sie na moj koment bo jesli ktos przychodzi i zadaje takie glupie pytanie, dajac tym samym do zrozumienia ze nie ma pojecia w co sie laduje [a i z duzym prawdopodobienstwem zaraz pewnie zalozy temat w antykoncepcji czy to czasem w ciazy nie jest...] na nic innego nie zasluguje i tyle.
Ow zwrot brzmi "c.h.u.j. ci w dupe" I to jest ta 100% pewna sytuacja kiedy do ciazy nie dojdzie ;DD Tak wiec stosuj z powodzeniem i rozkosza ;DD
Ps. nie bulwersujcie sie na moj koment bo jesli ktos przychodzi i zadaje takie glupie pytanie, dajac tym samym do zrozumienia ze nie ma pojecia w co sie laduje [a i z duzym prawdopodobienstwem zaraz pewnie zalozy temat w antykoncepcji czy to czasem w ciazy nie jest...] na nic innego nie zasluguje i tyle.
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
[ Dodano: 2007-01-21, 19:47 ]
Bliżej prawdy, dalej fałszu.... ale jak to mówią wszystko się może zdarzyć.Pope pisze:ryzyko zajścia w ciążę dzień po okresie jest znikome (zakładając do tego stosunek przerywany)
prawda czy fałsz ?
Pope pisze:Uściślę pytanie
albo hmm.. sformułuję tezę: ryzyko zajścia w ciążę dzień po okresie jest znikome (zakładając do tego stosunek przerywany)
prawda czy fałsz ?
Teoretycznie jest znikome. To znaczy srednio jest znikome, ale u jednych wieksze, u innych mniejsze. A do tego caly czas jest. Kwestia szczescia i tyle.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
W teorii bywa to tak, że taka bezpłodna dziewica nawet nie wie co to jest owulacja. Gdyby tak douczyć się trochę, to porblemów od razu byłoby mniej.i'm pisze:a w teorii bywa to tak, że bezpłodne dziewice są szczęśliwymi matkami.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”