opieka nad dziecmi
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
No tak. do Niemiec w życiu bym nie pojechała dziećmi się zajmować. Bo w Niemczech dziecko to święta krowa - nie wolno ręki podnieść, krzyknąć, dziecko ma wyjątkowe prawa i robi, co chce, do czego wszyscy są przyzwyczajeni. Ma to swoje dobre strony, ale ja niestety nie byłabym w stanie się do tego dostosować.
Ale chyba lepiej opiekować się dziećmi niż tyrać w piekarni? Widocznie ona wolała dzieci.
A w ogóle to jasne, najlepiej spieprzyć... A może by tak jednak spróbować sobie z tym poradzić? Zawsze tak wiejecie, jak się problemy pojawiają? A kto powiedział, że dzieci na pewno będą grzeczne? Przecież podejmowała ryzyko, że grzeczne nie będą - chyba brała to pod uwagę decydując się na wyjazd, więc teraz niepoważne byłoby wianie.
A w ogóle to jasne, najlepiej spieprzyć... A może by tak jednak spróbować sobie z tym poradzić? Zawsze tak wiejecie, jak się problemy pojawiają? A kto powiedział, że dzieci na pewno będą grzeczne? Przecież podejmowała ryzyko, że grzeczne nie będą - chyba brała to pod uwagę decydując się na wyjazd, więc teraz niepoważne byłoby wianie.
mrt pisze:Ale chyba lepiej opiekować się dziećmi niż tyrać w piekarni? Widocznie ona wolała dzieci.
To ja mam jechać do obcego kraju, żeby zarabiać tyle, co tu? A z tego, co dziewczyna pisze, to tyra tam równie ciężko, co ludzie w piekarni a może i bardziej. I do tego dochodzi atmosfera w domu.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Mysiorek pisze:Niech im babcia opowie jak w '45 przyszli polacy i rosjanie. Może wtedy zmiękną im rurki
to chyba duzo nie da,bo dzieci maja w glowie to ze ich pradziatkowie mieli w domu Polakow-niewolnikow
Olivia pisze:Pojechałaś do Niemiec za 260 euro za miesiąc i do tego się tak męczysz?
Dziwię Ci się, naprawdę. W durnej piekarni tyle samo byś wyciągnęła i to za 6 godzin dziennie.
Olivia,pisalam juz o tym. jestem tu bo chce sie nauczyc jezyka,a w polskiej piekarni nie mialabym takiej mozliwosci
[ Dodano: 2006-07-23, 22:41 ]
Mysiorek pisze:Może Pan domu jest przystojny?
a to swoja droga

W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Kasa kasą, ale... :
To już kilka razy było powtarzane w tym temacie.
Nie wszyscy maja takie straszne parcie na kasę jak widać
Choć ja do Niemiec (ani dokądkolwiek indziej) bym w takim charakterze nie pojechała, prędzej by mnie szlag trafił, niż dogadałabym się z dzieciakami![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
tarantula pisze:ps: moi drodzy program "nianka" nie jest nastawiony na zarobek tylko na wymiane kulturowa i nauke jezyka, wiec taka stawka jest raczej normalna.To ma byc "kieszonkowe" na duperele.Tak to wyglada.
To już kilka razy było powtarzane w tym temacie.
Nie wszyscy maja takie straszne parcie na kasę jak widać
Choć ja do Niemiec (ani dokądkolwiek indziej) bym w takim charakterze nie pojechała, prędzej by mnie szlag trafił, niż dogadałabym się z dzieciakami
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
mrt pisze:Ekonomistka to z Ciebie marna, nawet zysków policzyć nie potrafisz
No widzisz. Bo kalkulatora mi nikt nie przyniósł, to tak jest.
Teardrop pisze:Olivia,pisalam juz o tym. jestem tu bo chce sie nauczyc jezyka,a w polskiej piekarni nie mialabym takiej mozliwosci![]()
Rozumiem.
"Miarkuj złość.
Dzisiaj się zorientowałam, że TVP2 puszcza ten serial o wychowywaniu dzieci - "Niania na telefon " w niedziele ok. 9. Przegapiłam pierwszy odcinek
A za tydzień wyjeżdżam i też nie zobaczę. Kto będzie nagrywał?
Teardrop, jak tam "Twoje" dzieci?
Teardrop, jak tam "Twoje" dzieci?
Anula pisze:Dzisiaj się zorientowałam, że TVP2 puszcza ten serial o wychowywaniu dzieci - "Niania na telefon " w niedziele ok. 9. Przegapiłam pierwszy odcinek A za tydzień wyjeżdżam i też nie zobaczę.
Anula pisze:Teardrop, jak tam "Twoje" dzieci?
rodzice oboje w domu,takze mam spokoj narazie
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Wróć do „Wszystkie inne tematy”