tymrazem druga wizyta ...
Moderator: modTeam
Są lekarze i lekarze
Ja trafiłam na starego dziada, który podczas pierwszej wizyty nie był zbyt przyjemny, ale ok, nie jestem z porcelany. Za drugim razem, kiedy umierałam z bólu, też nie wykazał się fachowością. Zbadał mnie przez odbyt, powiedział że te skurcze brzucha przez miesiączkę i dał mi no-spe. Ok, ale no-spa mi nie pomagała - pomagała mi tylko na godzinę, góra dwie. A skurcze utrzymywały się przez dwa tygodnie
Ja trafiłam na starego dziada, który podczas pierwszej wizyty nie był zbyt przyjemny, ale ok, nie jestem z porcelany. Za drugim razem, kiedy umierałam z bólu, też nie wykazał się fachowością. Zbadał mnie przez odbyt, powiedział że te skurcze brzucha przez miesiączkę i dał mi no-spe. Ok, ale no-spa mi nie pomagała - pomagała mi tylko na godzinę, góra dwie. A skurcze utrzymywały się przez dwa tygodnie
-
- Weteran
runeko pisze:Po zwyklym badaniu ginekologicznym?
Nie, miesiaczkowe:
Marissa pisze:powiedział że te skurcze brzucha przez miesiączkę
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
runeko pisze:Marissa pisze:ale chyba zawsze będę się bała, że znowu powrócą
To popros nastepnego lekarza o USG macicy, jajnikow itp. jesli sie boisz albo jesli znow beda bole nie wiadomo skad.
No i masz babo placek - mam okres, niepokojący jest długość cyklu tylko 18 dni, a i skurcze powróciły, na razie nie tak silne, ale mogą się jeszcze zwiększyć. Na razie zaopatrze się w hurtowe ilość no-spy, i w sobote wybiore się do ginekologa
- ksiezycowka
- Weteran
Metalowe ustrojstwo w róznych rozmiarach wprowadzane do środka zeby lekarz mogł tam wszystko obejrzeć. Nie boli ale jest nieprzyjemny nieco i zimny sie wydaje.Sarah2 pisze:hciałabym zapytać co to jest ten wziernik, jak wyglada i do czego służy
Zwykle badania ginekologiczne wcale nie bolą i nie wszystcy sie ich boja.Sarah2 pisze:czy badanie takie boli, ze wsyzscy tak sie tego boją...
Zalezy. Jesli wspolzyjesz juz to tak na pewno. Jesli nie lekarz moze badac Cie albo malym wziernikiem albo przez odbyt.Sarah2 pisze:czy przy pierwszej wizycie też mnie to czeka
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Maverick pisze:Warto poprosic o plastikowa wersje - jednorazowke.
A sa jeszcze lekarze, ktorzy uzywaja "wielorazowek"? <boje_sie>
W Polsce nawet jak chodzilam publicznie to miala jednorazowki, i to metalowe. Brrrr.....szok.... Nigdy bym sie nie zgodzila, zeby mi "wielorazowke" wsadzil, nawet, zeby ja dezynfekowal tygodniami
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- ksiezycowka
- Weteran
Wróć do „Ginekolog, gabinet ginekologiczny”