Można.
Tyle, że miłość to nie samochód, co wjeżdża w człowieka bez pytania, znienacka i niezależnie od tego, co zrobi. To cały proces - a w przypadku, gdy proces ten ma prowadzić do zdrady, nielojalności, krzywdzenia drugiej osoby, można ten proces zastopować. O ile ktoś chce, oczywiście. Po prostu cholernie daleko mi jest do romantycznego pojęcia miłości, jako uczucia nieodpartego, zmieniajacego całe jestestwo zakochanej osoby i nie poddajacego sie rozsądkowi. I dlatego nigdy nie zrozumiem, jak w imię takiego fajnego uczucia jak miłość, można komuś robić emocjonalne kęsim. Tego nie robi się w imię miłości zwykle, lecz niezdecydowania i wygodnictwa, w przypadku standardowych par.
Czy można kochać dwie osoby?
Moderator: modTeam
- pani_minister
- Administrator

- Weteran

Ja zyje tak prae ladnych lat i wcale mi to nei dokucza. Jestems zczesliwa, kocham, wpolna przyszlosc powoli budowac zaczynam, podejscie mis ei zmienilo juz dawno jak prare razy poi dupie dostalam i nie mam glupawych problemow z zazdroscia, ograniczaniem, wylaczniosciami itd itp.Joasia pisze:o pewnego czasu też tak miałam ale już się wyleczyłam.
Trzeba to zwalczyć bo na dłuższą metę jest nie do wytrzymania
- FlyingDuck
- Pasjonat

Czego nie można, to podwójnie być zaangażwanym... przynajmniej wiary nie zmieniając na islam. Fajnie przedstawia to diagram który Gracja niedawno wkleiła - do dwóch osób można czuć namiętność, można lubić dwie osoby... Jednak jeśli chodzi o zaangażowanie, ono zabiera czas. Czas to nie guma, nie rozciągnie się w nieskończoność
Bez zaangażowania miłość nie jest pełna, taka relacja zazwyczaj umiera gdy opuszcza głowę.
Jak dla mnie więc - tak, można kochać dwie osoby, jednak nie dojżałą miłością... Osobiście nie miałem jeszcze tej nieprzyjemności
Czego nie można, to podwójnie być zaangażwanym... przynajmniej wiary nie zmieniając na islam. Fajnie przedstawia to diagram który Gracja niedawno wkleiła - do dwóch osób można czuć namiętność, można lubić dwie osoby... Jednak jeśli chodzi o zaangażowanie, ono zabiera czas. Czas to nie guma, nie rozciągnie się w nieskończoność
Jak dla mnie więc - tak, można kochać dwie osoby, jednak nie dojżałą miłością... Osobiście nie miałem jeszcze tej nieprzyjemności
Jedyna stała w życiu to zmiana- zagubiona_wenus
- Pasjonat

zagubiona_wenus pisze:Można kochać dwóch facetów ( 2 kobiety) na raz ale nikomu tego nie życze.
Nie jest się w stanie zdecydować na żadną z danych osób, nie jest sie w stanie wyrzucić z myśli choć jednej... katorga
czy ktoś Ci każe codzień jeść ogórkową?
Taki wybór to przecież tylko uwarunkowanie kulturowe...
-
sylwiczka22
- Początkujący

sylwiczka22
- Początkujący